به گزارش آنا به نقل از NewScientist، پنهان کردن احساسات این الگوریتم را فریب نمیدهد. این سیستم میتواند به پزشکان کمک تا بیماران را بهتر درمان کنند. کالیبراسیون سیستم برای هر فرد تنظیم میشود تا سیستم قادر به بررسی حالات چهره باشد؛ این امر سطحی از واقعیت را در ناحیهای فراهم میکند که به طور معمول دستیابی به آن دشوار است.
جفری چان، از دانشگاه پترزبورگ، میگوید: «این معیارهای اندازهگیری در تشخیص درد واقعی از غیرواقعی بسیار مفید است».
به گفته دایانبو لیو، کسی که این سیستم را به کمک همکارانش در موسسه تکنولوژی ماساچوست ابداع کرده، اندازهگیری سطح واقعی درد کار سختی است. افراد درد را به صورت متفاوتی تجریه میکنند و بروز میدهند، بنابراین تخمین پزشک از میزان درد یک بیمار معمولا با مقدار درد تشخیص داده شده توسط خود بیمار تفاوت دارد.
در تلاشی برای نشان دادن میزان واقعی درد، لیو و تیم تحقیقاتی وی الگوریتمی را با ویدئوهایی از حالات چهره مردم در حال درد کشیدن آموزش دادند. هر ویدئو شامل شخصی میشد که از درد شانه رنج میبرد و از وی خواسته شده بود تا حرکات مختلفی را انجام دهند و سپس میزان دردشان را بگویند. در نتیجه الگوریتمی خلق شد که میتواند با استفاده از تفاوتهای ظریف حالات چهره، چگونگی احساسات فرد را حدس بزند.
به گفته لیو، بخشهای خاصی از صورت به طور ویژهای احساسات را بروز میدهند. حرکت زیاد در اطراف ناحیه بینی و دهان نشاندهنده میزان درد بالاتری در فرد است.
شواهدی وجود دارد که نشان میدهد حتی الگوریتمهای تشخیص درد غیرتخصصی نیز دارای دقت عمل بالاتری نسبت به انسانها هستند. نتایج مطالعهای از دانشگاه سندیگوی کالیفرنیا نشان داد که دقت عمل یک سیستم کامپیوتری در تشخیص درد واقعی از درد غیرواقعی تا ۸۵ درصد مواقع درست است، در حالی که این آمار در انسانهای آموزش دیده تنها تا ۵۵ درصد مواقع درست از آب درمیآید.
سیستم لیو برای تشخیص دقیقتر، سن، جنسیت و رنگ پوست فرد را هم مدنظر قرار میدهد. سن شخص مهمترین تاثیر را در بیان میزان درد دارد. در حالی که اکثر سیستمها دارای چارت مشخصی هستند که برای تمامی افراد یکسان است، لیو دریافت که رویکرد فردی سیستم عملکرد بهتری در تخمین درد دارد.
- 11
- 1