جمعی از پژوهشگران با استفاده از کیتین موجود در پوست میگو پوشش های پلیمری چندلایه ای را توسعه دادند که زیست تخریب پذیر بوده و قابلیت تحمل برخوردهای شدید را دارد. هدف این تحقیقات تولید محافظ های سبک تر و محکم تری است که علاوه بر محافظت از بدن در برابر برخوردهای شدید، از آن دربرابر لیزر، میکروب ها و گازهای سمی نیز محافظت کند.
به گزارش ایرنا به نقل از پایگاه خبری ساینس دیلی، کیتین یکی از مشتقات گلوکز است که ساختار پلیمری زنجیره های طولانی آن توسط گروههای عاملی استیل در کنار هم نگه داشته می شوند. با حذف این گروههای عاملی، کیتین به کیتوسان تبدیل می شود که نوعی فیبر انعطاف پذیر خوراکی است و به سادگی میتوان آنرا دست ورزی کرد.
با وجود اینکه کیتوسان معمولاً از سخت پوستان بدست می آید، پژوهشگران دانشگاه هیوستون ترجیح میدهند از قارچ ها بعنوان منبعی برای تولید این ماده استفاده کنند. زیرا از این طریق میتوان یک فرایند پایدار و استاندارد برای تولید پلیمر ایجاد کرد.
به منظور تبدیل کیتوسان به یک پوشش محافظ، بدست ورزی ساختار اتمی سطح آن پرداختند تا آنرا به شکل لایه هایی با کاربردهای مختلف درآورند. این لایه ها را با استفاده از فن آوری چاپ سهبعدی (۳D printing) میتوان بگونه ای روی یکدیگر قرار داد که قابلیت های مختلفی را از مقاومت دربرابر برخورد گرفته تا جذب گازهای سمی بدست دهند.
با وجود اینکه هدف این تحقیقات تولید یک پوشش محافظتی با کاربردهای مختلف برای سربازان است، به اعتقاد پژوهشگران نتیجه آن در حوزه های مختلف صنعتی من جمله تولید خودرو، ساخت و ساز و سایر صنایع نیز کاربرد دارد.
- 12
- 1