سه شنبه ۰۲ مرداد ۱۴۰۳
۰۸:۵۱ - ۰۸ شهریور ۱۳۹۷ کد خبر: ۹۷۰۶۰۲۰۳۷
طبیعت و محیط زیست

بیش‌ترین آلودگی اقیانوس‌ها حاصل از «ته سیگار» است

ته سیگار,اخبار علمی,خبرهای علمی,طبیعت و محیط زیست
در حالی که فعالان محیط زیستی در تلاش برای مقابله با زباله‌های پلاستیکی‌ هستند، بیشترین آلودگی‌های اقیانوسی حاصل از زندگی شهری 'ته‌سیگار' اعلام شده‌ است.

به گزارش ایسنا، فعالان محیط زیست این روزها اهدافی سیستماتیکی را در پی گرفته‌اند تا منابع بزرگی از آلودگی‌های اقیانوسی را که شامل کیسه‌ها، ظروف و نی‌های پلاستیکی هستند را حذف کنند و قوانین سختگیرانه‌ای در این ارتباط تعیین کرده‌اند.

 

با این حال اما در این گزارش تاکید شده فاکتور "شمار یک" آلودگی‌های اقیانوسی که انسان مسبب آن است، ته‌سیگارهای کوچکی هستند که بیشتر مقررات و قوانین، آنها را فراموش کرده‌اند.

 

یک آکادمی پیشرو در صنعت دخانیات، یک قانونگذار کالیفرنیایی و یک سازمان موج سواری جهانی از جمله مراکزی هستند که برای ممنوعیت فیلترهای سیگارها تلاش می‌کنند. این کمپین نوظهور امیدوار است تا با ارتباط فعالان زیست‌محیطی با فعالان متمرکز بر سلامت انسان‌ها حمایت شود.

 

یک استاد بهداشت عمومی دانشگاه ایالتی سن دیگو در ارتباط با فیلترهای سیگارها می‌گوید: بسیار واضح است که فیلتر سیگارها هیچ مزایای بهداشتی نداشته و تنها یک ابزار بازاریابی بوده که استعمال سیگار را تسهیل می‌کنند.اما یک آلاینده عمده در کنار زباله‌های پلاستیکی محسوب می‌شوند.

 

در این میان سان فرانسیسکو بیشترین تلاش را برای مقابله با آلایندگی ته سیگارها داشته است به طوری که برای هر پاکت سیگار هزینه ۶۰ سنتی برای کمک به پاکسازی سواحل از فیلترهای سیگار رها شده در نظر گرفته که با حسابی سردستی مبلغی معادل سه میلیون دلار سالانه می‌شود.

 

جای تعجب ندارد که ته سیگارها توجه بسیاری را به خود جلب کرده‌اند. اکثریت قریب به اتفاق ۵.۶ تریلیون سیگار تولید شده در سراسر جهان به طور سالانه از استات سلولز، نوعی پلاستیک که می‌تواند تا بیش از یک دهه بدون تجزیه باقی بماند، ساخته می‌شوند. طبق اعلام پروژه آلودگی ته‌سیگارها، دو سوم از این فیلترها هر سال نامسئولانه دور انداخته می‌شود.

 

گروه حفاظتی اقیانوس‌ها از سال ۱۹۸۶ هر ساله پاکسازی سواحل را حمایت کرده است. در طول ۳۲ سال متوالی، ته‌سیگارها با مجموع بیش از ۶۰ میلیون بیشترین زباله‌های جمع‌آوری شده در سواحل سراسر جهان بوده که یک سوم آنها را تشکیل داده و بسیار بیشتر از زباله‌ها و ظروف پلاستیکی بوده است.

 

مردم گاهی این زباله‌ها را مستقیما در سواحل رها می‌کنند اما اغلب ته سیگارها از فاضلاب‌ها، جریان‌ها و رودخانه‌های بی شمار سراسر جهان وارد اقیانوس‌ها می‌شوند. این زباله‌ها اغلب به میکروپلاستیک‌هایی تجزیه می‌شود که به آسانی وارد چرخه حیات می‌شوند. محققان در بدن حدود ۷۰ درصد از پرندگان دریایی و ۳۰ درصد از لاک پشت‌های دریایی این ذرات را یافته‌اند. این فیلترها معمولا شامل فیبرهای مصنوعی و صدها ماده شیمیایی موجود در تنباکو هستند.

