به گزارش ایسنا، مرتضی حیدری امروز در نخستین جلسه هماهنگی اجرای طرح ساماندهی مشارکتهای مردمی در پیشگیری، کنترل و مقابله با بیماری کرونا گفت: بر اساس مصوبه قبلی فردا پاساژها در قم باز می شوند ولی همچنان اصناف پرخطر تعطیل خواهند بود.
وی افزود: خوشبختانه دستاوردهای خوبی در زمینه فرهنگسازی بهمنظور رعایت مسائل بهداشتی و همچنین فاصلهگذاری اجتماعی هوشمند، بدست آمد. کرونا بلایی خانمانسوز این ویروس منحوس ضربه مهمی به جامعه جهانی و البته کشور ما نیز وارد کرده است که به لطف خداوند، مردم ایران اسلامی بهترین مقاومت را در مقابل این بیماری از خود نشان دادند.
فرماندار قم با ذکر این مطلب که از بحران روزهای ابتدایی شیوع کرونا در قم عبور کردهایم یادآورشد: اما از این حقیقت نباید غافل شویم که هنوز به پایان این ویروس نرسیدهایم. در همین زمینه طرح ساماندهی مشارکتهای مردمی در پیشگیری ، کنترل و مقابله با بیماری کرونا به استانها ابلاغ شده است.
وی هدف از اجرای این طرح را ساماندهی و استفاده هدفمند از ظرفیت سازمانهای مردمی در کنار ظرفیتهای رسمی موجود بر اساس استاندارهای درمانی و پروتکلهای تعریفشده ستاد ملی مقابله با کرونا دانست و گفت: خوشبختانه در این مدت شاهد فعالیت گسترده ظرفیت هیا مردمی از جمله بسیج، طلاب جهادی، هیات های مذهبی و همچنین سازمانهای مردمنهاد و تشکلهای مختلف بودیم.
حیدری اظهارکرد: یکی از اولویت های فعالیت های ساماندهی مشارکت مردمی محله محوری است؛ البته رویکرد محله محوری در مقابله با کرونا با سه شیوه مختلف توسط نهادهای مختلف در قم در حال اجراست. هیات های مذهبی و کانونهای فرهنگی هنری مساجد، پایگاههای مقاومت بسیج و همچنین طلاب حوزه علمیه در حال انجام خدمات به مردم در شرایط کرونایی هستند.
فرماندار قم با ذکر این مطلب که دنیای غرب در مقابل کرونا به استیصال افتاده است، یادآورشد: این درحالی است که مردم فداکار ایران با همدلی و فداکاری عظیم خود آن در شرایطی که کشور در سخت ترین دوران تحریمی قرارداد واقعا قابل تحسین است.
وی گفت: کمک به معیشت خانوادهها و اصناف آسیبدیده از شیوع کرونا بسیار مهم است. هماکنون بهمنظور کمک به معیشت این خانوادهها فعالیتهای گسترده و متفرقهای در حال انجام است که باید این کمکها ساماندهی و منسجم شود.سرکشی، دلجویی و کمک به خانوادههای آسیبدیده و همچنین اهتمام به انجام مشاورههای روانی برای خانوادهها در اولویت قرار گیرد.
استاندار قم: تعطیلی اماکن مذهبی تا نیمه اردیبهشت
بهرام سرمست در گفتوگو با خبرنگاران، با اشاره به جلسه ویدئو کنفرانسی امروز خود با رئیسجمهور اظهار داشت: در این جلسه راجع به نحوه حمایت از برخی واحدهای تولیدی، نحوه فعالیت آموزشوپرورش، دانشگاهها و فعالیت صنوف مصوباتی داشتیم.
استاندار قم به چگونگی بازگشایی اماکن مذهبی، حرم مطهر حضرت معصومه(س) و مساجد اشاره کرد و گفت: فعالیت این اماکن، همانند سابق که اجتماعات در آنها تعطیلشده بود تا نیمه اردیبهشت ادامه مییابد و برای ادامه فعالیت در جلسات آتی تصمیمگیری میشود.
وی پیرامون نحوه فعالیت دانشگاهها و آموزشوپرورش گفت: دوره دکتری از اول اردیبهشت میتواند فعالیت خود را بهصورت حضوری آغاز کند اما سایر مقاطع بر اساس مصوبات قبلی همچنان تعطیل هستند، همچنین مدارس و آموزشوپرورش تا اطلاع ثانوی تعطیل است.
سرمست در خصوص نحوه فعالیت پاساژها و مراکز تجاری نیز ابراز کرد: مشاغلی که پر ریسک نیستند، با رعایت پروتکلهای بهداشتی میتوانند تا ساعت ۱۸ عصر فعالیت داشته باشند و همچنان مشاغل پر ریسک مثل رستورانها و قهوهخانهها تعطیل خواهند بود.
استاندار قم با اشاره به نحوه پرداخت وام یکمیلیونی که برای یارانه بگیران تصویبشده است، اظهار داشت: این وام بدون الزام به رعایت سایر شرایطی که در اعطای تسهیلات نیاز است، برای کسانی که یارانه میگیرند با شرایط مشخصشده داده میشود.
وی در مورد آزادی زندانیان نیز گفت: همانند مصوبه قبلی، آنانی که در مرخصی هستند مشروط بر اینکه پرخطر نباشند، با بخشنامههایی که از سوی قوه قضاییه تصویبشده است مرخصی آنها تا پایان اردیبهشت تمدید میشود.
سرمست در پایان در خصوص دانشجویان و اتباعی که به کشور برمیگردند، عنوان کرد: این افراد، باید با رعایت پروتکلهای بهداشتی و با اعلام وزارت بهداشت و با همکاری وزارت کشور و وزارت راه و شهرسازی یا قرنطینه شوند و یا با انجام تستهایی به جمع خانوادههای خود بازگردند.
- 10
- 1