پژوهشگران یک نوع جدید از رنگ غیر سمی و با ماندگاری بالا با استفاده از ملانین مصنوعی ساخته اند.
به گزارش ایسنا و به نقل از آی ای، پژوهشگران دانشگاه "نورث وسترن" با استفاده از آنزیم هایی برای کاتالیز ملانین مصنوعی، طیف جدیدی از رنگ های موی طبیعی را ایجاد کرده اند.
این مطالعه جدید که در مجله Chemistry of Materials منتشر شده است، جزئیات استفاده از ملانین (melanin) را که به راحتی دردسترس است برای ایجاد یک جایگزین سالم برای رنگ های سنتی مو توضیح می دهد.
ملانین یک اصطلاح گسترده برای گروهی از رنگدانه های طبیعی موجود در بسياري از موجودات زنده است. ملانین مشتق شده از اسید آمینه تیروزین است، با این حال از اسیدهای آمینه ساخته نشده است و یک پروتئین نیست. رنگدانه ای است که در یک گروه تخصصی از سلول های شناخته شده بعنوان ملانوسیت ها تولید می شود. سه نوع اساسی از ملانین وجود دارد: eumelanin، pheomelanin، و neuromelanin. رایج ترین نوع eumelanin است که به رنگ "سیاه" و "قهوه ای" تولید می شود. Pheomelanin سیستئین حاوی پلیمر قرمز- قهوه ای از واحدهای بنزوتیازین تا حد زیادی مسئول رنگ قرمز مو و کک و مک است. Neuromelanin نیز در مغز یافت می شود، هر چند عملکرد آن مبهم باقی مانده است.
"ناتان جیانسکی" سرپرست این مطالعه از دانشگاه "نورث وسترن" و مدیر ارشد انستیتوی بین المللی نانوتکنولوژی اظهارکرد: در انسان، "ملانین" به چشم ما برای بینایی کمک می کند و در پوست ما برای کمک به محافظت از سلول های پوست دربرابر آسیب اشعه ماوراء بنفش حضور دارد. پرندگان نیز از آن به عنوان نمایش های رنگی دیدنی در پرهای خود استفاده می کنند. به طورمثال پرهای طاووس کاملا از ملانین ساخته شده اند.
ملانین توسط هر نوع موجودی تولید می شود، یعنی ماده ای همه کاره و به راحتی در دسترس است که به راحتی می توان آن را در آزمایشگاه آزمایش کرد.
در روند معمول رنگ کردن مو، آرایشگران از مواد سفید کننده برای از بین بردن ملانین مو استفاده می کنند. سپس آمونیاک و رنگ را به مو اضافه می کنند تا به کوتیکول های مو نفوذ کنند و موها رنگ دلخواه را بگیرند.
پژوهشگران تصمیم گرفتند روشی متفاوت را امتحان کنند. آن ها به جای از بین بردن ملانین، یک نسخه مصنوعی را جایگزین آن کردند و رنگ را به جای داخل مو، روی سطح آن رسوب دادند. آن ها می گویند که این یک روش پایدارتر برای ایجاد رنگ های ماندگار است. چنانچه آزمایشات اولیه نشان داد که این لایه رنگی پس از چندین بار شست و شو سالم باقی مانده است.
"کلودیا باتیستلا" از محققان این مطالعه می گوید: این روش جدید برای رنگ کردن مو شرایط ملایم تر و ماندگاری بیشتری دارد. اگرچه میتواند با رنگ های پایه ترکیب شود، ولی استفاده از آن ضرورتی ندارد و نیازی به رنگدانه های شیمیایی نیست و از آنجا که ما در بدن خود ملانین داریم، معتقدیم که واکنش های آلرژیک نسبت به آن نخواهیم داشت.
این تحقیق فرصتی را برای صنعت آرایش مو فراهم می کند تا از مواد شیمیایی که میتوانند برای بدن ما سمی و حتی سرطان زا باشند و باعث واکنش های آلرژیک در تعداد زيادي از مردم شوند، دور شود.
- 18
- 6