به گزارش ایسنا و به نقل از تلگراف، محققان دانشگاه بریستول اظهار کردند: زیرساختهای دریایی مانند مزارع بادی و اسکلهها موجب اختلال در هماهنگ کردن حرکات ماهیها با یکدیگر میشوند.
محققان میگویند ماهیها قابلیت گیج کردن شکارچیان خود را دارند، اما سرو صدای ایجاد زیرساختهای دریایی این توانایی ماهیها را مختل کرده و درنتیجه طعمه شکارچیان میشوند.
این تحقیق با استفاده از نرمافزار ردیابی رایانهای برای تجزیه و تحلیل حرکت ۴۵۰ seabass در آکواریوم این دانشگاه انجام شده است.
محققان دریافتند در زمان پخش سروصدا در مقایسه با زمانی که صداهای طبیعی محیطی پخش میشود هماهنگی بین ماهیها کاهش مییابد.
دکتر کریستوس یونو از دانشکده علوم زیستی این دانشگاه اظهار کرد: با استفاده از این نرمافزار پیشرفته ردیابی رایانهای قادر به اندازهگیری و تجزیه و تحلیل حرکت ماهیها به صورت منفرد در آبهای کمعمق با جزئیات بسیار هستیم.
این گروه از محققان اعلام کردند: در مرحله بعد این آزمایشها در محیط طبیعی بررسی خواهند شد.
در حال حاضر مزارع بادی مقصر اصلی از بین رفتن خفاشها و پرندگان دریایی هستند البته در برخی از تحقیقات مشخص شده که سرو صدای این مزارع بادی مانع خواب مردم و حتی باعث مشکلات سلامت روان میشود همچنین سروصدای کشتیها باعث نابودی نهنگهای قاتل و دلفینها با اختلال در توانایی آنها برای برقراری ارتباط و شکار ماهیها میشوند.
نتایج تحقیقات نشان داده است که شدت متوسط صدا در کنار کشتی در زیر آب ۱۷۳ دسیبل است که ۱۱۱ دسیبل آن از طریق هوا پخش میشود که این میزان با صدای کنسرت راک برابر است.
نتایج این تحقیق در نشریه Royal Society B منتشر شده است.
- 16
- 4