 

در نهایت این میکروپلاستیک‌ها و دیگر مواد زائد موجود در ته سیگارها تاثیراتی منفی بر سلامت انسان‌ها می‌گذارند.برخی کمپین‌ها در تلاش برای کاهش و حذف زباله‌ ته‌سیگار ضمن آگاهی بخشی عمومی با توزیع حدود چهار میلیون کیسه کوچک و زیرسیگاری‌های همراه برای ته سیگارها در این راه گام برمی‌دارند.

 

اما مشکل اساسی سیگاری‌هایی هستند که تصور می‌کنند ته سیگارها زیست تخریب پذیر بوده و حاضر به از بین بردن ته‌سیگارهایشان به روش‌های جدید نیستند و این اقدامات جدید تاثیری بر آنها ندارد.

 

برخی کارخانه‌های تولید سیگار به دنبال راه حلی جایگزین هستند. به عنوان مثال یک کارخانه، ایده ساخت فیلترهای خوراکی مانند آب نبات‌ها یا کراکرها یا فیلترهای کاغذی را مطرح کرد که البته رضایت بخش نبودند. اما به دلیل آن که هیچ گاه فشاری روی ساخت فیلترهای زیست تخریب پذیر وجود نداشته، پیشرفتی نیز در این زمینه حاصل نشده و در صورت تلاش بیشتر، راه حل‌های مناسب یافت خواهد شد. در حال حاضر یک فیلتر ساخته شده از مواد ارگانیک که به سرعت در آب یا خاک حل می‌شود نیز ارائه شده که هنوز برای عرضه در بازار آماده نشده است.

 

به گزارش ان بی سی نیوز، موسسه ملی سرطان ایالات متحده نیز به سازمان غذا و داروی این کشور پیشنهاد داده که تعدیل یا حتی ممنوعیت فیلترهای سیگارها را در نظر بگیرد، چرا که این فیلترها با هدایت دود به ریه‌ها، سرطان زایی را افزایش می‌دهند.

 

 

  • 15
  • 2
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

یاشار سلطانیبیوگرافی یاشار سلطانی

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

زندگینامه امامزاده صالح

باورها و اعتقادات مذهبی، نقشی پررنگ در شکل گیری فرهنگ و هویت ایرانیان داشته است. احترام به سادات و نوادگان پیامبر اکرم (ص) از جمله این باورهاست. از این رو، در طول تاریخ ایران، امامزادگان همواره به عنوان واسطه های فیض الهی و امامان معصوم (ع) مورد توجه مردم قرار داشته اند. آرامگاه این بزرگواران، به اماکن زیارتی تبدیل شده و مردم برای طلب حاجت، شفا و دفع بلا به آنها توسل می جویند.

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
آپولو سایوز ماموریت آپولو سایوز؛ دست دادن در فضا

ایده همکاری فضایی میان آمریکا و شوروی، در بحبوحه رقابت های فضایی دهه ۱۹۶۰ مطرح شد. در آن دوران، هر دو ابرقدرت در تلاش بودند تا به دستاوردهای فضایی بیشتری دست یابند. آمریکا با برنامه فضایی آپولو، به دنبال فرود انسان بر کره ماه بود و شوروی نیز برنامه فضایی سایوز را برای ارسال فضانورد به مدار زمین دنبال می کرد. با وجود رقابت های موجود، هر دو کشور به این نتیجه رسیدند که برقراری همکاری در برخی از زمینه های فضایی می تواند برایشان مفید باشد. ایمنی فضانوردان، یکی از دغدغه های اصلی به شمار می رفت. در صورت بروز مشکل برای فضاپیمای یکی از کشورها در فضا، امکان نجات فضانوردان توسط کشور دیگر وجود نداشت.

مذاکرات برای انجام ماموریت مشترک آپولو سایوز، از سال ۱۹۷۰ آغاز شد. این مذاکرات با پیچیدگی های سیاسی و فنی همراه بود. مهندسان هر دو کشور می بایست بر روی سیستم های اتصال فضاپیماها و فرآیندهای اضطراری به توافق می رسیدند. موفقیت ماموریت آپولو سایوز، نیازمند هماهنگی و همکاری نزدیک میان تیم های مهندسی و فضانوردان آمریکا و شوروی بود. فضانوردان هر دو کشور می بایست زبان یکدیگر را فرا می گرفتند و با سیستم های فضاپیمای طرف مقابل آشنا می شدند.

فضاپیماهای آپولو و سایوز

ماموریت آپولو سایوز، از دو فضاپیمای کاملا متفاوت تشکیل شده بود:

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

چکیده بیوگرافی نیلوفر اردلان

نام کامل: نیلوفر اردلان

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ

نام کامل: حمیدرضا آذرنگ

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش