جمعه ۰۲ آذر ۱۴۰۳
۱۵:۵۲ - ۰۹ اسفند ۱۳۹۵ کد خبر: ۹۵۱۲۰۱۴۵۶
محیط زیست و گردشگری

رئیس سازمان جنگل‌ها اعلام کرد:

قاچاق خاک نداریم/اختصاص ۳۰ میلیارد برای ریزگردهای خوزستان

اخبار اجتماعی,خبرهای اجتماعی,محیط زیست,خداکرم جلالی
رئیس سازمان جنگل‌ها از تصویب ۳۰ میلیارد تومان اعتبار برای مقابله با ریزگردهای استان خوزستان خبر داد و گفت: صادرات خاک به جز خاک‌های معدنی ممنوع است و قاچاق آن نیز تاکنون بر اساس اسناد و مدارک موجود تایید نشده است.

به گزارش ایسنا، خداکرم جلالی در نشست خبری امروز اظهار کرد: صادرات خاک‌های معدنی آزاد است اما خاک کشاورزی و خاک‌های مربوط به جنگل‌ها و مراتع صادراتش ممنوع است و با توجه به اینکه تاکنون هیچ گونه اسناد و مدارک متقنی برای قاچاق خاک نداریم، نمی‌توان گفت که این پدیده در کشور وجود دارد.

 

تصویب ۳۰ میلیارد تومان اعتبار برای ریزگردهای خوزستان، زمینه‌های داعش یکی از کانون‌های اصلی

وی افزود: بیش از ۸۰ درصد کانون‌های گرد و غبار در غرب کشور به عربستان و عراق اختصاص دارد و یکی از کانون‌های اصلی گرد و غبار در زمین‌هایی است که به تصرف داعش قرار دارد و البته برای مقابله با کانون‌های گرد و غبار در حدود ۸۰۰ هزار هکتاری داخلی و استان‌های همجوار ایلام و خوزستان تدابیری اندیشیده شده تا بتوانیم با ریزگردها در حد توانمان مقابله کنیم.

 

رئیس سازمان جنگل‌ها با بیان اینکه مقابله با پدیده ریزگردها و بیابان‌زدایی در بازه زمانی کوتاه امکان‌پذیر نیست و نیاز به برنامه‌ریزی و اجرای آن در بازه‌های زمانی کوتاه مدت، میان‌مدت و بلندمدت دارد، گفت: طی ۱۵ سال اخیر بیش از یک میلیون هکتار از تالاب‌های کشور خشک شده و همین اراضی به کانون‌های تولیدکننده گرد و غبار تبدیل شده‌اند و در حوزه خوزستان نیز ۸۰۰ هزار هکتار کانون‌های بیابانی وجود دارد که باید بیابان‌زدایی در آنجا صورت گیرد اما حدود ۳۵۰ هزار هکتار از این کانون‌های بیابانی در جنوب شرقی اهواز یکی از منشاهای تولید گرد و غبار برای استان خوزستان است که بادهای موسمی از خلیج فارس به سمت خوزستان عامل تشدیدکننده آن شده است.

 

جلالی اضافه کرد: در فصل زمستان سال گذشته به دلیل اینکه بارش‌های مناسبی در فصل‌های قبل از آن به ویژه پاییز وجود داشت و پوشش گیاهی مناسبی در آنجا ایجاد شده بود از نظر فرسایش بادی مشکلی نداشتیم و بادهای از جنوب شرقی وزیده می‌شدند گرد و غبار را ایجاد نمی‌کردند. البته سهم هر کدام از کانون‌های گرد و غبار خارجی و داخلی در پدیده ریزگردهای خوزستان دقیقاً مشخص نیست اما آنچه برآورد شده نشان‌دهنده این است که حدود ۸۰ درصد این پدیده منشأی در کانون‌های خارجی کشورهای همسایه مانند عراق، کویت و عربستان دارد که کنترل و مقابله با آن در دستور کار قرار گرفته است.

 

به گفته رئیس سازمان جنگل‌ها، مراتع و آبخیزداری، استانداری ایلام با استانداری همجوار خود در کشور عراق تفاهمنامه‌ای امضا کرده که با بیابان‌زایی مقابله کنند و در این منطقه حدود ۱۶۰۰ هکتار نهال‌کاری با هزینه عراقی‌ها و همکاری اداره کل منابع طبیعی استان ایلام انجام شده است.

 

وی با اشاره به اینکه برای حل مشکل کانون‌های گردوغبار در کشورهای دیگر و اجرای عملیات برون‌مرزی بیابان‌زدایی سازمان حفاظت محیط‌زیست و وزارت امور خارجه متولی اصلی به شمار می‌رود، اظهار کرد: هم‌اکنون با کشور عربستان روابطی نداریم تا در این زمینه مذاکره کنیم و امیدواریم تا شرایطی فراهم شود که با مسئولان کشور عربستان در این زمینه وارد تعامل شویم.

 

معاون وزیر جهاد کشاورزی با بیان اینکه کشور کویت نیز سهم کمتری در این زمینه دارد و مذاکرات با این کشور انجام شده است، افزود: قرار است به زودی یک کنفرانس بین‌المللی توسط سازمان محیط‌زیست درباره ریزگردها برگزار شود که امیدوار هستیم موثر باشد؛ مساله حل مشکل ریزگردها باید به صورت یک تکلیف بین‌المللی دربیاید تا کشورها در این زمینه مشارکت‌های لازم را انجام دهند در غیر این صورت شاید این موضوع خیلی برایشان جدی نباشد.

 

رئیس سازمان جنگل‌ها، مراتع و آبخیزداری همچنین درباره مالچ‌های نفتی که برای تثبیت شن های روان استفاده می‌شود و سرطان‌زا بودن یا نبودن آن گفت: آزمایش‌های زیادی برای مضرات مالچ‌های نفتی انجام شده در این زمینه فرضیه‌هایی نیز وجود دارد اما هیچ‌کدام از آنها ثابت نشده و به تایید نرسیده است، ضمن اینکه نقش مالچ‌های نفتی در تثبیت شن‌های روان بی‌نظیر است و مالچ‌های دیگر نمی‌توانند به این شکل عالی عمل کنند.

 

توقف بهره‌برداری در ۱۵۰ هزار هکتار جنگل‌های شمال

جلالی درباره طرح تنفس جنگل‌های شمال که به تصویب مجلس شورای اسلامی رسیده و به دستور وزیر جهاد کشاورزی از آبان‌ماه امسال اجرایی شده است، اعلام کرد: توقف بهره‌برداری صنعتی و تجاری از جنگل‌های شمال از سه سال گذشته با مصوب هیات دولت در دستور کار قرار گرفت و تنها قطع درختان شکسته، افتاده و ریشه‌کن مجاز شمرده شد و با اجرای طرح تنفس جنگل‌های شمال تا پایان امسال بهره‌برداری از ۱۵۰ هزار هکتار در جنگل‌های شمال متوقف می‌شود و در آن مناطق قرارداد جدیدی منعقد نخواهیم کرد.

 

وی ادامه داد: در طول سه سال آینده باید تمامی این طرح‌ها تسویه‌حساب کنند و طرح‌هایی که قرارداد آنها در این مدت تمام می‌شود به هیچ عنوان تصویب نخواهد شد و از سال چهارم برنامه هیچ‌گونه بهره‌برداری از جنگل‌های شمال نخواهیم داشت که تا سال ۹۸ این طرح به صورت کامل اجرا شود.

 

اعتبار ۱۰۰ میلیون دلاری صندوق توسعه ملی برای بیابان‌زدایی

معاون وزیر جهاد کشاورزی افزود: روز گذشته در مجلس قرار شد یکصد میلیون دلار از محل صندوق توسعه ملی به بحث بیابان‌زدایی و کنترل کانون‌های گرد و غبار اختصاص پیدا کند که به همراه ۳۰ میلیارد تومان اعتبار ویژه ریزگردهای استان خوزستان که از محل ماده ۱۰ و ۱۲ حوادث غیرمترقبه تخصیص می‌یابد، به نظر می‌رسد ۱۰۰ درصد این اعتبارات پرداخت شود.

 

رئیس سازمان جنگل‌ها، مراتع و آبخیزداری اظهار کرد: در زمینه پرونده‌های زمین‌خواری نیز روند نزولی داشته‌ایم که نشان‌دهنده حساسیت، نظارت و پیگیری مسوولانه‌ای بوده که نسبت به گذشته بیشتر شده است. البته در زمینه تشکیل پرونده مربوط به تجاوز به مراتع و زمین‌های کشاورزی افزایش داشته‌ایم اما دستگاه قضایی برخوردهای مناسبی در این زمینه داشته و همکاری‌های بین‌سازمانی نسبت به گذشته افزایش قابل ملاحظه‌ای داشته است.

 

 

  • 9
  • 4
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
هیثم بن طارق آل سعید بیوگرافی هیثم بن طارق آل سعید؛ حاکم عمان

تاریخ تولد: ۱۱ اکتبر ۱۹۵۵ 

محل تولد: مسقط، مسقط و عمان

محل زندگی: مسقط

حرفه: سلطان و نخست وزیر کشور عمان

سلطنت: ۱۱ ژانویه ۲۰۲۰

پیشین: قابوس بن سعید

ادامه
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

وبگاه: yasharsoltani.com

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

خویشاوندان : فرزند موسی کاظم و برادر علی بن موسی الرضا و برادر فاطمه معصومه

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

تحصیلات: فوق لیسانس مدیریت ورزشی

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

همسر: ساناز بیان

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش