در شرایطی که این روزها همه دلسوزان و بزرگان کشور بر لزوم وحدت در جامعه و یکپارچگی ملت برای ایستادگی در برابر ظلم آمریکا تاکید دارند برخی در داخل کشور حضور دارند که به سبب تامین نشدن منافع و یا بریده شدن دستشان از استفاده غیرقانونی از بیتالمال در جهت ایجاد تفرقه حرکت میکنند و در این مسیر به راههایی متوسل میشوند که شاید در نظر خودشان به تحت فشار قرار دادن یک مقام مسئول تعبیر شود اما در عالم واقعیت انسجام کشور را هدف قرار دادهاند.
در هر برهه که مسئولی بر سر کار میآید بهویژه مسئولان تاثیرگذار مانند رئیسجمهور، وزیر کشور، شهردار تهران و... انتصابات بهانه خوبی برای متهم کردن فرد منصوب شده است یعنی اگر گروهی در لیست انتصابها جایی نداشته باشند، بر طبل قومگرایی آن مدیر زده میشود و چنین القا میکنند که از همشهریها و همزبانان در پستهای کلیدی استفاده شده است. مانند برخی انتصابها در دولت روحانی که چنین القا کردند حلقه کرمانیها به لیدری جهانگیری در دولت شکل گرفت یا به هر مدیر دولتی دیگر این انگ را زدند.
پاسخ شهردار تهران
این حلقه اکنون به سدی به نام محمدعلی افشانی برخوردهاند؛ سدی که در روز اول فعالیت کاری خودش اعلام کرد معیار انتصابهایش توانمندی افراد است و تجربه آنها. برخی اما تنها به شنیدن شعار عادت داشتند و منتظر بودند افشانی بر خلاف گفتارش، مجبور شود برای ساکت نگه داشتن این حلقه به آنها باج دهد که چنین نشد و افشانی مدیران خود را از میان افراد با سابقه انتخاب کرد. افرادی که نشانی از بیتدبیری در پرونده آنها ثبت نشده بود و همین موضوع بر خشم فرصتطلبان بهشت افزود. این افراد از تخریب شهردار تهران منصرف نشدند و به اذعان خود خواستند تیرخلاص بر پرونده صداقت و سلامت رفتاری افشانی بزنند.
بنابراین چنین توئیت کردند: «با توجه به روند انتصابهای گذشته و آینده، بهزودی تابلوی شهرداری «تهران» به شهرداری «نورآباد و ممسنی» تغییر پیدا میکند و واژه قبیله خوب جایگزین ژن خوب خواهد شد. اعضای لیست امید و بزرگان اصلاحات لطفا کلاه خود را بالاتر بگذارند. افشانی؛ شهردار «تکلهجه». از ادعاهای مطرح شده در این توئیت مشخص است که نارضایتی از مشاوران شهردار است؛ همراهانی که در مسیر انتخاب شهردار صالح و کاربلد بدون تاکید بر گزینهای خاص تلاش کردند و پس از انتخاب افشانی طالب جایگاه و پستی از او نبودند و نیستند چرا که برای آنها هم پیشرفت تهران و رفع مشکلات در درجه اول اهمیت است. شهردار تهران نیز چنین توئیت کرده است: «نهران پایتخت ایران است و باید نماد همگرایی ملی باشد. دامن زدن به مسائل قومی یک رفتار ضد ملی است که احتمالا با اهداف خاص دنبال میشود. مدیریت شهری به دنبال همگرایی ملی است و این رفتار تاثیری در انتصاب فرزندان شایسته این سرزمین در مدیریتهای شهرداری تهران نخواهد داشت».
رسوایی دلواپسان
پس از ادعای دلواپسان انتصابات بهشت بود که قومیت مدیران منصوب افشانی منتشر شد. به نحوی که ایرج معزی معاون فنی و عمرانی شهرداری متولد زنجان، کاوه حاج اکبری مدیرکل سازمان نوسازی تهران متولد آذربایجان غربی، پیروز حناچی معاون شهرسازی متولد تهران، جعفر سمیعی مدیرکل حراست متولد تهران، رمضان امینی رئیس سازمان بازرسی متولد فارس و علی اسماعیلی فرد رئیس دفتر شهردار متولد کهگیلویه و بویراحمد است. این لیست به مثابه رسوایی دلواپسان بهشت است و نادرست بودن تمام ادعاهای آنان در مورد عملکرد افشانی را به اثبات بیشتری میرساند. اما آیا قالیباف انتصاب قومی نداشت؟
آش شور برخی انتصابها
استخدام مشهدیها در شهرداری تهران در زمان مدیریت محمدباقر قالیباف موضوع قابل کتمانی نیست، چنانکه حبیب کاشانی سخنگوی کمیسیون برنامه و بودجه شورای شهر اسبق تهران درباره استخدامهای شهرداری در زمان قالیباف گفته بود: «برخی از پرسنلی که استخدام نشدهاند، به ما میگویند در این استخدامها یک جبههگیری وجود دارد و ما هم چون مشهدی نبودیم، استخدام نشدیم». قالیباف در سخنرانی انتخاباتی خود هم این موضوغ را کتمان کرد و گفت: «يک روز ميگفتند تنها مشهديها را به شهرداري ميآوريد، من هم در پاسخ گفتم شهرداران مناطق از مهمترين نقاط اجرايي در شهرداري هستند. شما بگوييد از ميان شهرداران مناطق ۲۲گانه شهر تهران، کدام يک مشهدي هستند؟ درست است که برخي در نيروي انتظامي با من بودند و الان در شهرداري با ما همکاري ميکنند.
حتي برخي دوستاني هستند که از پشت ميز مدرسه و دانشگاه، با همديگر به جبههها رفتيم و امروز هم باهم هستيم. ولي اولا نگاه کنيد که اين افراد چند نفرند؟» اما واقعیت این بود که ۴ نفر از ۸ معاون قالیباف مشهدي بودند و يک معاون هم از دوستان نظامي او بود. مجيد تقوي معاون حقوقي، شورا و مجلس، هادي ايازي معاون اجتماعي-فرهنگي، جعفر تشکرهاشمي معاون حملونقل ترافيک و عليرضا جاويد معاون شهرسازي مشهدي بودند برخی رسانهها نوشتند: معاون امور مناطق از دوستان نظامي او است. معاون برنامهريزي را هم به دليل نزديکي با چمران به رياست شوراي شهر منصوب کرده است.
نوبت واگن مترو شد!
پس از رسوایی دلواپسان انتصابات در شهرداری، پرونده جدیدی از سوی آنها گشوده شد و نوشتند: «در سال حمایت از کالای ایرانی، افشانی شهردار تهران از امضای قرارداد ساخت ٦٣٠ واگن مترو با چین خبر داد. شرکت واگن سازی تهران، شرکت واگن پارس، شرکت واگن سازی کوثر و... تنها بخشی از شرکتهای ایرانی فعال در حوزه واگن سازی هستند». به نظر میرسد بخشی از آنهایی که قصد تضعیف افشانی را دارند اعضای حلقه قالیباف هستند که در زمان مدیریت او بدون دغدغه مزد دریافت میکردند و با آغاز به کار افشانی مسیر دریافت حقوق بیزحمت آنها بسته شد. بنابراین درصدد تلافی هستند و تصور میکردند با طرح اتهاماتی افشانی به آنها باج میدهد اما این تصور برایشان یک رویای همیشگی خواهد ماند و تعبیر نمیشود.
مطهره شفیعی
- 12
- 4