به گزارش ایرنا، حمیدرضا مومنی در جمع خبرنگاران گفت: قشم ظرفیت های کم مانندی در حوزه گردشگری دارد اما هزینه سفر در شرایط کنونی قابل قبول نیست و از این رو تمهیدهایی همچون ارتقای امکانات فرودگاه و کاهش بهای سفر هوایی جهت رونق گردشگری در دستور کار قرار گرفته است.
وی از تلاش ها برای راه اندازی خط هوایی اختصاصی قشم خبر داد و افزود: تلاش هایی برای خریداری قشم ایر در سال جاری صورت گرفت که بنا به دلایلی محقق نشد اما مذاکره اولیه با شرکتی کانادایی برای لیزینگ هواپیما انجام شده که پس از دریافت مجوز از هواپیمایی کشوری، نیمه نخست سال خطوط هوایی اختصاصی قشم راه اندازی خواهد شد.
مدیرعامل منطقه آزاد قشم بیان کرد: راه اندازی خط هوایی به مقصد قشم راهی برای ارایه بلیت ارزان به مسافران است که هزینه های آن بین منطقه آزاد، مرکزهای تجاری و هتل ها تقسیم می شود و در اوج سفرها این هزینه جبران خواهد شد.
او با اشاره به ۳۷۵ هزار تن مسافر ورودی از فرودگاه قشم در سال ۹۴ اضافه کرد: این تعداد در سال ۹۵ از مرز ۵۰۰ هزار تن گذشت و برای امسال تلاش داریم به ۷۰۰ هزار تن برسد که در این راستا با اعمال تغییراتی در سالن کنونی فرودگاه تلاش شده خدمات بهتری به مسافران ارایه شود و سالن جدید فرودگاه نیز تا خرداد ماه به بهره برداری خواهد رسید.
مومنی ادامه داد: همچنین مذاکره هایی با وزارت تعاون و معاونت اقتصادی این وزارتخانه جهت استفاده از ظرفیت های سرمایه گذاری صندوق های زیر مجموعه آن در حوزه حمل و نقل ریلی و هوایی جهت توسعه گردشگری قشم با بهای ارزان تر انجام شده است.
وی افزود: بر اساس توافق های صورت گرفته در سال جاری چند واگن قطار از مبدا تهران به مقصد بندرعباس چارتر خواهد شد تا از آنجا مسافران با شناورها به قشم منتقل شوند؛ همچنین با صندوق ذخیره فرهنگیان توافقی صورت گرفته تا از ظرفیت کارکنان و بازنشستگان آموزش و پروش جهت رونق گردشگری استفاده شود.
مدیرعامل منطقه آزاد قشم در ادامه عنوان کرد: نوروز سال گذشته ۷۸۵ هزار نفر به این جزیره سفر کردند و تا کنون بیش از ۶۰ هزار نفر وارد قشم شدند و امسال پیش بینی می شود تعداد مسافران به حدود یک میلیون تن برسد.
او با اشاره به ورود بیش از ۱۰ هزار دستگاه خودرو به قشم اضافه کرد: جهت کاهش مدت زمان ورود زمینی به قشم از بندر پهل، فرآیندها مکانیزه شد تا زمان انتظار از چند ساعت به کمتر از ۳۰ دقیقه برسد که این مهم می تواند سفری آرام و راحت برای مسافران به همراه داشته و با حذف صف های طولانی در مبادی ورودی میزان حوادث جاده ای به دلیل خستگی رانندگان نیز کاهش یابد.
مومنی گفت: جهت ارایه تسهیلات بیشتر به مسافران نوروزی ۱۰ کمپ پارک با ظرفیت هفت هزار و ۵۰۰ چادر با امکاناتی همچون نمازخانه، حمام، سرویس بهداشتی، سینماشب و سایر امکانات رفاهی مورد نیاز در نقاط مختلف جزیره احداث شده است.
وی با بیان اینکه تا سال ۹۲ چهار هزار و ۲۰۰ تخت در قشم فعال بود اضافه کرد: در دوره دولت یازدهم چهار هزار و ۸۰۰ تخت نیز به این تعداد اضافه شد، از جمله ۱۱ هتل سال ۹۵ به بهره برداری رسید و چهار هزار تخت از جمله نخستین هتل پنج ستاره جزیره نیز سال آینده به ظرفیت اماکن اقامتی اضافه خواهد شد.
مدیرعامل منطقه آزاد قشم گفت: همچنین ۶۸ کاشانه میهمان نیز ایجاد شده که پدیده جدیدی در حوزه گردشگری است و اشتغال قابل قبولی نیز به همراه دارد و می تواند بخشی از بار حوزه گردشگری را نیز به دوش بکشد.
او افزود: در راستای افزایش مدت ماندگاری گردشگران خارجی نیز کاشانه میهمان ها ملزم به معرفی خدمه ها جهت آموزش زبان انگلیسی، استانداردسازی خدمات نرم افزاری و سخت افزاری شدند.
مومنی با بیان اینکه ۱۲ میلیون و ۵۰۰ هزار تن در سال ۹۵ به این جزیره وارد و خارج شدند گفت: منطقه آزاد به طور مستقیم درآمدی از بخش گردشگری ندارد زیرا هتل ها و مراکز تفریحی در اختیار بخش خصوصی است اما در مجموع حدود ۲۵ درصد درآمدهای این جزیره از حوزه گردشگری است که با توجه به ظرفیت های موجود، رقم اندکی است و باید با توسعه مرکزهای گردشگری این میزان افزایش یابد.
قشم به عنوان بزرگترین جزیره خلیج فارس در جنوب استان هرمزگان واقع شده و با برخورداری از جاذبه های طبیعی، تاریخی و تجاری سالانه میزبان بیش از پنج میلیون تن مسافر است.
- 10
- 3