به گزارش مهر، سید محمدعلی افشانی بعد از بازدید از طرح ها و پروژه های منطقه ۹ با حضور در مجموعه شهید حیدری (خانه مشق) ضمن قدردانی از تلاش های مسئولان و دست اندرکاران این منطقه گفت: ما می توانیم دو نگاه به شهر داشته باشیم؛ یکی این که تنها جنبه «فیزیکی شهر» را ببینیم و دنبال اجرای پروژه های عمرانی و فیزیکی جدید باشیم. چنین رویکردی، یک آفت در مدیریت سابق شهر ما بوده که نتیجه آن، معطل شدن ثروت مردم در پروژه هایی است که اغلب، منابع لازم برای تکمیل آنها مهیا نمی شد و سود چندانی هم برای مردم نداشت.
شهردار تهران ادامه داد: برخی پروژه ها باید دو ساله تمام می شد، اما گاهی ده سال نیمه کاره باقی مانده است. مثل همین پروژه استاد معین که خیلی زودتر باید به بهره برداری می رسید و مردم چشم انتظار منطقه را خوشحال می کرد.
وی خطاب به شهردار منطقه ۹ گفت: این که تلاش کرده اید با همکاری عزیزان نظامی در «پادگان»، فضاهای فرهنگی مانند سینما و محیط گردشگری ایجاد کنید، کار بسیار ارزشمندی است زیرا موجب بیشترین بهره وری از ثروت های موجود شده است.
افشانی تاکید کرد: نگاه دیگر این است که پروژه های خود را متناسب با منابع در اختیار و واقعی شروع کنیم، نه این که با اصرار و یا خوشامد دیگران پروژه هایی را آغاز کنیم که پیشاپیش می دانیم برای تکمیل آن منابع لازم را نخواهیم داشت.
وی همچنین در زمینه ماموریت های اصلی شهرداری گفت: فلسفه وجودی ما به عنوان یک نهاد اجتماعی و خدمات رسان، خدمت به مردم است و ما باید اول به وظایف خود بپردازیم. مثلا تجهیز شبکه معابر، حمل و نقل عمومی، ایجاد و حفظ سرانه فضای سبز و ...از وظایف اصلی ماست اما طی سال های گذشته، برخی مدیران شهری کارهای دیگری انجام می دادند که ربطی به آنان نداشت و صرفا مدیریت شهری را از انجام وظایف اصلی خود منحرف می کرد. مثلا پرداختن به امور بهزیستی، صنعتی و... از وظایف شهرداری نیست و هر یک، متولیان قانونی خود را دارد.
افشانی ادامه داد: شهرداری باید اولویت را به انجام وظایف ذاتی خود بدهد و سپس به یاری بقیه نهادها بپردازد و البته مشروط بر آن که منابع و اعتبارات لازم را هم در اختیار داشته باشد.
شهردار تهران همچنین به اهمیت دستیابی به «شهر هوشمند» اشاره کرد و گفت: اگر شهر ما «شهر هوشمند» شود، از هدررفت بخش عظیمی از منابع، پیشگیری خواهد شد. ما باید به این هدف برسیم که تمام مجوزها و کارهای شهروندان در امور شهری از صفر تا صد بر اساس آخرین متدهای مدیریت شهری و به صورت «شهر هوشمند» اجرا شود. به عنوان مثال اگر کسی دنبال جای پارک خودرو خود است، باید بتواند با استفاده از سامانه ای، سریع جای پارک پیدا کند و نباید مدت زیادی از وقت خود را برای یافتن جای پارک هدر دهد. در شهرهای مدرن دنیا این گونه مسائل حل شده ولی متاسفانه برای ما این قبیل مسائل هنوز مشکل ساز است.
رفع آلودگی و ترافیک؛ شرط اصلی شهر زیست پذیر
افشانی درباره شاخص های«شهر زیست پذیر» نیز تصریح کرد: اولین شاخص در «شهر زیست پذیر»، رفع آلودگی و ترافیک است. همچنین ایمنی از دیگر شاخص های مهم زیست پذیری است که طبق آن ساختمان ها و فضای زیستی ما باید از ایمنی لازم برخوردار باشند. امری که در بافت های فرسوده شهری ما اصلا وجود ندارد یعنی هم ساختمان ها ناامن هستند و هم فضای ایمنی وجود ندارد.
شهردار تهران افزود: یکی از مهمترین برنامه های ما ساماندهی حمل و نقل عمومی است. براین اساس، در زمینه افزایش واگن های مترو اقدامات خوبی انجام شده است. زمانی که من در وزارت کشور بودم خرید ۶۳۰ واگن در مرحله آخر امضا بود و بنا بود باقیمانده آن تا ۱۰۵۰ واگن هم تولید شود. در بهبود ناوگان حمل و نقل عمومی امیدوارم با توجه به برنامه مهم رییس جمهور و دغدغه ایشان در این زمینه، بتوانیم موفق شویم. طرح برقی کردن موتورسیکلت ها در تهران نیز یکی از طرح های مهم ماست که قرار شده است صاحبان موتورسیکلت تنها یک سوم هزینه های آن را پرداخت کنند.
وی همچنین با یادآوری جدیت دولت برای بازسازی بافت های فرسوده گفت: یکی از مهمترین برنامه های ما بازسازی بافت های فرسوده شهری است. ما تلاش می کنیم مقدمات آغاز بازسازی ۲۰ هزار واحد را فراهم کنیم. البته این بافت ها به لحاظ مشارکت، مشکلات عدیده ای دارند و بدون مشارکت مردم امکان فائق آمدن بر مشکلات غیرممکن است و به عنوان قاعده ای کلی، هیچ کدام از مشکلات شهری، بدون مشارکت مردم قابل حل نیست.
افشانی افزود: مثلا بدهی های به روز شده شهرداری تهران بیش از ۵۰ هزار میلیارد تومان است که از این رقم ۲۲هزار و ۷۰۰ میلیارد تومان بدهی به نظام بانکی است که سود آن بالای ۲۵۰ میلیارد تومان در ماه است و یعنی سالانه ۳ هزار میلیارد تومان به هزینه های شهرداری اضافه می شود. این نشان می دهد که ما بدون مشارکت مردم امکان اجرای پروژه ها را نداریم.
وی تاکید کرد: وقتی ۲۵ درصد از اقتصاد ایران در تهران است یعنی ما می توانیم از این ظرفیت برای ارتقای درآمدهای شهرداری و مشارکت بیشتر مردم در اداره شهر استفاده کنیم.
شهردار در بخش دیگری از سخنانش به پروژه های نیمه کاره شهری اشاره کرد و گفت: بیشتر این پروژه ها را «قرارگاه خاتم» اجرا می کند که اخیرا در جلسه با رییس «قرارگاه» توافق کردیم که این پروژه ها تکمیل شوند.
فقط با مشارکت مردم می توان مشکلات را حل کرد
افشانی با ابراز امیدواری برای حل مشکلات شهر تهران گفت: بارها گفته ام که بیمار را ناامیدی از پا در می آورد، نه بیماری. ما باید به حل مشکل امیدوار باشیم و مردم هم قطعا کنار ما قرار خواهند گرفت. مردم زمانی مشارکت می کنند که بتوانند به ما و مجموعه مدیران شهری اعتماد کنند و اعتماد زمانی ایجاد می شود که مردم مطمئن شوند منابع آنان درست و سرجای خود هزینه می شود. مردم نباید در مجموعه تحت مدیریت ما فساد ببینند و بدانند اگر هم جایی فسادی هست با آن مقابله می کنیم.
وی تاکید کرد: همکاران ما بدانند که همه باید تلاش کنیم فسادهای احتمالی در سیستم شهری به مرور حذف شود تا مردم به ما اعتماد کنند و برای حل مشکلات کمک کنند. نباید با نیروی متخلفی که به حیثیت و اعتبار یک سازمان صدمه می زند، مماشات کرد. امیر مومنان(ع) در نهج البلاغه که منشوری مدیریتی نیز است، می فرمایند: «هیچ مزیتی برای مدیران جز اجرای عدالت نیست». در شهرداری تهران باید مسیر دریافت مجوز برای مردم، شفاف و عاری از چانه زنی و تخفیف و اعمال نفوذهای فردی باشد. باید به جایی برسیم که مردم به راحتی حتی بدون حضور فیزیکی مجوزهای لازم را طبق قانون دریافت کنند.
هوشمند سازی شهر، منافع برخی را به خطر می اندازد
افشانی گفت: هوشمندسازی شهر به معنی ارتباط با مردم در همه بخش هاست و می دانم این کار به زمان زیادی نیاز دارد و البته منافع افراد بسیاری را به خطر خواهد انداخت و مقاومت شدید آنان را برخواهد انگیخت. ما در جلسه ای که داشتیم، مشخص کردیم که صاحبان پلاک ها در تمام نقاط تهران باید بدون ابهام بدانند که در صورت کسب مجوز، امکان ساخت چند طبقه و با چه شرایطی را خواهند داشت.
وی با بیان این که برنامه من ارتقای زندگی مردم و رضایت مندی شهروندان است، گفت: مردم نسبت به مشکلات از ما آگاه تر هستند. اصحاب رسانه هم ناظران اصلی ما هستند و وظیفه داریم فضای نقدسازنده را برای آنان مهیا کنیم.
افشانی در ادامه ضرورت آمادگی شهرداری تهران برای مقابله با بحران ها را یادآور شد و گفت: هم اکنون اگر در تهران زلزله رخ بدهد یا سیل بیاید، حتما آسیب پذیر هستیم. شهرداران باید به لحاظ ذهنی و عملی آماده باشند تا بتوانند در مواقع بحرانی مردم را ساماندهی و مدیریت کنند. این نکته مغفول مانده و متاسفانه در تجربه های قبلی بحران ها از آن ضربه خوردیم. من در زلزله بم به عنوان مدیر نوسازی مدارس حضور داشتم. در زلزله کرمانشاه هم به دلیل سمتی که در وزارت کشور داشتم، حاضر بودم و از نزدیک مشاهده کردم ضعف ما این بود که نمی توانستیم مردم را ساماندهی کنیم. اگر ما مردم را ساماندهی کنیم و کارت شناسایی به آنها بدهیم و بتوانیم ارتباطات منطقی ایجاد کنیم به راحتی امکانات را می توانیم توزیع کنیم. در همین زلزله اخیر تهران که در واقع زلزله بحران سازی هم نبود، تهران قفل شد. ما باید در این زمینه خیلی زود برنامه ریزی های دقیق انجام دهیم.
نوسازی بافت فرسوده با مشارکت مردم
در این مراسم پیش از سخنان شهردار تهران، شهردار منطقه ۹ گفت: این منطقه یکی از مناطق کوچک از نظر جغرافیایی است اما منطقه ای ارزشمند است که بافت های متنوعی دارد و همه مسائل در شهر تهران در این منطقه وجود دارد تبعا فرضت های متنوعی هم دارد.
سیدعلی مفاخریان افزود: ما در حوزه بافت فرسوده از سبک مشارکت مردم در بخش های مختلف استفاده می کنیم و مفتخریم که پلاک های بسیاری را بدون مداخله دولت و هزینه اضافه تجمیع کرده ایم و سرانه های مسکونی خود را افزایش داده ایم. ما در صدور پروانه زمان کوتاه رسیدگی را در اولویت قرار داده ایم.
وی یکی از مشکلات منطقه نه را ماندگاری آب های سطحی دانست که باعث آلودگی و ایجاد بوی بد شده است و به برنامه های شهرداری منطقه برای حل این بحران پرداخت و گفت: ما چندین مخزن آب در منطقه ساخته ایم و بسیاری از آب های سطحی که منجر به بوی بد و متعفن در محلات می شد را جمع آوری کرده ایم و پس از تصفیه با آن فضای سبز شهر را آبیاری می کنیم.
شهردار منطقه ۹ افزود: مردم این منطقه دو دغدغه بزرگ دارند و منتظرند تا با کمک شهرداری تهران این ها حل شود. اتمام پروژه های استاد معین و پروژه یادگار امام(ره) این منطقه را از بن بست خارج می کند. به خصوص زیرگذر استاد معین که باعث رونق اقتصادی خوبی خواهد شد.
مفاخریان گفت: امیدوارم با طرح هایی که امروز افتتاح و رونمایی شد مردم این منطقه شاهد اتفاقات مبارکی باشند و شهر به سمت ارائه خدمات مطلوب تر باشد.
- 17
- 2