به گزارش شفقنا، این مطالعه که براساس اطلاعات اقلیمی ۴۰ سال اخیر و اقدامات و طرح های دولت ها بازی مقابله با این وضعیت اضطراری انجام گرفته، می گوید دولت ها در رفع بحران ناکام مانده اند.
به گزارش بی.بی.سی؛ دانشمندان درگیر در این مطالعه تاکید کرده اند که بدون تغییرات عمیق و پایدار ، جهان با “رنج غیرقابل توصیف بشری” روبرو خواهد شد. محققان همچنین گفته اند که وظیفه اخلاقی آنها را واداشته درباره ابعاد این تهدید به جهان هشدار دهند.
انتشار این مطالعه درست در روزی که اطلاعات ماهواره ای نشان از ثبت رکورد گرمترین اکتبر از زمان ثبت رکوردها داشت، حکایت از صحت تهدید و صداقت دانشمندان در اعلام هشدار جهانی دارد.
این گزارش که به صورت گرافیکی نیز منتشر شده طیفی از داده هایی را که معرف علائم حیاتی تغییرات اقلیمی در ۴۰ سال گذشته است، ارائه میدهد، با این حال محققان تنظیم کننده گزارش ادعا میکنند که تنها با اندازه گیری دمای سطح زمین نمیتوان خطرات واقعی گرمایش را درک کرد و این را صرفا باید به عنوان یک هشدار تلقی کرد.
مواردی که در این گزارش به عنوان نشانه های هشدار دهنده در نظر گرفته شده اند عبارتند از رشد جمعیت انسان ها و حیوانات، تولید و مصرف سرانه گوشت، نابودی جنگل های جهان و نیز افزایش رووزافزون مصرف سوخت های فسیلی که البته در میان فاکتورهای دیگر هشدار دهنده ترین فاکتور محسوب می شود.
البته کتمان نمیتوان کرد که تمام فاکتورهای گزارش حاوی نتیجه گیری های نگران کننده نیست ، و در برخی زمینه ها نیز شاهد پیشرفت های ملموسی هستیم، از جمله در زمینه رشد و افزایش تولید انرژی های پاک- که از نظر درصد تولید این نوع انرژی به خصوص انرژی خورشیدی و بادی در کلیت انرژی تولیدی و مصرفی دنیا افزایش قابل توجهی در حدود ۳۷۳ درصد دیده می شود، اما با این همه باز هم تولید و مصرف انرژی برگرفته از سوخت های فسیلی در سال ۲۰۱۸ بیش از ۲۸ برابر انرژی های پاک بوده است.
درباره اینکه چه عاملی باعث اجبار دانشمندان به انتشار گزارشی چنین بدبینانه شده، دکتر توماس نیوسام از دانشگاه سیدنی میگوید: “وقتی میگوییم زمین در وضعیت اضطراری قرار دارد، یعنی که اگر اقدامی از سوی دولت ها و شرکت ها انجام نشود، شرایط دشوارتر خواهد شد. اگر با کاهش تولید دام و مصرف فراورده های دامی، کاهش تبدیل جنگل ها و مراتع به زمین های کشاورزی و کاهش مصرف سوخت های فسیلی که میتواند کاهش سریع دی اکسید کربن را به ارمغان آورد، به تغییرات اقلیمی واکنش نشان ندهیم، آثار آن احتمالا شدیدتر از آن خواهد بود که تاکنون تجربه کرده ایم، و حتی شاید فراتر از تصور بدبین ترین دانشمندان نیز باشد. این وضعیت چنان خطرناک است که می تواند کاری کند که بخشهای زیادی از زمین غیر قابل سکونت و خالی از سکنه شود.
- 9
- 6