چهارشنبه ۰۳ مرداد ۱۴۰۳
۱۳:۳۸ - ۲۹ دي ۱۳۹۷ کد خبر: ۹۷۱۰۰۷۷۰۸
شهری و روستایی

رئیس سازمان اموال و املاک بنیاد مستضعفان وعده داد:

مهر ۹۹؛ تحویل پلاسکوی جدید به کسبه

ساختمان پلاسکوی جدید,اخبار اجتماعی,خبرهای اجتماعی,شهر و روستا
رئیس سازمان اموال و املاک بنیاد مستضعفان انقلاب اسلامی گفت: در حال حاضر پی‌ریزی ساختمان پلاسکوی جدید آغاز شده و این ساختمان تا مهرماه ۹۹ به کسبه واگذار خواهد شد.

به گزارش مهر، حسن کاری در مراسم «تجلیل از منتخبین مسابقه طراحی پلاسکوی جدید» با بیان اینکه در ریزش ساختمان پلاسکو، ۱۶ آتش‌نشان و ۶ نفر از سایر مردم جان خود را از دست دادند، اظهار داشت: در زمان وقوع این حادثه، محمد سعیدی‌کیا رئیس بنیاد مستضعفان انقلاب اسلامی بلافاصله قول احداث ساختمان پلاسکوی جدید را ظرف دو سال داد.

 

وی افزود: همزمان با استقرار کسبه پلاسکو در مجتمع تجاری نور، بنیاد مستضعفان پیگیر اخذ مجوز احداث پلاسکو بود که در ابتدای راه با موانعی روبرو شدیم.

 

رئیس سازمان اموال و املاک بنیاد مستضعفان انقلاب اسلامی، بخشی از این موانع را ممانعت شهرداری در ساخت ساختمان بیش از ۷ طبقه به دلیل طرح تفصیلی این منطقه از تهران و مانع دیگر را ممانعت سازمان میراث فرهنگی که به دلیل اشراف ساختمان پلاسکو بر مدرسه تاریخی ژاندارک بود و اجازه ساخت بیش از ۴ طبقه را نمی‌داد، برشمرد.

 

وی با بیان اینکه کسبه پلاسکو نیز مرتباً پیگیر حقوق مکتسبه‌ی خود بودند، یادآور شد: شهریور ۹۶ تفاهمنامه‌ای میان کسبه و شهرداری مبنی بر احداث ساختمان ۱۰ طبقه به امضاء رسید اما بنیاد مستضعفان این تفاهمنامه را نپذیرفت؛ نهایتاً اواخر سال ۹۶ پرونده به استانداری تهران واگذار شد.

 

کاری تصریح کرد: نهایتاً در ۲۲ اردیبهشت ۹۷ با پیگیری‌های استاندار سابق تهران، میان شهرداری تهران، کسبه پلاسکو، بنیاد مستضعفان و سازمان میراث فرهنگی، تفاهمنامه‌ای به امضاء رسید که بر اساس آن مقرر شد ساختمان ۵ طبقه شمالی را مقاوم‌سازی کنیم و ساختمان برج پلاسکو را با همان سطح و سطوح و تعداد طبقات از سوی بنیاد مستضعفان احداث شود.

 

به گفته این مقام مسئول در بنیاد مستضعفان، این تفاهمنامه در ۲۷ شهریور ۹۷ از سوی شورای تأمین استان تهران و در ۳۱ شهریور ۹۷ از سوی کمیسیون ماده ۵ مورد تائید قرار گرفت.

 

وی ادامه داد: در حال حاضر عملیات گودبرداری ساختمان پلاسکو به صورت شبانه‌روزی آغاز شده و تا پایان سال جاری گودبرداری تکمیل می‌شود. فنداسیون و پی‌ریزی ساختمان پلاسکوی جدید را نیز امسال شروع می‌کنیم و بخشی از آن به ابتدای سال ۹۸ موکول می‌شود.

 

کاری خاطرنشان کرد: همچنین قرار است از ابتدای سال ۹۸ نصب اسکلت فلزی ساختمان پلاسکوی جدید شروع شود و تا مهرماه ۹۹، کل ساختمان به کسبه‌ی پلاسکو تحویل داده خواهد شد.

 

 رونمایی از پلاسکوی جدید
 حسن کاری، معاون بنیاد مستضعفان، مدیر سازمان اموال و املاک بنیاد و کارفرمای پروژه ساخت برج جدید پلاسکو درباره ابعاد و جزئیات ستخن پلاسکوی جدید در گفت و گو با همشهری:


برنامه بنیاد مستضعفان برای ساختمان جدید پلاسکو چیست؟
بر مبنای توافقی که اواخر شهریور‌ماه امسال با توافق بین دستگاه‌های ذی‌نفع در پلاسکو شامل شهرداری، استانداری، شورای ساختمان، سازمان میراث فرهنگی، بنیاد مستضعفان و کسبه پلاسکو صورت گرفت، مقرر شد تا ساختمان ۵طبقه موجود واقع در ضلع شمالی برج قبلی پلاسکو را کسبه شاغل در آن هرچه زودتر مقاوم‌سازی‌ کرده و به بهره‌برداری برسانند. از سوی دیگر مقرر شد بنیاد مستضعفان ساختمان جدید برج پلاسکو را بسازد. این توافقنامه در تاریخ ۳۱شهریور‌ماه امسال در کمیسیون ماده‌۵ شهرداری به تصویب رسید و قرار شد از تاریخ تصویب آن در کمیسیون یادشده، یعنی از ابتدای مهرماه ۹۷بنیاد مستضعفان ساختمان برج پلاسکو را در همان تعداد طبقات قبلی یعنی ۱۵طبقه، به اضافه ۵طبقه زیر‌زمین، حداکثر در مدت ۲سال احداث کند و به بهره‌برداری برساند.


میزان سرمایه‌گذاری و روند احداث این پروژه چگونه خواهد بود؟
میزان سرمایه‌گذاری این پروژه بعد از صدور پروانه، طراحی و آنالیز قیمت تمام‌شده مشخص خواهد شد.


الان پروژه ساخت پلاسکوی جدید در چه مرحله‌ای است؟
عملیات گودبرداری ساختمان جدید پلاسکو به‌صورت شبانه‌روزی و در ۲شیف کاری آغاز شده، حجم سنگینی از بتن قبلی برش خورده، باطله‌برداری انجام و به بیرون منتقل شده است. با این روند تا پایان امسال کار گودبرداری، ساخت دیوارهای حائل، دریافت پروانه، طراحی، ساخت فوندانسیون و اسکلت ساختمان جدید پلاسکو به اتمام می‌رسد و از ابتدای سال آینده مراحل بعدی ساخت آغاز و ساخت برج جدید تا مهر‌ماه ۹۹به پایان خواهد رسید.


آیا متراژ و تعداد طبقات برج جدید پلاسکو تغییری نخواهد داشت؟
زیربنای قبلی ساختمان پلاسکو ۱۷تا ۱۸هزار مترمربع و در ۱۵طبقه بود اما با توجه به اینکه مشاعات این برج مطابق با استانداردهای امروز نبود، برای اینکه مشاعات مذکور مطابق با استانداردهای روز و در عین حال برج همانند گذشته در ۱۵طبقه قبلی احداث شود، مقرر شده‌ تا این ۱۵طبقه در همان سطح اشغال قبلی یعنی در هزار مترمربع، ساخته شود. البته ۵طبقه جدید زیرزمین ساختمان احداث خواهد شد که واحدهای این طبقات نیز عمدتا تجاری خواهند بود و با این روند مجموع طبقات برج پلاسکوی جدید به ۲۰طبقه می‌رسد.


اما قبلا مباحثی در مورد افزودن فضای فرهنگی و حتی تخصیص زمین همجوار ساختمان پلاسکو معروف به «پارکینگ اکبر» برای رفع مشکلات تراکم قانونی این برج مطرح بود، چرا باز هم متراژ و کاربری قبلی پلاسکو عینا تکرار شده و مشکل پارکینگ برج جدید چگونه مرتفع خواهد شد؟
در زمینه فراهم‌کردن فضای فرهنگی در برج جدید پلاسکو در مسابقه‌ای که اخیرا برای نحوه معماری این برج برگزار و طرح منتخب نیز برگزیده شده و امروز(شنبه) معرفی می‌شود، مقرر شده تا در یکی از طبقات این برج نمادی از شهدای آتش‌نشان احداث شود. در زمینه پارکینگ نیز پیش‌بینی شده‌ پارکینگ مقابل ساختمان پلاسکو، که متعلق به بخش خصوصی و البته نیازمند انجام تعمیرات و اصلاحاتی است، با کمک بنیاد تکمیل و پارکینگ لازم به این شیوه تامین شود.


چرا اجرای پروژه ساخت پلاسکو کمی دیر آغاز شد؟
حادثه آتش‌سوزی پلاسکو در دی‌ماه سال‌۹۵ اتفاق افتاد. در نتیجه چند‌ماه باقیمانده از آن سال صرف استقرار کسبه پلاسکو در ساختمان نور شد و عملا پیگیری احداث ساختمان به سال‌۹۶ موکول شد. در سال گذشته دیدگاه‌های بسیار متفاوتی در مورد تعداد طبقات، سطح زیربنا، امکانات، پارکینگ و متراژ در مورد برج جدید پلاسکو مطرح شد. از یک‌سو برخی مسئولان در شهرداری می‌گفتند مطابق طرح تفصیلی مجوز احداث ۶ تا ۷طبقه را می‌دهند، دیدگاه میراث فرهنگی آن بود که موقعیت پلاسکو در حریم مدرسه ژاندارک قرار دارد و نباید بیش از ۴تا ۵طبقه ساخته شود، از سوی دیگر کسبه ساختمان ۵طبقه شمالی که کمتر تخریب شده است، معتقد بودند باید اجازه مقاوم‌سازی‌ و بهره‌برداری سریع‌تر این بخش داده شود. با این روند جلسات متعددی در سال۹۶ برگزار شد ولی به نتیجه‌ای نرسید و سرانجام در اواخر سال‌۹۶ با محوریت استانداری جلساتی برگزار شد که در چند‌ماه نخست ۹۷ نیز پیگیری شد و خوشبختانه توافق کلی بین دستگاه‌های ذی‌نفع مختلف و کسبه انجام شد که در نهایت به توافق مقاوم‌سازی‌ هر چه سریع‌تر ساختمان ۵طبقه شمالی و ساخت ساختمان برج جدید در مدت ۲سال از ابتدای مهر‌ماه سال۹۷ منجر شد. به این ترتیب بنیاد وظیفه ساخت برج جدید را برعهده گرفت. این صورتجلسه در شورای تامین استان تصویب و در کمیسیون ماده‌۵ شهرداری تصویب شده است.


حقوق سرقفلی، حق کسب و پیشه و مالکیت مالکان قبلی پلاسکو در طرح ساخت برج جدید چگونه پیش‌بینی شده است؟
رویکرد بنیاد در بازسازی برج پلاسکو، تامین حقوق قانونی همه کسبه است. هرکسی که حق و حقوقی دارد، با توجه به پرونده موجود در دادسرا و براساس قانون حقش پرداخت خواهد شد. فعلا برنامه و تعهد بنیاد، احداث ساختمان جدید برج پلاسکو است. بنیاد این واحدهای ساخته‌شده را در اختیار کسبه خواهد گذاشت، اما اینکه حق و حقوق و سهم مالکان و کسبه قبلی چگونه خواهد بود، براساس قانون مشخص خواهد شد. اما در مجموع از آنجا که احداث ساختمان جدید برج پلاسکو در همان تعداد طبقات و با کاربری قبلی در حال تکرار است، مشکلی برای واگذاری واحدها‌ در همان حدود قبلی به مالکان وجود ندارد.


چه زمانی جزئیات این کار مشخص می‌شود؟
اگرچه شهرداری دستور نقشه احداث برج را داده اما هنوز موضوع نهایی نشده و در حال پیگیری اخذ پروانه ساخت هستیم، بنابراین تا اواخر امسال با انجام طراحی و مشخص‌شدن ابعاد واحدها و طبقات این موضوعات بهتر مشخص خواهد شد. اکنون در فرایند دریافت پروانه هستیم و با دریافت نقشه و انجام کامل طراحی‌ها، نظر آن است که واحدها در همان تعداد و سطوح واگذار شود.


با این روند آیا هنوز مبنای قیمت واحدهای واگذار‌شده به مالکان قبلی با توجه به سرمایه قبلی آنها مشخص نشده است؟
در این زمینه نیز باید مالکان بعدا با بنیاد تفاهم کنند اما هر کسی که در این پروژه حق و حقوقی دارد، بنیاد ملزم به رعایت آن است. این حق و حقوق در چارچوب قوانین و ضوابط جاری کشور تعیین خواهد شد. اما آنچه مشخص است به تعداد واحدهایی که قبلا در برج مستقر بوده‌اند، واحد ساخته و واگذار می‌کنیم اما مبنای قیمت باید با توجه به حقوق مالک و صاحبان سرقفلی مشخص شود. اگر این موضوع در توافق حل شد که بهتر وگرنه می‌توانند حق و حقوق قانونی را پیگیری کنند. اکنون تفاهم کامل بین کسبه، شورای ساختمان، شورای برج، مالک و شهرداری صورت گرفته و همه کمک می‌کنند تا این برج با همدلی ساخته شود.


آیا کاربری پلاسکوی جدید همانند گذشته به تولید و توزیع پوشاک اختصاص خواهد یافت؟
آنچه مشخص است پلاسکو قبلا کاربری‌هایی داشته که مورد تأیید شهرداری بوده و برج جدید با همان کاربری قبلی ساخته خواهد شد. ممکن است قسمتی بانک، محل فروش یا توزیع یا تولید پوشاک یا محل کسب دیگری بوده باشد که همان کاربری‌های قبلی لحاظ خواهد شد.


تکلیف کسبه مستقر در پاساژ نور تا زمان احداث برج جدید چگونه خواهد بود؟
این کسبه می‌توانند همانند گذشته در این مکان با توافق مالک مستقر باشند. این کسبه اکنون مستأجر ساختمان نور هستند و براساس قرارداد به فعالیت مشغولند. مسائل این کسبه به بنیاد ارتباطی ندارد بلکه در ابتدا بنیاد برای کمک به این کسبه تا پایان سال‌۹۶ اجاره‌بهای این واحدها را به مالک اصلی پرداخت کرد. بعد از سال‌۹۶ نیز خود کسبه این اجاره را پرداخت و با مالک توافق کرده‌ و بستگی به رابطه مالک و مستأجر دارد و مالک هم علاقه دارد تا این کسبه به فعالیت خود ادامه دهند. در سال۹۵ دولت مصوباتی را برای حمایت از کسبه از نظر بیمه، مساعدت‌های مالی و... داشت که در حیطه اختیارات بنیاد نیست.

 

  • 14
  • 1
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

یاشار سلطانیبیوگرافی یاشار سلطانی

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

زندگینامه امامزاده صالح

باورها و اعتقادات مذهبی، نقشی پررنگ در شکل گیری فرهنگ و هویت ایرانیان داشته است. احترام به سادات و نوادگان پیامبر اکرم (ص) از جمله این باورهاست. از این رو، در طول تاریخ ایران، امامزادگان همواره به عنوان واسطه های فیض الهی و امامان معصوم (ع) مورد توجه مردم قرار داشته اند. آرامگاه این بزرگواران، به اماکن زیارتی تبدیل شده و مردم برای طلب حاجت، شفا و دفع بلا به آنها توسل می جویند.

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
آپولو سایوز ماموریت آپولو سایوز؛ دست دادن در فضا

ایده همکاری فضایی میان آمریکا و شوروی، در بحبوحه رقابت های فضایی دهه ۱۹۶۰ مطرح شد. در آن دوران، هر دو ابرقدرت در تلاش بودند تا به دستاوردهای فضایی بیشتری دست یابند. آمریکا با برنامه فضایی آپولو، به دنبال فرود انسان بر کره ماه بود و شوروی نیز برنامه فضایی سایوز را برای ارسال فضانورد به مدار زمین دنبال می کرد. با وجود رقابت های موجود، هر دو کشور به این نتیجه رسیدند که برقراری همکاری در برخی از زمینه های فضایی می تواند برایشان مفید باشد. ایمنی فضانوردان، یکی از دغدغه های اصلی به شمار می رفت. در صورت بروز مشکل برای فضاپیمای یکی از کشورها در فضا، امکان نجات فضانوردان توسط کشور دیگر وجود نداشت.

مذاکرات برای انجام ماموریت مشترک آپولو سایوز، از سال ۱۹۷۰ آغاز شد. این مذاکرات با پیچیدگی های سیاسی و فنی همراه بود. مهندسان هر دو کشور می بایست بر روی سیستم های اتصال فضاپیماها و فرآیندهای اضطراری به توافق می رسیدند. موفقیت ماموریت آپولو سایوز، نیازمند هماهنگی و همکاری نزدیک میان تیم های مهندسی و فضانوردان آمریکا و شوروی بود. فضانوردان هر دو کشور می بایست زبان یکدیگر را فرا می گرفتند و با سیستم های فضاپیمای طرف مقابل آشنا می شدند.

فضاپیماهای آپولو و سایوز

ماموریت آپولو سایوز، از دو فضاپیمای کاملا متفاوت تشکیل شده بود:

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

چکیده بیوگرافی نیلوفر اردلان

نام کامل: نیلوفر اردلان

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ

نام کامل: حمیدرضا آذرنگ

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش