یک شرکت هواپیمایی یک طرح مفهومی قابل توجه برای جلوگیری از انتقال کروناویروس در فضای هواپیما ارائه داده است که چون با استفاده از تهویه هوا این کار را انجام می دهد، آنرا محافظ نامرئی می نامند.
به گزارش ایسنا و به نقل از آی ای، با توجه به اینکه دنیا به آرامی در تلاش است تا به ظاهر عادی خود بعد از ظهور بیماری همه گیر کووید- ۱۹ برگردد، یک چالش بزرگ، ایمن سازی سفرهای هوایی است. تا به حال چندین گزینه مثل قرار دادن مسافران در کابین های جداگانه یا جداسازی مسافران از یکدیگر به وسیله پلاستیک یا شیشه مطرح شده است. ولی اینک یک شرکت هواپیمایی پیشرو مستقر در سیاتل ایالت متحده آمریکا موسوم به "Teague" می گوید پاسخ همه چیز، تهویه است. این شرکت راه حل خود را برای ایمن سازی سفرهای هوایی به وسیله استفاده از نوعی تهویه خاص پیشنهاد داده است.
طرح مفهومی این شرکت "Teague AirShield" اسم دارد و این شرکت معتقد است که این راه حلی برای برگشت و از سرگیری کار در صنعت حمل و نقل هوایی در طول شیوع کروناویروس (Coronaviruses) جدید است.
طراحی "AirShield" به معنای "محافظ هوا" بگونه ای است که سرفه و عطسه های هر شخص را فقط به صندلی او محصور می کند و نمی گذارد قطرات حاصل از سرفه (cough) و عطسه شخص به اطراف منتقل شود. سپس هوا بطور مستقیم در این سیستم جدید تصفیه هوای هواپیما جمع آوری و فیلتر می شود.
تلاش برای دستیابی به یک راهکار سریع، کارآمد و دارای نصب آسان، مهم ترین چالش سازندگان بود. به همین دلیل است که میتوان "AirShield" را چاپ ۳بعدی کرد و به راحتی روی واحد تهویه مطبوع موجود در هواپیماها نصب کرد.
در طرح پیشنهادی این سیستم آمده است:در نتیجه، زمانی که مسافر نفس میکشد، سرفه یا عطسه می کند، قطرات بخار آب در فضای اطراف آن مسافر موجود است. پس بلافاصله پیش از این که برای ورود به فضای شخصی دیگر مسافران فرصتی پیدا کند، توسط سیستم تهویه به سوی فیلتر و واحد تصفیه HEPA هدایت می شود.
امید است که این محافظ نامرئی بعنوان یک سپر هوایی یا سدی بین هر مسافر کار کند و راحتی خیال را برای مسافران هواپیما به ارمغان بیاورد.
بر اساس گفته شرکت سازنده، سیستم "AirShield" با استفاده از جریان هوای موجود در اطراف مسافر، هوای تازه و تصفیه شده را به تیغه های پخش هوای مهندسی شده منتقل می کند که قادر به کنترل بسیار زیاد پخش قطرات هستند و ارائه خدمات به مسافران و خدمه و بهبود حفاظت و آرامش آن ها را به عهده دارند.
بنابراین بنظر میرسد که رعایت فاصله فیزیکی تنها روش برای سفرهای هوایی ایمن نیست و امیدواریم این سیستم مورد تائید قرار بگیرد تا صنعت هوانوردی مجدد روی پاهای خود بایستد.
- 18
- 3