جمعه ۰۲ آذر ۱۴۰۳
۲۰:۲۸ - ۲۷ خرداد ۱۳۹۶ کد خبر: ۹۶۰۳۰۶۷۰۴
محیط زیست و گردشگری

رییس سازمان میراث‌فرهنگی:

جریان گردشگری ایران با دوستان سیاسی ناموفق است

اخبار اجتماعی,خبرهای اجتماعی,محیط زیست,زهرا احمدی پور
«زهرا احمدی پور» با تکرار پرسش رییس جمهور مبنی بر این که چرا جریان گردشگری ایران با کشورهایی که روابط سیاسی خوبی با آنها دارد یک‌طرفه است، گفت: روسیه حوزه مهمی برای گردشگری ما است و باید سهم مشخصی از بازار وسیع آن داشته باشیم.

به‌ گزارش ایسنا به نقل از روابط عمومی این سازمان، نشست فعالان بازار گردشگری روسیه، امروز شنبه ۲۷ خردادماه ۹۶، با حضور زهرا احمدی‌پور ـ معاون رییس‌جمهور و رییس سازمان میراث‌فرهنگی، صنایع‌دستی و گردشگری ـ، مرتضی رحمانی‌موحد ـ معاون گردشگری ـ، ابراهیم پورفرج ـ رییس جامعه تورگردانان ایران ـ و رؤسا و نمایندگان دفاتر خدمات گردشگری که در بازار روسیه فعال‌اند، برگزار شد.

 

همه مجریان تورهای خارجی، روسیه را هدف بگیرند

احمدی‌پور با اشاره به این که برگزاری این جلسات اقدامات عملیاتی و اجرایی در پی خواهد داشت، تأکید کرد: ناموفق بودن ما در جذب گردشگر از کشورهایی که ارتباط سیاسی خوبی با آن‌ها داریم موضوعی است که باید به‌طور جدی مورد بررسی و پیگیری قرار گیرد.

 

او ادامه داد: رییس‌جمهور هم در ایام نوروز درباره این موضوع صحبت کردند که چرا جریان گردشگری ما با کشورهای روسیه، ترکیه، گرجستان و... یک‌طرفه است و سازمان میراث‌فرهنگی، صنایع‌دستی و گردشگری و فعالان این بخش چه برنامه‌ای برای برقراری توازن گردشگر بین این کشورها و ایران دارند.

 

معاون رییس‌جمهور با تأکید بر این که برنامه عملیاتی برای اقدامات در این مورد باید مشخص شود، اضافه کرد: آسیب‌شناسی موارد مرتبط با بازار گردشگری روسیه از اقدامات مهمی و اولویت‌داری است که باید در دستورکار قرار بگیرد. روسیه یک حوزه مهم برای گردشگری ماست و باید سهم مشخصی از این بازار وسیع داشته باشیم.

 

احمدی پور اظهارکرد: راه‌اندازی کمپین، حضور جدی‌تر در نمایشگاه‌ها، برگزاری دوره‌های آموزشی برای راهنمایان گردشگری، آموزش راهنمایان گردشگری مسلط به زبان روسی، ترجمه و انتشار اطلاعات مربوط به جاذبه‌های متنوع کشور به‌زبان روسی و تعدیل هزینه سفر از مهم‌ترین اقداماتی هستند که برای به‌دست آوردن سهم مناسبی از بازارهای گردشگری روسیه در دستورکار سازمان میراث‌فرهنگی قرار دارند، اما همکاری بخش‌خصوصی در اجرا و عملیاتی کردن این برنامه‌ها از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است.

 

او افزود: باید اقدامات و تمهیدات لازم با هدف توازن‌بخشی ورودی و خروجی گردشگر بین کشور ما با روسیه انجام شود و این امر مهم بدون مشارکت بخش‌خصوصی محقق نمی‌شود.

 

معاون رییس جمهور ادامه داد: سازمان میراث‌فرهنگی، صنایع‌دستی و گردشگری از فعالان بخش خصوصی که در این راستا حرکت می‌کنند حمایت می‌کند و خود این سازمان هم اقدامات عملیاتی و اجرایی را با جدیت پیگیری می‌کند.

 

وی اظهارکرد: استفاده از فرصت برگزاری جام جهانی فوتبال در روسیه موضوع دیگری است که باید به آن توجه کرد. باید امکانات و ظرفیت‌های موجود را برای استفاده بهینه از این فرصت به‌کار بگیریم.

 

رییس سازمان میراث فرهنگی و گردشگری تاکید کرد: هر آژانسی که در بخش خروجی فعال است باید برای ورود گردشگر از روسیه به ایران نیز فعالیت کند و برنامه داشته باشد.

 

لغو ویزا بین ایران و روسیه زمان‌بر است

مرتضی رحمانی‌موحد ـ معاون گردشگری سازمان میراث‌فرهنگی، صنایع‌دستی و گردشگری ـ در ادامه گفت: روسیه یکی از کشورهایی است که در فهرست کشورهای هدف‌گردشگری ایران قرار دارد. در سه سال اخیر جریان توسعه گردشگری بین ایران و روسیه به‌عنوان یکی از موضوعات مهم در تعاملات بین دو کشور مطرح شده است.

 

او افزود: امضای برنامه اقدام مشترک با رییس آژانس فدرال گردشگری روسیه و برگزاری جلسات برای اجرایی کردن این برنامه مشترک از اقدامات مهمی است که برای توسعه گردشگری بین دو کشور انجام شده است. این جلسات در نهایت به عزم برای لغو روادید گروهی بین ایران و روسیه منجر شد، اما طی فرایند اجرای لغو روادید در کشور روسیه زمان‌بَر است.

 

رحمانی‌موحد ادامه داد: با رایزنی‌هایی که با سفارت ایران در روسیه داشتیم، ملاقات با مدیر اجرایی انجمن تورگردانان روسیه انجام شد و در این ملاقات مقرر شد تورگردانان روسی، اکتبر ۲۰۱۷، برای آشنایی با ظرفیت‌ها و جاذبه‌های ایران به کشورمان سفر کنند. میزبان تورگردانان روس، جامعه تورگردانان ایران است و سازمان میراث‌فرهنگی، صنایع‌دستی و گردشگری نقش حامی را برعهده دارد.

 

روس‌ها ایران را نمی‌شناسند

ابراهیم پورفرج ـ رییس جامعه تورگردانان ایران ـ هم در این نشست یادآور شد: بازار روسیه بسیار بزرگ و مهم است و برای موفقیت در این حوزه باید برنامه‌های جدی و هدفمند داشته باشیم.

 

وی بیان کرد: شناخت مردم کشور روسیه از ایران بسیار کم است و به همین دلیل برگزاری فم‌تور (تورهای آشناسازی) یکی از موضوعاتی است که باید با جدیت به آن توجه کرد. همچنین شرکت در نمایشگاه‌ها از دیگر موضوعاتی است که می‌تواند زمینه آشنایی مردم روسیه را با جاذبه‌ها و ظرفیت‌های کشور ما فراهم کند.

 

پورفرج اضافه کرد: ما برای ورود به بازار مهم روسیه به یک سرمایه‌گذاری اولیه برای تبلیغات و معرفی ایران نیاز داریم که باید دولت برعهده بگیرد. همچنین تعدیل کردن نرخ بسته سفر از موضوعات مهم دیگری است که باید پیگیری شود، چراکه درحال‌حاضر ۴۵ تا ۵۰ درصد هزینه سفر به ایران مربوط به هتل است.

 

گردشگران روس در جستجوی آفتاب یا تاریخ؟

اکبر غمخوار، عضو انجمن دفاتر خدمات مسافرتی تهران و از جمله فعالان گردشگری در بازار روسیه نیز در این نشست، اظهار کرد: روس‌ها برای فرار از سرما و استفاده از آفتاب و برای درمان بیماری‌هایی که به‌علت کمبود ویتامین ب به آن دچار می‌شوند به کشورهای ترکیه، مصر و دوبی سفر می‌کنند. آن ها شناختی از ایران و ظرفیت‌هایی که در کشور ما وجود دارد، ندارند. از طرفی هزینه بالای سفر به ایران دلیل دیگری برای سفر نکردن روس‌ها به ایران است. نبودِ راهنمای مسلط به زبان روسی از دیگر موضوعاتی است که باعث از دست رفتن این بازار مهم گردشگری شده است.

 

وی اضافه کرد: روس‌ها به‌دنبال دیدن آثار تاریخی ‌و فرهنگی نیستند و فقط برای استفاده از آفتاب سفر می‌کنند. ما باید تلاش کنیم که امکانات و بستر مناسب را برای نیازهای گردشگران روس فراهم سازیم.

 

غمخوار ادامه داد: روسیه ۲۵ میلیون مسلمان دارد که ما می‌توانیم برای استفاده از این فرصت برنامه‌ریزی کنیم.

 

محمد علیشاهی، از دیگران مدیران گردشگری فعال در بازار روسیه گفت: برخلاف نظر آقای غمخوار، معتقدم که روس‌ها فقط به‌دنبال استفاده از آفتاب نیستند و بازدید از جاذبه‌های تاریخی ‌و فرهنگی ما هم برای آن‌ها جالب است.

 

او ادامه داد: سال گذشته یک تور گردشگری که از روسیه به ایران آمده بود از اصفهان، شیراز، یزد و کاشان بازدید کردند و گفتند که از دیدن این آثار لذت برده‌اند. ما باید یک بسته کامل برای گردشگران روس داشته باشیم و فقط به یک موضوع بسنده نکنیم.

 

رقبای زیادی در روسیه داریم

محمدعلی اشرف‌واقفی ـ عضو هیات مدیره جامعه تورگردانان ایران ـ هم با اشاره به این که ساز وکار بازار گردشگری روسیه با سایر نقاط دنیا متفاوت است، افزود: اگر موفق شویم بازار گردشگری روسیه را بدست بیاوریم، گردشگران آسیای مرکزی را هم می‌توانیم به ایران بیاوریم.

 

او ادامه داد: کار ما در بازار گردشگری روسیه سخت است، چراکه رقبای بسیار زیادی داریم. باید با برگزاری هفته‌های فرهنگی و ارتباط با آژانس‌های فعال در کشور روسیه، جاذبه‌های کشور را به گردشگران روسیه معرفی کنیم.

 

واقعیتی از مردمان روسیه

رکسانا کرم‌پور ـ مدیر یکی از دفاتر خدمات مسافرتی ـ نیز با اشاره به بررسی‌های خود در مورد فرهنگ و علایق مردم روسیه، بیان کرد: روس‌ها هیچ اطلاعاتی درباره سایت‌های تاریخی و جاذبه‌های فرهنگی کشور ما ندارند. ما به همین دلیل، با سفر به دور ایران، اطلاعات مربوط به تمام این جاذبه‌ها را جمع‌آوری و پس از ترجمه در فضای مجازی منتشر کردیم.

 

این فعال گردشگری گفت: روس‌ها مردمانی هستند که خود را با شرایط وقف می‌دهند و می‌توان با کمترین امکانات گردشگران این کشور را به ایران آورد. تبلیغات باید هدفمند و منظم باشد تا نتیجه بهتری از آن حاصل شود

 

 

 

 

  • 18
  • 1
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
هیثم بن طارق آل سعید بیوگرافی هیثم بن طارق آل سعید؛ حاکم عمان

تاریخ تولد: ۱۱ اکتبر ۱۹۵۵ 

محل تولد: مسقط، مسقط و عمان

محل زندگی: مسقط

حرفه: سلطان و نخست وزیر کشور عمان

سلطنت: ۱۱ ژانویه ۲۰۲۰

پیشین: قابوس بن سعید

ادامه
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

وبگاه: yasharsoltani.com

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

خویشاوندان : فرزند موسی کاظم و برادر علی بن موسی الرضا و برادر فاطمه معصومه

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

تحصیلات: فوق لیسانس مدیریت ورزشی

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

همسر: ساناز بیان

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش