پنجشنبه ۱۴ تیر ۱۴۰۳
۱۳:۰۹ - ۲۵ آذر ۱۳۹۸ کد خبر: ۹۸۰۹۰۵۶۵۲
طبیعت و محیط زیست

دانشمندان برای نخستین بار مهارت‌های ارتباطی اورانگوتان های وحشی را مشاهده کردند

اورانگوتان های وحشی,اخبار علمی,خبرهای علمی,طبیعت و محیط زیست
دانشمندان برای اولین بار موفق شدند نحوه برقراری ارتباط در اورانگوتان های وحشی (خصوصاً اورانگوتان بورنئویی مادر با فرزندش) را از طریق ژست های حرکتی و ایجاد سیگنال های صوتی توضیح دهند.

محققان در مطالعات خود روی ۱۶ اورانگوتان ساکن جنگل های پارک ملی Sabangau در جزیره بورنئو در محیطی حفاظت شده به مساحت ۵۰۰ کیلومتر مربع مطالعه کردند. آنها در بازه زمانی بیش از دو ساله، نحوه برقراری ارتباط در اورانگوتان ها را در قالب ۶۸۱ ساعت ویدیو و دست نوشته ضبط کردند.

پژوهشگران در مجموع ۸۵۸ سیگنال صوتی و ۴۴۱ ژست حرکتی را ثبت کرده و از بین آنها ۱۱ سیگنال صوتی و ۲۱ ژست حرکتی را به عنوان نشانگرهای ارتباطی شناسایی کردند. دانشمندان در این تحقیق از حرکت های چهره صرف نظر کردند؛ چون تشخیص و ثبت آنها در محیط جنگل بسیار مشکل است.

واضح است که این موجودات با ژست های حرکتی منظورشان را به همنوعان خود می رسانند؛ ولی داده های این تحقیق آنقدر محدود بود که امکان برقراری رابطه بین ژست های حرکتی با مقصود اورانگوتان ها وجود نداشت.

با این وجود این تحقیق نتایج جالب توجهی در پی داشته است؛ از جمله اینکه اورانگوتان ها در شرایط متفاوت (مثلاً برای بیش از یک درخواست) از ژست های حرکتی استفاده کرده و همچنین می توانند منظور خود را با بیش از یک ژست نیز به مخاطب بفهمانند.

«Cat Hobaiter»، نویسنده اصلی مقاله از دانشگاه سنت اندروز (University of St Andrews) می گوید:

«ما نشان دادیم که ژست های حرکتی فارغ از این که چه کسی آن را استفاده می کند، معانی مشخصی داشته و بسیاری از آنها بین شامپانزه ها و شامپانزه های کوتوله مشترک هستند.»

اورانگوتان های وحشی,اخبار علمی,خبرهای علمی,طبیعت و محیط زیست

محققان با اندازه گیری زمان قطع شدن ژست های حرکتی، درخواست های مختلف از جمله دادن جسم، بالا رفتن از سیگنال دهنده، دور شدن، بازی کردن و قطع کردن فعالیت را شناسایی کردند. نکته جالب اینکه توله میمون ها تعداد بیشتری از ژست های حرکتی (۲۲ ژست) را در مقایسه با میمون های بالغ ماده (۱۴ ژست) استفاده کردند.

ژست های حرکتی رویت شده در این تحقیق لزوماً به شکل طبیعی دیداری نبودند؛ ولی همه آنها از یک مشخصه دیداری برخوردار بودند و برخی دیگری نیز ویژگی های شنیداری داشته و یا به ارتباط مستقیم ربط داشتند. ژست های حرکتی شامل اشاره با دست، گاز گرفتن، آویزان شدن، پرتاب کردن، گرفتن، فشار وارد کردن با نوک انگشت و هل دادن بودند.

محققان در مطالعات خود ۵ ژست حرکتی یک طرفه را شناسایی کردند که جزو ۲۱ نشانگر ارتباطی اورانگوتان ها قرار نمی گرفتند؛ ولی در نشانگرهای ارتباطی میمون های دیگر مشاهده شده اند. «Hobaiter» علت شبیه بودن ژست های میمون های قاره های مختلف را مساله وراثت دانسته و می گوید:

«الگوی جالبی که به ما در این رابطه کمک کرده این است که هر چه دو گونه از میمون ها ارتباط بیشتری با هم داشته باشند، تعداد ژست های حرکتی مشترک بین آنها نیز افزایش می یابد. این مساله در مورد ما هم صدق می کند؛ چون کودکان قبل از صحبت کردن با ایما و اشاره منظور خود را می رسانند.»

اورانگوتان ها بسته به شرایط، نوع ارتباط برقرار کردن خود را عوض کرده و زمانی که مخاطب در حال نگاه کردن به آنها هستند، بیشتر از ژست های حرکتی استفاده می کنند.

این موجودات ژست های حرکتی را با دست ها و پاهای خود ایجاد کرده و از دستان خود استفاده بیشتری می کنند. البته آنها در مقایسه با شامپانزه ها استفاده بیشتری از پاهای خود می کنند. نویسنده اصلی مقاله در مورد این مساله می گوید:

اورانگوتان های وحشی,اخبار علمی,خبرهای علمی,طبیعت و محیط زیست

«شامپانزه ها استاد بالا رفتن از درخت هستند، ولی به طور طبیعی موجودات زمینی محسوب می شوند. اورانگوتان ها اما جانورانی درختی بوده و پاهایشان شباهت زیادی به دست داشته و بیشتر برای گرفتن اجسام ساخته شده تا برقراری توازن حین ایستادن.»

«Hobaiter» می گوید حتی در بهترین باغ وحش ها نیز اورانگوتان های بالغ در کنار یکدیگر و در شرایطی بسیار متفاوت با زیستگاه طبیعی‌شان نگهداری می شوند که روی نحوه ارتباط برقرار کردن آنها تاثیر می گذارد.

اورانگوتان های وحشی,اخبار علمی,خبرهای علمی,طبیعت و محیط زیست

برخلاف دیگر میمون های بزرگ، اجتماع اورانگوتان ها به مادر و فرزند محدود می شود و ارتباط بین توله ها نیز به خاطر فواصل شش تا هشت ساله ای که بین زاد و ولد طول می کشد، به ندرت به چشم می خورد. به همین دلیل طیف ژست های حرکتی اورانگوتان ها در مقایسه با میمون های وحشی آفریقایی و اورانگوتان های زندانی، دارای کاستی هایی است.

از بین ۱۶ اورانگوتانی که در این تحقیق مورد مطالعه قرار گرفتند، هفت اورانگوتان مادر، پنج توله اورانگوتان و دو اورانگوتان خواهر و برادر بزرگ تر وجود داشتند که می توانستند برخی از کارها را خودشان انجام دهند.

محققان در مطالعات خود دریافتند که اورانگوتان ها به ژست های حرکتی حساسیت بالایی دارند و در ۹۰ درصد مواقع قبل از کامل شدن ژست و یا کمتر از یک ثانیه پس از کامل شدن آن، مقصود را می فهمیدند. در ۸۰ درصد از مواقع نیز درخواست اورانگوتان درخواست دهنده با رضایت انجام می شود.

اورانگوتان های وحشی,اخبار علمی,خبرهای علمی,طبیعت و محیط زیست

طیف ژست های حرکتی که در این پژوهش مورد مطالعه قرار گرفتند، با مطالعاتی که روی اورانگوتان های زندانی انجام گرفته اند، مطابقت دارند که احتمالاً به این دلیل است که اورانگوتان های زندانی زمان بیشتری را روی زمین گذرانده و میدان دید بیشتری دارند. محققان می گویند به همین دلیل باید اورانگوتان های وحشی را مورد مطالعه قرار داد.

«Serge Wich» پروفسور زیست شناسی نخستی‌سانان از دانشگاه جان مورز لیورپول که در این تحقیق دخالتی نداشته می گوید این پژوهش از اهمیت بالایی برخوردار است، چون در مقایسه با دیگر میمون های وحشی بزرگ و اورانگوتان های زندانی شده، مطالعات کمی روی اورانگوتان های وحشی انجام گرفته اند.

داده های این تحقیق نشان می دهند که در آینده احتمالاً ژست های حرکتی بیشتری شناسایی خواهند شد. محققان امیدوارند با جمع آوری داده های بیشتر از این موضوع آگاه شوند که اجتماعات اورانگوتان ها بسته به نوع گویش و لهجه به روش های مختلفی با یکدیگر ارتباط برقرار می کنند یا خیر.

اورانگوتان های وحشی,اخبار علمی,خبرهای علمی,طبیعت و محیط زیست

  • 14
  • 1
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

یاشار سلطانیبیوگرافی یاشار سلطانی

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

زندگینامه امامزاده صالح

باورها و اعتقادات مذهبی، نقشی پررنگ در شکل گیری فرهنگ و هویت ایرانیان داشته است. احترام به سادات و نوادگان پیامبر اکرم (ص) از جمله این باورهاست. از این رو، در طول تاریخ ایران، امامزادگان همواره به عنوان واسطه های فیض الهی و امامان معصوم (ع) مورد توجه مردم قرار داشته اند. آرامگاه این بزرگواران، به اماکن زیارتی تبدیل شده و مردم برای طلب حاجت، شفا و دفع بلا به آنها توسل می جویند.

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
آپولو سایوز ماموریت آپولو سایوز؛ دست دادن در فضا

ایده همکاری فضایی میان آمریکا و شوروی، در بحبوحه رقابت های فضایی دهه ۱۹۶۰ مطرح شد. در آن دوران، هر دو ابرقدرت در تلاش بودند تا به دستاوردهای فضایی بیشتری دست یابند. آمریکا با برنامه فضایی آپولو، به دنبال فرود انسان بر کره ماه بود و شوروی نیز برنامه فضایی سایوز را برای ارسال فضانورد به مدار زمین دنبال می کرد. با وجود رقابت های موجود، هر دو کشور به این نتیجه رسیدند که برقراری همکاری در برخی از زمینه های فضایی می تواند برایشان مفید باشد. ایمنی فضانوردان، یکی از دغدغه های اصلی به شمار می رفت. در صورت بروز مشکل برای فضاپیمای یکی از کشورها در فضا، امکان نجات فضانوردان توسط کشور دیگر وجود نداشت.

مذاکرات برای انجام ماموریت مشترک آپولو سایوز، از سال ۱۹۷۰ آغاز شد. این مذاکرات با پیچیدگی های سیاسی و فنی همراه بود. مهندسان هر دو کشور می بایست بر روی سیستم های اتصال فضاپیماها و فرآیندهای اضطراری به توافق می رسیدند. موفقیت ماموریت آپولو سایوز، نیازمند هماهنگی و همکاری نزدیک میان تیم های مهندسی و فضانوردان آمریکا و شوروی بود. فضانوردان هر دو کشور می بایست زبان یکدیگر را فرا می گرفتند و با سیستم های فضاپیمای طرف مقابل آشنا می شدند.

فضاپیماهای آپولو و سایوز

ماموریت آپولو سایوز، از دو فضاپیمای کاملا متفاوت تشکیل شده بود:

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

چکیده بیوگرافی نیلوفر اردلان

نام کامل: نیلوفر اردلان

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ

نام کامل: حمیدرضا آذرنگ

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش