دوشنبه ۰۱ مرداد ۱۴۰۳
۱۳:۱۷ - ۱۸ خرداد ۱۳۹۶ کد خبر: ۹۶۰۳۰۴۳۶۶
اخبار علمی و پژوهشی

با بهره‌گیری از فناوری نانو انجام شد؛

حذف آلاینده‌های آب در یک دقیقه با پوست گردو

اخبار علمی,خبرهای علمی,پژوهش,آلاینده‌های آب
محققان دانشگاه قم با استفاده از دو نوع گیاه، "نانوکاتالیستی" برای حذف آلاینده‌های آبی عرضه کردند که قادر است در مدت یک دقیقه آلاینده‌های آب را حذف کند

به گزارش ایسنا، رنگ و رنگ‌دانه‌ها کاربرد گسترده‌ای در صنایع نساجی، آرایشی و بهداشتی، صنعت چاپ و مواد غذایی دارند ولی از سوی دیگر  بسیاری از این رنگ‌ها برای موجودات آبزی سمی هستند و در محیط‌زیست باقی می‌مانند.

 

در مطالعات گذشته روش‌هایی از قبیل روش‌های شیمیایی، فیزیکی و زیستی برای حذف این آلاینده‌ها از محیط‌ زیست گزارش شده است. برخی از این روش‌ها معمولا پرهزینه هستند و پیشرفت فرایند در آنها به‌ کندی صورت می‌گیرد. بنابراین توسعه‌ روش‌های ارزان، کارآمد و سازگار با محیط‌زیست بسیار حائز اهمیت است. از سوی دیگر، نقش فناوری نانو در این مسیر بسیار چشمگیر بوده است.

 

در این راستا محققان دانشگاه قم با بهره گیری از فناوری نانو اقدام به سنتز نانو کاتالیست پالادیومی برای حذف آلاینده‌های آب با استفاده از پوست گردو و عصاره برگ گیاه دم اسبی کردند.

 

دکتر مریم بردبار از محققان این طرح و عضو هیات علمی دانشگاه قم گفت: هدف از انجام این پژوهش سنتز یک نانوکاتالیست با استفاده از پوست خشک گردو به ‌عنوان بستر و نانوذرات پالادیوم بوده است.

 

به گفته وی در این پژوهش از عصاره‌ برگ گیاه دم اسبی به ‌عنوان عامل احیا کننده و پایدارکننده‌ نانو ذرات پالادیوم استفاده شده است.

 

بردبار، خاطر نشان کرد: استفاده از ضایعات کشاورزی در این طرح باعث شد تا علاوه بر کاهش هزینه‌ سنتز، نانوکاتالیست حاصل از زیست سازگاری بالایی برخوردار باشد ضمن آنکه کارایی این نانوکاتالیست‌ها نسبت به نمونه‌های مشابه بهبود یافته است.

 

عضو هیات علمی دانشگاه قم با بیان اینکه در سال‌های اخیر سنتز نانوذرات فلزی با استفاده از عصاره‌ گیاهان بسیار گزارش شده است، یادآور شد: این روش‌ها از مزایایی از قبیل ارزانی، سادگی و عدم نیاز به حلال‌های سمی برخوردار هستند.

 

وی با اشاره به جزئیات این طرح اظهار کرد: در این طرح با استفاده از عصاره‌ برگ گیاه دم اسبی اقدام به سنتز نانوذرات پالادیوم کردیم. این عصاره با ایجاد یک لایه‌ آلی بر روی سطح نانوذرات موجب شد پایداری آنها افزایش یابد. از سوی دیگر مقیاس نانومتری این نانوذرات توانایی آنها را در تسریع واکنش تخریب آلاینده به میزان چشمگیری بالا برده است.

 

بردبار اضافه کرد: بر این اساس ما پس از سنتز نانوذرات پالادیوم بر روی بستری از پودر پوست گردو با استفاده از عصاره‌ برگ گیاه دم اسبی، بررسی‌های ساختاری و میکروسکوپی با روش‌هایی نظیر پراش پرتو ایکس، طیف‌نگاری UV-Vis و میکروسکوپ الکترونی بر روی این نانوذرات کامپوزیتی انجام و در نهایت عملکرد این نانوذرات در تخریب ترکیبات آلی از قبیل متیل اورانژ، متیل بلو و ۴-نیتروفنل مورد ارزیابی قرار دادیم.

 

به گفته این محقق تصاویر میکروسکوپی حضور نانوذرات پالادیوم با ابعاد ۵ تا ۱۰ نانومتر را بر روی پودر پوست گردو تأیید کرده‌اند.

 

بربارد همجنین تاکید کرد: نتایج مربوط به آزمون بررسی عملکرد کاتالیستی این نانوذرات نشان داد که فرایند تخریب ترکیبات آلی در حضور نانوکاتالیست حدود یک دقیقه زمان نیاز دارد. این در حالی است که فرایند تخریب در غیاب نانوکاتالیست ساعت‌ها به طول می‌انجامد.

 

به گفته وی این نانوکاتالیست در صورت تجاری شدن در تصفیه‌ی فاضلاب‌های صنایع مختلف از جمله صنایع نساجی کاربرد خواهد داشت.

 

این تحقیقات از سوی دکتر مریم بردبار عضو هیأت علمی دانشگاه قم و نفیسه مرتضوی منش دانشجوی مقطع کارشناسی ارشد این دانشگاه انجام و نتایج آن در مجله Environmental Science and Pollution Research با ضریب تأثیر ۲.۷۶۰ منتشر شد.

 

 

  • 16
  • 4
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

یاشار سلطانیبیوگرافی یاشار سلطانی

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

زندگینامه امامزاده صالح

باورها و اعتقادات مذهبی، نقشی پررنگ در شکل گیری فرهنگ و هویت ایرانیان داشته است. احترام به سادات و نوادگان پیامبر اکرم (ص) از جمله این باورهاست. از این رو، در طول تاریخ ایران، امامزادگان همواره به عنوان واسطه های فیض الهی و امامان معصوم (ع) مورد توجه مردم قرار داشته اند. آرامگاه این بزرگواران، به اماکن زیارتی تبدیل شده و مردم برای طلب حاجت، شفا و دفع بلا به آنها توسل می جویند.

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
آپولو سایوز ماموریت آپولو سایوز؛ دست دادن در فضا

ایده همکاری فضایی میان آمریکا و شوروی، در بحبوحه رقابت های فضایی دهه ۱۹۶۰ مطرح شد. در آن دوران، هر دو ابرقدرت در تلاش بودند تا به دستاوردهای فضایی بیشتری دست یابند. آمریکا با برنامه فضایی آپولو، به دنبال فرود انسان بر کره ماه بود و شوروی نیز برنامه فضایی سایوز را برای ارسال فضانورد به مدار زمین دنبال می کرد. با وجود رقابت های موجود، هر دو کشور به این نتیجه رسیدند که برقراری همکاری در برخی از زمینه های فضایی می تواند برایشان مفید باشد. ایمنی فضانوردان، یکی از دغدغه های اصلی به شمار می رفت. در صورت بروز مشکل برای فضاپیمای یکی از کشورها در فضا، امکان نجات فضانوردان توسط کشور دیگر وجود نداشت.

مذاکرات برای انجام ماموریت مشترک آپولو سایوز، از سال ۱۹۷۰ آغاز شد. این مذاکرات با پیچیدگی های سیاسی و فنی همراه بود. مهندسان هر دو کشور می بایست بر روی سیستم های اتصال فضاپیماها و فرآیندهای اضطراری به توافق می رسیدند. موفقیت ماموریت آپولو سایوز، نیازمند هماهنگی و همکاری نزدیک میان تیم های مهندسی و فضانوردان آمریکا و شوروی بود. فضانوردان هر دو کشور می بایست زبان یکدیگر را فرا می گرفتند و با سیستم های فضاپیمای طرف مقابل آشنا می شدند.

فضاپیماهای آپولو و سایوز

ماموریت آپولو سایوز، از دو فضاپیمای کاملا متفاوت تشکیل شده بود:

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

چکیده بیوگرافی نیلوفر اردلان

نام کامل: نیلوفر اردلان

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ

نام کامل: حمیدرضا آذرنگ

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش