سه شنبه ۰۲ مرداد ۱۴۰۳
۱۸:۴۸ - ۰۸ شهریور ۱۴۰۰ کد خبر: ۱۴۰۰۰۶۰۶۴۶
شهری و روستایی

آب پاکی مسئولان بر روی دست مردم گرگان/ مشکل کم آبی تا چند سال دیگر ادامه دارد

بی آبی در گرگان,وضعیت آب در گرگان
از اوایل اردیبهشت ماه امسال بود که قطعی‌های مکرر و چندین ساعته آب در برخی از شهرهای استان گلستان از جمله گرگان مردم را کلافه کرده و حالا چند ماهی است که این مشکل همچنان ادامه دارد و مسئولان هم وعده رفع مشکل را تا چندسال آینده می‌دهند.

به گزارش تسنیم، با اینکه نام گلستان تداعی کننده سرسبزی و آبادانی است و کمتر کسی هم تصور می‌کند این استان در پس این نامی که به یدک می‌کشد و دارا بودن جنگل‌های هیرکانی و واقع شدن در مجاورت دریای خزر، با بحران کم آبی مواجه باشد.

امسال با توجه به اینکه گلستان یکی از سال‌های به شدت خشک را پشت سر می‌گذارد، تأمین آب شرب در شهرها و روستاها با مشکلات فراوانی روبه رو شده است. منابع آب‌های سطحی استان به شدت محدود شده و فقط ۱۷ درصد ظرفیت سدها آب دارد و بیش از ۲۷۱ میلیون مترمکعب از ذخیره آبخوان‌های عمیق و کم عمق استان نیز کمتر شده است.

خشکسالی امسال وضعیت منابع آبی استان را بحرانی کرده و این شرایط اثرش را در تأمین آب شرب برخی شهرها از جمله گرگان به شدت نشان داده است.

از اواسط اردیبهشت ماه امسال مشکل قطعی چندین ساعته آب در گرگان آغاز شد و هنوز هم ادامه دارد. روزهای گرم و داغ تابستان امسال همراه با بحران کم آبی برای مردم جای جای استان گلستان از جمله مرکز استان به سختی سپری شده و تلاش‌های مسئولان هم فقط سبب شده بخشی از بار مشکلات کم شود.

برای اینکه شرایط تا حدی مدیریت شود حتی تعدادی از چاه‌های آب بخش کشاورزی و صنایع نیز به شبکه آبرسانی گرگان متصل شد اما مشکلات کم آبی گرگان که از حدود یکی دو دهه قبل آغاز شده همچنان ادامه دارد.

یکی از نکاتی که آسیب پذیری آبرسانی به گرگان را بیشتر کرده این است که این شهر به همراه کرمان تنها مراکز استانی هستند که از منابع آبی پایدار ( سد) برای تأمین آب شرب محروم هستند و اتکای ۱۰۰ درصدی به منابع آب زیرزمینی دارند.

دبیر مجمع نمایندگان گلستان معتقد است اگر فکری اساسی برای رفع مشکل آب شرب گرگان نشود خیلی زود این موضوع به یک بحران اجتماعی بزرگ مبدل خواهد شد.

غلامرضا منتظری تأکید کرده طرح‌هایی که برای حوزه آبرسانی گرگان پیش بینی شده از جمله سد میرداماد، شیرین سازی آب دریای خزر و حفر و تجهیز چاه‌های آب جدید باید در مدت کوتاهی انجام شود تا بتوان به مردم برای حل مشکل آب شرب، امید داد.

بهزاد هرمزی، مدیرعامل آب و فاضلاب استان گلستان با بیان اینکه ۷ درصد آب تولید شده در استان به مصرف شرب می‌رسد، اظهار داشت: میزان تولید آب در استان ۵ هزار لیتر بوده که نیاز روزانه ما ۶ هزار و ۵۰۰ تا ۷ هزار لیتر است.یعنی در شرایط معمول ۲۰ تا ۳۰ درصد کمبود تولید آب شرب در استان داریم.

وی گفت: مطالعات آب شرب گرگان که در سال‌های گذشته انجام شده بود، نشان داد که در افق ۱۴۰۰ این شهر با کمبود ۴۵۰ لیتر بر ثانیه‌ای آب شرب مواجه خواهد بود و از همان زمان برخی طرح‌ها و پروژه‌ها هم از جمله سد میرداماد مطرح شد.

