دوشنبه ۰۱ مرداد ۱۴۰۳
۱۲:۳۸ - ۱۲ خرداد ۱۳۹۷ کد خبر: ۹۷۰۳۰۳۰۷۶
طبیعت و محیط زیست

گیاه‌خواران زمین را نجات می‌دهند؟

گیاه‌خواری,اخبار علمی,خبرهای علمی,طبیعت و محیط زیست

به گفته دانشمندان که از جامع‌ترین تجزیه و تحلیل‌های آسیب‌‌‌هایی که کشاورزی به زمین وارد کرده به دست آمده، اجتناب از مصرف محصولات گوشتی و لبنی تنها و مهم‌ترین راه برای کاهش تاثیرات زیست محیطی بر روی این سیاره است. 

 

تبدیل شدن مناطق جنگلی به کشاورزی علت اصلی انقراض گونه‌های حیات وحش شده است. تحقیقات جدید نشان می‌دهد که بدون مصرف گوشت و لبنیات، استفاده از زمین‌های کشاورزی جهانی می‌تواند بیش از ۷۵ درصد معادل مجموع مساحت زمین‌های ایالات متحده، چین، اتحادیه اروپا و آسیا را کاهش دهد و همچنان غذای جهان را تامین کند. تجزیه و تحلیل جدید نشان می‌دهد، در حالی که گوشت و لبنیات تنها ۱۸ درصد کالری و ۳۷ درصد پروتئین مورد نیاز انسان را تامین می‌کنند، اکثریت قریب به اتفاق از ۸۳ درصد از زمین‌های کشاورزی استفاده می‌کند و ۶۰ درصد تولید گازهای گلخانه‌ای را در کشاورزی تولید می‌کند.

 

دیگر تحقیقات اخیر نشان می‌دهد ۸۶ درصد از تمام پستانداران زمین اکنون دام یا انسان هستند. همچنین دانشمندان دریافته‌اند که در بهترین حالت کمترین تاثیری که محصولات گوشتی و لبنی به محیط زیست ایجاد می‌کند همچنان به رشد غلات و سبزیجاتی که تاب‌آوری کمی ‌دارند، آسیب وارد می‌کند. این مطالعه که در مجله Science منتشر شده، مجموعه داده‌های گسترده‌ای را بر اساس تقریبا ۴۰۰۰۰ مزرعه در ۱۱۹ کشور و ۴۰ مواد غذایی که ۹۰ درصد از خوراکی‌ها را شامل می‌شود، به دست آورده است.

 

این مطالعه تاثیر کامل این غذاها را از جمله استفاده از زمین، انتشارات تغییرات آب و هوایی، استفاده از آب شیرین و آلودگی آب و هوا ارزیابی کرده است. جوزف پوور، از دانشگاه آکسفورد انگلستان که این پژوهش را رهبری کرده، می‌گوید: «گیاه‌خواری تنها و مهم‌ترین راه حل برای کاهش آسیب‌ به سیاره زمین است. آسیب‌هایی که نه فقط گازهای گلخانه‌ای را شامل می‌شود بلکه به کاهش اسیدی شدن جهان و استفاده از زمین و آب نیز کمک می‌کند.

 

این کار بسیار بیشتر از کاهش پروازها یا خرید یک خودرو الکتریکی می‌تواند به حفظ زمین کمک کند.» به گفته او، این تنها راه کاهش انتشار گاز گلخانه‌ای است. او بیان می‌کند: «کشاورزی یک بخش است که تمام مسائل زیست محیطی را شامل می‌شود و محصولات حیوانی بیشترین مسئولیت این مسائل زیست محیطی را بر عهده دارند. اجتناب از مصرف محصولات حیوانی مزایای بیشتری از خوردن گوشت و لبنیات برای انسان دارد.

 

این تجزیه و تحلیل همچنین نشان داد که تنوع زیادی بین روش‌های مختلف تولید یک غذای مشابه وجود دارد. به عنوان مثال: گوشت گاو جنگل تراشی را افزایش می‌دهد که این اتفاق منجر به تولید و انتشار ۱۲ برابر بیشتر گازهای گلخانه‌ای و استفاده ۵۰ برابر بیشتر از زمین‌ها و علفزارهایی می‌شود که گاوها در آن چرانده می‌شوند. اما مقایسه گوشت گاو با پروتئین گیاهی مانند نخود فرنگی کاملا مشهود است. در کمترین حالت گوشت گاو مسئول تولید و انتشار ۶ برابری گازهای گلخانه‌ای و استفاده ۳۶ برابری از زمین است. 

 

جوزف پوور معتقد است: «تغییر در تاثیرات زیست محیطی مزارع بدون نیاز به تبدیل شدن مردم جهان به گیاه‌خوار فرصت‌های بسیاری را برای کاهش آسیب به وجود می‌آورد.» پوور هشدار داد که برداشتن تاثیرات زیست محیطی کشاورزی آسان نیست. بیش از ۵۷۰ متر مزارع وجود دارد که همه آنها نیاز به روش‌های مختلفی برای کاهش تاثیر کشاورزی دارند.

 

این چالش زیست محیطی شبیه هیچ بخشی از اقتصاد نیست. اما او با بیان اینکه حداقل هر سال ۵۰۰ میلیارد دلار برای یارانه‌های کشاورزی صرف می‌شود که احتمالا خیلی بیشتر از اینها است، می‌گوید: بنابراین پول بسیار زیادی برای انجام کارهای خوب در اینجا وجود دارد. برچسب‌هایی که تاثیرات محصولات را نشان می‌دهند می‌تواند شروع خوبی باشد. بنابراین مصرف‌کنندگان می‌توانند گزینه‌های کم خطرتر را انتخاب کنند، اما ضروری است که یارانه‌ها به غذاهای سالم اختصاص پیدا کند و بر گوشت و لبنیات مالیات افزوده شود. 

 

پروفسور تیم بنتون، در دانشگاه لیدز انگلستان گفت: «این مطالعه بسیار مفید است. این مطالعه مقدار زیادی از اطلاعات به ارمغان می‌آورد و نتیجه‌گیری‌های آن بسیار دقیق‌تر می‌شود. کار انسان‌ها تولید مواد غذایی، مصرف و دفع آنها در سیاره زمین است. با توجه به بحران چاقی در جهان، تغییر رژیم غذایی از گوشت و لبنیات به سمت سبزیجات و میوه‌ها ضروری است. رژیمی که امکان سالم نگهداشتن ما و سیاره‌مان را بیشتر می‌کند.» 

 

دکتر پیتر الکساندر از دانشگاه ادینبورگ انگلستان می‌گوید: ممکن است مزایای زیست محیطی وجود داشته باشد. به عنوان مثال برای تنوع زیستی افزایش مصرف محصولات حیوانی ممکن است تغذیه را در برخی از فقیرترین کشورهای جهان بهبود بخشد. 

 

زهرا داستانی

منبع: گاردین

 

ebtekarnews.com
  • 18
  • 5
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

یاشار سلطانیبیوگرافی یاشار سلطانی

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

زندگینامه امامزاده صالح

باورها و اعتقادات مذهبی، نقشی پررنگ در شکل گیری فرهنگ و هویت ایرانیان داشته است. احترام به سادات و نوادگان پیامبر اکرم (ص) از جمله این باورهاست. از این رو، در طول تاریخ ایران، امامزادگان همواره به عنوان واسطه های فیض الهی و امامان معصوم (ع) مورد توجه مردم قرار داشته اند. آرامگاه این بزرگواران، به اماکن زیارتی تبدیل شده و مردم برای طلب حاجت، شفا و دفع بلا به آنها توسل می جویند.

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
آپولو سایوز ماموریت آپولو سایوز؛ دست دادن در فضا

ایده همکاری فضایی میان آمریکا و شوروی، در بحبوحه رقابت های فضایی دهه ۱۹۶۰ مطرح شد. در آن دوران، هر دو ابرقدرت در تلاش بودند تا به دستاوردهای فضایی بیشتری دست یابند. آمریکا با برنامه فضایی آپولو، به دنبال فرود انسان بر کره ماه بود و شوروی نیز برنامه فضایی سایوز را برای ارسال فضانورد به مدار زمین دنبال می کرد. با وجود رقابت های موجود، هر دو کشور به این نتیجه رسیدند که برقراری همکاری در برخی از زمینه های فضایی می تواند برایشان مفید باشد. ایمنی فضانوردان، یکی از دغدغه های اصلی به شمار می رفت. در صورت بروز مشکل برای فضاپیمای یکی از کشورها در فضا، امکان نجات فضانوردان توسط کشور دیگر وجود نداشت.

مذاکرات برای انجام ماموریت مشترک آپولو سایوز، از سال ۱۹۷۰ آغاز شد. این مذاکرات با پیچیدگی های سیاسی و فنی همراه بود. مهندسان هر دو کشور می بایست بر روی سیستم های اتصال فضاپیماها و فرآیندهای اضطراری به توافق می رسیدند. موفقیت ماموریت آپولو سایوز، نیازمند هماهنگی و همکاری نزدیک میان تیم های مهندسی و فضانوردان آمریکا و شوروی بود. فضانوردان هر دو کشور می بایست زبان یکدیگر را فرا می گرفتند و با سیستم های فضاپیمای طرف مقابل آشنا می شدند.

فضاپیماهای آپولو و سایوز

ماموریت آپولو سایوز، از دو فضاپیمای کاملا متفاوت تشکیل شده بود:

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

چکیده بیوگرافی نیلوفر اردلان

نام کامل: نیلوفر اردلان

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ

نام کامل: حمیدرضا آذرنگ

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش