به گزارش مهر، دکتر حمیدرضا طهوری، اظهار داشت: کشور به لحاظ کمیت اجزای نظام نوآوری زیست فناوری نظیر منابع انسانی، شرکت های دانش بنیان، دانشگاهها، صندوق های حامی، صنایع، سیاست و قوانین وضعیت مناسبی دارد و در مسیری تکاملی در حال رشد است.
مدیر گروه تولید، تجاری سازی و بازار ستاد توسعه زیست فناوری معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری افزود: نقشه جامع علمی کشور، رسیدن به ۳ درصد بازار جهانی در سال ۱۴۰۴ را هدف گذاری کرده که بر اساس مطالعات انجام شده این ۳ درصد برابر با ۳۰ میلیارد دلار خواهد بود. دستیابی به این عدد در سال ۱۳۸۹ به تصویب رسیده ولی برنامه ریزی های منسجم، منظم و جدی برای اجرای آن از حدود سه سال گذشته آغاز شده است.
طهوری خاطر نشان کرد: بر اساس گزارش آنکتاد از وضعیت زیست فناوری ایران، ارزش تولیدات زیست فناوری کشور نیم میلیارد دلار یا حدود دو هزار میلیارد تومان است؛ بنابراین لازم است از نیم میلیارد دلار به ۳۰ میلیارد دلارارزش تولید برسیم.
وی افزود: گرچه با اقدامات در حال انجام، رشد سریعتری در این زمینه خواهیم داشت ولی رسیدن به این هدف نیازمند تحقق الزامات متعددی است که آنها هم احصا شده اند.
وی تاکید کرد: البته که در این امر تنها ستاد توسعه زیست فناوری دخیل نبوده و وزارت خانه های بهداشت، کشاورزی نفت و .... نیز باید در رسیدن به این هدف تلاش کنند.
طهوری ادامه داد: از این ۳ درصد بازار جهانی، حد اکثر یک درصد در بازار داخل مصرف می شود و ۲ درصد دیگر باید صادر شود و لذا ایجاد و بهبود زیر ساختها و الزامات صادراتی نیز از جمله نیازمندیهای تحقق این هدف است.
- 12
- 4