به گزارش ایلنا، اتابک جعفری با اعلام این خبر گفت: اگر ما مدیریت نداشته باشیم و موضوع کاهش مصرف آب در دستور کار مشترکان قرار نگیرد احتمال افزایش شهرهای دارای تنش آبی به ۶۰۰ شهر هم وجود دارد.
وی ادامه داد: با برنامهریزی منسجمی که برای هر کدام از شهرها داشتهایم اجازه نمیدهیم تعداد شهرهای دارای تنش آبی کشور به این عدد برسد و روند آن نزولی خواهد شد.
به گفته مدیرعامل شرکت مهندسی آب و فاضلاب ایران، همچنین در فصل گرم امسال، شهر دارای تنش جدی آب در کشور نخواهیم داشت.
جعفری افزود: با توجه به کاهش بارشها در این یکی دو سال، اما در تابستان امسال، قطعی برنامهریزی شده و نوبتبندی آب نخواهیم داشت.
* افزایش تعداد روستاهای با آبرسانی سیار
وی ادامه داد: در اردیبهشت ماه در مجموع ۴ هزار و ۹۵۳ روستای کشور تحت پوشش آبرسانی سیار بودند که با توجه به وضعیت بارندگی امسال، پیشبینی میشود در تابستان به حدود ۶۰۰۰ تا ۷۰۰۰ روستا افزایش پیدا کند.
جعفری در خصوص احتمال قطعی آب در تابستان گفت: سیاست اصولی و ماموریت شرکت مهندسی آب و فاضلاب کشور تامین پایدار آب برای مردم در تمام ایام سال است؛ اما باید توجه داشت امسال با وجود خشکسالی و کمآبی کمسابقه در بیشتر استانها به ویژه در استانهای شرق و جنوب کشور، با اقداماتی از جمله حفر چاه، افزایش مخازن، افزایش خطوط انتقال و ارتقای تصفیهخانهها در شهرهای دارای تنش آبی، آب آشامیدنی این شهرها را در تابستان و پاییز تامین میکنیم.
کاهش ۵ درصدی حجم آب مخازن سدها
دنیایاقتصاد : مدیرکل دفتر اطلاعات و دادههای آب کشور از کاهش ۵درصدی حجم آب مخازن سدهای کشور خبر داد و گفت: برای عبور بدون تنش از فصل گرمای پیشرو، رعایت الگوی بهینه مصرف از سوی مردم بسیار کمککننده است.
به گزارش شرکت مدیریت منابع آب ایران، فیروز قاسمزاده افزود: با سپری شدن ۲۶۹روز از سال آبی تا ۲۸ خردادماه (سال آبی ۱۴۰۱-۱۴۰۰) میزان کل حجم آب در مخازن سدهای کشور به حدود ۱۹/ ۲۶میلیارد مترمکعب رسیده که نسبت به مدت مشابه سال آبی گذشته بیانگر ۵درصد کاهش است
. وی ادامه داد: بررسی وضعیت ورودی سدهای کشور نشان میدهد که ورودی به مخازن در سال آبی جاری به ۱۷/ ۲۷میلیارد مترمکعب رسیده که نسبت به مدت مشابه سال آبی گذشته ۳درصد افزایش نشان میدهد. مدیرکل دفتر اطلاعات و دادههای آب کشور گفت: میزان پرشدگی سد زایندهرود در استان اصفهان، سدهای استان تهران، سدهای استان خوزستان و سدهای حوضه آبریز دریاچه ارومیه در شرایط فعلی به ترتیب حدود ۳۰درصد، ۳۴درصد، ۷/ ۵۶درصد و ۶۸درصد است.
- 15
- 2