جمعه ۰۲ آذر ۱۴۰۳
۱۸:۵۳ - ۲۶ آذر ۱۳۹۶ کد خبر: ۹۶۰۹۰۷۲۱۵
شهری و روستایی

وضعیت زلزله زدگان ۳۵ روز پس از واقعه

زلزله,اخبار اجتماعی,خبرهای اجتماعی,شهر و روستا
برای بازگشت مصیبت ‌دیده‌های زلزله مهیب کرمانشاه به زندگی عادی، دولت و مردم تلاش‌های زیادی کرده اند اما وضعیت زلزله‌ زده‌ها نشان می‌دهد که باید مسئولان برای بهبود وضعیت آنها تلاش بیشتری انجام دهند.

به گزارش ایرنا،برخلاف برداشت اولیه از پیامد زمین لرزه ۷.۳ ریشتری کرمانشاه، خسارت های جانی و مالی این واقعه بسیار سنگین و وسیع بوده است.

 

طبق آمار، این حادثه ۶۲۰ کشته و ۱۲ هزار و ۳۸۶ مصدوم داشته و به ۱۰ شهرستان و هزار و ۹۳۰ روستای استان کرمانشاه خسارت زده است.

 

براساس ارزیابی صورت گرفته از ۸۴ هزار واحد مسکونی شهری و روستایی آسیب دیده، حدود ۱۸ هزار واحد مسکونی کاملا تخریب شده و ۵۰ هزار واحد نیز خسارت جدی دیده اند.

 

**خسارت بیش از ۵۰ هزار میلیارد ریالی

آنچنان که نعمت الله حقیقی، رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت استان کرمانشاه به خبرنگار ایرنا گفت: زلزله، حدود هشت هزار میلیارد ریال خسارت به بخش های صنعت و معدن و اصناف استان وارد کرده و ۹۷ واحد صنعتی و معدنی در مناطق زلزله زده آسیب دیده اند.

 

ستار محمودی، قائم مقام وزیر نیرو نیز به ایرنا گفت: در اثر زلزله اخیر زیرساخت های بخش آب، برق، شبکه های آبیاری و زهکشی کرمانشاه چهار هزار و ۵۰۰ میلیارد ریال خسارت دیده اند.

 

زلزله همچنین گریبان ۷۸ مدرسه با ۴۱۵ کلاس درس را گرفته؛ طوری که در شهرستان سرپل ذهاب ۲۹ مدرسه، در ثلاث و باباجانی ۳۹ مدرسه، در دالاهو و گهواره پنج مدرسه و در قصرشیرین و گیلانغرب هم پنج مدرسه تخریب شده اند.

 

هوشنگ بازوند، استاندار کرمانشاه روز شنبه ۲۵ آذر در جلسه شورای اداری استان گفت: زلزله ۲۱ آبان در مجموع بیش از ۵۰ هزار میلیارد ریال به استان خسارت وارد کرده است.

 

** کسبه زلزله ‌زده در انتظار تسهیلات

خسارت به مناطق و بخش های مختلف استان قابل توجه است اما شاید ضربه سهمگینی که به زندگی و کسب و کار زلزله زده ها خورده است با عدد و رقم قابل اندازه گیری نباشد؛ بسیاری از ساکنان مناطق زلزله زده به ویژه در شهرستان سرپل ذهاب، هم عزیزان و خانه و کاشانه خود را از دست داده اند و هم کسب و کار و درآمدشان را.

البته به گفته استاندار کرمانشاه 'حدود ۶ هزار میلیارد ریال از محل صندوق توسعه ملی برای رونق کسب و کار و ۲۱ هزار میلیارد ریال تسهیلات و اعتبار از منابع دیگر برای اسکان موقت و بازسازی مناطق زلزله زده استان اختصاص یافته است.'

 

زلزله,اخبار اجتماعی,خبرهای اجتماعی,شهر و روستا

** توزیع کانکس 

در حالی که ۳۵ روز از وقوع زلزله گذشته، بیشتر زلزله زده‌ها هنوز منتظر تحویل کانکس ها هستند.

 

اکبر سنجانی فرماندار سرپل ذهاب در گفت و گو با ایرنا خواستار تسریع در تحویل کانکس ها به زلزله زدگان شد.

عبدالرضا رحمانی فضلی، وزیر کشور روز ۲۲ آذر در این باره گفت: براساس زمانبندی ۴۵ روزه قرارگاه خاتم الانبیاء مکلف به ساخت هشت هزار مسکن موقت است که تاکنون ۲ هزار و ۷۰۰ مورد از مسکن موقت به طور کامل انجام شده و فونداسیون ۶ هزار مورد از مسکن موقت نیز نصب شده و مابقی هم در طبق زمانبندی تعیین شده نهایی خواهد شد.

 

امیر سرتیپ دوم شاهین تقی‌ خانی، سخنگوی ارتش هم گفت: با آغاز ساخت روزانه یکصد کانکس در پادگان ابوذر، در مجموع ۲ هزار کانکس مسکونی برای زلزله زدگان کرمانشاه ساخته خواهد شد.

 

زلزله,اخبار اجتماعی,خبرهای اجتماعی,شهر و روستا

در کنار تلاش نهادهای نظامی و دولتی، خیران هم وارد میدان شده اند و بشدت در تکاپوی خدمت رسانی به زلزله زده ها هستند.

 

به گفته مجتبی نیک کردار، معاون هماهنگی امور عمرانی استانداری کرمانشاه، از مجموع کانکس های توزیع شده هزار و ۵۰۰ مورد توسط خیران تامین شده است.

 

خیران کشور همچنین قرار است ۶۳ مدرسه و ۸۴ مرکز بهداشتی و درمانی را در مناطق زلزله زده بسازند.

 

**مشکلات مدارس

جدا از اسکان خانواده ها، مدارس تخریب شده هم بشدت نیازمند کانکس تجهیز شده هستند.

 

به گفته فرماندار سرپل ذهاب، کلاس های درس ۱۱ مدرسه این شهرستان به صورت پیش ساخته در کانکس ها و چادر راه اندازی شده است و در این بین نبود سامانه گرمایشی، کف پوش موکت و صندلی در کانکس ها و چادرها به مهمترین دغدغه والدین و دانش آموزان تبدیل شده است.

 

وی اضافه کرد: معلمانی که در زلزله دچار آسیب شده اند، توانایی حضور در کلاس درس را ندارند و این امر مشکلات آموزشی سرپل ذهاب را دو چندان کرده است.

 

زلزله,اخبار اجتماعی,خبرهای اجتماعی,شهر و روستا

** آخرین وضعیت پرداخت تسهیلات بلاعوض

یکی دیگر از دغدغه های مردم مناطق زلزله زده استان کرمانشاه پرداخت هر چه سریع‌تر تسهیلات بلاعوض و آغاز بازسازی واحدهای مسکونی تخریب شده است.

 

علیرضا تابش، رئیس بنیاد مسکن انقلاب اسلامی کشور روز ۲۱ آذر با بیان اینکه پرداخت کمک های بلاعوض زلزله زدگان برعهده این بنیاد قرار دارد، از پرداخت کمک به یک هزار واحد زلزله زده استان کرمانشاه خبر داد.

 

مبلغ تسهیلات کم بهره برای در مناطق شهری ۴۰۰ میلیون ریال و در روستا ۳۰۰ میلیون ریال و میزان کمک های بلاعوض برای زلزله زدگان شهری ۶۰ میلیون ریال و برای زلزله زدگان روستایی ۵۰ میلیون ریال است.

 

علاوه بر این، ۱۲۰ میلیون ریال وام و کمک بلاعوض برای خرید تجهیزات منزل به زلزله زددگان پرداخت می شود که ۱۰۰ میلیون ریال آن در قالب وام و ۲۰ میلیون ریال نیز در قالب کمک های بلاعوض است.

 

** بازسازی و مشکلات احتمالی

رئیس بنیاد مسکن انقلاب اسلامی همچنین با اشاره به ارزیابی فنی ۱۰۰ هزار واحد مسکونی در مناطق زلزله زده کرمانشاه گفت: از مجموع واحدهای ارزیابی شده، ۱۸ هزار و ۷۰۰ واحد نیاز به بازسازی کامل و ۵۰ هزار واحد هم نیازمند تعمیر هستند؛ البته ۱۸ هزار واحد دیگر هم نیازمند تعمیرات هستند اما فعلا و به صورت موقت قابل استفاده می باشد و حدود ۱۲ هزار و ۳۰۰ واحد نیز خسارتی ندیده اند.

 

تابش از تشکیل ۱۸ هزار پرونده برای افراد زلزله زده برای دریافت تسهیلات خبر داد و گفت: تاکنون ۶ هزار و ۵۰۰ پرونده به شعب بانک ها برای عقد قرارداد ارجاع شده است.

 

زلزله,اخبار اجتماعی,خبرهای اجتماعی,شهر و روستا

رئیس بنیاد مسکن انقلاب اسلامی ابراز امیدواری کرد، کار اسکان دائم در روستاها تا ظرف یکسال آینده و در شهرها نیز تا ۲ سال آینده به اتمام برسد.

 

البته فرماندار سرپل ذهاب گفته است: با توجه به پیش بینی ستاد معین اصفهان، عملیات آواربرداری مناطق زلزله زده سرپل ذهاب تا سه ماه آینده به طول می انجامد و به طور قطع با این روند کند، عملیات بازسازی به تابستان موکول می شود که با توجه به گرمای طاقت فرسای این شهرستان گرمسیری و بروز بیماری های مختلف، مشکلات معیشتی برای مردم دو چندان خواهد شد.

 

به گفته او، ارزیابی مجدد واحدهای مسکونی در روستا صورت نمی گیرد و استان اصفهان که معین بازسازی مناطق زلزله است، نسبت به اعتراض های مردمی پیگیری و توجه خاصی ندارد.

 

سنجانی همچنین با بیان این که بانک های عامل در رسیدگی به پرونده های ارجاعی باید سرعت عمل کافی داشته باشند، اظهار داشت: با توجه به تصمیم بنیاد مسکن مبنی بر اینکه در آخرین مرحله به مستاجران به جای تحویل کانکس، پول پرداخت شود، این امر باعث شده مشکلات مستاجران و چادرنشینان ادامه یابد.

 

وی پیشنهاد داد با هدف رفع مشکلات فراروی، به مستاجران زلزله زده ۵۰ میلیون ریال پول کانکس، ۲۰ میلیون ریال کمک معیشتی و ۱۰۰ میلیون ریال نیز تسهیلات قرض الحسنه پرداخت شود.

 

زلزله,اخبار اجتماعی,خبرهای اجتماعی,شهر و روستا

**قطعی برق و مشکلات بهداشتی

فرماندار سرپل ذهاب قطعی مکرر و طولانی مدت برق در شب ها در محله های مختلف این شهرستان را از دیگر مشکلات مردم زلزله زده در فصل سرما عنوان کرد.

 

سنجابی همچنین گفت: جهاد کشاورزی در زمینه تامین و توزیع علوفه بین دامداران باید با دقت بیشتری عمل کند تا مشکلات موجود در این بخش نیز رفع شود.

 

وی به دستورالعمل امهال ۲ ساله وام ها در مناطق زلزله زده اشاره کرد و گفت:برخی از بانک ها معتقدند فقط وام به کسانی که واحد مسکونی آنان تخریب شده است، تعلق می گیرد در حالی که باید تمام ساکنان زلزله زده از این امتیاز بهره مند شوند.

 

از دیگر مشکلات زلزله زدگان به ویژه در روستاها، کمبود سرویس بهداشتی و حمام است که تامین آن به کندی صورت می گیرد. 

 

هم اکنون شهر سرپل ذهاب به ۲۰۰ چشمه توالت و ۱۰۰ حمام دیگر نیاز دارد اما تقاضای روستاها و سایر مناطق زلزله زده بیشتر از این است.

 

 

 

 

 

 

  • 12
  • 1
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
هیثم بن طارق آل سعید بیوگرافی هیثم بن طارق آل سعید؛ حاکم عمان

تاریخ تولد: ۱۱ اکتبر ۱۹۵۵ 

محل تولد: مسقط، مسقط و عمان

محل زندگی: مسقط

حرفه: سلطان و نخست وزیر کشور عمان

سلطنت: ۱۱ ژانویه ۲۰۲۰

پیشین: قابوس بن سعید

ادامه
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

وبگاه: yasharsoltani.com

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

خویشاوندان : فرزند موسی کاظم و برادر علی بن موسی الرضا و برادر فاطمه معصومه

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

تحصیلات: فوق لیسانس مدیریت ورزشی

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

همسر: ساناز بیان

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش