به گزارش دیجیاتو، دانشمندان به تازگی آثاری از گرافیت را در شمال کانادا پیدا کرده اند که قدمت آن به ۳.۹۵ میلیارد سال قبل برمی گردد. این گرافیت از تجزیه میکروارگانیسم هایی شکل گرفته که ۵۰۰ سال بعد از شکل گیری زمین در این منطقه وجود داشته اند.
این میکروارگانیسم ها احتمالا «خوراک ساز» بوده و نشانه ای از وجود آب راکد در آن دوران به شمار می روند. خوراک ساز به موجوداتی گفته می شود که توانایی تولید غذای خود از طریق تجزیه شیمیایی را دارند.
اما باید در نظر داشت دمای کره زمین در زمان شکل گیری و میلیون سال ها پس از آن بسیار گرمتر از زمان حال بوده که امکان وجود آب به شکل مایع را زیر سوال می برد، با این حال این تحقیق وجود آب در آن زمان را تقریبا اثبات می کند.
گفتنی است صخره ها معمولا بر اثر حرکت صفحات به وجود آمده و میلیون ها سال بعد از پیدایش از بین می روند، بنابرین پیدا کردن صخره هایی که در زمان شکل گیری زمین تشکیل شده اند تقریبا غیر ممکن است. با این وجود صخره های این منطقه با قدمت ۴ میلیارد ساله محل مناسبی برای تحقیقات زمین شناسان هستند.
دانشمندان هنوز اطلاعات چندانی درباره شرایط کره زمین در اوایل شکل گیری آن ندارند اما مطالعات این چنینی می تواند داده های ارزشمندی را در اختیار آنها قرار دهد.
- 11
- 3