به گزارش خزرآنلاین، سمیه رفیعی، رئیس فراکسیون محیط زیست مجلس شورای اسلامی با اعلام خبر طرح راه آهن رشت- آستارا گفت: شرکت ساخت وزارت راه و شهرسازی پیگیر این پروژه است. این پروژه به طول ۱۶۰ کیلومتر است که مقصود از آن، اتصال رشت را به آستارا است و هیچ مطالعه ای که ضرورت این راه آهن را تثبیت کند انجام نشده است. این پروژه با پول نفت قرار است انجام شود و پیمانکار گفته ظرف چهار سال پروژه را به اتمام می رساند؛ ولی در واقعیت حداقل ۱۵ سال طول می کشد.
سمیه رفیعی ادامه داد : این همچنین تنها جنگل جلگه ای ایران، جنگل گیسوم را از بین می برد و ۱۰۰ هزار قطعه درخت با قطر ۳۰ سانتی متر از بین می رود و بسیاری از زمین های کشاورزی باید خریداری شود. در اینجا امنیت غذایی تحت الشعاع قرار خواهد گرفت.
وی افزود: از چهار روستا خط آهن رد خواهد شد و ادعا می کنند که ۱۵ میلیون تن بار را می توانند جا به جا کنند ولی کل ظرفیتی که وقتی تصل به شبکه راه آهن می شویم، نهایتا ۵ میلیون تن است. شرکت مشاور و پیمانکار، دارد برای کشور و دولت ما تصمیم گیری می کند. یک کیسه ۱۵ ساله دوخته می شود و در آمد داشته باشد.
سمیه رفیعی تاکید کرد: ما چند ماه است روی این موضوع کار می کنیم. اینکه می آیند اول و آخر پروژه را احداث می کنند و این میانه را به عنوان توجیه در نظر می گیرند که حتما این پروژه باید تکمیل شود. این پروژه از اساس مشکل دارد چراکه نه توجیه اقتصادی و نه فنی و تکنیکی دارد چراکه تمام منابع و معادن شن و ماسه کشور برای این پروژه حرام می شود چون اصل این پروژه بتنی است. همچنین اصلا پول و منابعی برای خرید زمین های زراعی وجود ندارد.
رئیس فراکسیون محیط زیست افزود: مسیر جلفا الان وجود دارد و دلم از این می سوزد که بار را می توان از این مسیر منتقل کنیم فقط ۱۰۰ کیلومتر بازسازی می خواهد. ضمن اینکه سرخس یک میلیون تن بار را از سمت بافق به چابهار می رساند. همچنین بحث ترانزیت دریایی هم وجود دارد.
همچنین فاطمه محمدبیگی، نماینده مجلس نیز در این خصوص گفت: درخواست آذربایجان برای اتصال به ایران احداث راه آهن رشت-آستارا بود برای اتصال به ایران که بتوانند به خلیج فارس و اقیانوس هند وصل شوند و پول این پروژه را ما بدهیم! همچنین احیای جاده ابریشم هم درخواست آنهاست. به جای این پروژه، اگر قرار بر راه سازی باشد می توان از پایین رشته کوه البرز نیز راهسازی کرد.
- 14
- 1