یکشنبه ۲۳ دی ۱۴۰۳
۱۱:۴۳ - ۲۳ دي ۱۴۰۳ کد خبر: ۱۴۰۳۱۰۱۴۷۶
محیط زیست و گردشگری

مکران در تابستان‌ها تقریبا هر روز ابر و رگبار و رعد و برق دارد/ پایتخت شدن به شرط ایجاد نیروگاه‌های خورشیدی

مکران,وضعیت آب و هوایی مکران
رئیس مرکز ملی اقلیم و مدیریت بحران خشکسالی سازمان هواشناسی کشور می‌گوید: اگر بنا شود که کلانشهری مثل تهران در سواحل مکران احداث شود، به دلیل گرمای هوا جزو شهرهایی می‌شود که مصرف انرژی بالایی دارد؛ در کنار موضوع تأمین انرژی برای مکران، مسائل دیگری هم مثل مسئله محیط زیست وجود دارد.

رئیس مرکز ملی اقلیم و مدیریت بحران خشکسالی سازمان هواشناسی کشور در گفتگو با خبرآنلاین، درباره وضعیت آب و هوایی و اقلیم سواحل مکران که به عنوان گزینه‌ای برای جابجایی پایتخت مطرح شده می‌گوید: سواحل مکران در جنوب شرق ایران واقع شده است و منطقه گرم و خشک کشور محسوب می‌شود و میزان بارندگی سالانه آن در مقایسه با میانگین کشوری کمتر است و معمولا در انتهای پاییز و زمستان در آنجا بارندگی داریم و برخلاف شمال کشور که دوره بارندگی طولانی‌تری در بهار دارد، با شروع فصل بهار بارندگی‌ها قطع می‌شود. 

احد وظیفه می‌گوید: سیستم اقلیم سواحل مکران در فصل بهار و قبل از شروع بارش‌های موسمی خیلی گرم می‌شود؛ این سواحل در منطقه‌ای از ایران واقع شده است که به خصوص در مناطقی مثل چابهار و شهرستان‌هایی که در جنوب سیستان و بلوچستان واقع شده‌اند، منطقه‌ای است که تحت تاثیر اثرات مونسون اقیانوس هند(مونسون محصول رطوبت اقیانوس و گرمای خشکی است که در یک فرآیند تبدیل به ابرهای بارشی می‌شود) هستند.

رئیس مرکز ملی اقلیم و مدیریت بحران خشکسالی سازمان هواشناسی کشور با اشاره به بارش‌های تابستانه مونسون، اضافه می‌کند: در فصل تابستان تقریبا هر روز در سواحل مکران با ابر و رگبار و رعد و برق به ویژه در ساعات بعدازظهر مواجه هستیم و بارندگی‌های زیادی دارد.

جزئیات آب و هوایی سواحل مکران/ مکران در تابستان‌ها تقریبا هر روز ابر و رگبار و رعد و برق دارد/ پایتخت شدن به شرط ایجاد نیروگاه‌های خورشیدی

وظیفه همچنین توضیح می‌دهد: بارش‌های مونسونی تابستانه در تهران خیلی به ندرت رخ می‌دهد اما در سواحل مکران بارش‌های موقت تابستانه در بعدازظهرها تقریبا همیشگی است و قبل از شروع بارش‌های مونسون هوا بسیار گرم و خشک است.

او با اشاره به سابقه گرمای شدید و تلفات انسانی در هند در اردیبهشت و خردادماه، می‌گوید: هند خواستگاه اصلی مونسون است (که جنوب سیستان و بلوچستان را هم دربرمی‌گیرد) و به محض اینکه تابستان شروع می‌شود و ابرها در آسمان شکل می‌گیرند، باعث تلطیف هوا و کاهش گرمای تابستان می‌شوند. البته اقلیم سیستان و بلوچستان که سواحل مکران نیز در بخشی از آن واقع شده‌ است دقیقا مثل هند نیست که هر روز شاهد بارش‌های تابستانه باشیم.

رئیس مرکز ملی اقلیم و مدیریت بحران خشکسالی سازمان هواشناسی کشور ادامه می‌دهد: جنوب شرق کرمان، جنوب سیستان و بلوچستان و شرق هرمزگان از جمله مناطقی‌اند که تحت تاثیر بارش‌های مونسون تابستانه هستند و به طور کلی سواحل مکران آب و هوای گرم و نسبتا خشک دارند. 

وظیفه می‌گوید: میانگین بارش شمال و جنوب سیستان و بلوچستان سالانه حدود ۱۰۰ میلی‌متر و میانگین بارش کشور حدود ۲۳۰ میلی‌متر است؛ بارندگی در جنوب سیستان و بلوچستان از نظر بیشتر از شمال استان است و این مربوط به تاثیر بارش‌های مونسونی تابستانه است.

او تاکید می‌کند: حالا که بحث پایتخت شدن سواحل مکران است باید بگوییم که این نقطه جایی نیست که آب موجود در آن به تنهایی بتواند آبی مثل آب مورد استفاده در کلانشهری چون تهران را که هم‌اکنون پایتخت است، تامین کند؛ مگر اینکه مثل کشورهای عربی مانند امارات، عربستان سعودی و قطر از شیرین سازی آب دریا استفاده شود.

وظیفه با اشاره به اینکه سواحل مکران در جنوب شرق سیستان و بلوچستان و رو به اقیانوس هند واقع شده است، ادامه می‌دهد:  شمال تنگه هرمز و منطقه شرق آن که به سواحل جنوب شرق ایران و سواحل جنوبی پاکستان متصل می‌شود، هم مرز با اقیانوس هند قرار دارد. 

او اظهار می‌کند: خلیج فارس به واسطه محدود بودنش، هم شوری بیشتری دارد و هم دمای بالاتری دارد و شیرین سازی آب دریا در خلیج فارس به طور نسبی هزینه بالاتری نسبت به شیرین سازی آب دریا در اقیانوس هند دارد؛ چون اقیانوس هند به واسطه عمق و پهنه بزرگی که دارد، آب آن شوری کمتری دارد و در نتیجه برای شیرین سازی مناسب‌تر است.

وظیفه اینطور ادامه می‌دهد: اگر بنا شود که کلانشهری مثل تهران در سواحل مکران احداث شود، به دلیل گرمای هوا جزو شهرهایی می‌شود که مصرف انرژی بالایی دارد و البته الان که تکنولوژی به کمک انسان آمده و نسبت به گذشته می‌شود با بکارگیری تکنولوژی موثر مثل خیلی از نقاط دنیا بحث انرژی را به سادگی حل کرد.

جزئیات آب و هوایی سواحل مکران/ مکران در تابستان‌ها تقریبا هر روز ابر و رگبار و رعد و برق دارد/ پایتخت شدن به شرط ایجاد نیروگاه‌های خورشیدی

او می‌گوید: در منطقه‌ای مثل سواحل مکران در جنوب شرق ایران، شرایط استحصال بیشترین حجم انرژی خورشیدی را داریم؛ چون به طور نسبی خورشید در تابستان در این منطقه به طور عمود می‌تابد و زمستان‌ها هم که عرض‌های شمالی زاویه میل خورشیدی افزایش پیدا می‌کند، به خط عمود نزدیکتر است و بنابراین دریافت انرژی بیشتر است.

رئیس مرکز ملی اقلیم و مدیریت بحران خشکسالی سازمان هواشناسی کشور، تاکید می‌کند: به شرط ایجاد و توسعه نیروگاه‌های خورشیدی در جنوب شرق کشور می‌توان به تامین انرژی مورد نیاز و انتخاب سواحل مکران برای پایتخت جدید به طور جدی فکر و اقدام کرد.

وظیفه می‌گوید: در مناطق شمالی سواحل مکران بیابان بدون استفاده به دلیل بارش کم سالانه‌ای که دارند، برای ایجاد و توسعه مزارع و نیروگاه‌های خورشیدی زیاد داریم و از تکنولوژی‌های دیگری مثل انرژی هسته‌ای، انرژی باد و انرژی امواج آب دریا هم می‌توان به عنوان مجموعه‌ای از انرژی‌های پاک استفاده کرد.

او ادامه می‌دهد: در کنار موضوع تأمین انرژی برای سواحل مکران، مسائل دیگری هم مثل مسئله محیط زیست وجود دارد و البته امروزه در دنیا هیچ مسئله‌ای در دنیا وجود ندارد که تکنولوژی نتواند راه حلی برای آن ارائه بدهد و این کار شدنی است اگر سرمایه گذاری لازم برای آن انجام شود.

رئیس مرکز ملی اقلیم و مدیریت بحران خشکسالی سازمان هواشناسی کشور می‌گوید: بین دمای شمالی‌ترین و جنوبی‌ترین نقطه کشورمان حدود ۴۰ درجه اختلاف دما وجود دارد و اگر به طور فرضی اردبیل و چابهار که به سواحل مکران نزدیک است، را در نظر بگیریم همین مقدار حدودا ۴۰ درجه با هم اختلاف دما دارند و البته اختلاف دما در تابستان کمتر می‌شود؛ گاهی دمای هوا در چابهار در فصل تابستان به حدود ۵۰ درجه و یا بالاتر هم می‌رسد.

  • 14
  • 5
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
هیثم بن طارق آل سعید بیوگرافی هیثم بن طارق آل سعید؛ حاکم عمان

تاریخ تولد: ۱۱ اکتبر ۱۹۵۵ 

محل تولد: مسقط، مسقط و عمان

محل زندگی: مسقط

حرفه: سلطان و نخست وزیر کشور عمان

سلطنت: ۱۱ ژانویه ۲۰۲۰

پیشین: قابوس بن سعید

ادامه
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

وبگاه: yasharsoltani.com

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

خویشاوندان : فرزند موسی کاظم و برادر علی بن موسی الرضا و برادر فاطمه معصومه

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

تحصیلات: فوق لیسانس مدیریت ورزشی

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

همسر: ساناز بیان

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش