جمعه ۰۲ آذر ۱۴۰۳
۲۰:۵۵ - ۱۳ بهمن ۱۴۰۱ کد خبر: ۱۴۰۱۱۱۱۲۹۲
محیط زیست و گردشگری

سلاجقه: محیط زیست کشور به جایی رسیده که با یک تلنگر فرو می‌ریزد

علی سلاجقه,رئیس سازمان محیط زیست
رئیس سازمان حفاظت محیط زیست گفت: محیط زیست دیگر تاب تحمل ندارد و با تعطیلی مدارس، آموزش و زیرساخت‌های کشور در حال از بین رفتن است بنابراین آخرین گزینه باید تعطیلی باشد در حالی که اکنون نخستین گزینه تعطیلی است.

به گزارش ایسنا، علی سلاجقه در مراسم روز جهانی تالاب‌ها که امروز (۱۳ بهمن‌ماه) در اهواز برگزار شد، با انتقاد از برگزار نشدن این مراسم در یکی از تالاب‌های خوزستان و برگزاری مراسم در تالار شرکت نفت اظهار کرد: محیط زیست کشورمان شرایط مناسبی ندارد؛ خوزستان اصلا شرایط مناسبی ندارد. همیشه به یاد آلام و مرارت‌های مردم شریف این استان در ابعاد مختلف از جمله گرد و غبار، سیلاب‌ها، فرسایش خاک و آتش‌سوزی‌ها هستیم اما چه کسی ایران و این نظام را به این شرایط رسانده است؟

وی افزود: آموزه‌های دینی و دانش بومی ما سرشار از حفظ محیط زیست است اما دنیا به کجا رسیده و ما به کجا رسیده‌ایم؟

رئیس سازمان حفاظت محیط زیست عنوان کرد: در نیویورک تمام ابر صنایع را از کشور خارج کرده و آلودگی را به جای دیگر منتقل کرده‌اند. آن‌ها دارند با محیط زیست، سیاسی برخورد می‌کنند و انسان‌ها را استعمار و استثمار می‌کنند. آن‌ها بخش سخت کار را بیرون می‌فرستند و نرم پول در می‌آورند و فکر می‌کنند آقای دنیا هستند ولی ما با اندیشه‌های دینی‌مان چه کرده‌ایم؟ چرا اینقدر به دین‌مان ظلم کرده‌ایم؟ چرا برای دنیا یک کلیدواژه نساخته‌ایم؟

محیط زیست کشور به جایی رسیده که با یک تلنگر فرو می‌ریزد

سلاجقه بیان کرد: محیط زیست کشور به جایی رسیده است که با یک تلنگر فرو می‌ریزد؛ اگر بارش‌های خوزستان بسیار کمتر از میانگین شود، فعالیت همه منشاءها و چشمه‌های گرد و غبار خوزستان آغاز می‌شود، هر چند بیش از ۹۵ درصد منشاء گرد و غبارهای خوزستان در خارج از کشور است.

وی تصریح کرد: خوزستان دیگر صنعت سخت را تحمل نمی‌کند و تنها صنعتی که با روح انسان عجین باشد را تحمل می‌کند.

سلاجقه با بیان اینکه محیط زیست محیط ایست نیست، افزود: باید فرهنگ مسئولان کشور نسبت به محیط زیست تغییر کند. سازمان حفاظت محیط زیست محکم جلوی متعرضان و متخلفان می‌ایستد.

رئیس سازمان حفاظت محیط زیست گفت: چرا متناقض صحبت می‌شود؟ سازمان حفاظت محیط زیست تکلیف دارد همه دستگاه‌های اجرایی را مدیریت کند. این دولت متعهد شده است شاخصه‌های محیط زیست را در تراز دنیا ارتقاء دهد.

خسارت فعالیت‌های نفتی در محیط زیست باید جبران شود

وی بیان کرد: خوزستان نعمت‌های خدادادی دارد و باید از نفت نیز به نحو مطلوب استفاده شود اما باید به همان نحو که به طبیعت خسارت وارد می‌شود، این خسارت باید جبران شود.

رئیس سازمان حفاظت محیط زیست گفت: توسعه در خور باید انجام شود در حالی که باید محیط زیست نیز حفظ شود. امروز کشوری پیشرفته است که محیط زیست سالم داشته باشد.

سلاجقه افزود: سراسر کشور در همه زمینه‌ها از خوزستان استفاده می‌کند اما باید به همین نسبت نیز برای طبیعت احترام قائل شویم.

هشدار روشن شدن دوباره فلرها با افزایش تولید نفت

وی با بیان اینکه وزارت نفت مکلف است به تدریج در خوزستان فلرها را خاموش کند، تصریح کرد: فکر می‌کنم اگر مجددا استخراج نفت بیش از این شود، مجددا همه فلرها روشن خواهند شد اما اجازه نمی‌دهیم این اتفاق بیفتد؛ هر چند باید به حدی فلر وجود داشته باشد.

رئیس سازمان حفاظت محیط زیست ادامه داد: شرکت نفت باید مسئولیت‌های اجتماعی خود در خوزستان را به نحو مطلوب انجام دهد. در اهواز معابری توسط دستگاه‌ها ایجاد شده‌اند که منشاء گرد و غبار در شهر شده‌اند بنابراین دستگاه‌ها باید با ایجاد پوشش گیاهی و روش‌های دیگر، این شرایط را بهبود ببخشند.

اولویت تامین حق‌آبه تالاب‌ها بعد از آب شرب

سلاجقه با بیان اینکه بعد از شرب، اولویت دوم با تامین حق‌آبه تالاب‌ها است، افزود: وزارت نیرو مکلف است حق‌آبه تالاب‌ها را بر اساس آنچه مشخص شده است، تامین کند.

وی بیان کرد: سعی می‌شود مسائل دولت را در دولت حل کنیم. دنبال حل مشکل هستیم اما باید اجازه داده شود بارگذاری سرزمین به خوبی انجام شود.

خواسته ایجاد صنایع باید منطبق با شرایط محیط زیست باشد

رئیس سازمان حفاظت محیط زیست با اشاره به نقش تالاب‌ها در محیط زیست و وجود بیش از ۴۰ درصد تنوع زیستی در تالاب‌های ایران گفت: تالاب بین‌المللی شادگان ۴ میلیارد مترمکعب آب را به مردم تحویل داد و با این وجود، در کنار تالاب شادگان دنبال ایجاد صنایع هستیم. هر چند باید اجازه داده شود کار صنایع انجام شود اما باید خواسته‌ها، منطبق با شرایط باشند. ما در خدمت نمایندگان در بحث توسعه هستیم و جایی که توسعه در خور باشد کنارشان هستیم اما جاهایی که ضوابط تعیین شده است، باید قبل و حین و بعد از اجرای پروژه‌ها، پایش را انجام دهیم.

وی تصریح کرد: تاکنون چه کسی کشور را در بحث‌های مختلف اداره کرده است و چه کسی وی را در آن قسمت گذاشته است؟ فشارها چگونه بوده است؟ در نتیجه به نوعی همه در آنچه اتفاق افتاده دخیل بوده‌ایم اما اکنون باید به نوعی تدبیر کنیم.

تعطیلی مدارس باید آخرین گزینه باشد

سلاجقه افزود: راهی که رفته‌ایم خطا بوده است و دیگر وقت آزمون و خطا نیست. محیط زیست دیگر تاب تحمل ندارد و با تعطیلی مدارس، آموزش و زیرساخت‌های کشور در حال از بین رفتن است بنابراین آخرین گزینه باید تعطیلی باشد در حالی که اکنون نخستین گزینه تعطیلی است.

وی عنوان کرد: این دولت، مجلس شورای اسلامی و قوه قضائیه در کنار ما هستند و برای هیچکس عذری نمی‌گذارند اما چه چیزی ما را به اینجا رسانده است؟ در ۴۴ سال انقلاب اسلامی ایران، صنعتی ایجاد شده است و باید ببینیم چه کسی چانه ایجاد آن را زده و آیا مبتنی بر آمایش سرزمین و داشته‌های طبیعی بوده است؟

رئیس سازمان حفاظت محیط زیست با اشاره به نقش صنایع آلاینده در آلودگی محیط زیست افزود: در شهرستان ماهشهر یک لوله گاز به عنوان ماده اولیه وارد شهر می‌شود و از آن طرف یک لوله به جوی و یک لوله به آب و خاک می‌رود و آب و خاک را از بین می‌برد و هیچکس پاسخگو نیست. در نهایت چند بار پرونده به دادگاه می‌رود و پس از آن ۴ میلیون تومان جریمه می‌شوند در حالی که این مساله، دهن‌کجی به محیط زیست و شأنیت کشور است.

ایجاد سازمان منطقه‌ای حفاظت از محیط زیست در ایران

وی با اشاره به اقدامات در حال انجام در حوزه حفاظت محیط زیست گفت: تالاب هورالعظیم در حال ثبت در کنوانسیون رامسر است.

سلاجقه با اشاره به اقدامات در حوزه کنترل گرد و غبار نیز بیان کرد: سازمان منطقه‌ای حفاظت از محیط زیست، دبیرخانه منطقه‌ای و صندوق آن در کشور در حال راه‌اندازی است. ۱۵ کشور را آوردیم و مرتب در حال مراوده هستیم تا منشاء گرد و غبار در این کشورها کنترل شود تا خوزستان با این مکافات مواجه نشود.

وی افزود: باید منشاء گرد و غبار در این کشورها بررسی و راهکارها در این زمینه ارائه و مشکلات رفع شوند؛ با تصویب سازمان ملل، سال آینده نشست جهانی مقابله با گرد و غبار در ایران برگزار می‌شود. همه این موارد نشان از این است که عزم دولت برای حل مشکل مردم است.

رئیس سازمان حفاظت محیط زیست گفت: برای نخستین بار در این دولت نقشه آمایش سرزمین مبنای بودجه‌ریزی در سال ۱۴۰۱ قرار گرفت؛ هر چند نقشه آمایش مشکل دارد اما این گام بزرگی است.

  • 17
  • 6
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
هیثم بن طارق آل سعید بیوگرافی هیثم بن طارق آل سعید؛ حاکم عمان

تاریخ تولد: ۱۱ اکتبر ۱۹۵۵ 

محل تولد: مسقط، مسقط و عمان

محل زندگی: مسقط

حرفه: سلطان و نخست وزیر کشور عمان

سلطنت: ۱۱ ژانویه ۲۰۲۰

پیشین: قابوس بن سعید

ادامه
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

وبگاه: yasharsoltani.com

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

خویشاوندان : فرزند موسی کاظم و برادر علی بن موسی الرضا و برادر فاطمه معصومه

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

تحصیلات: فوق لیسانس مدیریت ورزشی

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

همسر: ساناز بیان

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش