به گزارش ایسنا به نقل از نیوز، لنسی سویرک، استادیار مطالعات علوم زیستی دانشگاه بینگهمتون این تحقیق را باهدف درک اکوتوریست (طبیعت گردی) بر حیات وحش بومی کاستاریکا موردبررسی قرارداد.
سویرک گفت: اکنون حدود ۵ سال است که در خصوص مارمولک های آبی تحقیق می کند و یکی از دلیل های انتخاب آن ها محدود بودن این مارمولک ها در منطقه ای کوچک است.
او خاطرنشان کرد: "ما مطمئن هستیم که این جمعیت خاص طی زندگی خویش انسان های زيادي مشاهده نکردند پس اصلاً پیش زمینه قبلی در خصوص انسانها، رفتار آنان و پوشش رنگی آنان ندارند."
پژوهشگران برای جمع آوری اطلاعات بیشتر به مرکز بیولوژیکی لاس کروسس در کاستاریکا رفتند.
آنان در سه مکان مختلف رودخانه با سه پیراهن به رنگ نارنجی، رنگ سبز و آبی قرار گرفتند.
دلیل پوشش رنگی مختلف، واکنش مارمولک آبی به رنگ بود؛ رنگ نارنجی برای مارمولک ها سیگنال های جنسی دارد، آبی بعنوان یک کنتراست (زیرا بدن مارمولک آبی فاقد رنگ آبی است) و رنگ سبز بعنوان رنگ شبیه با محیط جنگل گرم سیری محل آزمایش، انتخاب شدند.
او خاطرنشان کرد: "طبق نتیجه تحقیق قبلی در خصوص نحوه عکس العمل حیوانات به محرک های رنگی، ما این فرضیه را ایجاد کردیم که پوشیدن رنگ هایی که توسط مارمولک های آبی پوشش داده می شود، برای آنان ترسناک نخواهد بود."
نتیجه تحقیق نشان داد که واکنش این موجودات به رنگ نارنجی بسیار بالا بود و در خصوص رنگ سبز هم به علت این که اشخاص را با جنگل استتار کرده بود، نسبت به نارنجی روشن کم تر بود.
سویرک بیان کرد: ما هنوز نمی دانیم حیوانات، جهان را چطور مشاهده می کنند.
او در ادامه ادامه داد: ما (هم پژوهشگران و هم گردشگران طبیعت) باید بدانیم که حیوانات جهان را متفاوت از انسان می فهمند و امکان دارد آنچه تصور می کنیم برای حیوان ترسناک باشد، برعکس و آنچه خیال می کنیم غیر تهدیدآمیز است برای آن ها ترسناک باشد.
سویرک امیدوار است که این نتیجه در طبیعت گردی مورداستفاده قرار گیرد تا درک بهتری از خود بر روی حیات وحش داشته باشیم.
او گفت: باید مطالعات بیشتری انجام شود تا این روش، بر روی حیوانات دیگر که توانایی درک کمتری از رنگ دارند مثل پستانداران تعمیم یابد.
- 11
- 6