به گزارش ایسنا، سید ابوالفضل رضوی در نشست ستاد اقتصاد مقاومتی استان کرمانشاه که امروز (۳۰ دی) در سالن شهدای دولت استانداری برگزار شد، با بیان اینکه پس از پیروزی انقلاب اسلامی نظام سیاسی و اقتصادی کشور ما متحول، اما نظام برنامه ریزی متحول نشد، اظهارکرد: اگر نظام برنامه ریزی ما نظام صحیحی بود و مرکزگرا و بزرگ گرا نبود، آغاز توسعه را از روستاها می دانست و به روستاها بیشتر توجه میکرد.
وی شناخت مکان توسعه را امری ضروری عنوان کرد و ادامه داد: عامل اجرایی توسعه انسان است که اگر درست روی آن برنامه ریزی نشود و آموزش نبیند، توسعه صورت نمی گیرد.
معاون توسعه روستایی و مناطق محروم رئیس جمهور تاکید کرد: در کشور ما تا پیش از آذر سال گذشته هیچ گاه یک لایحه دو فوریتی تحت عنوان اشتغال پایدار روستایی و مناطق محروم توسط دولتها ارائه نشده بود که این موضوع نشان از برنامه ریزی این دولت برای محرومترین افراد جامعه است.
وی به تصویب با تأخیر این لایحه دو فوریتی در شهریور ۹۶ توسط مجلس شورای اسلامی اشاره کرد و افزود: اگر این لایحه زودتر تصویب می شد، امروز دو سوم اعتبارات جذب و اشتغال نیز ایجاد شده بود.
رضوی تصریح کرد: برای نخستین بار در کنار آئین نامه، روش اجرایی آن نیز به صورت پیوست برای استان ها ارسال شد تا با سوال کمتر، بیشتر شاهد اجرای آئین نامه باشیم.
وی همچنین گفت: البته این روش اجرایی ممکن است اشتباهات و نواقصی داشته باشد که استان ها می توانند اعلام کنند تا با جمع بندی اظهار نظر استان ها، اصلاحیه روش اجرایی را تنظیم و مجددا ارسال کنیم.
معاون توسعه روستایی و مناطق محروم رئیس جمهور معکوس درآمد خانوار روستایی، جمعیت و نرخ بیکاری روستایی و عشایری را مشخص کننده سهم استان ها از تسهیلات اعلام کرد و افزود: سهم استان کرمانشاه از تسهیلات خاص اشتغال پایدار روستایی و عشایری حدود ۵۰۰ میلیارد تومان است.
به گفته این مسئول کارمزد وام در روستاهای مرزی چهار درصد و در روستاهای غیرمرزی شش درصد با دوره بازپرداخت ۹ سال و برای شهرک های صنعتی شهرهای با جمعیت زیر ۱۰ هزار نفر به عنوان سرمایه در گردش با کارمزد ۱۰ درصد با باز پرداخت ۱۸ ماه خواهد بود.
وی اضافه کرد: بانک های کشاورزی، توسعه تعاون، صندوق کارآفرینی و پست بانک این تسهیلات را پرداخت خواهند کرد.
رضوی به بانکهای پرداخت کننده این تسهیلات تذکر داد که اگر در پرداخت وام سختگیری یا کارشکنی کنند با آنان برخورد خواهد شد و مسئولین را نیز موظف کرد کم کاری در این زمینه را گزارش کنند.
وی تاکید کرد: محل اجرای تمامی پروژه ها که به عنوان سرمایه گذاری معرفی می شوند باید در روستاها و مناطق عشایرنشین باشد.
معاون توسعه روستایی و مناطق محروم رئیس جمهور از استانداران خواست با تشکیل گروه نظارت و بازرسی این موضوع را بررسی کنند.
وی با بیان اینکه مقام معظم رهبری در تاکیدات خود دانش بنیان، عدالت بنیان، مردمی، درون زا و برون گرا بودن را شاخصه های اصلی اقتصاد مقاومتی عنوان می کنند، گفت: نباید در روستاها سراغ اشتغالهایی که پنج نسل پیش داشتند برویم، بلکه باید اشتغال های دانش بنیان در روستاها ایجاد شود.
وی با بیان اینکه تسهیلات بدون وثیفه و تضمین نمیدهیم، یادآورشد: روستائیانی که با مشارکت هم شرکت سهامی خاص یا تعاونی تشکیل دهند در اولویت پرداخت تسهیلات قرار خواهند داشت.
معاون توسعه روستایی و مناطق محروم رئیس جمهور از دستگاههای مختلف خواست تا بحث آموزش، بازاریابی و مشاوره را در روستاها در دستور کار قرار دهند.
وی تصریح کرد: ما باید برای تولید روستایی بازار مصرف پیدا کنیم.
رضوی با بیان اینکه ایران کانون یک چهارم سنگهای زینتی و پنجمین مصرف کننده آن در دنیا است، افزود: میزان گردش مالی سنگ های زینتی در دنیا هزار میلیارد دلار است که ۲۷ میلیون دلار آن با ایجاد یک و نیم میلیون شغل متعلق یه کشور تایلند است، اما ما از این ظرفیت چندان استفاده نکرده ایم.
وی همچنین کرمانشاه را دارای پتانسیل ارزشمندی در حوزه گیاهان دارویی دانست و ادامه داد: دانشگاه های استان باید بحث پژوهش فرآوری گیاهان دارویی در روستاها را بصورت جدی مورد توجه قرار دهند.
این مسئول صنایع دستی را پتانسیل اشتغالزای مهم دیگر در استان کرمانشاه عنوان کرد و گفت: کشور های ایران، هند و چین سه کشور رقیب تولید صنایع دستی در دنیا هستند، اما چون ما آموزش و بسته بندی نداریم عقب مانده ایم.
رضوی همچنین به مصوبه پرداخت ۶۰۰ میلیارد تومان تسهیلات به واحدهای تولیدی مناطق زلزله زده در سفر معاون اول رئیس جمهور اشاره کرد و افزود: این تسهیلات خاص مناطق زلزله زده خواهد بود که ۲۰۰ میلیارد تومان آن سرمایه در گردش است.
- 17
- 6