سه شنبه ۰۲ مرداد ۱۴۰۳
۱۲:۲۸ - ۲۰ فروردین ۱۳۹۷ کد خبر: ۹۷۰۱۰۲۶۷۰
طبیعت و محیط زیست

شیر سوسک مشکل گرسنگی جهانی را حل میکند!

شیر سوسک,اخبار علمی,خبرهای علمی,طبیعت و محیط زیست

شیر سوسک مشکل گرسنگی جهانی را حل میکند؛ دانشمندان مدتی‌ست که تحقیقات گسترده‌ای بر روی شیر سوسک انجام داده‌اند و گفته شده که این مایع فوق‌العاده عجیب و به تعبیری حال به هم زن، در آینده نه چندان دور جمعیت رو به انفجار زمین را سیر خواهد کرد.  اینطور که به نظر می‌رسد، شیر سوسک چهار برابر از شیر گاو مقوی‌تر است.

 

مطمئنا تا به حال در مورد مصرف شیر حیواناتی مانند شتر، گاو، گوسفند و حتی خر اطلاعاتی دارید و شاید شنیده باشید که عده‌ای از شیر بادام و یا سویا به جای محصولات لبنی حیوانی استفاده می‌کنند؛ با این وجود می‌توان با اطمینان ۹۹ درصد گفت که تاکنون اسم شیر سوسک به گوشتان هم نخورده باشد!

 

بله درست شنیدید؛ شیری که موجودات مشمئزکننده‌ی داخل دستشویی‌ها و انبارها برای بزرگ کردن بچه‌هایشان از آن استفاده می‌کنند، ماده‌ای واقعی بوده و در کمال تعجب، به حدی مغذی است که تحقیقات گسترده‌ای از سوی یک تیم بین المللی بر روی آن انجام شده است.

 

تحقیق بر روی شیر سوسک

در سال ۲۰۱۶ دانشمندان با موفقیت توانستند تا توالی دی ان ای کریستال پروتئین داخل دستگاه گوارش یک نوع خاص از سوسک را تعیین کنند و دلیل این کار هم ارزش غذایی بالای این ماده بود؛ به طور دقیق‌تر باید بگوییم که شیر سوسک از محصولات لبنی گاو ۴ برابر مغذی‌تر است و دانشمندان معتقدند که ابر غذاهایی مانند این مایع در آینده راه حلی برای سیر کردن جمعیت رو به رشد زمین خواهد بود.

 

البته همانطور که انتظار می‌رود همه‌ی حشرات شیر تولید نمی‌کنند و این نوع خاص از سوسک که با نام دیپلوپترا پونکتاتا (Diploptera punctata) شناخته می‌شود، یکی از معدود سوسک‌هایی است که نوزادان خود را با شیر تغذیه می‌کنند؛ شیری که کریستال‌های پروتئینی آن تا سه برابر از شیر بوفالو هم انرژی بیشتری دارند.

 

از طرف دیگر، مسلما دوشیدن سوسک برای به دست آوردن ماده مغزی تولیدی آن گزینه عاقلانه‌ای نیست و به همین دلیل، گروهی از دانشمندان در سطحی بین‌المللی و با رهبری تیمی از هندوستان تصمیم گرفتند که با تعیین توالی دی ان ای این کریستال‌های عجیب و پرانرژی، به گونه‌ای دلیل مغزی بودن آن‌ها را پیدا کرده و ماده را شبیه‌سازی کنند.

 

سانچاری بانرجی (Sanchari Banerjee)، یکی از اعضای تیم تحقیقاتی می‌گوید که کریستال‌های شیر سوسک واقعا شگفت‌انگیز هستند و علاوه بر پروتئین، در آن‌ها چربی و قند هم وجود دارد؛‌ به بیان دیگر، این ماده یک غذای کامل است و همچنین، با داشتن تمامی امینو اسیدهای ضروری و حیاتی ارزش غذایی آن به زمان وابسته است و با مصرف کریستال‌ها، پس از گذشت مدتی مشخص مقادیر بیشتری مواد مغذی در بدن آزاد می‌شوند.

 

موارد استفاده شیر سوسک

همانور که بانرجی و همکارانش اظهار کرده‌اند، محصول تولیدشده با استفاده از کدهای ژنتیکی کریستال‌های شیر سوسک برای کسانی که به دنبال لاغری هستند مناسب نبوده و مردمان کشورهای غربی که با مشکل کمبود غذا و زیادی جمعیت مواجه نیستند‌، نیاز چندانی به این نوع خوراکی‌ها نخواهند داشت.

 

سابرامانیان راماسوامی (Subramanian Ramaswamy)، یکی دیگر از دانشمندان پژوهش انجام‌شده می‌گوید که در کشورهایی مانند هند که مردم بر سر به دست آوردن غذا با مشکلات زیادی دست و پنجه نرم می‌کنند، وجود ابر غذایی سالم و مغذی بسیار مهم است و افراد می‌توانند چنین موادی را به صورت مکمل مصرف کنند.

 

راماسوامی می‌گوید که در مرحله بعدی باید از مخمر برای تولید کریستال‌ها استفاده شود تا علاوه بر کم کردن جنبه حال به هم زن قضیه و برطرف کردن نیاز به تخلیه پروتئین‌های شکم سوسک، ابر شیر موردنظر در مقیاسی بزرگ‌تر تولید شود.

 

با این تفاسیر و با وجود غیرمعمول بودن مصرف این ماده، در زمانی که گزینه‌های چندانی برای رفع گرسنگی افراد وجود نداشته باشد به کار گیری علم و دانش برای برطرف کردن مشکل‌ها بهترین راه حل است و نجات دادن جان افراد حتی از طریق محتویات سیستم گوارش حشرات هم دور از ذهن به نظر نخواهد رسید.

 

مقاله تیم راماسوامی در ژورنال “International Union of Crystallography” منتشر شده است.

 

کیا علیپور

 

 

  • 15
  • 11
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

یاشار سلطانیبیوگرافی یاشار سلطانی

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

زندگینامه امامزاده صالح

باورها و اعتقادات مذهبی، نقشی پررنگ در شکل گیری فرهنگ و هویت ایرانیان داشته است. احترام به سادات و نوادگان پیامبر اکرم (ص) از جمله این باورهاست. از این رو، در طول تاریخ ایران، امامزادگان همواره به عنوان واسطه های فیض الهی و امامان معصوم (ع) مورد توجه مردم قرار داشته اند. آرامگاه این بزرگواران، به اماکن زیارتی تبدیل شده و مردم برای طلب حاجت، شفا و دفع بلا به آنها توسل می جویند.

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
آپولو سایوز ماموریت آپولو سایوز؛ دست دادن در فضا

ایده همکاری فضایی میان آمریکا و شوروی، در بحبوحه رقابت های فضایی دهه ۱۹۶۰ مطرح شد. در آن دوران، هر دو ابرقدرت در تلاش بودند تا به دستاوردهای فضایی بیشتری دست یابند. آمریکا با برنامه فضایی آپولو، به دنبال فرود انسان بر کره ماه بود و شوروی نیز برنامه فضایی سایوز را برای ارسال فضانورد به مدار زمین دنبال می کرد. با وجود رقابت های موجود، هر دو کشور به این نتیجه رسیدند که برقراری همکاری در برخی از زمینه های فضایی می تواند برایشان مفید باشد. ایمنی فضانوردان، یکی از دغدغه های اصلی به شمار می رفت. در صورت بروز مشکل برای فضاپیمای یکی از کشورها در فضا، امکان نجات فضانوردان توسط کشور دیگر وجود نداشت.

مذاکرات برای انجام ماموریت مشترک آپولو سایوز، از سال ۱۹۷۰ آغاز شد. این مذاکرات با پیچیدگی های سیاسی و فنی همراه بود. مهندسان هر دو کشور می بایست بر روی سیستم های اتصال فضاپیماها و فرآیندهای اضطراری به توافق می رسیدند. موفقیت ماموریت آپولو سایوز، نیازمند هماهنگی و همکاری نزدیک میان تیم های مهندسی و فضانوردان آمریکا و شوروی بود. فضانوردان هر دو کشور می بایست زبان یکدیگر را فرا می گرفتند و با سیستم های فضاپیمای طرف مقابل آشنا می شدند.

فضاپیماهای آپولو و سایوز

ماموریت آپولو سایوز، از دو فضاپیمای کاملا متفاوت تشکیل شده بود:

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

چکیده بیوگرافی نیلوفر اردلان

نام کامل: نیلوفر اردلان

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ

نام کامل: حمیدرضا آذرنگ

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش