چهارشنبه ۰۳ بهمن ۱۴۰۳
۰۸:۱۹ - ۰۱ دي ۱۴۰۳ کد خبر: ۱۴۰۳۰۹۱۸۸۹
شهری و روستایی

زاکانی هم ممتحن است و هم در حال نمره‌دهی به خود!

نمره‌دهی زاکانی به خود,انتصابات شهردار تهران,مدیریت شهرداری تهران
یک عضو سابق شورای شهر تهران معتقد است: امروز اگر بخواهیم سازمان و مدیریت شهرداری تهران را با استانداردهای مربوط به این ابرسازمان مقایسه کنیم، نمی‌توان نمره قبولی به آقای شهردار داد. البته، چون رویکرد، رویکرد تبلیغاتی و توأم با رفتارهای بی‌پروایانه است. در این وضعیت، طبعاً وقتی خود مدیر هم ممتحن است و هم در حال نمره‌دهی به خود، بنابراین قطعاً نمره ۲۰ به خود می‌دهد.

به گزارش توسعه ایرانی ، در هفته‌های اخیر انتصابات شهردار تهران بارها موضوع تذکر اعضای شورای شهر تهران بوده، با وجود تأکید اعضای شورا به اینکه دخالتی در انتصابات ندارند اما ورود برخی از مدیران که سابقه حضور در شهرداری تهران را ندارند، بدون سابقه کار اجرایی یا برخلاف اساسنامه سازمان‌ها و شرکت‌ها مورد انتقاد آنها بوده است. همچنین مشکلات اجرایی طرح «من شهردارم» در هفته‌های اخیر باز هم موضوع تذکر اعضای شورای شهر تهران بود و ناصر امانی عضو شورای شهر تهران به آمارسازی در این طرح اشاره و نسبت به روشی که در این طرح باعث نارضایتی شهروندان و کارکنان شهرداری تهران شده است، اعتراض کرده است. این درحالی است که شهرداری تهران علاوه بر اینکه به تذکرات اعضای شورا درباره انتصابات پاسخ قانع‌کننده‌ای نداده است از سایر اقدامات خود به ویژه در کاهش آلودگی هوای شهر ابراز رضایتمندی دارد  و نمره خیلی خوب به خود می‌دهد.

شهردار جزء کاندیداهای جدی ریاست جمهوری بود. طبیعتاً، کسی که فاقد دانش و تجربه مدیریتی قبلی است و عمدتاً در جاهایی فعالیت کرده که غیر اجرایی و غیر عملیاتی بوده ‌است، مانند بسیج دانشجویی که مأموریت‌های مشخصی دارد یا در مجلس که وظایف آن نیز معلوم است. این فرد نسبت به حوزه اجرا بیگانه است و میل طبیعی او بازگشت به همان جایگاه قبلی سیاسی‌اش خواهد بود

شورای شهر همان نسبتی را با شهرداری دارد که مجلس با دولت 

حسن رسولی، عضو سابق شورای شهر تهران درباره انتقادات اعضای شورای شهر تهران به انتصابات صورت گرفته در شهرداری تهران گفت: مسئولیت اعضای شورای شهر در قبال اداره پایتخت شامل مقررات‌گذاری، تنظیم بودجه و نظارت بر حسن اجرای این قوانین و مقررات است. به عبارتی، شورای شهر به‌عنوان پارلمان شهری، همان نسبتی را با شهرداری دارد که مجلس با دولت دارد، اما در مقیاس مدیریت شهری پایتخت. در این راستا، رابطه بین شورای شهر و شهرداری به لحاظ عملکردی شامل نظارت، برنامه‌ریزی و تأمین منابع است و به نوعی تعیین ریل‌گذاری و خط‌مشی‌گذاری در حوزه اجرا برعهده شهردار و کابینه وی است.

وی ادامه داد: ایده‌آل این است که با حفظ استقلال حوزه اختیارات و مسئولیت‌های این دو بخش، یعنی مدیریت شهری شامل شورا و شهرداری، به گونه‌ای عمل شود که مأموریت‌های ذاتی شهرداری به نحوی محقق شود که رضایت شهروندان را در بخش‌های مختلف جلب کند. در این ارتباط، رویکرد شهردار در تمامی حوزه‌ها، به‌ویژه در بحث انتصابات، نقش بسیار تعیین‌کننده‌ای دارد.

این عضو سابق شورای شهر تهران در ارتباط با انتصابات در شهرداری تهران گفت: این حوزه مانند سایر حوزه‌ها تخصصی است و مأموریت‌های شهرداری تنها در صورتی به نحو مطلوب قابل انجام است که سازمان و مدیریت ارشد، میانی و پایه و عملیاتی شهرداری از لحاظ شرایط احراز، قابلیت‌ها، حوزه‌های تخصصی و تجارب قبلی، بیشترین تناسب را با این مأموریت‌های ذاتی داشته باشند. مهم‌تر از همه، خود رأس هرم راهبردی شهرداری، یعنی شهردار، باید از حوزه مدیریت شهری برآمده باشد. هرچند الزاماً نباید شهردار بوده باشد، اما در پیشینه و سابقه‌اش باید مقاطعی وجود داشته باشد که نشان دهد شهردار، قبل از ورود به این جایگاه مهم، که فراتر از برخی وزراست، در حوزه مدیریت شهری فعالیت کرده است و نسبت به این حوزه شناخت و تجربه دارد و به صورت پلکانی  بالا آمده است.

شهردار قبل از تهران، حتی یک شهرک را نیز اداره نکرده 

رسولی تصریح کرد: هرچه دانش، مهارت و تجربه شهردار در حوزه مدیریت شهری بیشتر باشد، در چیدمان کابینه موفق‌تر خواهد بود. در این صورت، افرادی را به کار خواهد گمارد که در بخش‌های کارشناسی مربوط به مأموریت و وظایف خود، نه تنها از شهردار کمتر نباشند، بلکه به‌دلیل تخصصی‌تر بودن، از بنیه قوی‌تری برخوردار باشند. متأسفانه، آنچه که برای اداره پایتخت لازم و شایسته است، در سیمای مدیریت فعلی شهرداری تهران دیده نمی‌شود. 

حسن رسولی در گفت‌و‌گو با «توسعه ایرانی»:  آنچه که برای اداره پایتخت لازم و شایسته است، در سیمای مدیریت فعلی شهرداری تهران دیده نمی‌شود. شهردار تا قبل از ورود به این جایگاه مهم، حتی یک شهرک را نیز اداره نکرده‌اند. بنابراین، اگر خطایی از وی سر بزند، پیش و بیش از هر چیز، باید از دو مرجع انتخابی و انتصابی، یعنی شورای شهر و وزیر وقت کشور، سؤال شود

شهردار تا قبل از ورود به این جایگاه مهم، حتی یک شهرک را نیز اداره نکرده بود. بنابراین، اگر خطایی از وی سر بزند، پیش و بیش از هر چیز، باید از دو مرجع انتخابی و انتصابی، یعنی شورای شهر و وزیر وقت کشور،  سؤال شود.

وی در بخش دیگری از صحبت‌های خود گفت: نکته بعدی این است که تله‌ای بسیار بزرگ همواره و در ادوار مختلف، فراروی حوزه مدیریت شهری وجود داشته است و آن تله، وسوسه‌های سیاسی است. این عارضه، مسئله‌ای بسیار جدی است که شهرداری تهران با آن مواجه است، زیرا شهرداری یک ابرسازمان است که با ارائه حدود ۱۰۰۰ خدمت به شهروندان در زوایای مختلف زندگی و حیات شهری، به‌طور گسترده با سایر بخش‌های حکومتی، مدنی و نهادهای حاکمیتی در تعامل است.

اگر شورا مراقبت نکند، شهردار به حوزه سیاسی وارد می‌شود

این عضو سابق شورای شهر تهران خاطرنشان کرد: این ظرفیت به‌طور بالقوه با توجه به ساختاری که در حوزه سیاست داخلی کشور وجود دارد، فرصتی را ایجاد می‌کند که کسی که در رأس شهرداری قرار می‌گیرد، اگر شورا مراقبت نکند و خود او نیز پرهیز نکند، به حوزه‌های سیاسی وارد شود. به‌عنوان مثال، شهردار جزء کاندیداهای جدی ریاست جمهوری بود، چرا که تجربه محمود احمدی‌نژاد را پشت سر داشت. طبیعتاً، کسی که فاقد دانش و تجربه مدیریتی قبلی است و عمدتاً در جاهایی فعالیت کرده که غیر اجرایی و غیر عملیاتی بوده ‌است، مانند بسیج دانشجویی که مأموریت‌های مشخصی دارد یا در مجلس که وظایف آن نیز معلوم است. این فرد نسبت به حوزه اجرا بیگانه است و میل طبیعی او بازگشت به همان جایگاه قبلی سیاسی‌اش خواهد بود.

زاکانی در جریان اصولگرا یک مهره بیش‌فعال و کمتر ملاحظه‌کار است. بلای شهردار نگرش«تانک» جریان اصولگرایی نسبت به خود دارد و به این ترتیب طبعا باید در لبه کت‌وشلوار مدیریتش، میکروفونی داشته باشد تا در عرصه‌های مختلف حضور تبلیغاتی داشته باشد و نسبت به ثبت و ضبط فعالیت‌هایش اقدام کند. کمتر به مواضع لازم در این جایگاه وزین توجه دارد و بیشتر به جدل‌ها و زد و خوردهای سیاسی متمایل است

زاکانی در جریان اصولگرا یک مهره بیش‌فعال و کمتر ملاحظه‌کار است

رسولی گفت: زاکانی در جریان اصولگرا یک مهره بیش‌فعال و کمتر ملاحظه‌کار است. نقشی که همواره به او واگذار شده، همان‌طور که خود او و طرفدارانش به‌درستی بیان کرده‌اند، این است که وی «تانک» جریان اصولگرایی است. این بلا بلای بسیار جدی است؛ هنگامی که شهردار چنین نگرشی دارد، طبعاً باید در لبه کت‌وشلوار مدیریتش، میکروفونی داشته باشد تا در عرصه‌های مختلف حضور تبلیغاتی داشته باشد و نسبت به ثبت و ضبط فعالیت‌هایش اقدام کند. کمتر به مواضع لازم در این جایگاه وزین توجه دارد و بیشتر به جدل‌ها و زد و خوردهای سیاسی متمایل است. نکته‌ای که ما در شورای پنجم به‌عنوان خط قرمز به آن پرداختیم، و به دنبال این بودیم که با توجه به جایگاه مهم شهرداری تهران یک دولتمرد مجرب در این جایگاه قرار بگیرد. شما به‌ یاد دارید که نامزدها چه کسانی بودند و من جزو افرادی بودم که مذاکرات اولیه را با آن‌ها انجام می‌دادم. شرط و قرار اصلی و حتمی‌ ما این بود که آقایان یا خانم‌هایی که در این لیست قرار می‌گیرند، از خیابان بهشت هوس رفتن به پاستور را نداشته باشند.

    عضو سابق شورای شهر تهران: امروز اگر بخواهیم سازمان و مدیریت شهرداری تهران را با استانداردهای مربوط به این ابرسازمان مقایسه کنیم، نمی‌توان نمره قبولی به آقای شهردار داد. البته، چون رویکرد، رویکرد تبلیغاتی و توأم با رفتارهای بی‌پروایانه است. در این وضعیت، طبعاً وقتی خود مدیر هم ممتحن است و هم در حال نمره‌دهی به خود، بنابراین قطعاً نمره ۲۰ به خود می‌دهد

زاکانی در چنبره حضور تبلیغاتی و پاستور گرفتار است

وی تصریح کرد: به نظر می‌رسد شهردار در این چنبره گرفتار شده و شورای اسلامی شهر تهران نیز قادر نبوده و نیست که مانع این روند شود؛ البته برخی از اعضای شورا نیز با این رویکرد موافق هستند. چون برخاسته از همین فعل و انفعالات هستند برخی نیز مخالف هستند. به هر حال، به نظر من امروز اگر بخواهیم سازمان و مدیریت شهرداری تهران را با استانداردهای مربوط به این ابرسازمان مقایسه کنیم، نمی‌توان نمره قبولی به آقای شهردار داد. البته، چون رویکرد، رویکرد تبلیغاتی و توأم با رفتارهای بی‌پروایانه است. در این وضعیت، طبعاً وقتی خود مدیر هم ممتحن است و هم در حال نمره‌دهی به خود، بنابراین قطعاً نمره ۲۰ به خود می‌دهد.

این عضو شورای اسلامی شهر تهران با اشاره به آلودگی هوای تهران و صحبت‌های شهردار تهران درباره عملکردش در این حوزه خاطرنشان کرد: در مورد آلودگی هوا، به نظر من این مأموریت و مسئولیت، فرابخشی و فرادستگاهی است و بخش قابل توجهی از آن بر عهده شهرداری است. اما اینکه تمام انتظارات خود را از کاهش آلودگی هوا به شهرداری معطوف کنیم، منطقی نیست؛ زیرا شهرداری نه سهمی در تکنولوژی خودرو دارد و نه نقشی در حضور بیش از یک میلیون دستگاه موتورسیکلت و سایر منابع آلاینده که در حوزه تصمیم‌گیری و سیاست‌گذاری شهرداری نیست. بنابراین، به نظر من نمی‌توان تمام تقصیرها را به گردن شهردار انداخت.

  • 15
  • 5
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
هیثم بن طارق آل سعید بیوگرافی هیثم بن طارق آل سعید؛ حاکم عمان

تاریخ تولد: ۱۱ اکتبر ۱۹۵۵ 

محل تولد: مسقط، مسقط و عمان

محل زندگی: مسقط

حرفه: سلطان و نخست وزیر کشور عمان

سلطنت: ۱۱ ژانویه ۲۰۲۰

پیشین: قابوس بن سعید

ادامه
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

وبگاه: yasharsoltani.com

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

خویشاوندان : فرزند موسی کاظم و برادر علی بن موسی الرضا و برادر فاطمه معصومه

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

تحصیلات: فوق لیسانس مدیریت ورزشی

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

همسر: ساناز بیان

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش