چهارشنبه ۲۰ تیر ۱۴۰۳
۱۴:۳۳ - ۲۶ اردیبهشت ۱۴۰۳ کد خبر: ۱۴۰۳۰۲۱۵۵۶
شهری و روستایی

دست خالی زاکانی برای پروژه‌های عمرانی باعث پروپاگاندای آسیب‌های اجتماعی شده

زاکانی,پروژه‌های عمرانی شهرداری تهران
مدیر پیشین خدمات اجتماعی شهرداری تهران گفت: دست خالی زاکانی برای پروژه‌های عمرانی باعث پروپاگاندای آسیب‌های اجتماعی شده/ شوخی زشت‌تر از تبلیغ بیلبوردی جمع‌آوری بی‌خانمان‌ها با موتور داریم؟

رضا قدیمی، مدیر پیشین خدمات اجتماعی شهرداری تهران پس از ۸ سال سکوتش را شکسته و دستِ خالی شهرداری زاکانی در ارائه خدمات عمرانی برای توسعه شهری را دلیل پروپاگاندای فعالیت‌های آسیب‌ساز در حوزه آسیب‌های اجتماعی می‌داند.

صدور حکم تخلیه و بازپس گیری ساختمان «سرای غزل» از یک انجمن مردمی و غیر دولتی فعال در کاهش آسیب‌های اجتماعی بهانه‌ای بود برای گفت‌وگو با رضا قدیمی رییس اسبق خدمات اجتماعی شهرداری تهران.

این مقام پیشین در گفت‌وگو با اعتماد می‌گوید: «یکی از مهم‌ترین اقدامات هر نهادی استفاده از نیروهای متخصص در حوزه کاری‌اش است. ما سعی می‌کردیم افراد صاحب نظر و بزرگانی را کنار خودمان داشته باشیم و بدون مشورت با این افراد در جلسات شورای اجتماعی شهرداری، تصمیم نمی‌گرفتیم. آقای دکتر غلامعلی افروز، عضو هیات مدیره سازمان بود، دکتر موسوی چلک رئیس انجمن مددکاری کشور و یا جناب آقای دکتر اسکندری رئیس دانشکده روان پزشکی دانشگاه علامه و بسیاری دیگر از کارشناسان زبده ما را در این مسیر یاری می‌کردند که مطمئن باشیم تصمیمات‌مان ضریب خطای کمتری دارد. امروز نمی‌دانم مکانیسم تصمیم‌گیری‌ها چیست که چنین نتایجی به همراه دارند. به لطف حضور همین اساتید بود که نگاه ما به انجمن‌های مردمی و غیر دولتی، حمایتی بود و به طور متقابل برای بهتر شدن کلانشهرمان تلاش می‌کردیم. فعالیت در حوزه آسیب‌های اجتماعی، بسیار حساس و پیچیده است و تصدی کارهای اجرایی در حوزه آسیب‌های اجتماعی باید به نهادهای مردمی سپرده شود که قلبشان برای این کار می‌تپد، این کار را بلدند و در این زمینه تجربه دارند. در همان دوره فعالیت ما، موسسه طلوع بی‌نشان‌ها یکی از موسسات خوشنام برای کمک و حمایت از زنان بی‌سرپرست، کودکان کار، معتادان و بی‌خانمان‌ها بود و گفته می‌شد که تعداد زیادی مددجو از خدمات حمایتی این انجمن استفاده می‌کنند. با توجه به وسعت فعالیت‌های این موسسه، واگذاری یک ساختمان به موسسه طلوع، کار چندان غریبی نبود و بنابراین، با اخذ مجوز واگذاری، ساختمان را در اختیار موسسه گذاشتیم بدون آنکه مالکیت ساختمان منتقل شود. البته این ساختمان‌ها هم اغلب وضعیت درستی نداشتند و متروکه بودند و انجمن های مردمی بعد از تحویل، ساختمان‌ها را با هزینه خودشان بازسازی می‌کردند.»

قدیمی با نگاهی به رویکرد جدید شهرداری تهران در ۲۶ ماه اخیر می‌گوید: «متاسفانه آنچه در این سه سال اخیر در شهر می‌بینم، نمایش تبلیغات است. در آن زمان زیرساخت‌ها و بخش عمده‌ای از فعالیت‌های تخصصی سازمان خدمات اجتماعی به بخش خصوصی و انجمن های حمایتی مورد تایید سازمان بهزیستی به حوزه آسیب‌های اجتماعی سپرده شده بود. مراکز بهاران برای نگهداری زنان بی‌سرپرست، مراکز ترک اعتیاد، مراکز اسکان بی‌خانمان‌ها یا همان مددسراها و سامان‌سراها از جمله زیرساخت‌های تخصصی دراین حوزه بود که بسته به نوع منطقه در مناطق ۲۲ گانه پایتخت که توسط تشکل‌های مردم‌نهاد اداره می‌شدند.

درباره سطح حمایت از این تشکل ها هم بر اساس وضعیت استقرار، سرانه دریافتی این مراکز متفاوت بود. امروز می‌بینم که نه‌تنها بسیاری از این مراکز تعطیل شده یا تغییر کاربری داده، برای همان تعداد اندکی که باقی مانده هم با اسامی جدید در ایستگاه‌های مترو و اتوبوس و سطح شهر به شکل بسیار عجیب و نامتعارف تبلیغ کرده‌اند که انگار این مراکز به تازگی ایجاد شده است. متاسفانه اینکه اسم مراکزی که بسیاری از آنها را به شیوه‌های مختلف تعطیل کرده‌اید، نامش نمی‌شود خدمت‌رسانی جدید. بسیاری از این تبلیغات و آمارسازی‌هایی که تیم مدیریت شهری تهران در سال‌های اخیر انجام می‌دهند، متاسفانه تنها ناشی از دست خالی همکاران آقای زاکانی است. در حالی که امکانات و زیرساخت‌ها نسبت به همان دوره فعالیت ما به حداقل رسیده و به شکل چشمگیری نسبت به دوره فعالیت ما کاهش یافته اما تبلیغات برای فعالیت همین تعداد باقی‌مانده را هر روز افزایش می‌دهند تا شاید رزومه‌سازی اتفاق بیفتد اما متخصصان حوزه به خوبی متوجه می‌شوند که با کاهش زیرساخت‌ها و امکانات، آینده پایتخت در سال‌های آینده چطور خواهد شد. آیا امروز از مراکز بهاران اثری در شهر می‌بینید؟ وقتی زیرساخت‌ها را کم می‌کنید، شاید در دو سال اول اثر مشهودی نداشته باشد اما به موازات همین میزان کاهش زیر ساخت در یک شهر به جهت عدم گسترش به موقع فعالیت‌های پیشگیرانه ۱۰ سال بعد به تعداد جنایتکاران و پرونده‌های جنایت شهری اضافه می‌شود.»

این مقام پیشین شهرداری مجددا تاکید کرد: «اگر کسی که ادعا کند می‌تواند ظرف مدت کوتاهی، آسیب‌های اجتماعی را حذف و یا کاهش بدهد، حتما دروغ می‌گوید چون کاهش آسیب‌های اجتماعی ظرف یک بازه بلندمدت مثلا ۱۰ ساله، از ۵ الی ۱۰ درصد فراتر نخواهد رفت. شاید یادتان باشد در مصاحبه‌های مختلفی از سوی مدیریت کلان شهری حذف متکدیان در سه ماه آینده و ... را شاهد بوده‌ایم و دیدیم که در شهر چه اتفاقی افتاده است. در سال‌های اخیر نه تنها شاهد حذف نبودیم که روز به روز تعداد کودکان کار و متکدیان مختلف اضافه‌تر شده است.»

قدیمی، دلیل چنین اظهارنظرهایی را عدم تسلط مدیران فعلی شهری به وظایف ذاتی مسئولیت‌هایشان می‌داند: «زمانی که شاهد اینگونه اظهارنظرها و مصاحبه‌ها و تعیین ضرب الاجل برای محو و حذف یک ناهنجاری در سطح شهر از مدیران کلان شهرداری هستیم معنایش این است که متاسفانه شناخت اولیه و درک مناسبی در موضوعات اجتماعی وجود ندارد. متاسفانه این اتفاق بسیار تلخ و تاسف‌آور است. فعالیت‌هایی که بر اساس مطالعات دقیق و بررسی‌های علمی در شهر پایه‌ریزی شده بود در حال فروپاشی و از بین رفتن است و دوستان غرق در شعارزدگی و آماردهی‌های غیر پارامتریک هستند.»

زاکانی,پروژه‌های عمرانی شهرداری تهران

دکتر قدیمی در بخش دیگر از صحبتش می‌گوید: «واگذاری یک ساختمان به یک انجمن مردمی، در قبال حجم وظایف دشواری که این انجمن‌ها و گروه‌های مردمی بر عهده می‌گیرند، کمترین کاری است که دولت‌ها و شهرداری‌ها می‌توانند انجام دهند. این صحبت کارشناسان جهانی است که می‌گویند کار مردم را به مردم بسپارید و دولت فقط موظف است امکانات مهیا کند. البته بعید می‌دانم که مسئولان فعلی با مفهوم حمایت آشنا باشند چون چنانکه مشهود است، این مسئولان بیشتر مایلند همه کارها و اقدامات به نام خودشان تمام شود و این همه تبلیغات در سطح شهر و خیابان‌ها ناشی از بیگانگی با مفهوم حمایت است.»

قدیمی با انتقاد از کمپین‌های تبلیغاتی شهرداری زاکانی برای انجام اقدامات خدمات حمایتی می‌گوید: «هیچ جای دنیا رسم و عرف نیست برای امور حمایتی کمپین‌های تبلیغاتی راه بیندازیم و حتی تبلیغ برای مداخلات کاهش آسیب اجتماعی در جایی از دنیا رسم نیست شما ببینید در مترو با افتخار تبلیغ می‌کنند: انتقال بی خانمان‌ها با ۵۰ دستگاه ون و ۲۲ دستگاه موتور سیکلت آیا شوخی زشت‌تر یا تلخ‌تر از این می‌توان برای به هم ریختن آرامش روانی جامعه انجام داد؟ واقعا باید ترسید که جابجایی مددجوی بی خانمان با وضعیتی که دارد با موتور سیکلت چگونه اتفاق می‌افتد؟»

مدیر پیشین خدمات اجتماعی شهرداری تهران، ریشه تمام این رفتارهای غیرتخصصی را در دست خالی تیم زاکانی از اقدامات عمرانی و خدمات تسهیلی شهری می‌داند و می‌گوید: «ببینید وقتی شما در طول مدیریت شهری نمی‌توانید طوری برنامه‌ریزی کنید که فضاهای رفاهی و عمرانی و خدمات شهری را در حوزه‌های مختلف توسعه دهید، به سراغ دستاوردسازی می‌روید و این دست خالی سبب می‌شود روی خدمات حمایتی مانور کنید و افتخارتان جمع‌آوری معتادان یا بی‌خانمان‌ها با موتورسیکلت باشد. متاسفانه چه تلخ و ناشایست می‌شود وقتی هدف پس پرده کمپین‌های آسیب‌های اجتماعی فعالیت‌های پروپاگاندای سیاسی باشد.»

  • 16
  • 1
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

یاشار سلطانیبیوگرافی یاشار سلطانی

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

زندگینامه امامزاده صالح

باورها و اعتقادات مذهبی، نقشی پررنگ در شکل گیری فرهنگ و هویت ایرانیان داشته است. احترام به سادات و نوادگان پیامبر اکرم (ص) از جمله این باورهاست. از این رو، در طول تاریخ ایران، امامزادگان همواره به عنوان واسطه های فیض الهی و امامان معصوم (ع) مورد توجه مردم قرار داشته اند. آرامگاه این بزرگواران، به اماکن زیارتی تبدیل شده و مردم برای طلب حاجت، شفا و دفع بلا به آنها توسل می جویند.

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
آپولو سایوز ماموریت آپولو سایوز؛ دست دادن در فضا

ایده همکاری فضایی میان آمریکا و شوروی، در بحبوحه رقابت های فضایی دهه ۱۹۶۰ مطرح شد. در آن دوران، هر دو ابرقدرت در تلاش بودند تا به دستاوردهای فضایی بیشتری دست یابند. آمریکا با برنامه فضایی آپولو، به دنبال فرود انسان بر کره ماه بود و شوروی نیز برنامه فضایی سایوز را برای ارسال فضانورد به مدار زمین دنبال می کرد. با وجود رقابت های موجود، هر دو کشور به این نتیجه رسیدند که برقراری همکاری در برخی از زمینه های فضایی می تواند برایشان مفید باشد. ایمنی فضانوردان، یکی از دغدغه های اصلی به شمار می رفت. در صورت بروز مشکل برای فضاپیمای یکی از کشورها در فضا، امکان نجات فضانوردان توسط کشور دیگر وجود نداشت.

مذاکرات برای انجام ماموریت مشترک آپولو سایوز، از سال ۱۹۷۰ آغاز شد. این مذاکرات با پیچیدگی های سیاسی و فنی همراه بود. مهندسان هر دو کشور می بایست بر روی سیستم های اتصال فضاپیماها و فرآیندهای اضطراری به توافق می رسیدند. موفقیت ماموریت آپولو سایوز، نیازمند هماهنگی و همکاری نزدیک میان تیم های مهندسی و فضانوردان آمریکا و شوروی بود. فضانوردان هر دو کشور می بایست زبان یکدیگر را فرا می گرفتند و با سیستم های فضاپیمای طرف مقابل آشنا می شدند.

فضاپیماهای آپولو و سایوز

ماموریت آپولو سایوز، از دو فضاپیمای کاملا متفاوت تشکیل شده بود:

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

چکیده بیوگرافی نیلوفر اردلان

نام کامل: نیلوفر اردلان

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ

نام کامل: حمیدرضا آذرنگ

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش