پنجشنبه ۰۱ آذر ۱۴۰۳
۰۹:۵۹ - ۲۴ اسفند ۱۴۰۱ کد خبر: ۱۴۰۱۱۲۲۱۴۴
شهری و روستایی

درآمد حبابی شهرداری تهران از جیب مردم | مبنای افزایش ۴۰ درصدی نرخ بلیت اتوبوس چیست؟

نرخ کرایه تاکسی و بلیت مترو,دست در جیب مردم
شورای شهر تهران آخرین تصمیم‌گیری‌های سال ۱۴۰۱ را به تعیین نرخ کرایه تاکسی و بلیت مترو در سال ۱۴۰۲ اختصاص داد. بر اساس تصمیم شورا، میانگین نرخ بلیت اتوبوس تا ۴۰ درصد افزایش پیدا کرد و کرایه‌های تاکسی هم به‌طور میانگین تا ۴۵ درصد‌. مدافعان عدم افزایش نرخ بلیت مترو این بار درخواست افزایش نرخ پایه بلیت اتوبوس را داشتند. اما افزایش کرایه‌ها با رأی اکثریت اعضای شورای شهر تهران به تصویب رسید‌.

 شورای شهر تهران آخرین تصمیم‌گیری‌های سال ۱۴۰۱ را به تعیین نرخ کرایه تاکسی و بلیت مترو در سال ۱۴۰۲ اختصاص داد. بر اساس تصمیم شورا، میانگین نرخ بلیت اتوبوس تا ۴۰ درصد افزایش پیدا کرد و کرایه‌های تاکسی هم به‌طور میانگین تا ۴۵ درصد‌. مدافعان عدم افزایش نرخ بلیت مترو این بار درخواست افزایش نرخ پایه بلیت اتوبوس را داشتند. اما افزایش کرایه‌ها با رأی اکثریت اعضای شورای شهر تهران به تصویب رسید‌.

در جلسه روز گذشته، به وضعیت ذخایر آبی تهران نیز پرداخته شد. محسن اردکانی، مدیرعامل آبفای استان تهران، با بیان اینکه میزان متوسط بارندگی در تهران ۲۸۰ میلی‌متر است، گفت: با این وجود متأسفانه میزان بارش در تهران بیشتر از ۱۸۰ میلی‌متر نبوده و از متوسط بارندگی کشور ۲۵ درصد کمتر است. امیدواریم که با صرفه‌جویی ۲۰‌درصدی مردم بتوانیم بحران آبی کشور را مانند سال‌های قبل پشت سر بگذاریم.

مدیرعامل آبفای استان تهران با اعلام اینکه امسال ۷۵ دستگاه مخزن اضطراری در تهران نصب شده است، گفت: در‌حال‌حاضر ۱۰۱ دستگاه مخزن اضطراری داریم و از ۳۷۰ دستگاه مخزنی که برای مدیریت بحران در شهر تهران پیش‌بینی شده، ۲۱۶ دستگاه از محل تبصره سه در سطح شهر تهران نصب خواهد شد و آب مستمر در این دستگاه‌ها در جریان است.

او درباره کیفیت آب تهران گفت: کیفیت آب خط قرمز ما‌ست و تا از کیفیت صد‌درصدی آب اطمینان حاصل نشود، در سطح شهر توزیع نمی‌کنیم و آبی که در شبکه آب تهران جاری است، از نظر کیفیت صد‌درصد تضمین می‌شود و ناظر این سخنان نیز وزارت بهداشت است که به‌صورت اتفاقی از آب نمونه‌برداری می‌کند.

وی با بیان اینکه دقت داشته باشید که کیفیت آب و گوارایی آب دو مقوله جدا از هم هستند، گفت: تمام آب شرب داخل شبکه صد درصد با‌کیفیت است‌ اما گوارایی آب بسته به املاح طعم متفاوتی ممکن است داشته باشد و ما تمام تلاش‌مان را می‌کنیم که با اختلاط آب زیرزمینی و سطحی، گوارایی آب را در سطح شهر تهران یکسان کنیم‌ اما گاهی این امکان وجود ندارد و ممکن است در برخی مناطق گوارایی آب بیشتر و در برخی مناطق‌ کمتر باشد.

در ادامه جلسه حبیب کاشانی، خزانه‌دار، گزارشی درباره حساب‌های شهرداری تهران در ماه‌های دی و بهمن ۱۴۰۱ داد. بر اساس گزارش خزانه‌دار، مشخص شد دولت به تعهدات مالی خود در قبال شهرداری عمل نکرده و سهم درآمدهای ناپایدار در پر‌‌شدن دخل شهرداری ۷۰ درصد است.

کاشانی در جلسه روز گذشته شورا گفت: ۵۰‌هزار‌و ۳۷۰ میلیارد تومان بودجه برای شهرداری تهران در سال ۱۴۰۱ به تصویب رسید و در ۱۱ ماه منتهی به اسفند، ۴۶‌هزار‌و ۶۶۰ میلیارد تومان محقق شد که بالغ بر ۹۲ درصد بودجه است. از ۴۶ هزار میلیارد تومان مجموع عملکرد نقد و غیرنقد، مبلغ ۴۵‌هزار‌و ۴۲۵ میلیارد تومان مربوط به عملکرد نقد و هزار‌و ۳۳۵ میلیارد تومان مربوط به عملکرد غیر‌نقد است. کاشانی ادامه داد: در فصل اول موضوع درآمدها باید در ۱۱ ماه امسال‌ ۳۸‌هزار‌و ۶۳۴ میلیارد تومان وصول می‌شد که از این میزان ۴۲‌هزار‌و ۲۷۹ میلیارد تومان، معادل ۱۰۹ درصد بودجه محقق شده که علت اصلی این افزایش درآمدهای ناشی از توسعه شهر و اجرای مصوبه اصلاحیه نحوه اخذ مطالبات حوزه شهرسازی شهرداری تهران بوده است. در فصل دوم منابع حاصل از واگذاری دارایی‌های سرمایه‌ای باید سه‌هزار‌و ۹۲۶ میلیارد تومان محقق می‌شد که از این میزان ۷۲۴ میلیارد تومان معادل ۱۸ درصد محقق شده است. در منابع حاصل از واگذاری دارایی‌های مالی باید سه‌هزار‌و ۶۱۱ میلیارد تومان وصول می‌شد که تا پایان بهمن‌، سه‌هزار‌و ۶۱۵ میلیارد تومان، معادل ۱۰۱ درصد وصول شده که علت افزایش وصولی، اوراق مشارکت است و در کل سال جاری باید هفت‌هزار‌و ۲۰۰ میلیارد تومان اوراق مشارکت جذب شود که با‌این‌‌وجود در مردادماه امسال با عملکرد دو‌هزار‌و ۴۵۰ میلیارد تومان، از بودجه مصوب نیز بیشتر جذب شده است.

عضو شورای شهر تهران افزود: جداول نشان می‌دهد ارقام دریافت نشده و جرایم رانندگی و بخش‌هایی دیگر نیز محقق نشده است؛ در‌حالی‌که می‌توان روی این منابع درآمدی پایدار حساب کرد. در بخش تأمین پارکینگ دو‌هزار‌و ۲۰۰ میلیارد تومان و جرایم قطع اشجار ۳۸۳ میلیارد تومان محقق شده است. در بخش هزینه‌ای ۵۱‌هزار‌و ۷۸۰ میلیارد تومان ابلاغ شده که با تخصیص ۴۶‌هزار‌و ۳۷۲ میلیارد تومان و عملکرد ۲۱‌هزار‌و ۷۱۸ میلیارد تومان، درصد جذب نسبت به تخصیص اعتبار ۴۶ درصد بوده است. در بخش غیر‌نقد و اعتبار تملک دارایی سرمایه‌ای و مالی نیز در‌مجموع سه‌هزار میلیارد تومان ابلاغ شده که با تخصیص اعتبار دو‌هزار‌و ۹۵۹ میلیارد تومان و عملکرد هزار‌و ۱۰۰ میلیارد تومان، درصد جذب نسبت به تخصیص اعتبار ۳۷ درصد بود. در‌مجموع از ۴۶‌هزار‌و ۶۶۰ میلیارد تومان، مبلغ ۱۳‌هزار‌و ۶۸۰ میلیارد تومان به میزان ۲۹ درصد پایدار بوده است و ۳۲‌هزار‌و ۹۸۰ میلیارد تومان هم به میزان ۷۰ درصد بودجه نیز از محل منابع ناپایدار است. تا پایان بهمن‌ماه باید ۴۶‌هزار‌و ۱۷۲ میلیارد تومان محقق می‌شد که با تحقق ۴۶‌هزار‌و ۶۶۰ میلیارد تومان، شهرداری تهران تا پایان بهمن ۴۸۷ میلیارد تومان بیشتر از برنامه مصوب کرده است. حبیب کاشانی ادامه داد: با توجه به تبصره ۲۹ بودجه سال ۱۴۰۱ در صورت تحقق منابع مازاد بودجه مصوب جهت تأمین مالی پروژه‌ها به میزان حدود ۱۰ هزار میلیارد تومان اعتبار در نظر گرفته شده که در‌مجموع با بودجه مصوب سال ۱۴۰۱ بالغ بر ۶۰‌هزار‌و ۳۷۰ میلیارد تومان خواهد بود؛ بنابراین عملکرد درآمدی در ۱۱ ماه سال به مبلغ ۴۶‌هزار‌و ۶۶۰ میلیارد تومان حدود ۷۷ درصد مبلغ فوق است.

مهدی اقراریان، رئیس کمیته نظارت شورا، پس از این گزارش ضمن انتقاد به الگوی درآمد شهرداری و مدیریت شهری متذکر شد: امروز ۷۰ درصد درآمدهای شهرداری از ناحیه درآمدهای ناپایدار است که از ادوار گذشته تاکنون چنین بوده است‌ اما سؤال اساسی که در اینجا مطرح است، این است که آیا درآمدهای ناپایدار ما منتج به کاهش فاصله بین شمال و جنوب شهر تهران می‌شود؟ آیا این درآمدهای ناپایدار تا به امروز منتج به این شده که عدالت در پایتخت افزایش یابد؟

اقراریان تأکید کرد: ما در‌حال اتمیزه‌کردن جامعه هستیم؛ به این معنا که در‌حال پرتاب قشر محروم و مستضعف جامعه به بیرون یا در نقاط خاصی از تهران هستیم و سیاست‌های غلط درآمدی و هزینه‌های شهرداری در ادوار گذشته تا امروز سبب شده نتوانیم پاسخ مناسبی برای بعضی از چالش‌های اساسی که در تهران با آن مواجه هستیم، از‌جمله ترافیک و اجاره‌نشینی داشته باشیم. ما چشم خود را روی این واقعیت که ۵۰ درصد مردم تهران اجاره‌نشین هستند، بسته‌‌ایم و صورت‌مسئله را پاک کرده‌ایم.

وی افزود: با این روند تورمی، در سال آینده حتما اقشار مختلف دیگری از جامعه در خرداد سال آینده با چالش مواجه خواهند شد. برای بسیاری از رسانه‌ها و افراد سیاسی این موضوعات اهمیتی نداشته و جزء اولویت‌هایشان محسوب نمی‌شود. چشم‌مان را روی طبقه مستضعف، کارگر و محروم جامعه بسته‌ایم. درآمدهای ما محقق می‌شود اما این درآمدها تا چه اندازه ما را به سمت عدالت اجتماعی سوق می‌دهد؟

رئیس کمیته نظارت شورا با اشاره به بیانیه گام دوم رهبر انقلاب گفت: از همه افراد از‌جمله اعضای شورا و شهردار و معاونانش در‌خواست می‌شود بار دیگر این بیانیه را مطالعه کنند؛ آیا در دهه پنجم انقلاب می‌خواهیم همچنان با الگوی ۴۰ سال گذشته حرکت کنیم؟ در اینجا به‌صراحت می‌گویم که اگر ۱۰ سال دیگر هم بگذرد و با این الگو جامعه را اداره کنیم، کماکان فاصله بین طبقات ضعیف جامعه و طبقات برخوردار افزایش خواهد داشت.

اقراریان در ادامه تصریح کرد: اگر بودجه سال آینده ۱۲۰ درصد هم محقق شود، هیچ تأثیری در حل مسائل اساسی که بعد از گذشت ۴۰ سال ما در تهران با آن مواجه هستیم، نخواهد داشت و فقط می‌توانیم امور جاری و ابتدایی را با آن حل‌وفصل کنیم. به نظر می‌رسد ما ناخواسته در شورای اسلامی شهر تهران، در بازی لیبرال‌سرمایه‌داری در‌حال قدم‌زدن هستیم و در این مسیر گام بر‌می‌داریم. اقداماتی که ما ناخواسته انجام می‌دهیم، در یک بازی بزرگ‌تر است که این بازی به نفع طبقات برخوردار جامعه خواهد بود نه طبقه مستضعف و محروم.

ناصر امانی، عضو شورای شهر تهران نیز در واکنش به گزارش خزانه‌دار شورای شــهر تــهران درباره حسـاب‌های درآمـد و هزینه شهرداری تهران در ماه‌های دی و بهمن سال جاری، ضمن تشکر از شهرداری تهران برای تحقق بودجه، گفت: در این گزارش دو نکته برجسته بود. یکی درآمد ناپایدار؛ یعنی ۷۰ درصد درآمد شهرداری امسال درآمد ناپایدار است. درآمد ناپایدار عمدتا ناشی از عوارض حوزه شهرسازی است و به همین دلیل عنوانش را ناپایدار می‌گذاریم.

او ادامه داد: اگر از محل ارزش‌افزوده یا درآمدهای پایدار باشد، طبعا درآمدها پایدار است و هر‌چه شیب افزایش درآمدهای پایدار بالاتر برود و شیب کاهش درآمدهای ناپایدار به سمت پایین برود، حتما می‌تواند از حسن عملکرد شهرداری باشد. خواهش می‌کنم وقتی می‌خواهید به‌عنوان یک مقام مسئول اظهارنظر کنید، واقعیت‌ها را در نظر بگیرید. واقعیت این است که ۷۱ درصد درآمد ناپایدار و ۲۹ درصد پایدار است و این ۲۹ درصد عمدتا درآمدهای ناشی از ارزش افزوده است که به شکل بسیار خوبی امسال پیگیری شده و سهم شهرداری افزایش یافته؛ هر‌چند عملا یک درصد کاهش پیدا کرده است.

امانی اضافه کرد: شهرداری مجری است و شورا منابع درآمدی شهرداری را تعیین می‌کند. از امروز به بعد به‌هیچ‌‌وجه نباید زیر بار تخفیف برویم و شهرداری بعدا لایحه‌ای نیاورد که ۲۰ یا ۴۵ درصد در حوزه شهرسازی تخفیف دهیم که درآمد نقدی آن بالا ببرد.

این عضو شورای شهر تهران تأکید کرد: معلوم شد تا پایان بهمن‌ماه دولت به هیچ‌کدام از تعهداتش عمل نکرده است؛ نه در یک‌سوم بلیت مترو و اتوبوس، نه در عوارض نوسازی بافت فرسوده و نه در جرایم راهنمایی و رانندگی. ظاهرا قراردادی امضا شده و پذیرفتند که پرداخت کرده و باید محاسبه کنند. می‌دانید شیوه محاسبه آنها با ما متفاوت است و معلوم است اعداد و ارقامی که مدنظر ما‌ست هیچ‌وقت محقق نخواهد شد.

  • 18
  • 4
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
هیثم بن طارق آل سعید بیوگرافی هیثم بن طارق آل سعید؛ حاکم عمان

تاریخ تولد: ۱۱ اکتبر ۱۹۵۵ 

محل تولد: مسقط، مسقط و عمان

محل زندگی: مسقط

حرفه: سلطان و نخست وزیر کشور عمان

سلطنت: ۱۱ ژانویه ۲۰۲۰

پیشین: قابوس بن سعید

ادامه
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

وبگاه: yasharsoltani.com

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

خویشاوندان : فرزند موسی کاظم و برادر علی بن موسی الرضا و برادر فاطمه معصومه

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

تحصیلات: فوق لیسانس مدیریت ورزشی

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

همسر: ساناز بیان

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش