جمعه ۱۸ آبان ۱۴۰۳
۱۹:۳۱ - ۱۸ شهریور ۱۳۹۷ کد خبر: ۹۷۰۶۰۵۱۶۹
شهری و روستایی

رییس سازمان فرهنگی هنری شهرداری تهران:

وقتی می‌گوییم چشمه‌علی تهران، از تمدنی ۷هزارساله حرف می‌زنیم

سعید اوحدی,اخبار اجتماعی,خبرهای اجتماعی,شهر و روستا
رییس سازمان فرهنگی هنری شهرداری تهران در آیین رونمایی از طرح تورهای ویژه دانش‌آموزی «تهران با تو» با اشاره به اهمیت گردشگری شهری گفت: به وسیله گردشگری، تاریخ و فرهنگ را به نسل جوان می‌توان معرفی کرد.

به گزارش ایسنا به نقل از رسانه خبری سازمان فرهنگی هنری شهرداری تهران، در ابتدای مراسم رونمایی از طرح تورهای ویژه دانش‌آموزی «تهران با تو»، طرحی برای آشنایی هرچه بیشتر فرزندان تهران با تاریخ، جغرافیا، مفاخر و دستاوردهای مردم تهران که با حضور جمعی از مسئولان آموزش و پروش، کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان، اداره کل میراث، صنایع دستی و گردشگری، احمد مسجد جامعی و حسن خلیل آبادی از اعضای شورای اسلامی شهر تهران و سعید اوحدی، رییس، امیر عبدالحسینی، معاون هنری، مجتبی امینی معاون فرهنگی و دیگر مدیران سازمان فرهنگی هنری شهرداری تهران در فرهنگ‌سرای ارسباران برگزار شد، سعید اوحدی - رییس سازمان فرهنگی هنری شهرداری تهران - با تشکر از علیرضا کاظمی - معاون پرورشی و فرهنگی وزارت آموزش و پرورش - و تمام کسانی که در امضاء و اجرای تفاهم‌نامه سازمان فرهنگی هنری و آموزش و پرورش همکاری کرده‌اند، درباره آشنایی مردم ایران با تاریخ و جاذبه‌های گردشگری شهر خود گفت: در سال ۷۴ اجلاس مجمع گردشگری بود و طی سفری که به مصر داشتیم، دیدیم در میدان اصلی قاهره صف طولانی از مردم مصر هستند که برای دیدن یک موزه، چند ساعت در صف منتظر می‌مانند. کل این موزه در عرض یک ربع قابل بازدید بود اما همه این برنامه‌ها، تبلیغات و صف طولانی برای یک جنگ ۶ روزه بود. حالا خانواده‌ها و فرزندان ما چقدر با تاریخ هشت سال دفاع مقدسمان آشنا هستند؟ چقدر با جاذبه‌های گردشگری در تهران و شهرهای خود آشنا هستند؟

 

گردشگری و آشنایی دانش‌آموزان با آداب و رسوم

وی افزود: امروزه دو موضوع بسیار مهم در حوزه گردگشری در سطح جهانی مورد بحث است. جهانگردی و فرهنگ در راستای توسعه پایدار است. بر اساس آمارهای سازمان‌های جهانی گردشگری، به لحاظ جاذبه‌های میراث فرهنگی و آثار ثبت شده جهانی، ایران جزو ۱۰ کشور برتر و به لحاظ تنوع حوزه صنایع دستی بیش از ۳۰ هزار اثر شناسایی شده برای ثبت در ایران وجود دارد و در این حوزه جزو ۶ کشور برتر دنیا هستیم. همچنین در حوزه تنوع محیط زیست و جاذبه‌های طبیعی جزو هشت کشور اول هستیم. امروزه گردشگری شهری در دنیا حرف‌های بسیاری برای گفتن دارد. مردم با رویکرد تفریحی یا تاریخی از جاذبه‌های گردشگری شهرشان دیدن می‌کنند. دانش‌آموزان آن شهر هستند که به وسیله گردشگری با آداب و رسوم کشور خود آشنا می‌شوند. پس وظیفه ماست که تاریخ و فرهنگ را به این وسیله به نسل جوان معرفی کنیم.

 

مناطق گردشگری قابل استفاده برای سالمندان

اوحدی بیان کرد: با رونق گرفتن گردشگری شهری، گردش مالی بسیار سنگینی اتفاق می‌افتد. واقعیتی است که توریست و گردشگری به عنوان بزرگ‌ترین کارفرمای شغلی با بیش از ۳۰۰ میلیون نفر اشتغال‌زایی در دنیا و بیش از ۱۵۰۰ میلیارد دلار گردش مالی بعد از نفت حرف اول را می‌زند. ما کجای این اتفاق هستیم؟ با وجود همه داشته‌هایمان که باعث شده رتبه‌های خوبی را در بین کشورهای دنیا داشته باشیم اما در بحث زیر ساخت‌های گردشگری از بین ۱۳۹ کشور رتبه ۱۱۷ را داریم. چرا؟ چون به این موضوع اهمیت نداده‌ایم و قدر این داشته‌های ارزشمند را ندانسته‌ایم.

 

 اوحدی در پایان گفت: یکی از وظایف سازمان فرهنگی هنری، فعالیت در حوزه گردشگری است. بعد از تفاهم‌نامه‌ای که با آموزش و پروش امضاء شد، تصمیم گرفتیم از ظرفیت‌های تهران برای معرفی آن‌ها استفاده کنیم. همچنین باید بخشی از حوزه گردشگری به جز دانش آموزان برای سالمندان و بازنشستکان قابل استفاده باشد.

 

 وی در پایان گفت: سازمان فرهنگی هنری شهرداری تهران می‌تواند برنامه‌های مختلفی در حوزه‌های مختلف، در قالب بسته‌های مختلف ارائه کند. ۳۰ بسته سفر گردشگری برای تهران آماده شده است که امیدواریم شاهد یک تحول جدی در تهران باشیم.

 

هر نقطه تهران شخصیت منحصر به فردی دارد

 در ادامه مراسم، احمد مسجد جامعی - عضو شورای اسلامی شهر تهران - گفت: وقتی درباره تاریخ تمدن صحبت می‌کنیم، درباره یک تمدن ۷ هزار ساله حرف می‌زنیم. چشمه‌ علی شهر ری که الان خشک شده است، قدمت ۷ هزار ساله دارد. در تهران قدیم سنتی بود با نام قالیشویی که مردم قالی‌های خود را می‌بردند تا با آب چشمه علی بشورند. اعتقاد داشتند چون نام علی بر روی این چشمه است، برکت به خانه‌هایشان می‌آید. تهران تمدن ۷ هزار ساله دارد. وقتی می‌خواهیم برای دانش‌آموزان، مهمانان خارجی، معلم‌ها و...  درباره این تاریخ حرف بزنیم و توضیح دهیم، ادبیات و اطلاعاتی که به مخاطب داده می‌شود، مهم است. باید اطلاعات واقعی و دقیق و ریشه‌ای در حقیقت داشته باشد. هر نقطه تهران شخصیت منحصر به فردی دارد که هر کدام لایه لایه است.

 

وی افزود: فرهنگ‌سازی مهم‌تر از دانش است. نکته‌ای که باید در گردشگری به آن توجه کرد و هدف اصلی قرار بگیرد. ما بعد از تور آبگردی بسیار در مصرف آب دقت می‌کردیم. زیرا با چشم خود دیده بودیم که برای به دست آمدن قطره قطره آب چقدر زحمت کشیده شده است. وقتی کسی با این فرآیند آشنا می‌شود و آن را از نزدیک می‌بیند دیگر نمی‌تواند نسبت به آن بی‌تفاوت باشد. این بی‌تفاوتی به ضعف در حوزه آموزش بر می‌گردد.

 

آموزش رفتار و تربیت مدنی در گردشگری

 مسجدجامعی بیان کرد: گردشگری باید هدفمند باشد. تلاش نکنیم تا همه عالم را ببینیم بلکه تورها باید با هدف آموزش همراه باشد. با هدف اینکه در پایان یک ارتباط و تعلق به وجود آید. همچنین باید سعی شود تا تورها را به شکل پیاده اجرا کنیم و کمتر از وسایل نقلیه استفاده کنیم. همچنین تورها باید مفرح باشد و در آن مشارکت دانش‌آموزان وجود داشته باشد و رفتار و تربیت مدنی در آن شکل گیرد. دست‌آورد آن آشنایی با محله و منطقه باشد و در کل علمی باشد. تهران بیش از هزار مقصد گردشگری دارد. تبدیل کردن تورهای سواره به پیاده باعث به وجود آمدن همدلی، نشاط و بالا رفتن سطح سواد می‌شود.

 

 عضو شورای شهر تهران در پایان گفت: پیشنهادم این است که امسال روز تهران را متفاوت کنیم و به هفته تهران تبدیل شود و در یک هفته با نشاط شهر را به حرکت وادار کنیم. می‌توانیم با همین تورها آغاز کنیم. یعنی ۱۴ مهر آغاز اجرایی شدن طرح تورهای ویژه دانش‌آموزی «تهران با تو» باشد.

 

 در پایان مراسم از تمبر یادبود طرح تورهای ویژه دانش‌اموزی « تهران با تو» رونمایی شد.

 

 پیرو امضای این تفاهم‌نامه همکاری بین سازمان فرهنگی هنری شهرداری تهران و سازمان دانش‌آموزی، تورهای ویژه دانش‌آموزی «تهران با تو» به همت شرکت تهران گشت ارغوانی وابسته به سازمان فرهنگی هنری و شهرداری تهران فعالیت خود را به طور رسمی آغاز کرد.

 

علاقه‌مندان با مراجعه به وب‌سایت https://tehranbato.farhangsara.ir در این طرح می‌توانند ثبت نام کنند.

 

 

  • 11
  • 3
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
هیثم بن طارق آل سعید بیوگرافی هیثم بن طارق آل سعید؛ حاکم عمان

تاریخ تولد: ۱۱ اکتبر ۱۹۵۵ 

محل تولد: مسقط، مسقط و عمان

محل زندگی: مسقط

حرفه: سلطان و نخست وزیر کشور عمان

سلطنت: ۱۱ ژانویه ۲۰۲۰

پیشین: قابوس بن سعید

ادامه
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

وبگاه: yasharsoltani.com

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

خویشاوندان : فرزند موسی کاظم و برادر علی بن موسی الرضا و برادر فاطمه معصومه

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

تحصیلات: فوق لیسانس مدیریت ورزشی

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

همسر: ساناز بیان

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش