چهارشنبه ۲۳ خرداد ۱۴۰۳
۱۶:۴۰ - ۱۲ اردیبهشت ۱۳۹۶ کد خبر: ۹۶۰۲۰۲۷۸۷
طبیعت و محیط زیست

طرح پیشنهادی عجیب دانشمندان برای انجماد مجدد شمالگان در سوئیس آزمایش می شود

اخبار علمی,خبرهای علمی,طبیعت و محیط زیست,انجماد مجدد شمالگان در سوئیس

ماه فوریه بود که فیزیکدانی طرح عجیبی برای انجماد مجدد شمالگان پیشنهاد کرد، این طرح شامل نصب ۱۰ میلیون دستگاه برف ساز روی کلاهک یخی بود تا یخ دریا را دوباره منجمد کند.

 

از آنجایی که این طرح عجیب بیشتر شبیه داستان های علمی تخیلی بود، کسی انتظار نداشت دانشمندان واقعا به فکر عملی کردن آن باشند، اما اکنون دانشمندان سوئیسی، به دنبال آزمایش این طرح هستند.

 

اگر آنها موفق به حفظ یخچال مصنوعی کوچکی در یخچال طبیعی دیاولتزافرن در طول گرم ترین ماه سال شوند، می توانند این تکنیک را در یخچال طبیعی مورتریچ یکی از بزرگترین یخچال های طبیعی سوئیس هم عملی کنند.

 

مورتریچ یکی از عظیم ترین یخچال های طبیعی واقع در قله های آلپ شرقی است، این یخچال طبیعی به دلیل افزایش دما به سرعت در حال عقب نشینی بوده است. بر اساس گزارش های علمی منتشر شده، این یخچال طبیعی هر ساله ۳۰ تا ۴۰ متر عقب نشینی می کند. شاید تنها امید برای نجات یخچال طبیعی مورتریچ استفاده از هزاران دستگاه برف ساز باشد.

 

شاید در نگاه اول این طرح غیر عملی به نظر رسد، اما دانشمندان تمام محاسبات لازم را انجام داده اند که نشان می دهد، طرح آنها روی کاغذ عملی است. اوایل سال جاری، استیون دیچ فیزیکدانی از دانشگاه ایالتی آریزونا، مقاله ای منتشر کرد که در آن طرحی توضیح داده شده بود که چگونه می توان با استفاده از یک میلیون دستگاه برف ساز بادی، می توان ۱ متر به یخ شمالگان افزود.

 

با وجودی که شاید یک متر یخ چندان قابل توجه نباشد، اما آنها محاسبه کرده اند که این به مانند بازگردان زمان به ۱۷ سال قبل است. تنها مسئله، وسعت شمالگان است.

 

بر اساس محاسبه این محققان، آنها برای پوشش ۱۰ درصدی شمالگان، نیاز به نصب میلیون ها دستگاه برف ساز خواهند داشت. این یک میلیون دستگاه های برف ساز با هم در هر ثانیه ۷.۵ کیلوگرم آب پمپاژ می کنند که می تواند سالانه یک متر یخ اضافی تولید کند.

 

اخبار علمی,خبرهای علمی,طبیعت و محیط زیست,انجماد مجدد شمالگان در سوئیسادانشمندان می گویند، برف طبیعی می تواند به رشد یخچال های طبیعی کمک کند، یخچال طبیعی می تواند، در طول ۲۰ سال تا ۸۰۰ متر از پوشش یخی خود را مجددا به دست بیاورد.

 

استیون دیچ در مقاله خود نوشت: “این ناحیه واقع در اقیانوس منجمد شمالی حدود ۱۰۷ کیلومتر مربع وسعت دارد. اگر دستگاه های برف ساز در ۱۰ درصد از منطقه توزیع شوند، نیاز به حدود ۱۰ میلیون دستگاه خواهد بود. اگر در سراسر شمالگان توزیع شوند، به حدود۱۰۰ میلیون دستگاه برف ساز نیاز خواهد بود.”

 

در واقع برای ساخت ۱۰۰ میلیون دستگاه برف ساز در کل شمالگان، نیاز به فولادی معادل کل فولاد مصرفی ایالات متحده آمریکا در یک سال خواهد بود. از همه این ها گذشته، به نظر می رسد، تامین مالی این طرح بسیار دشوار (اگر غیرممکن نباشد) است ، اما مدل بسیار کوچکتری که دانشمندان سوئیسی پیشنهاد کرده اند، احتمالا عملی تر باشد.

 

بر اساس محاسبه یوهانس اویرلیمانس، یخچال شناسی از دانشگاه اوترخت، حدود ۴۰۰۰ دستگاه برف ساز می توانند به توقف عقب نشینی یخچال طبیعی مورتریچ کمک کند. در واقع ایده اصلی دانشمندان این است که یخچال های طبیعی در معرض نور آفتاب هستند، اما اگر بتوانند یخ این نواحی را با برف مصنوعی ضخیمی بپوشانند. قبل از اینکه نور آفتاب به لایه های آسیب پذیر یخ برسد، منعکس خواهد شد.

اویرلیمانس این گزارش خود را در نشست سالانه اتحادیه اروپایی علوم زمین (EGU)، در وین، اتریش ارائه کرد.

 

اندی کولان نویسنده  New Scientistدر این مورد نوشت: “مطالعات گذشته نشان می دهد، برف طبیعی می تواند به رشد یخچال های طبیعی کمک کند، یخچال طبیعی می تواند، در طول ۲۰ سال تا ۸۰۰ متر از پوشش یخی خود را مجددا به دست بیاورد. مطالعه اویرلیمانس نشان می دهد، فقط پمپاژ چند سانتی متر برف مصنوعی بر روی فلات ۰.۵ کیلومتر مربعی، می تواند به حفظ یخچال های طبیعی و از دست ندادن یخ در هر تابستان کمک کند.”

 

اخبار علمی,خبرهای علمی,طبیعت و محیط زیست,انجماد مجدد شمالگان در سوئیساحداکثر میزان یخ سالانه شمالگان در سال ۲۰۱۷، ۸.۹ میلیون کیلومترمربع بود. خطوط نارنجی این نقشه میانگین یخ بین سال های ۱۹۸۱ تا ۲۰۱۰ را نشان می دهد.

 

البته با وجودی که این طرح به بزرگی طرح شمالگان نیست، اما بازهم نیاز به بودجه زیادی دارد. اما اویرلیمانس و تیمش از این بابت مطمئن هستند.

 

در طول دهه گذشته، در طول زمستان برای افزایش فصل اسکی، میزانی برف مصنوعی به یخچال طبیعی دیاولتزافرن اضافه شده است. این برف اضافی به رشد ۸ متری یخچال در طول ۱۰ سال گذشته کمک کرده و اکنون بودجه ۱۰۰ هزار دلاری برای آزمایش این طرح در تابستان اختصاص داده شده است.

 

اگر این آزمایش موفق به حفظ بخشی از یخچال طبیعی دیاولتزافرن در طول ماه های تابستان  شود، نتیجه آن می تواند، در نوع خود انقلابی در این زمینه باشد، چرا که این طرح، اولین طرح این چنینی در مقیاسی بزرگ است که مورد آزمایش قرار می گیرد.

 

دانشمندان می‌گویند، کلاهک یخی شمالگان در حال طی روند واضحی است. هر تابستان، یخ ‌ها به میزان بیشتری نسبت به قبل ذوب می‌شوند و هر زمستان یخ کمتری نسبت به قبل تشکیل می ‌شود.

 

شاید تنها نقطه امید بخش این باشد که یخ‌ های قطب شمال، موجب بالا رفتن سطح دریا نمی‌شوند. صفحات یخی شمالگان هم ‌اکنون در آب شناور هستند و هنگامی‌که ذوب شوند، حجم اقیانوس تغییری نخواهد کرد. اما از بین رفتن یخ‌ های قطب شمال اثرات منفی دیگری بر کل کره زمین (فراتر از دست دادن یک اکوسیستم بزرگ) خواهد گذاشت.

 

بزرگ ‌ترین خطر، از بین رفتن تنظیم‌کننده درجه حرارت جهانی است. یخ ‌های قطب شمال، بازتابنده بزرگ سیاره محسوب می‌ شوند و نور خورشید را به فضا باز می‌گرداند. این عمل منجر به کنترل گرما و اعتدال دمای جهانی می ‌شود. بدون این تأثیر، کل آب ‌و هوای زمین به‌کلی دگرگون می‌شود.

 

شاید تنها شانس ما برای نجات شمالگان همین فکرهای بزرگ باشد!

 

 

techera.ir
  • 10
  • 4
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
هدیه بازوند بیوگرافی هدیه بازوند؛ بازیگر کرد سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: ۲۷ مرداد ۱۳۶۶

محل تولد: بندرعباس، ایران

حرفه: بازیگر سینما، تلویزیون و تئاتر

آغاز فعالیت: ۱۳۹۶ تاکنون

تحصیلات: فارغ التحصیل لیسانس رشته مهندسی معماری

ادامه
سانجیو باجاج بیوگرافی سانجیو باجاج میلیارد و کارآفرین موفق هندی

تاریخ تولد: ۲ نوامبر ۱۹۶۹

محل تولد: هندی

ملیت: هندی

حرفه: تاجر، سرمایه گذار و میلیارد 

تحصیلات: دکتری مدیریت از دانشگاه هاروارد

ادامه
محمد مهدی احمدی بیوگرافی محمدمهدی احمدی، داماد محسن رضایی

تاریخ تولد: دهه ۱۳۶۰

محل تولد: تهران

حرفه: مدیرعامل بانک شهر

مدرک تحصیلی: دکترای اقتصاد واحد علوم تحقیقات دانشگاه آزاد اسلامی تهران، کارشناسی ارشد علوم اقتصادی دانشگاه تهران، کارشناسی اقتصاد بازرگانی دانشگاه شهید بهشتی

نسبت خانوادگی: داماد محسن رضایی، برادر عروس قالیباف، برادر داماد رحمانی فضلی

ادامه
علی عسکری بیوگرافی علی عسکری سیاستمدار ایرانی

تاریخ تولد: ۱۳۳۷

محل تولد: دهق، اصفهان

حرفه: سیاستمدار، نظامی، مدیر ارشد اجرایی، مدیر عامل شرکت صنایع پتروشیمی خلیج فارس

آغاز فعالیت: ۱۳۶۲ تاکنون

تحصیلات: کارشناسی مهندسی برق - الکترونیک، کارشناسی ارشد مدیریت، دکتری مهندسی صنایع - سیستم و بهره‌وری

ادامه
ندا قاسمی بیوگرافی ندا قاسمی؛ بازیگر تازه کار و خوش چهره تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی ندا قاسمی

نام کامل: ندا قاسمی

تاریخ تولد: ۳۰ خرداد ۱۳۶۰

محل تولد: کرمانشاه

حرفه: بازیگر سینما، تلویزیون و تئاتر، مجری و صداپیشه

آغاز فعالیت: ۱۳۸۶ تاکنون

تحصیلات: دکترای شیمی آلی

ادامه
غلامعلی حداد عادل بیوگرافی غلامعلی حداد عادل؛ سیاستمدار ایرانی

تاریخ تولد: ۱۹ اردیبهشت ۱۳۲۴

محل تولد: تهران

حرفه: سیاستمدار ایرانی، عضور مجمع تشخیص مصلحت نظام، دانشیار بازنشسته دانشگاه، رئیس فرهنگستان زبان و ادب فارسی و بنیاد سعدی

آغاز فعالیت: ۱۳۵۷ تاکنون

حزب سیاسی: اصولگرا

تحصیلات: لیسانس و فوق لیسانس فیزیک از دانشگاه تهران و شیراز (پهلوی قدیم)، دکتری فلسفه از دانشگاه تهران

ادامه
عبدالله دوم پادشاه اردن بیوگرافی عبدالله دوم پادشاه اردن به همراه عکس های خانواده اش

تاریخ تولد: ۳۰ ژانویه ۱۹۶۲ (۶۲ ساله)

محل تولد: عمان، اردن

سمت: پادشاه اردن (از سال ۱۹۹۹)

تاجگذاری: ۹ ژوئن ۲۰۰۰

ولیعهد: حسین بن عبدالله دوم

همسر: رانیا عبدالله (ازدواج ۱۹۹۳)

ادامه
فرزان عاشورزاده بیوگرافی فرزان عاشورزاده تکواندوکار ایرانی

تاریخ تولد: ۵ آذر ۱۳۷۵

محل تولد: تنبکابن، مازندران

محل زندگی: آمریکا

حرفه: تکواندوکار

لقب جهانی: سونامی تکواندو جهان

ادامه
زندگینامه امامزاده داوود زندگینامه امامزاده داوود در تهران

عنوان شده است که ایشان همراه با برخی از بستگان خود در همراه با امام رضا به ایران می آیند اما در منطقه شمال غربی تهران به شهادت رسیدند. مرقد ایشان در زمان صفویه ساخته شد و سپس در زمان فتحعلی شاه گسترش پیدا کرد. 

دلیل مرگ این امامزاده را به صورت دقیق نمی دانند اما براساس روایات بومیان آن منطقه مشخص می شود که وی همزمان با بستگان خود به همراه امام رضا به ایران می آیند که همزمان با امام ایشان نیز به شهادت رسیدند و سال شهادت را نیز به سال ۴۸۰ هجری قمری نسبت داده اند، البته باز هم باید اشاره کرد که این تاریخ دقیق نیست و تنها براساس شواهد محاسبه شده است. 

براساس آنچه مردم محلی می گویند، امامزاده داوود در آبادی کیگا که در نزدیکی روستای کن قرار دارد، شهید شده، همجنین برخی می گویند وی با همدستی فردی به اسم نجیم گبر و یکی از درویش های روستا به شهادت رسیده است. ز منظر دیگر قاتل این حضرت شخصی به نام محمود فرح‌زادی می باشد.

ادامه
ویژه سرپوش