به گزارش مهر، رییس مرکز ملی هوا و تغییر اقلیم در پنجمین سمپوزیوم بین المللی ایران ۱۴۰۴ بر اساس اجلاس پاریس گفت: جهان تا سال ۲۱۰۰ ظرفیت انتشار دو هزار و ۹۰۰ گیگا تن کربن را دارد اما تاکنون هزار و ۹۰۰ گیگاتن آن در فضا منتشر شده و فقط ظرفیت حدود هزار گیگاتن دیگر باقی مانده است.
علیاصغر رجبی افزود: سهم امریکا در این میزان انتشار ۲۹ درصد است یعنی به نسبت جمعیت و میزان انتشار بیش از ۲۴ درصد بیشتر از سهم خود انتشار داده است.اتحادیه اروپا ۴۵ درصد کربن انتشار داده و به نسبت جمعیت و میزان انتشار بیش از ۳۱ درصد بیشتر از سهم خود کربن منتشر کرده است. این در حالی است که سهم تمام کشورهای در حال توسعه از جمله ایران، ۲۶ درصد است و آنها از این فضای هزار و ۹۰۰ گیگاتن انتشار کربن ۵۰ درصد طلبکار هستند.
به گفته وی، براساس برآوردها فقط کشورهای در حال توسعه سالانه به ۲۴۰ میلیارد دلار بودجه نیاز دارند تا انتشار گازهای گلخانه ای خود را کاهش دهند.
رجبی تأکید کرد: ایران جزو ۱۵ کشور اول انتشار گازهای گلخانه ای در جهان است اما این انتشار با درآمد ناخالص ملی هماهنگی ندارد، به عنوان مثال چین با توجه به جمعیت بالا انتشار گازهای گلخانه ای بالایی هم دارد که به نسبت آن درآمد بالایی هم دارد اما ایران به رغم بالا بودن انتشار منحنی درآمد آن بسیار پایین و یا یکنواخت بود و این تفاوت ما با دیگر کشورها است.
رییس مرکز ملی هوا و تغییر اقلیم با بیان اینکه کشورعلاوه بر انتشار گازهای گلخانه ای از فعالیت نفت و گاز از ناحیه پسماندها نیز با انتشار کربن مواجه است، گفت: روزانه ۷ هزار ۵۰۰ تن پسماند در کهریزک دپو می شود که کربن زیادی را در فضا منتشر میکند و این مسائل باید مورد توجه جدی قرار گیرد. بر این اساس کمیته ملی تغییر آب و هوا در سازمان محیط زیست تشکیل شد که در راستای آن کارگروه های تخصصی ملی و بین المللی شکل گرفت.
رجبی با اعلام اینکه هرچه غلظت گازهای گلخانه ای بیشتر شود مشکلات بشر نیز بزرگترخواهد شد گفت: البته گازهای گلخانه ای به خودی خود بد نیستند زیرا اگر این گازها نبودند دمای زمین به منفی ۱۷ درجه می رسید که در آن زمان دیگر قابل سکونت نبود بنابراین باید تعادل در آن رعایت شود تا مشکلی پیش نیاید.
- 11
- 5