مدیرعامل آب و فاضلاب استان بیان داشت: مشکل آب شرب گرگان مربوط به یکی دو سال اخیر نیست و حدود ۱۵ سال است که این مشکل را در گرگان داریم اما امسال خشکسالی آبدهی چاه‌ها را کاهش داد و شرایط را سختتر کرد. ضمن اینکه امسال برای مدیریت شبکه ما با مشکل قطعی برق هم مواجه بودیم که امکان مدیریت شبکه و ذخیره سازی آب در مخازن را هم نمی‌داد.

وی گفت: از مردادماه پارسال پیش بینی‌هایمان را درباره بحران کم آبی که در گرگان مواجه هستیم به وزارت نیرو اعلام کرده بودیم. در مهرماه پارسال اعلام کردیم که اگر فکری برای این شرایط نکنیم بحران جدی خواهیم داشت. قرار بود ۶۰ درصد منابع مورد نیاز از منابع ملی و ۴۰درصد آن از طریق منابع استانی تأمین شود که از محل اعتبارات استانی تخصیصی نداشتیم و اعتبارات ملی هم ۵۰ درصد تخصیص داشتیم.

هرمزی افزود: سد میرداماد امسال برای اولین بار دارای ردیف اعتباری شده و در بهترین شرایط تا ۵ سال دیگر احداث می‌شود. شیرین سازی آب دریا هم نیاز به زمان دارد تا به نتیجه برسد. در چنین شرایطی مشکل آب شرب گرگان دست کم تا ۴، ۵ سال دیگر ادامه دارد و باید مدیریت مصرف را در سایر بخش‌ها رعایت کرد.

  • 19
  • 4
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

یاشار سلطانیبیوگرافی یاشار سلطانی

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

زندگینامه امامزاده صالح

باورها و اعتقادات مذهبی، نقشی پررنگ در شکل گیری فرهنگ و هویت ایرانیان داشته است. احترام به سادات و نوادگان پیامبر اکرم (ص) از جمله این باورهاست. از این رو، در طول تاریخ ایران، امامزادگان همواره به عنوان واسطه های فیض الهی و امامان معصوم (ع) مورد توجه مردم قرار داشته اند. آرامگاه این بزرگواران، به اماکن زیارتی تبدیل شده و مردم برای طلب حاجت، شفا و دفع بلا به آنها توسل می جویند.

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
آپولو سایوز ماموریت آپولو سایوز؛ دست دادن در فضا

ایده همکاری فضایی میان آمریکا و شوروی، در بحبوحه رقابت های فضایی دهه ۱۹۶۰ مطرح شد. در آن دوران، هر دو ابرقدرت در تلاش بودند تا به دستاوردهای فضایی بیشتری دست یابند. آمریکا با برنامه فضایی آپولو، به دنبال فرود انسان بر کره ماه بود و شوروی نیز برنامه فضایی سایوز را برای ارسال فضانورد به مدار زمین دنبال می کرد. با وجود رقابت های موجود، هر دو کشور به این نتیجه رسیدند که برقراری همکاری در برخی از زمینه های فضایی می تواند برایشان مفید باشد. ایمنی فضانوردان، یکی از دغدغه های اصلی به شمار می رفت. در صورت بروز مشکل برای فضاپیمای یکی از کشورها در فضا، امکان نجات فضانوردان توسط کشور دیگر وجود نداشت.

مذاکرات برای انجام ماموریت مشترک آپولو سایوز، از سال ۱۹۷۰ آغاز شد. این مذاکرات با پیچیدگی های سیاسی و فنی همراه بود. مهندسان هر دو کشور می بایست بر روی سیستم های اتصال فضاپیماها و فرآیندهای اضطراری به توافق می رسیدند. موفقیت ماموریت آپولو سایوز، نیازمند هماهنگی و همکاری نزدیک میان تیم های مهندسی و فضانوردان آمریکا و شوروی بود. فضانوردان هر دو کشور می بایست زبان یکدیگر را فرا می گرفتند و با سیستم های فضاپیمای طرف مقابل آشنا می شدند.

فضاپیماهای آپولو و سایوز

ماموریت آپولو سایوز، از دو فضاپیمای کاملا متفاوت تشکیل شده بود:

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

چکیده بیوگرافی نیلوفر اردلان

نام کامل: نیلوفر اردلان

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ

نام کامل: حمیدرضا آذرنگ

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش