توسعه ایرانی نوشت: در جلسه گذشته شورای شهر تهران شهردار با هیات همراهش برای پاسخگویی به سؤال دو تن از اعضای شورا در صحن شورا حاضر شد و اگرچه در انتهای جلسه شهردار و همراهانش در مقابل میز چمران حاضر شده و گپ و گفتی داشتند و از نظر برخی رسانهها جلسه با خیر و خوشی به پایان رسید اما در طول جلسه و در حین پاسخ به سوالات اعضا به دلیل پاسخهای شهردار چندین بار جلسه دچار التهاب شد و چمران که پیش از حضور شهردار در صحن نیز در صحبتی نصیحتگونه به اعضای شورا اعلام کرده بود که با دعوا مشکلی حل نمیشود در حین جلسه و در خلال پاسخ شهردار به اعضا و واکنش اعضا نسبت به پاسخهای زاکانی، تلاش میکرد تا در جلسه تنش ایجاد نشود و مدام به اعضا تذکر میداد که من اینجا و مدافع حقوق شورا هستم.
محمود میرلوحی در گفت و گو با «توسعه ایرانی»: هر کس وارد بهشت میشود چشمش به پاستور است و وقتی یک پروژه را افتتاح میکند گویا برای پاستور عکس میگیرد. زاکانی نیز همه این سه سال را هر جا رفته و هر چه کرده بیشتر با نگاه تبلیعاتی بوده است
اما شهردار تهران برای پاسخ به سوال سوده نجفی درخصوص ساخت ۲۰۰ هزار مسکن که پیش از انتخابات نیز در مراسمی با حضور مخبر معاون اول رئیسجمهور پیشین کلنگزنی شده بود به صحن شورا آمد و درحالی که چمران به سوده نجفی به عنوان طراح این سوال اجازه نداد تا گزارشی را که اماده کرده بود به طور کامل بخواند، شهردار تهران در پاسخ به سوال مطرح شده اعلام کرد: شهرداری به سایر دستگاهها کمک کرده تا وظایف خود را در این زمینه به بهترین شکل انجام دهند. اما نجفی درباره پاسخ شهردار به سوالاتش معتقد است که سرانههای هفتگانه در برخی از مناطق دچار مشکل و تغییر پهنه ایجاد شده و سقف جمعیتی از طرح جامع بیشتر شده است. در واقع به گفته اعضای شورا پس از جلسه زاکانی در پاسخ به این سوال از صحبتهای خود در دو سال و نیم گذشته عقبنشینی کرده و اعلام کرد شهرداری تهران در زمینه مسکن تنها وظیفه تسهیلگری دارد، دقیقا برخلاف آنچه که تا به امروز مطرح شده و وعده داده شده بود.
فرصتی برای اصلاح و تغییر در شهرداری نمانده است
در همین راستا، عضو سابق شورای شهر تهران در گفتوگو با «توسعه ایرانی»تصریح کرد: آقای زاکانی در آغاز کار نمونه و نماد دیدگاه، روش و منش مدیریت شهری فعلی بود و مدیریت شهری آن را انتخاب کردند در حالی که میتوانستند یک فرد باتجربه که در کار و مدیریت شهری برند است انتخاب کنند. الان هم دوره این مدیریت شهری طی شده و فرصتی برای اصلاح و تغییر نمانده است. لذا مسیری که انتخاب کردند همین مسیر است و اساسا سیستم آقای زاکانی مبتنی بر شعار و استفاده از امکانات تبلیغاتی که همیشه هم در اختیارشان قرار دارد. هر چه هم گفته میشود که این مسیر به نتیجه نمیرسد باز هم با شدت تبلیغات میخواهند اثبات کنند که این مسیر شدنی است.
محمود میرلوحی، ادامه داد: اساساً، طرحهای تفصیلی که در دوره پنجم آغاز شد، به مشکلاتی دچار شده است و وضعیت سامانههایی که برای مدیریت این طرحها ایجاد شده، مشخص نیست و ممکن است معلق شده باشند. یکی از این سامانهها همین سامانه طرح تفصیلی بود که باید به گونهای عمل میکرد که وقتی کسی پروانهای میگیرد، تمامی ساکنان محله بتوانند به آن سامانه دسترسی داشته باشند و ببینند همسایهشان چه مقدار تراکم گرفته است. وقتی حق یک کوچه و پهنه مشخص باشد، نمیتواند یک نفر حق ساخت چهار طبقه داشته باشد، یک نفر بتواند مجوز پنج طبقه بگیرد یا مثلاً اگر ۶۰ درصد سطح اشغال مجاز است، کسی ۶۵ درصد بگیرد. این باعث به هم خوردن نظم شهری و خط آسمان میشود.
به گفته اعضای شورا پس از جلسه اخیر، زاکانی در پاسخ به این سوال که چراب به وعده ساخت مسکن خود عمل نکرده است؛ دقیقا برخلاف آنچه که تا به امروز مطرح شده و وعده داده شده بود، اعلام کرد شهرداری تهران در زمینه مسکن تنها وظیفه تسهیلگری دارد!
شهردار تهران در مدت سه سال هر چه انجام داده با نگاه تبلیعاتی بوده است
این فعال سیاسی اصلاحطلب خاطرنشان کرد: متاسفانه از زمان آقای کرباسچی اینطور تصور شد که شهرداری سکوی پرتاب به پاستور است الا در دوره پنجم و ما در دوره پنجم ثابت کردیم که اینگونه نیست و شهردارانی را انتخاب کردیم که به پاستور توجه نداشته باشند اما متاسفانه در این مدیریت شهری دوباره به همان روش بازگشتیم هر کس وارد بهشت میشود چشمش همواره به پاستور است و وقتی یک پروژه را افتتاح میکند گویا عکس میگیرد برای پاستور لذا متاسفانه میبینیم که آقای زاکانی همه این مدت سه سال را هر جا رفته و هر چه کرده بیشتر با نگاه تبلیعاتی بوده است.
میرلوحی درباره وعده ساخت مسکن توسط شهردار از ابتدای دوره و تغییر ناگهانی رویکردش و اعلام اینکه شهرداری تسهیلگر ساخت مسکن نه سازنده آن گفت: مسکن در کشور ما یک بحران است و همه میدانیم که سیاستهای تاکنون جواب ندادهاند. ریشه این مشکلات، مشابه دیگر بخشهای اقتصادی است. چرا تورم ما سالهاست ادامه دارد و به ۴۰ درصد رسیده است؟ این بحران تورم یک مشکل مزمن است. مسکن هم یکی از بخشهایی است که همیشه مورد توجه مردم بوده، اما این سیاستها جواب ندادهاند. دوستان آقای زاکانی هم اعلام کردهاند که ما چهار میلیون مسکن میسازیم و مجلس هم به این موضوع توجه کرده است. اما این شعارها متأسفانه تکراری و بدون پشتوانه هستند.
زاکانی در شعار دادن شناخته شدهتر از سایر دوستانش است
وی با اشاره به صحبتهای اخیر وزیر مسکن درباره تحویل مسکن ساخته شده در دولت قبل گفت: وزیر مسکن اخیراً گفت که در چهار سال گذشته فقط ۲۰ هزار واحد مسکونی تحویل داده شده است. این نشان میدهد که تنها یک و نیم یا دو درصد از وعدهها عملی شدهاند. حالا چرا با بحران اجاره و مسکن مواجه هستیم؟ چون این سیاستها جواب نمیدهد. زاکانی هم در شعار دادن شناخته شدهتر از سایر دوستانشان هستند و از همین رو وعده ساخت مسکن را دادند در حالی که از همان ابتدا عقلا میدانستند که این کار شدنی نیست بسیاری از کارشناسان میدانستند که این وعدهها شدنی نیست. اگر قرار بود مشکلات حل شوند، تا الآن حل شده بودند. باید سیاستها تغییر کند و مشکلات اقتصادی و تحریمها حل شوند تا مردم بتوانند سرمایهگذاری کنند و خودشان مسکن بسازند.
عضو سابق شورای شهر تهران درباره ورود اتوبوس و تاکسی هم گفت: این موارد هم شعاری است چراکه از سال ۹۵ به بعد، حتی در زمان برجام، مشکلاتی مانند FATF باعث شدهاند که کشورهایی مثل چین قرارداد واگنها را انجام ندهند. در همان زمان هم FATF یک مانع بود. وقتی قرار است که با یک کشور قراردادی منعقد شود نیازمند سیستمهای بانکی بینالمللی است و در واقع برای انجام کارهای بانکی نیاز به سیستمهای بینالمللی است. شما نمیتوانید پول را به سادگی به چین ببرید و برای این کار باید از بانکها و سیستمهای مالی استفاده کنید.
عضو سابق شورای شهر تهران: افکار عمومی و مردم به شورا فشار میآورد و میپرسند که این همه پول در شهرداری کجا رفته است؟ منابعی که اینها استفاده کردهاند عجیب است. شنیدهام که ۵۵ هزار میلیارد تومان هزینه کردهاند و حالا میگویند که ۱۱۵ هزار میلیارد تومان منابع داشتهاند قطعا صدای آن بعدا در میآید و مشخص میشود که چه مقدار از داراییهای شهرداری را فروختهاند
زاکانی رئیسجمهور هم میشد، وعدههای عجیبتری میداد
میرلوحی با تاکید براینکه همین زاکانی چقدر شعار داد که تحریم تاثیری ندارد، گفت: متأسفانه این شعارها توخالی و بدون پشتوانه هستند و در عمل هیچ نتیجهای ندارند. اگر زاکانی رئیسجمهور هم میشد، شاید وعدههای عجیبتری میداد. حالا زمان برای شورا درخصوص اقدامات جدی در شهرداری کم است و شورا دیر شروع کرده است و وقتی ندارد. انتخابات بعدی نزدیک شده است. به نظر میرسد که زاکانی را نتوانند جابجا کنند و حفظ آن هم با مشکلاتی همراه است چراکه هماکنون ۱۰ نفر از اعضای شورا مقابل او ایستادهاند اما برای اینکه شهردار استیضاح شود و رای بیاورد ۱۴ رای لازم و تقریبا بعید است که شورا با این شرایط چنین امکانی را داشته باشد.
وی ادامه داد: اما طبیعتا افکار عمومی و مردم به شورا فشار میآورد و میپرسند که این همه پول در شهرداری کجا رفته است. منابعی که اینها استفاده کردهاند عجیب است. شنیدهام که آنها ۵۵ هزار میلیارد تومان هزینه کردهاند و حالا میگویند که منابعشان دو برابر شده و ۱۱۵ هزار میلیارد تومان منابع داشتهاند قطعا صدای آن بعدا در میآید و مشخص میشود که چه مقدار از داراییهای شهرداری را فروختهاند در حالی که از افتخارات شورای پنجم این بود که داراییهای شهرداری تهران را احیا کرد و وقتی که شورای پنجم به پایان رسید داراییهای شهرداری از ابتدای دوره بیشتر شده بود.
این فعال سیاسی اصلاحطلب تصریح کرد: با توجه به منابعی که در اختیار دارند، باید کارهای بیشتری انجام میشد. به عنوان مثال، در دوره ما، ۲۵۰ اتوبوس از ایرانخودرو خریداری شد و برای خرید تعداد دیگری اتوبوس قراردادها آماده بود و باید بخشی از پول پرداخت میشد و اینها را تحویل میگرفتند. در گذشته، دولت سهم بیشتری از هزینههای اتوبوسها را میداد، اما این حمایت از دوره احمدینژاد متوقف شد و دیگر تأمین اتوبوسها به درستی انجام نمیشود و این مشکلاتی را برای حمل و نقل عمومی در همه شهرها نه تنها تهران ایجادکرد. دولت باید زیرساختهای مترو و واگنها را با صرفهجویی در سوخت و قیمت انرژی تأمین میکرد، اما این کار انجام نشد. در نتیجه، همه بار این مسائل به دوش شهرداری افتاد و منابع داخلی آن تحت فشار قرار گرفت. تحریمها و مسائل مربوط به FATF نیز باعث شدهاند که وزارت کشور و دولت در ارائه منابع لازم تعلل کنند. در حالی که شعار میدهند که تحریمها تأثیری ندارند و میتوانیم خودمان کارها را انجام دهیم اما در عمل اینگونه نیست..
میرلوحی تصریح کرد: به نظر میرسد که باید سیاستهای کلان کشور اصلاح شود و مسئولان از شعارهای غیرواقعی پرهیز کنند. برخی از این شعارها در راستای رقابت با دولت قبلی و دولت روحانی مطرح شده است، اما در عمل نتوانستهاند به وعدههای خود عمل کنند. شعار میدهند که تحریمها نعمت است و میتوانند مشکلات را حل کنند، اما در عمل هیچ پیشرفتی در تولید اتوبوس و واگن نداریم. اگر سیاستها به درستی اجرا میشد، امروز وضعیت بهتری داشتیم اما زاکانی هیچ سابقه مدیریت شهری نداشت فقط در شعار دادن در دانشگاه و مقابل دیگران ایستادن و حرف زدن سابقه و صدای بلندی هم دارد.
- 9
- 4