دوشنبه ۰۱ مرداد ۱۴۰۳
۱۶:۲۸ - ۱۹ آبان ۱۳۹۵ کد خبر: ۹۵۰۸۰۰۶۳۲
اخبار علمی و پژوهشی

پیروزی ترامپ چه تاثیراتی روی علم و فناوری دارد؟

اخبار علمی,خبرهای علمی,پژوهش,دونالد ترامپ
نامزد جمهوریخواه آمریکا به عنوان چهل و پنجمین رئیس‌جمهور این کشور انتخاب شد و در سخنرانی خود به مناسبت پیروزی‌اش، همه را به وحدت فراخواند. اما جایگاه علم و فناوری در دیدگاه ترامپ کجا قرار دارد؟

به گزارش ایسنا، در اینجا به بخش‌های مختلف فناوری و علم در حوزه‌های اینترنت و امنیت تا علم و اکتشافات فضایی از دیدگاه دونالد ترامپ اشاره شده است.

پهنای باند، بی طرفی شبکه

ریاست‌جمهوری ترامپ می‌تواند تغییرات بزرگی در زمینه قوانین ارائه‌کنندگان خدمات اینترنتی ایجاد کند اما بسیاری از آن‌ها قابل پیش‌بینی نیست زیرا وی به ندرت در مورد سیاست‌های مخابراتی در کمپین انتخاباتی خود صحبت می‌کرد. قوانین بی‌طرفی شبکه کمیسیون ارتباطات فدرال آمریکا ممکن است لغو یا تضعیف شود که البته به این بستگی دارد که ترامپ همچنان در موضع سال ۲۰۱۴ خود باشد. وی در آن زمان اظهار کرده بود که حمله اوباما به اینترنت یک غصب قدرت از بالا به پائین است. بی‌طرفی شبکه یک مکتب بی‌طرفانه است که رسانه‌های محافظه‌کار را هدف قرار خواهد داد.

 

ترامپ یک توقف موقت را در مقررات سازمانی جدید نوید داده و تمایل دارد که کمیسیون ارتباطات فدرال آمریکا تمام روزنامه‌نگاران منتقد وی را جریمه کند. به نظر می‌رسد که ترامپ یک رویکرد نظارتی بر ارتباطات داشته باشد که به نفع ارائه‌کنندگان خدمات اینترنتی خواهد بود که به قوانین جدید و مختلف اجرا شده توسط رئیس دموکرات این کمیسیون اعتراض داشتند.

 

به جز بحث بی‌طرفی شبکه، ترامپ در مورد تغییر هیچ قانون خاصی در زمینه مخابرات اظهار نظر نکرده است. وی همچنین هیچ برنامه‌ای برای گسترش دسترسی به پهنای باند اعلام نکرده، از این رو آمریکایی‌ها امیدوارند دولت‌های ایالتی و محلی یا بخش خصوصی به بهبود آن بپردازد.

 

رمزگذاری، امنیت سایبری

با پیروزی ترامپ، هنوز مشخص نیست موضع دولت وی در مورد امنیت سایبری و رمزگذاری چیست. ترامپ و کمپین وی موضعی مبهم در بسیاری از زمینه‌ها دارند. وی در مناظره‌های انتخاباتی، اتفاق نظر جامعه اطلاعات در این زمینه که روسیه مسبب حملات سایبری علیه کمیته ملی حزب دموکرات است، نادیده گرفت، اما در جریان مبارزه شرکت اپل با دادستان‌های فدرال در مورد اجازه دادن به مقامات برای رمزگشایی گوشی آیفون یک قاتل، خواستار تحریم اپل شد.

 

برنامه امنیت سایبری ترامپ مانند بسیاری از سیاست‌های وی نامشخص مانده است. این طرح خواستار بازبینی سریع دفاع سایبری و آسیب‌پذیری آن از جمله زیرساخت‌های حیاتی توسط یک تیم سایبری از ارتش، مقامات پلیس و بخش خصوصی شده است.

علم

ریاست‌جمهوری ترامپ تاحدودی یک فاجعه برای دنیای علم است. بیشتر تحلیل‌ها در زمینه بودجه‌های پیشنهادی وی نشان می‌دهد که آن‌ها باعث کسری شدید بودجه خواهند شد و کنگره نسبتا سازگار با دولت می‌تواند به معنی تصویب برخی از این طرح‌ها باشد.

 

آیا بودجه علم در این روند حفظ خواهد شد؟ ترامپ هیچ نشانه‌ای در مورد آن ارائه نکرده است، بلکه بسیاری از پاسخ‌های وی در مورد حوزه‌های خاص علم بر انتخاب‌های سخت تمرکز داشته که باید با توجه به محدودیت‌های بودجه مورد بررسی قرار بگیرند. به استثنای ناسا، ترامپ هیچ حوزه‌ای از علم را که ارزش پشتیبانی داشته باشد، مشخص نکرده است.

 

بطور کلی، ترامپ توجه کمی به یافته‌های علمی نشان داده است. وی بارها بصورت آشکار بر این گفته رد شده اصرار ورزیده که واکسن‌ها می‌توانند باعث اوتیسم بشوند!

 

رئیس‌جمهور جدید آمریکا همچنین گفته که اجماع‌نظر دانشمندان بین‌المللی در مورد تهدیدات آب‌وهوایی فقط نقشه چین برای محدود کردن سایر جوامع اقتصادی است. طرح‌های علمی وی نیز بطور کامل این انزجار را منعکس می‌کنند.

 

در بخش انرژی، ترامپ قصد دارد کاملا برخلاف آنچه برای تغییر مشکلات آب‌وهوایی لازم است، عمل کند و می‌خواهد بطور کلی مقررات فدرال را بدون توجه به پایه علمی آن‌ها حذف کند.

 

بطور خلاصه، دولت ترامپ به معنی تلاش و سیاست تحقیقاتی فلج شده در آمریکاست که مبتنی بر منافع اقتصادی کوتاه مدت به جای علم هستند.

 

اکتشافات فضایی

رئیس‌جمهور شدن ترامپ همچنین تاثیرات ناشناخته‌ای بر سیاست فضایی آمریکا دارد. با این حال، وی در بیانیه‌های رسمی کمپین و همچنین یادداشت‌هایی نوشته شده توسط عواملش، دیدگاهی طرفدارانه به خصوصی سازی در زمینه پرواز فضایی داخلی نشان داده است.

 

همچنین اخباری وجود دارد که برخی برنامه‌های پرهزینه ناسا مانند سیستم پرتاب فضایی و فضاپیمای اوریون این سازمان با محدودیت روبرو خواهند شد و شاید جایگزین‌های ارزانتر و خصوصی برای آن‌ها انتخاب شود.

 

مالکیت معنوی

ترامپ هیچ خط مشی انتشار یافته‌ای در مورد حق نسخه‌برداری یا ثبت اختراع ارائه نکرده و اظهارات کمی در مورد آن‌ها داشته است که این امر باعث نگرانی طرفداران فناوری شده است. چهل و پنجمین رئیس‌جمهور آمریکا ارتباط نزدیکی با دنیا تفریح و سرگرمی دارد و اطراف وی را افرادی گرفته‌اند که دیدگاه حداکثرطلبی در مورد حق نسخه‌برداری دارند. مواضع وی نیز نشان می‌دهد که دیدگاه کلی او در زمینه آزادی‌های اینترنت با اصلاح‌طلبان حق کپی‌رایت تداخل ندارد.

 

ترامپ همچنین از بستن اینترنت به عنوان راهی برای مبارزه با داعش سخن گفته بود و اظهار کرده بود که قوانین جدیدی در زمینه تهمت اجرا خواهد کرد.

 

وی در مورد حق ثبت اختراع سکوت پیشه کرده است اما مایک پنس، معاون انتخاباتی وی به یک گروه از جمهوریخواهان مجلس نمایندگان نزدیک است که عمدتا با اصلاحات ثبت اختراع مخالفند.

 

ماری‌جوانا

ترامپ در سال ۱۹۹۰ گفته بود که طرفدار قانونی کردن همه نوع مواد مخدر است! وی در صحبتی در مورد جنگ علیه مواد مخدر گفته بود: باید این مواد را قانونی کرد تا بتوان در جنگ با آن پیروز شد.

 

به نظر می‌رسد نظر ترامپ با گذر زمان عوض شده است. وی در اکتبر ۲۰۱۵ اظهار کرده بود: در مورد ماری‌جوانا و قانونی کردن آن، من فکر می‌کنم باید آن را به عنوان یک مساله ایالتی در نظر گرفت.

 

اما در گفتگوی دیگر در اواخر ماه فوریه، این نامزد برنده حزب جمهوری‌خواه گفته بود که اگر ماری‌جوانا در کلرادو قانونی شود، قاچاقچی‌ها می‌توانند آن را در سراسر کشور به فروش برسانند. وی به جنبه پزشکی این ماده و نه استفاده تفریحی آن علاقه نشان داده بود.

 

 

 

  • 15
  • 1
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

یاشار سلطانیبیوگرافی یاشار سلطانی

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

زندگینامه امامزاده صالح

باورها و اعتقادات مذهبی، نقشی پررنگ در شکل گیری فرهنگ و هویت ایرانیان داشته است. احترام به سادات و نوادگان پیامبر اکرم (ص) از جمله این باورهاست. از این رو، در طول تاریخ ایران، امامزادگان همواره به عنوان واسطه های فیض الهی و امامان معصوم (ع) مورد توجه مردم قرار داشته اند. آرامگاه این بزرگواران، به اماکن زیارتی تبدیل شده و مردم برای طلب حاجت، شفا و دفع بلا به آنها توسل می جویند.

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
آپولو سایوز ماموریت آپولو سایوز؛ دست دادن در فضا

ایده همکاری فضایی میان آمریکا و شوروی، در بحبوحه رقابت های فضایی دهه ۱۹۶۰ مطرح شد. در آن دوران، هر دو ابرقدرت در تلاش بودند تا به دستاوردهای فضایی بیشتری دست یابند. آمریکا با برنامه فضایی آپولو، به دنبال فرود انسان بر کره ماه بود و شوروی نیز برنامه فضایی سایوز را برای ارسال فضانورد به مدار زمین دنبال می کرد. با وجود رقابت های موجود، هر دو کشور به این نتیجه رسیدند که برقراری همکاری در برخی از زمینه های فضایی می تواند برایشان مفید باشد. ایمنی فضانوردان، یکی از دغدغه های اصلی به شمار می رفت. در صورت بروز مشکل برای فضاپیمای یکی از کشورها در فضا، امکان نجات فضانوردان توسط کشور دیگر وجود نداشت.

مذاکرات برای انجام ماموریت مشترک آپولو سایوز، از سال ۱۹۷۰ آغاز شد. این مذاکرات با پیچیدگی های سیاسی و فنی همراه بود. مهندسان هر دو کشور می بایست بر روی سیستم های اتصال فضاپیماها و فرآیندهای اضطراری به توافق می رسیدند. موفقیت ماموریت آپولو سایوز، نیازمند هماهنگی و همکاری نزدیک میان تیم های مهندسی و فضانوردان آمریکا و شوروی بود. فضانوردان هر دو کشور می بایست زبان یکدیگر را فرا می گرفتند و با سیستم های فضاپیمای طرف مقابل آشنا می شدند.

فضاپیماهای آپولو و سایوز

ماموریت آپولو سایوز، از دو فضاپیمای کاملا متفاوت تشکیل شده بود:

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

چکیده بیوگرافی نیلوفر اردلان

نام کامل: نیلوفر اردلان

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ

نام کامل: حمیدرضا آذرنگ

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش