یکشنبه ۰۲ دی ۱۴۰۳
۱۰:۲۴ - ۱۰ فروردین ۱۴۰۲ کد خبر: ۱۴۰۲۰۱۰۷۱۰
شهری و روستایی

افزایش ۵۰ درصدی کرایه‌ تاکسی و اتوبوس | گرانی کرایه‌ها و پناه آوردن به پیاده‌روی

هزینه کرایه تاکسی,افزایش کرایه تاکسی و اتوبوس
اوایل سال جدید نرخ کرایه‌ تاکسی‌ها و اتوبوس‌های تبریز اعلام شد و ۴۵ درصد افزایش یافت که با واکنش‌های بسیاری از سوی شهروندان روبه‌رو شد چراکه با افزایش حقوق کارگری همخوانی نداشت.

امسال نیز طبق سال‌های گذشته در اوایل سال نرخ کرایه تاکسی و اتوبوس‌ها تغییر یافته و نرخ جدید آنها از سوی سازمان‌های تاکسیرانی و اتوبوسرانی شهرداری تبریز اعلام شد و طبق معمول این نرخ‌ها با افزایش مواجه بودند.

امسال شاهد افزایش ۴۵ الی ۵۰ درصدی نرخ کرایه تاکسی و اتوبوس‌ها بودیم و این امر واکنش‌های بسیاری از سوی شهروندان به همراه داشت چراکه میزان افزایش حقوق کارگری سال ۱۴۰۲، ۲۱ درصد اعلام شده درحالیکه کرایه‌ها با افزایش ۴۵ درصدی همراه بوده‌اند.

از سوی دیگر رقم نرخ برخی اتوبوس‌ها عجیب به نظر می‌رسد و کرایه تاکسی برخی مسیرها نیز رقمی غیر رند اعلام شده است که سبب درگیری میان مسافران و رانندگان می‌شود و نرخ کرایه اغلب مسیرها به پول خرد نیاز دارد و رقمی چون شش هزار و پانصد تومان یا هشت هزار و پانصد تومان است حتی کرایه بازار تا چهارراه باغشمال چهار هزار و ۳۰۰ تومان تعیین شده است در صورتی که این روزها به‌ویژه با کمبود پول خودپردازها که فقط ۵۰ هزار تومانی دارند، پیدا کردن هزار تومانی و دو هزار تومانی کاری است بس دشوار چه برسد به سی‌صد تومانی و پانصد تومانی و معلوم نیست مسافر یا راننده از کجا قرار است ۵۰۰ تومان و ۷۰۰ تومان برای کرایه پیدا کنند.

از طرفی اکثر تاکسی‌ها به دستگاه کارتخوان و تاکسی‌متر مجهز نیستند که این مهم نیز پرداخت غیر نقدی کرایه را دشوار و تقریباً غیر ممکن کرده است.

در تعیین نرخ کرایه اتوبوس‌ها نیز شاهد افزایش ۴۵ درصدی کرایه‌ها در اغلب مسیرها بوده‌ایم البته بدون کارت هوشمند افزایش این نرخ‌ها بیشتر از ۴۵ درصد بوده است که یکی از اقدامات خوب شهرداری برای ترغیب مسافران به استفاده از کارت اتوبوس است چراکه کرایه نقدی تقریباً دو برابر کرایه با کارت است و از طرفی هم مشکل همیشگی مسافران و رانندگان اتوبوس بر سر داشتن کارت را برطرف کرده است اما نرخ کرایه اتوبوس‌ها بدون کارت نیز رند نیست و این موضوع هم مشکل دیگری خواهد بود.

به یکی از خیابان‌های مرکزی شهر تبریز سری زده و موضوع را از نزدیک پیگیری می‌کنیم؛

افزایش کرایه اتوبوس و تاکسی‌ها قوز بالا قوز شده است

آقای زمانی شهروند تبریزی است، او در رابطه با افزایش کرایه تاکسی‌ها می‌گوید: کرایه تاکسی‌ها افزایش بالایی داشته‌اند، این روزها با این گرانی‌ها دخل و خرج مردم یکی نیست، افزایش ناگهانی کرایه تاکسی‌ها نیز قوز بالا قوز شده است.

او ضمن گلایه مندی از مسئولین شهری ادامه می‌دهد: ما کارگر هستیم و حقوق امسال ما صرفاً ۲۱ درصد افزایش یافته است اما کرایه‌ها با افزایش ۴۵ درصدی روبه‌رو بوده‌اند که این بی‌عدالتی است البته برخی از رانندگان تاکسی نیز بیشتر از نرخ مصوب کرایه می‌گیرند که شهرداری باید رسیدگی کند.

دغدغه نبود پول خرد

خانم خانی نیز شهروند دیگر تبریزی است که محل کار او در بازار تبریز واقع شده و هر روز مجبور است از آبرسان تا بازار را با تاکسی برود، او نیز می‌گوید: کرایه جدید تاکسی‌ها به پول خرد نیاز دارد و این روزها پیدا کردن پول خرد تقریباً ناممکن شده است از طرفی خودپردازها هم پول ندارند و مجبور می‌شویم پنجاه هزار تومانی بگیریم.

او همچنین یادآور می‌شود: وضعیت اغلب تاکسی‌های تبریز خوب نیست و فرسوده هستند و ای کاش به جای این افزایش ۴۵ درصدی به وضعیت آنها می‌رسیدند.

او خاطرنشان می‌کند: افزایش نرخ کرایه تاکسی‌ها باعث افزایش نرخ سرویس‌های مدارس و تاکسی‌های اینترنتی هم می‌شود که این خود مشکل دیگری است، این روزها مردم با مشکلات اقتصادی بسیاری سر و کله می‌زنند.

هزینه کرایه تاکسی,افزایش کرایه تاکسی و اتوبوس

گرانی کرایه‌ها و پناه آوردن به پیاده‌روی

آقای قلی‌زاده نیز از شهروندان دیگر تبریزی است که اغلب با دوچرخه رفت‌وآمد می‌کند، او هم در رابطه با افزایش کرایه تاکسی‌ها و اتوبوس‌ها می‌گوید: کرایه تاکسی‌ها و اتوبوس‌ها با افزایش بسیاری همراه بوده‌اند و اکنون خانواده من سعی می‌کنند اغلب از اتوبوس استفاده کنند یا حداقل تا جایی که می‌توانند پیاده بروند چراکه حقوق چندرغاز ما کفاف آن را نمی‌دهد.

هزینه تاکسی‌ها فراتر از ۴۵ درصد افزایش است

آقای رشیدی از رانندگان تاکسی است و به گفته خودش ۲۲ سال بوده که در این زمینه مشغول به کار است، او می‌گوید: افزایش ۴۵ درصدی نرخ کرایه‌ها با این گرانی‌ها نامتعارف است و ما شهروندان را درک می‌کنیم اما هزینه نگهداری خودرو هم بالا است.

او ادامه می‌دهد: خودروهای ما از صبح تا شب کار می‌کنند و گذران زندگی راننده تاکسی‌ها به همین خودرو وابسته است و تعمیرات آن نیز هزینه بالایی دارد.

خانم ریاضی نیز از رانندگان تاکسی در تبریز است، او نیز اضافه می‌کند: دو سال است که در این شغل مشغول هستم و مشکلات رانندگان را به خوبی می‌فهمم.

او ادامه می‌دهد: خودروهای ما به سرعت فرسوده می‌شوند و موتور و گیربکس و حتی مشکل کوچکی در قسمتی از خودرو نیز هزینه بالایی دارد و این ۴۵ درصد افزایش صرف نکرده و هزینه‌های ما را تأمین نمی‌کند.

افزایش نرخ کرایه‌ها کمتر از هزینه نگهداری خودروها است

مدیرعامل سازمان تاکسیرانی شهرداری تبریز نیز به خبرنگار مهر می‌گوید: افزایش نرخ کرایه‌ها روند خاصی دارد و لایحه آن از طریق شهرداری به شورای شهر تبریز رفته و پس از تصویب از سوی آنها مصوبه از طریق فرمانداری اجرایی شد و سازمان تاکسیرانی نیز اجرا کرده است.

عبدالرحیم قاصدی ادامه می‌دهد: نگهداری خودروها هزینه‌های بالایی دارد و اگر مطابق آن پیش می‌رفتیم، افزایش نرخ کرایه‌ها باید بیشتر از این رقم می‌شد اما طبق تصمیمات اخذ شده، افزایش ۴۵ درصدی برای کرایه تاکسی‌ها اعلام شد.

او می‌افزاید: خوشبختانه سازمان فناوری اطلاعات شهرداری تبریز مأموریت داده و تاکید کرده است تا بحث پرداخت الکترونیکی در تاکسی‌ها هم انجام شود که کارها نهایی شده و کد QR ها نیز در اغلب تاکسی‌ها نصب شده و پرداختی‌ها از طریق این سامانه انجام می‌شود تا مشکلات پرداختی شهروندان رفع شود.

او همچنین تاکید می‌کند: نرخ کرایه‌ها اطلاع‌رسانی شده و در این راستا تابلوهایی نیز در سطح شهر نصب شده و دفترچه‌های آن هم در سطح شهر پخش شده است و کرایه‌های دریافتی را کنترل می‌کنیم اما شهروندان می‌توانند هرگونه افزایش نامتعارف کرایه تاکسی‌ها را از طریق شماره تماس ۳۴۷۶۰۲۹۲ و یا گشت‌های سطح شهر اعلام کنند تا برخورد قانونی شود.

تورم و گرانی شهروندان را با مشکلات اقتصادی بسیاری روبه‌رو کرده است و افزایش نامتعارف کرایه‌های تاکسی و اتوبوس و از سمتی تجهیزات و تعمیرات خودرو هر دو قشر مسافر و راننده را گلایه‌مند می‌کند که به نظر می‌رسد اگر هرچه سریع‌تر تاکسی‌ها به تاکسیمتر مجهز و نرخ کرایه‌ها رُند نشود، امسال هم مشکلات بین مسافران و رانندگان ادامه خواهد داشت.

  • 19
  • 5
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
هیثم بن طارق آل سعید بیوگرافی هیثم بن طارق آل سعید؛ حاکم عمان

تاریخ تولد: ۱۱ اکتبر ۱۹۵۵ 

محل تولد: مسقط، مسقط و عمان

محل زندگی: مسقط

حرفه: سلطان و نخست وزیر کشور عمان

سلطنت: ۱۱ ژانویه ۲۰۲۰

پیشین: قابوس بن سعید

ادامه
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

وبگاه: yasharsoltani.com

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

خویشاوندان : فرزند موسی کاظم و برادر علی بن موسی الرضا و برادر فاطمه معصومه

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

تحصیلات: فوق لیسانس مدیریت ورزشی

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

همسر: ساناز بیان

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش