جمعه ۱۵ تیر ۱۴۰۳
۰۹:۱۶ - ۰۱ تير ۱۳۹۶ کد خبر: ۹۶۰۴۰۰۰۲۰
شهری و روستایی

جانشين قاليباف كيست؟

اخبار اجتماعی,خبرهای اجتماعی,شهر و روستا,قاليباف

دو ماه تا پايان كار شوراي شهر چهارم و ۱۲ سال كار محمدباقر قاليباف باقي مانده است و اين روزها يكي از سوالات مهم در فضاي سياسي، اجتماعي و... در كشور اين است كه چه كسي بر صندلي شهردار پايتخت تكيه خواهد زد؟ از گزينه‌هاي مختلفي براي حضور در ساختمان شهرداري تهران نام برده مي‌شود كه در بين آنها نام‌هايي همچون «محمد علي نجفي»، «محمود حجتي»، «حسين مرعشي»، «حبيب‌الله بي‌طرف»،«رضا اردكانيان»  و «محسن هاشمي» بيش از ديگران شنيده مي‌شود.

 

البته در روزهاي گذشته تحولات سياسي و جلسات و نشست‌هاي اعضاي منتخب شوراي پنجم كه درنهايت بايد تا حدود دو ماه و نيم آينده شهردار را انتخاب كنند، به گونه‌اي بوده كه يكي از گزينه‌ها يعني «محسن هاشمي» از دور خارج شده است. اعضاي منتخب شوراي پنجم در آخرين جلسه خود توافق كردند كه هيچ كدام از منتخبان به دليل احترام به راي مردم از شورا استعفا ندهند و اين توافق درواقع به معني حذف «محسن هاشمي» از گزينه‌هاي مطرح است. اما در اين بين و در چند روز گذشته برخي گزينه‌هاي ديگري هم كه مطرح هستند گفت‌وگوهايي كرده‌اند كه به نظر قابل توجه مي‌رسد.

 

حسين مرعشي با تاييد اينكه با او براي شهرداري تهران صحبت شده است به هفته‌نامه سازندگي گفت: «محمدعلي نجفي، محمود حجتي و حبيب‌الله بي‌طرف نيز براي شهرداري تهران مطرح شده‌اند و البته محسن هاشمي هم در كنار اين اسامي مطرح است. گزينه محسن هاشمي در صورتي جدي مي‌شود كه از دوستان خارج از شورا و شخصيت‌هاي شناخته شده مطرح و ملي، كســي قبول نكند شهردار شود يا در دولت مسووليت‌هايي داشته باشند و حاضر نشوند به شهرداري بروند.»

 

همچنين روز گذشته محمد علي نجفي نيز در حاشيه جلسه هيات دولت به جمع خبرنگاران آمد و در پاسخ به سوالي درباره حضورش در شهرداري تهران گفت: اگر پيشنهاد شهرداري تهران به من بشود به آن فكر مي‌كنم، هنوز درباره آن فكر جدي نكرده‌ام اما پيشنهاد قابل فكري است.»

 

جلسه  اعضاي شوراي پنجم وتوافقنامه

شايد روزي كه كانديداهاي منتخب شوراي پنجم در روزهاي قبل از انتخابات، ميثاقنامه شوراي عالي سياستگذاري را امضا مي‌كردند تا در ليست اصلاح‌طلبان قرار گيرند، هرگز تصور نمي‌كردند كه يكي از بندهاي آن به نخستين چالش شوراي بعد بدل شود.‌

 

بندي كه براساس آن اعضاي شوراي شهر را از قبول مسووليت در هر پست و سمتي ازجمله شهرداري تهران منع مي‌كرد. با اين وجود و بعد از برگزاري انتخابات و زماني كه نوبت به بررسي گزينه‌هاي شهردار آينده تهران كه بايد تا شهريور معرفي شود، شد، اسامي تعدادي از اعضاي شورا شهر نيز به عنوان گزينه‌هاي پيشنهادي براي شهرداري تهران منتشر شد. اما اين گزينه‌ها حالا با مشكلي جدي مواجه هستند، چرا كه با رضايت ميثاقنامه‌اي را امضا كرده‌اند كه رسما آنها را از قرار گرفتن در جايگاه شهرداري تهران منع كرده است.

 

با اين وجود از هفته گذشته اخباري در فضاي مجازي منتشر شد كه حكايت از توافق اعضا براي حذف اين بند از ميثاقنامه داشت. اين اخبار با وجود انعكاس وسيعي كه در رسانه‌ها پيدا كرد تا ديروز از سوي اعضاي جديد شورا نه رد شده بود و نه تاييد تا اينكه با بالا گرفتن موج اين اخبار و قوت گرفتن حضوربرخي از اعضا به گزينه جدي شهرداري تهران، درجلسه سه‌شنبه اعضاي منتخب شوراي پنجم اين مساله مورد بحث قرار گرفت و در نهايت اعضا توافق كردند ميثاقنامه به همان شكل گذشته باقي بماند.

 

در اين توافق آمده است: «به پاس احترام به راي مردم و امانتداري در مسووليتي كه بر عهده ما گذاشته‌اند و با تاكيد بر پايبندي به ميثاقنامه شوراي عالي سياستگذاري اصلاح‌طلبان، اعضاي دوره پنجم شوراي اسلامي شهر تهران، ري و تجريش، در يك توافق جمعي متعهد شدند در طول ۴ سال نمايندگي مردم در اين شورا هيچ‌گونه مسووليتي كه قابل جمع با عضويت در شورا نباشد، بر عهده نخواهند گرفت». مرتضي الويري، رييس موقت شوراي پنجم چند روز قبل درباره حذف بند ۱۶ ميثاقنامه گفته بود: حذف بند ۱۶ ميثاقنامه – مبني برمنع انتخاب شهردار از ميان اعضاي شوراي شهر – به نفع يا بر عليه هيچ نامزدي نبود، اما اعتقاد داشتيم كه جاي اين بند در ميان شاخصه‌هاي عمومي شهردار آينده تهران نيست.

 

تلقي من اين است كه اكثريت يا تمام اعضاي شوراي شهر ميثاقنامه را امضا كرده و به آن پايبندند. حداقل من آن را امضا كردم و به امضاي خود پايبند هستم، اما نبايد فراموش كنيم تصميم‌گيري نهايي به عهده اكثريت اعضا است. او در اين گفت‌وگو به اعضايي كه قصد رفتن از شوراي پنجم را دارند چه به مقصد دولت و چه شهرداري ۲ هشدار را داده و گفته بود: اگر فردي مي‌خواهد از شورا به شهرداري برود دو قفل را بايد باز كند؛ در مرحله اول بايد راي كافي براي شهردار شدن داشته باشد و در مرحله دوم بايد نظر شورا را براي استعفا جلب كند.

 

زهرا صدراعظم‌نوري يكي ديگر از اعضاي منتخب شوراي پنجم هم با بيان اينكه در جلسه اخير اعضاي منتخب شوراي شهر پنجم يك توافق جمعي ايجاد شد، گفت: به پاس احترام به راي مردم و امانتداري در مسووليتي كه برعهده ما گذاشته شده است و با تاكيد بر پايبندي به ميثاقنامه شوراي عالي سياستگذاري كه اين انتخاب انجام شد. وي با بيان اينكه براساس اين توافق ۲۱ نفره اعضاي دوره پنجم شوراي اسلامي شهر تهران، ري و تجريش متعهد شدند در طول چهار سال نمايندگي مردم در اين شورا هيچ گونه مسووليتي كه قابل جمع با عضويت در شورا نباشد را برعهده نخواهند گرفت.

 

منتخب پنجمين دوره شوراي شهر تهران، با تاكيد بر اينكه در جلسات اخير منتخبان شوراي شهر تهران اصلا بحث بررسي و تغيير ميثاقنامه مطرح نبوده و در ميثاقنامه ليست اميد شوراي شهر تهران هيچ تغييري ايجاد نشده است، گفت: منتخبان بر ميثاق خود پايبند هستند.

 

همچنين محمد عليخاني ديگر عضو منتخب شوراي پنجم نيز با اشاره به توافق صورت گرفته في‌مابين ۲۱ نفر از منتخبين مردم در شوراي شهر تهران اظهار كرد: بنا به اين توافق قرار شد از اعضاي شوراي پنجم كسي براي قبول مسووليت در بخش‌هاي مختلف از شورا خارج نشود.

 

وي ادامه داد: بر همين اساس اعضاي شوراي پنجم تصميم گرفتند كه در جلسه بعدي گزينه‌هاي پيشنهادي خود را با شاخص‌هاي تعيين شده در جلسه مطرح كنند و در نهايت در خصوص تعيين شهردار تهران تصميم‌گيري شود. عليخاني افزود: اولويت ما يك شوراي منسجم براي آينده است و اين در حالي است كه هم‌اكنون هيچ اختلاف‌نظري در بين ۲۱ عضو شوراي پنجم وجود ندارد به طوري كه برخي از خارج شورا به دنبال مطرح كردن برخي از مسائل و ايجاد حساسيت در شورا هستند. منتخب مردم در شوراي شهر تهران در پاسخ به اين پرسش كه چه كساني گزينه احتمالي شهردار تهران هستند؟ گفت: در اين زمينه فقط گمانه‌زني در خارج از شورا شده است و در جلسات شورا به صورت رسمي هنوز فردي مطرح نيست.

 

وي تصريح كرد: بر همين اساس در جلسه بعدي شوراي شهر تهران كه حدود ۱۰ روز آينده برگزار خواهد شد، اعضاي شوراي پنجم هر كدام سه نفر را به عنوان گزينه پيشنهادي شهردار تهران در جلسه مطرح خواهند كرد و در نهايت در خصوص گزينه‌ها تصميم‌گيري خواهد شد. عليخاني بيان كرد: اعضاي شوراي پنجم در تلاش هستند تا قبل از آغاز رسمي شوراي پنجم، فرد مورد نظر را براي شهرداران تهران انتخاب كنند تا از زمان باقي‌مانده استفاده كنند.

 

البته با اين وجود اين توافق باز هم ديروز شايعات مختلفي درباره شورا و شهرداري مطرح شد و حتي در فضاي مجازي اخباري درباره استعفاي محسن هاشمي از شوراي شهر پخش شد كه از سوي دفتر او به صورت جدي تكذيب شد. در متن بيانيه دفتر او كه از طريق كانال وي منتشر شده آمده است: پيرو انتشار شايعاتي در برخي شبكه‌هاي اجتماعي در مورد احتمال استعفاي مهندس محسن هاشمي از عضويت در شوراي شهر منتخب تهران، دفتر مهندس هاشمي با بي‌اساس خواندن اين شايعات، اين احتمال را تكذيب كرد.» موضوعي كه نشان مي‌دهد شهردار آينده تهران فردي غير از اعضاي منتخب شوراي پنجم خواهد بود.

 

 

etemadnewspaper.ir
  • 11
  • 4
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۲
در انتظار بررسی: ۱۲
غیر قابل انتشار: ۱۱
جدیدترین
قدیمی ترین
فقط و فقظ اصلاح طلبان از جمله محسن هاشمی میتوند این ۱۲ سال مدیریت ضعیف قالیباف رو جمع و جور کنند گند زد به تهران
فقط و فقظ اصلاح طلبا...
واقعا درودبرسردار قالیباف که جوانیش درخدمت دردفاع مقدس خدماتش درشهرداری تهران ونیروی انتظامی وسپاه برکسی پوشیده نیست بنده گاهی اوقات قلبم دردمیگیره چرا بایدانسانهای انقلابی وولایتمدار مثل دکترقالیباف این همه باید درخقشان جفابشه وموردبی مهره عده ای قراربگیرد که یک روز سابقه دفاع مقدس ندارند اصلا قالیباف نباید باافرادی که جزخسارت برای نظام ببارمی اورند مقایسه کرد ُقالیباف حقیقتاسربازنظام وولایت ورهبری است درهرجامسعولیت داشته باشدمایه افتخارنظام است رزمنده دوران دفاع مقدس شرفی
مشاهده کامنت های بیشتر
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

یاشار سلطانیبیوگرافی یاشار سلطانی

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

زندگینامه امامزاده صالح

باورها و اعتقادات مذهبی، نقشی پررنگ در شکل گیری فرهنگ و هویت ایرانیان داشته است. احترام به سادات و نوادگان پیامبر اکرم (ص) از جمله این باورهاست. از این رو، در طول تاریخ ایران، امامزادگان همواره به عنوان واسطه های فیض الهی و امامان معصوم (ع) مورد توجه مردم قرار داشته اند. آرامگاه این بزرگواران، به اماکن زیارتی تبدیل شده و مردم برای طلب حاجت، شفا و دفع بلا به آنها توسل می جویند.

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
آپولو سایوز ماموریت آپولو سایوز؛ دست دادن در فضا

ایده همکاری فضایی میان آمریکا و شوروی، در بحبوحه رقابت های فضایی دهه ۱۹۶۰ مطرح شد. در آن دوران، هر دو ابرقدرت در تلاش بودند تا به دستاوردهای فضایی بیشتری دست یابند. آمریکا با برنامه فضایی آپولو، به دنبال فرود انسان بر کره ماه بود و شوروی نیز برنامه فضایی سایوز را برای ارسال فضانورد به مدار زمین دنبال می کرد. با وجود رقابت های موجود، هر دو کشور به این نتیجه رسیدند که برقراری همکاری در برخی از زمینه های فضایی می تواند برایشان مفید باشد. ایمنی فضانوردان، یکی از دغدغه های اصلی به شمار می رفت. در صورت بروز مشکل برای فضاپیمای یکی از کشورها در فضا، امکان نجات فضانوردان توسط کشور دیگر وجود نداشت.

مذاکرات برای انجام ماموریت مشترک آپولو سایوز، از سال ۱۹۷۰ آغاز شد. این مذاکرات با پیچیدگی های سیاسی و فنی همراه بود. مهندسان هر دو کشور می بایست بر روی سیستم های اتصال فضاپیماها و فرآیندهای اضطراری به توافق می رسیدند. موفقیت ماموریت آپولو سایوز، نیازمند هماهنگی و همکاری نزدیک میان تیم های مهندسی و فضانوردان آمریکا و شوروی بود. فضانوردان هر دو کشور می بایست زبان یکدیگر را فرا می گرفتند و با سیستم های فضاپیمای طرف مقابل آشنا می شدند.

فضاپیماهای آپولو و سایوز

ماموریت آپولو سایوز، از دو فضاپیمای کاملا متفاوت تشکیل شده بود:

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

چکیده بیوگرافی نیلوفر اردلان

نام کامل: نیلوفر اردلان

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ

نام کامل: حمیدرضا آذرنگ

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش