جمعه ۱۱ آبان ۱۴۰۳
۱۴:۴۲ - ۰۲ آبان ۱۴۰۱ کد خبر: ۱۴۰۱۰۸۰۱۷۹
محیط زیست و گردشگری

زیان‌های اختلال اینترنت برای صنعت گردشگری؛ خسارت میلیون دلاری گردشگری

صنعت گردشگری,خسارت اختلال اینترنت
عضو جامعه تورگردانان ایران با برآورد نسبی از عدد و رقم زیان وارده در حوزه گردشگری بر اثر قطعی اینترنت خاطرنشان کرد: زیان‌های وارده به حوزه گردشگری ایران از محل اختلال در اینترنت به لحاظ عدد و رقم زیان بسیار بالایی است و شاید میلیون‌ها دلار ضرر و زیان ناشی از این اتفاقات و سختگیری‌های مربوط به اختلال در اینترنت باشد.

اگرچه شاید تا ۱۵ سال پیش، آژانس‌های مسافرتی و گردشگری برای فعالیت‌های خود و فروش تورها، وابستگی چندانی به اینترنت نداشتند، اما امروز بیشتر مشتریان آژانس‌های مسافرتی از طریق اینترنت اقدام به خرید تور می‌کنند. در شرایطی که بسیاری از تورگردانان شناخته‌شده فعالیت‌های خود را بر بستر شبکه‌های اجتماعی انجام می‌دهند و دادوستدهای لازم برای تورهای ورودی به کشور و اعزامی به خارج، نیازمند ارتباطات بین‌المللی و اینترنتی است، محدودیت‌های اعمال‌شده بر اینترنت حوزه گردشگری ایران را با چالش جدی مواجه کرده است.

به دنبال قطع شدن اینترنت بین‌الملل در کشور طی هفته‌ها گذشته، فروشندگان خدمات سفر و مشتریان آنها با مشکلات زیادی روبه‌رو شده‌اند. با توجه به محدودیت‌های اعمال‌شده بر اینترنت حتی صدور بلیط‌های رزرو‌شده قبلی با مشکل مواجه شده است. در چنین شرایطی آژانس‌های مسافرتی مستاصل شده‌اند و امکان اطلاع‌رسانی لازم به دریافت‌کنندگان خدمات را نیز ندارند، چون تنظیم اطلاعیه‌ها عموما روی شبکه‌های اجتماعی انجام می‌شده است.

زیان میلیون دلاری اختلال در اینترنت به حوزه گردشگری

برآوردهای صورت گرفته در روزهای اخیر حاکی از زیان هنگفت حوزه گردشگری ایران از قطعی اینترنت است. دکتر اسرافیل شفیع‌زاده عضو جامعه تورگردانان ایران ضمن اشاره به اثرات منفی قطعی اینترنت بر حوزه گردشگری به «جهان‌صنعت» گفت: قطعی و محدودیت اینترنت بدترین اتفاقی است که می‌تواند برای فعالان حوزه کسب‌و‌کار بیفتد. همان‌طور که می‌دانید بسیاری از کسب‌و‌کارها در حوزه گردشگری اساسا مبتنی بر استفاده از اینترنت هستند.

اگر فرآیند فعالیت‌های مبتنی بر گردشگری را چه در حوزه داخلی و چه در عرصه بین‌المللی در نظر بگیرید، متوجه می‌شوید که اینترنت تمامی اجزای مربوط به گردشگری را تحت تاثیر قرار می‌دهد. وی افزود: زنجیره تامین خدمات گردشگری تحت تاثیر دسترسی به خدمات اینترنتی است و مسائلی نظیر سرعت اینترنت پهنای باند و امکان تماس با ارائه‌دهندگان خدمات مسافرتی مستلزم دسترسی به اینترنت هستند.

این عضو جامعه تورگردانان ایران ضمن اشاره به مشکلات به وجود آمده در اثر وضعیت امروز اینترنت کشور در حوزه حمل‌و‌نقل به عنوان اساسی‌ترین موضوع در حوزه گردشگری ابراز داشت: در حوزه مربوط به حمل‌و‌نقل بین‌المللی، خطوط هواپیمایی، آنچه که مربوط به سیستم‌های رزرواسیون هتل است، پلتفرم‌هایی که اساسا خدمات حوزه سفر و گردشگری را به صورت اینترنتی ارائه می‌دهند، آژانس‌های مسافرتی که باید با خطوط هوایی در ارتباط باشند، همه و همه به نوعی به اینترنت نیاز دارند.

شفیع‌زاده ادامه داد: همچنین تورگردانانی که اساسا کارشان ارتباط با شرکت‌های بین‌المللی حوزه گردشگری است، نیاز به مکاتبات بازرگانی دارند. توجه داشته باشید که امروز تمام این مکاتبات بازرگانی وابسته به اینترنت است.

در چنین شرایطی اختلال در اینترنت یعنی نابودی کسب‌و‌کارهایی که در حوزه گردشگری داخلی و بین‌المللی فعالیت دارند.

این عضو جامعه تورگردانان ایران با برآورد نسبی از عدد و رقم زیان وارده در حوزه گردشگری بر اثر قطعی اینترنت خاطرنشان کرد: زیان‌های وارده به حوزه گردشگری ایران از محل اختلال در اینترنت به لحاظ عدد و رقم زیان بسیار بالایی است و شاید میلیون‌ها دلار ضرر و زیان ناشی از این اتفاقات و سختگیری‌های مربوط به اختلال در اینترنت باشد.

وی افزود: شرکت‌های فعال در حوزه گردشگری با این شرایط اساسا نمی‌توانند با طرف‌های تجاری خود ارتباط برقرار کنند. در نتیجه این رویکرد در فرآیند برقراری ارتباط با مشتریان حوزه گردشگری دشواری ایجاد شده است. متاسفانه این روند وضعیت وخیمی را در حوزه گردشگری به وجود آورده است.

شفیع‌زاده خاطرنشان کرد: اگر موضع‌گیری‌های اعضای اتاق بازرگانی ایران را از نظر بگذرانید متوجه می‌شوید اخیرا دوستان اظهارنظرهایی داشتند و از اختلال و قطعی اینترنت گلایه داشتند. خود ما نیز به عنوان فعالان حوزه گردشگری از اختلال و سرعت کم اینترنت با مشکلات و ضرر و زیان‌هایی مواجه هستیم.

به هر حال این روند واقعا کسب‌و‌کارها را به شدت تحت تاثیر قرار داده است و ادامه این روند می‌تواند سبب نابودی فعالیت‌های مرتبط با حوزه گردشگری شود.

مشکل دسترسی نداشتن به شرکای خارجی

یکی از مشکلات اساسی که به‌واسطه قطع شدن اینترنت برای شرکت‌های خدمات گردشگری به وجود آمد، دسترسی نداشتن به شرکای خارجی، بازارها و گردشگران بود. این در حالی بود که برخی از آژانس‌ها، گردشگرانی در راه ایران داشتند و قطع اینترنت باعث بروز مشکلاتی چون لغو سفر توریست‌ها به ایران شد.

رییس جامعه هتلداران فارس از تاثیر ۱۰۰ درصدی قطعی اینترنت در روزهای گذشته بر فعالیت‌های گردشگری فارس خبر داد و گفت: «اتفاقات اخیر و قطعی اینترنت سبب شد تا عمده تورهای خارجی کنسل شود و با وجود اینکه هتلداران استان از اسفندماه سال گذشته زحمات زیادی جهت جذب مسافران کشیدند اما اتفاقات اخیر و اعلام برخی کشورها مبنی بر عدم ورود شهروندان‌شان به ایران باعث شد تا همه تورها کنسل شود.»

سید حسن سیادتان با بیان اینکه این مهم سبب شده تا درصد اشغال هتل‌های استان فارس به شدت کاهش یابد، افزود: قطعی اینترنت و اختلال در آن باعث شده هتلداران با مشکلات متعددی در رزرو‌ها و واریز‌های بانکی مواجه شوند. وی با بیان اینکه در رزرو مسافران ایرانی هم با مشکلات متعددی مواجه شده‌ایم، بیان کرد: در شرایط فعلی سطح اشغال هتل‌های استان فارس به ۲۰ درصد رسیده در حالی که قبل از این اتفاقات سطح اشغال هتل‌های استان حدود ۶۰ تا ۶۵ درصد بود. رییس جامعه هتلداران استان فارس با اشاره به اینکه در صورتی که اتفاقات اخیر رخ نداده بود سطح اشغال هتل‌های استان به دلیل رزرو‌هایی که از قبل انجام شده بود به ۷۰ درصد می‌رسید، گفت: با وجود زحمات انجام‌شده تمام این رزروها کنسل شد و هیچ فردی هم پاسخگوی این مشکلات و ضرر‌ها نیست. به گفته وی، آسیب و لطمه تمام اتفاقات به بخش گردشگری وارد می‌شود. نگاهی به اثرات سوء قطعی اینترنت بر حوزه گردشگری گویای ضرر و زیان بالای فعالان گردشگری از این موضوع است. در چنین شرایطی اگر دولت قصد دارد فعالان حوزه گردشگری را که تازه از تبعات ناشی از همه‌گیری کرونا خارج شده‌اند با چالشی دیگر مواجه نکند باید هرچه سریع‌تر امکان دسترسی به اینترنت آزاد و شبکه‌های اجتماعی فیلترشده را فراهم کند. طبیعی است که ادامه قطعی اینترنت نتیجه‌ای جز افول روز‌افزون حوزه گردشگری در پی نخواهد داشت.

نادر نینوایی

jahanesanat.ir
  • 12
  • 2
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
هیثم بن طارق آل سعید بیوگرافی هیثم بن طارق آل سعید؛ حاکم عمان

تاریخ تولد: ۱۱ اکتبر ۱۹۵۵ 

محل تولد: مسقط، مسقط و عمان

محل زندگی: مسقط

حرفه: سلطان و نخست وزیر کشور عمان

سلطنت: ۱۱ ژانویه ۲۰۲۰

پیشین: قابوس بن سعید

ادامه
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

وبگاه: yasharsoltani.com

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

خویشاوندان : فرزند موسی کاظم و برادر علی بن موسی الرضا و برادر فاطمه معصومه

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

تحصیلات: فوق لیسانس مدیریت ورزشی

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

همسر: ساناز بیان

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش