به گزارش سیناپرس، مترسکهایی که تا پیش از این برای ترساندن پرندگان گرسنه و مزاحم در مزارع کشاورزی مورد استفاده قرار میگرفتند، با توسعه فناوری لیزر به دست فراموشی سپرده خواهند شد.
پرندهها نسبت به قبل، کمتر فریب مترسکهای بیجان ایستاده در میان مزارع کشاورزی را میخورند و همین مسأله باعث شده که برخی کشاورزان مجبور به استخدام کارگرانی برای ترساندن این غارتگران بالدار شوند و درنتیجه، هزینه بیشتری به کشاورزان تحمیل میشود.
لیزر، جدیدترین فناوری برای کمک به کشاورزان منطقه پاسیفیک نورثوست (منطقهای در آمریکای شمالی) است که از مزارع بلوبری و تمشک (بیش از ۱۷۵ هکتار) در برابر پرندههای گرسنه و مزاحم، محافظت میکند.
این فناوری توسط شرکت هلندی Bird Control Group (گروه کنترل پرندگان) و با هدف محافظت از محصولات کشاورزی در برابر پرندهها (به ویژه در آستانه فصل برداشت محصول) توسعه یافته است. هزینه نصب و راهاندازی سیستم لیزری خودکار جدید برای هر واحد، ۹۵۰۰ دلار است. این سیستم لیزری از ساعت ۴ صبح روشن میشود و این درست زمانی است که پرندهها از لانههای خود خارج میشوند.
پرتوهای سبز رنگ لیزر در الگوهای غیرقابل پیشبینی شلیک میشوند که درصد موفقیت برای دور کردن پرندههای مزاحم را به طور قابل توجهی افزایش میدهد. سیستم لیزری جدید علاوه بر کارآیی بالا و مقرون به صرفه بودن (نسبت به هزینههای استخدام کارگر)، هیچگونه آلودگی صوتی ایجاد نمیکند.
باتوجه به کاهش تعداد پرندهها در مزارعی که این سیستم لیزری را نصب کردهاند، استقبال سایر کشاورزان و مزرعهداران منطقه پاسیفیک نورثوست از این سیستم به شدت افزایش یافته است.
با هدف استفاده ایمن از این سیستم لیزری و پیشگیری از برخورد لیزر با چشم انسان و هرگونه آسیبدیدگی احتمالی، اقداماتی احتیاطی در نظرگرفته شده است؛ با این حال کارشناسان نسبت به احتمال آسیبدیدگی پرندهها و سایر حیوانات هشدار میدهند.
استبان فرناندز جوریکیک (Esteban Fernandez-Juricic)، از پژوهشگران دانشگاه پردو (آمریکا) که درحال بررسی آسیبهای احتمالی لیزر روی حیوانات است، تأکید کرد: آسیب به شبکیه چشم پرندهها، خطر بالقوهای است که میتواند توانایی آنها برای دیدن و یافتن غذا و پناهگاه را کاهش دهد.
مترجم: معصومه سوهانی
- 14
- 3