به گزارش دنیای اقتصاد، شاخص لحظه ای کیفیت هوای شهر تهران بعد از ۱۶ ساعت پیاپی باقی ماندن در محدوده قرمز( شاخص بین ۱۵۱ تا ۲۰۰) سرانجام بعد از ظهر دیروز حوالی ساعت ۱۴ قدری کاهش پیدا کرد و کیفیت هوا برای گروه های حساس ناسالم شد. هرچند افت شاخص آن قدر چشمگیر نبود و بعید نیست با نزدیک شدن به ساعت پیک ترافیک عصرگاهی و افزایش تولید و انتشار آلاینده ها از منابع متحرک، این مقدار دوباره به فراتر از ۱۵۰ برسد و وضعیت قرمز شود. به این ترتیب میتوان پیش بینی کرد تعداد روزهای پیاپی ناسالم برای همه شهروندان در این موج آلودگی به شش روز برسد.
ولی با وجود بازگشت چندباره موج آلودگی به آسمان تهران از نیمه پائیز تاکنون، بعضی ابزارهای اطلاع رسان در مورد وضعیت شاخص کیفیت هوا درست کار نمی کند. یکی از این ابزارها نقشه های کیفیت هوا در نقاط مختلف شهر تهران است که در سایت شرکت کنترل کیفیت هوا منتشر می شود. این نقشه ها برای کاربرانی که می خواهند با استفاده از ساده ترین ابزار از وضعیت شاخص آلودگی در محدوده جغرافیایی مورد نظر خود مطلع شوند، کاربرد دارد و با نمایش چهار رنگ سبز، زرد، نارنجی و قرمز، نشان می دهد شاخص در روز جاری و پیش بینی شاخص در روز آتی برای هر محدوده جغرافیایی در چه محدوده ای خواهد بود. رنگ سبز بر استاندارد جهانی شاخص نماد پاک هوا، رنگ نماد هوای سالم و قابل ، رنگ نارنجی نماد هوای ناسالم برای گروه حساس و در رنگ قرمز گویای شرایط اضطرار و هوای ناسالم برای همه است. اما این نقشه ها مدتی است که به روز نمی شود و در میانگین شاخص کیفیت هوای شهر تهران قرمز است، هیچ لکه قرمزی در هیچ نقطه ای از شهر روی نقشه های مذکور مشاهده نمی شود.
در صورتی که این ابزار به درستی کار کند، در یک نگاه میتوان به مناطقی که شاخص آنها قرمز اعلام شده پی برد و برنامه سفر غیرضروری احتمالی به این مناطق را لغو کرد. ولی در صورتیکه این نقشه ها به درستی کار نکند، پی بردن به وضعیت شاخص کیفیت هوای مناطق نیازمند جست وجو در سایت شرکت کنترل کیفیت هوا خواهد بود که مسیری دشوار برای ارائه اطلاعات به مخاطبان محسوب می شود و عموم شهروندان از آن صرف نظر می کنند.
- 17
- 2