
بهمن مودی در گفت و گو با ایسنا، هماکنون بالغ بر ۱۳ درصد سطح استان بهعنوان مناطق تحت مدیریت حفاظت محیط زیست مورد حفاظت ویژه قرار دارند که این مناطق به طور مستمر و متداوم مورد پایش کارشناسان و محیط بانان استان قرار میگیرد.
وی با بیان اینکه خشکسالیهای اخیر اثرات سویی بر حیات وحش گذاشته است، افزود: از تبعات و خسارتهای خشکسالی بر محیطزیست و حیات وحش میتوان به کاهش و تخریب زیستگاه حیات وحش، کوچ و مهاجرت بیرویه حیوانات وحشی به لحاظ کمبود آب و غذای کافی، خسارت به تنوع گونهای، افزایش بیماری و تنش در گونههای در معرض خطر، کاهش زاد آوری و مرگ و میر اشاره کرد.
معاون نظارت و پایش اداره کل حفاظت محیط زیست خراسان جنوبی اظهارکرد: اغلب در این مواقع بحرانی وحوش به سمت باغها و اراضی کشاورزی میروند که این خود به حیات وحش لطمه میزند، چراکه عدهای سودجو و فرصت طلب اقدام به شکار آنان میکنند.
مودی ادامه داد: کاهش میزان علوفه و منابع آب در دسترس برای تغذیه و شرب حیات وحش، ضعف مراتع و افزایش میزان کانونهای گرد و غبار، هجوم آفات و آسیبپذیر شدن گیاهان بر اثر وقوع خشکسالی از جمله اثرات خشکسالی در مناطق حفاظت شده است.
خشکسالی و اثرات منفی بر تنوع زیستی استان
وی تصریح کرد: از جمله خسارتهای وارده به جوامع گیاهی میتوان خسارت به تنوع گونهای به ویژه درختان، ضعیف شدن پوشش گیاهی، خشک شدن گیاهان علوفهای و مرتعی و در نتیجه اختلال در زنجیره غذایی وحوش، خسارت به کمربندهای سبز و مناطق حفاظت شده به وسیله درختان، هجوم آفات گیاهی در هنگام خشکسالی اشاره کرد.
مودی یادآور شد: خشک شدن منابع آبی و کاهش علوفه در دسترس موجب تضعیف وضعیت فیزیولوژیک حیات وحش و تأثیرات منفی بر تنوع زیستی استان به ویژه گونههای ارزشمندی مانند یوزپلنگ، قوچ و میش، آهو، جبیر، کل و بز، انواع پرندگان شکاری، پرندگان مهاجر و زاغ بور و هوبره شده است.
- 18
- 2