به گزارش ایسنا، اسحاق جهانگیری ظهر امروز در جلسه تکریم و معارفه رئیس سازمان حفاظت از محیط زیست با اشاره به برگزاری جلسات مختلف در مجلس شورای اسلامی با حضور وزرای پیشنهادی دولت و بیان برنامههای وزرا در کمیسیونهای اختصاصی اظهار کرد: در حال حاضر فرصت مناسبی در مجلس ایجاد شده که وزرای پیشنهادی به کمک رسانهها فرصت ارائه برنامه و طرح مسائل کشور را پیدا کردهاند. در همین زمینه امیدوار هستم که گفتن مسائل کشور برای مردم و به ویژه نخبگان جامعه فرصت همدلی و همراهی بیشتری میان دولت و مردم ایجاد کند.
وی با بیان اینکه در دولت یازدهم و دوازدهم بزرگترین و مهمترین سرمایه در اختیار رئیسجمهوری، اعتماد بسیار گسترده ای است که وجود دارد، خاطر نشان کرد: دولت قدر این سرمایه بزرگ اجتماعی را می داند و همه تلاش خود را میکند که به مطالبات و خواست های مردم جامع عمل بپوشاند.
معاون اول رئیسجمهور با تقدیر از معصومه ابتکار رئیس پیشین سازمان حفاظت محیط زیست گفت: خانم ابتکار از مدیران برجسته و شجاع و مجرب کشور است که حتی در عرصه بینالمللی نیز نشان داده در عرصه محیط زیست مدیری توانمند است.
جهانگیری ادامه داد: خانم ابتکار علاوه بر اینکه توانسته در عرصه دانشگاهی به عنوان فردی که مسئولیت اجرایی نیز دارد، چهره خوب از خود ایجاد کند، توانسته به عنوان یک زن مسلمان و توانمند که در حوزه مسئولیت خود به خوبی بدرخشید و بحث محیط زیست را به موضوع اصلی کشور تبدیل کند.
وی خاطر نشان کرد: خانواده ابتکار همواره در محیط زیست ایران نام ماندگاری دارند و امیدوارم نام آقا و خانم ابتکار همواره در محیط زیست باشد.
جهانگیری با اشاره به انتصاب ابتکار به عنوان معاون امور زنان و خانواده ریاست جمهوری گفت:حضور ابتکار در دولت و در سمت جدید علاوه بر کمک به زنان و خانوادهها به عنوان کمک به بخش محیط زیستی کشور نیز محسوب میشود.
وی در ادامه صحبتهای خود با اشاره به انتصاب عیسی کلانتری به عنوان رئیس جدید سازمان حفاظت محیط زیست گفت: آقای کلانتری شخصیت علمی ارزشمند و از مدیران با سابقه جمهوری اسلامی ایران است که در حوزه مدیریت کلان از تجربیات ارزشمندی برخوردار است. بخش وسیعی از مسئولیتی که ایشان در دوران وزارت کشاورزی بر عهده داشته اند نیز عمدتا با مسائلی سرو کار داشته که امروز موضوعات اصلی بخش محیط زیست محسوب میشود.
معاون اول رئیسجمهور با اشاره به نامگذاری دولت یازدهم ازسوی رئیسجمهوری به عنوان دولت محیط زیستی در ابتدای این دولت خاطر نشان کرد: به علت آنکه در آغاز کار دولت یازدهم با مسائل پیچیده محیط زیستی در کلان شهرها از جمله تهران با مشکلات مختلف زیست محیطی مواجه بودیم به همین دلیل در دولت فکر شد که باید در مسائل محیط زیستی به طور جدی عمل شود. در نتیجه آقای رئیسجمهور دولت را دولت محیط زیست معرفی کرد اولین مصوبه دولت یازدهم نیز با موضوع احیای دریاچه ارومیه به تصویب رسید.
وی با اشاره به اقدامات عیسی کلانتری در زمینه احیای دریاچه محیط زیست گفت : همت آقای کلانتری و دوستانش در زمینه دریاچه ارومیه دولت را سرافراز کرد و دغدغه های بزرگ ملت ایران را در این زمینه برطرف کرد.
معاون اول رئیسجمهور با تاکید بر اینکه مسائل محیط زیستی از پیچیدگی های بسیاری برخوردار است و نیز ذی نفعان بسیاری دارد، افزود: مسئله محیط زیست موضوع فانتزی نیست بلکه مسئله جدی و عاجل برای کشور محسوب میشود و چنانچه که بخواهیم به امروز و آینده کشور فکر کنیم نمی توانیم نسبت به محیط زیست کم توجه باشیم.
جهانگیری با بیان اینکه حتما باید دقت کنیم که تهدیدات جدی پیش روی ما وجود دارد، اظهار کرد: در عین حال باید آگاه باشیم که فقط تهدید پیش روی ما نیست بلکه فرصتهایی هم وجود دارد.
به گزارش ایسنا اسحاق جهانگیری در ادامه صحبتهای خود در جلسه تکریم و معارفه رئیس سازمان محیط زیست که نخستین سخنرانی او در دولت دوازدهم محسوب میشد با تاکید بر گستردگی مسائل زیست محیطی در دنیا گفت: مسائل زیست محیطی همواره مسئله جدی هم در سطح منطقه و جهانی و هم در سطح ملی بوده است و این گونه نیست که چنانچه در نقطه ای از دنیا به مسائل زیست محیطی آسیبی وارد شود،سایر نقاط از این آسیب مصون بماند.
معاون اول رئیسجمهور با انتقاد از اقدام رئیسجمهور ایالات متحده آمریکا مبنی بر خروج از معاهده زیست محیطی پاریس اظهار کرد: کاری که رئیسجمهور آمریکا کرد و خودرا از توافق پاریس کنار کشید، موجب ایجاد بی آبرویی و بی اعتباری برای او شد.
وی همچنین با بیان اینکه ایران تا صنعتی شدن فاصله بسیاری دارد، اظهار کرد: ما کشوری در حال توسعه هستیم و نمی توانیم نسبت به توسعه و چالش های پیش رو متفاوت باشیم. ما مکررا گفته ایم که به دنبال توسعه پایدار و متوازن هستیم و توسعه ای را نمی خواهیم که فردای ایران را از بین ببرد.
جهانگیری افزود: ما می خواهیم ایران را توسعه دهیم و جنگل ها و محیط زیست خود را نیز حفظ کنیم. در همین راستا باید راهکاری بیابیم تا هم کشور توسعه یابد و هم به مسائل محیط زیستی توجه شود. این وظیفه برعهده مدیران کشور است که توسعه ای همه جانبه در کشور مستقر نماید.
معاون اول رئیسجمهور با تاکید بر لزوم تقویت ارتباط سازمان محیط زیست با بخش های دیگر کشور گفت: باید تصویری واقعی از محیط زیست کشور برای مردم ترسیم شود و آنها در جریان مسائل محیط زیستی قرار بگیرند. محیط زیست، دولت و بخش خصوصی نمی شناسد بلکه موضوعی عمومی است.
وی خشکسالی، آلودگی هوای کلان شهرها، ریزگردها و گرد و غبار را از جمله چالشهای پیش روی کشور در حوزه محیط زیست عنوان و تاکید کرد: باید به کمک یکدیگر دست به کار شویم تا بتوانیم برای مسائل اصلی کشور چاره اندیشی کنیم.
جهانگیری با اشاره به نتایج حاصل از یک نظرسنجی مردمی که اخیرا انجام شده است، اظهار کرد: از مردم در یک نظرسنجی خواسته شده بود که ده اولویت کشور را تعیین کند و حائز اهمیت است که به جز مسائل هستهای و بیکاری و انتخابات پیش رو، از ده اولویت عنوان شده از سوی مردم چهار موضوع محیط زیستی وجود داشت.
معاون اول رئیسجمهور اظهار کرد: امیدواریم دولت دوازدهم با عزم جدیتر و با تکمیل پروژههایی که در دولت یازدهم آغاز به کار کردهاند بتواند در زمینه مسائل مختلف به ویژه مسائل محیط زیستی خدمت ارزندهای از خود به جای بگذارد.
وی در پایان برای عیسی کلانتری و معصومه ابتکار آرزوی موفقیت کرد و گفت: امیدوارم آقای دکتر کلانتری بتواند در پایان دولت دوازدهم کارنامه خوب و درخشانی از عملکرد خود ارائه دهد. همچنین امیدوارم که خانم ابتکار نیز در بخش زنان وخانواده کارنامهای درخشان از خود به جای بگذارد.
به گزارش ایسنا در این مراسم اسحاق جهانگیری با اهدای لوح تقدیری به معصومه ابتکار خدمات او در سازمان محیط زیست را تکریم کرد و حکم انتصاب عیسی کلانتری به عنوان رئیس سازمان حفاظت محیط زیست که به امضای رئیسجمهوری رسیده بود را به او تقدیم کرد.
==================
ابتکار:دلیل «نه» گفتنهایم به برخی طرحها قانونی بود
به گزارش ایسنا، مراسم تودیع و معارفه رییس سازمان حفاظت محیط زیست عصر امروز (۲۳ مرداد ماه) با حضور اسحاق جهانگیری - معاون اول رئیس جمهور، ولیالله سیف - رئیس کل بانک مرکزی، مدیران و کارشناسان محیط زیست و جمعی از فعالان این حوزه در سازمان حفاظت محیط زیست برگزار شد و طی آن عیسی کلانتری از امروز فعالیت خود را به عنوان رییس جدید سازمان حفاظت محیط زیست آغاز کرد.
معصومه ابتکار که در دولت دوازدهم به سمت معاونت رئیس جمهور در امور زنان و خانواده منصوب شده است -در این مراسم اظهار کرد: در چهار سال گذشته ۱۰۰ هزار مورد درخواست بهره برداری و استقرار صنایع و معادن و اجرای پروژههای مختلف اقتصادی، توسعهای داشتیم که سعی کردیم بهطور قانونمند و با رویکرد مثبت تقاضاها را مورد ارزیابی زیست محیطی قرار دهیم.
وی با بیان اینکه اطمینان میدهم در چهار سال گذشته هیچ طرحی بدون انجام ارزیابی زیست محیطی اجرا نشد،گفت: از ۱۰۰ هزار تقاضای اجرای پروژههای توسعهای بیش از ۸۵ تا ۹۰ درصد آنها مجوز سازمان حفاظت محیط زیست را گرفتند. این سازمان بر اساس قانون به ۱۰ تا ۱۵ درصد طرحها «نه» گفت.
ابتکار تاکید کرد: اگر به ساخت یک رستوران در بستر رودخانه ،به تاسیس یک صنعت روی سفره آب شهری و به استحصال معدن داخل اثر طبیعی ملی «نه» میگوییم، این تصمیم بر اساس قانون است.
رئیس سابق سازمان حفاظت محیط زیست در ادامه اظهار کرد: اگر میخواهیم وضعیت شکننده و وخیم محیط زیست ایران را تغییر دهیم باید بتوانیم به برخی تقاضاها «نه» بگوییم و در برابر آنها مقاومت کنیم. برخی در این دوره اعلام میکردند که محیط زیست، محیط ایست است ولی من میگویم اگر کنترل و مدیریت در اجرای طرحهای توسعهای صورت نگیرد محیط زیست به «محیط نیست» تبدیل میشود.
ابتکار با تاکید بر اینکه در جاهایی بر اساس قانون و مقررات به برخی طرحها «نه» گفتیم، اظهار کرد: همه این مخالفتها برای تنظیم توسعه کشور بود اما ما به همان ۸۵ درصد طرحهایی که مجوز دادیم اعم از صنایع و معادن افتخار میکنیم. این افتخار سازمان محیط زیست در دولت یازدهم است که توانست در قانون معادن آئیننامه زیست محیطی را که قبلا حذف شده بود لحاظ کند.
معاون رئیس جمهور با اشاره به اینکه سازمان حفاظت محیط زیست هیچ مشکلی با رشد و اقتصاد سبز ندارد، گفت: ایران بحرانهای جدی در حوزه محیط زیست دارد که باید با گسترش فرهنگ مشارکت و همکاری مردم به سمت رفع معضلات حرکت کند.
ابتکار تاکید کرد: برنامه آقای کلانتری در سازمان حفاظت محیط زیست ادامه برنامه این سازمان در دولت یازدهم خواهد بود.
وی اظهار کرد: محیط زیست ایران بسیار بهتر از سال ۹۲ است. با اینکه آسیبهای بسیاری هم من و هم خانوادهام از جراحتها و بیانصافیهای برخی افراد دیدیم ولی همه آنها از بین رفته و برای من خاطره و تجربههای خوبی از حضورم در سازمان محیط زیست باقی مانده است.
به گزارش ایسنا، معاون رئیس جمهور ضمن تشکر از مقام معظم رهبری اظهار کرد: سخنرانی مقام معظم رهبری در اسفند سال ۹۳ و ابلاغ سیاستهای کلی نظام در حوزه محیط زیست پشتوانهای برای حرکت سازمان محیط زیست در دولت یازدهم ایجاد کرده است.
ابتکار با اشاره به حمایتهای جدی آیت الله هاشمی رفسنجانی از سازمان محیط زیست گفت: ایشان تمام حمایت خود را در حفظ محیط زیست و سیاستگذاریهای دقیق در این حوزه به خرج دادند و حمایتهای ایشان مقدمه بسیاری از تحولات بارز در حوزه محیط زیست شد.
ابتکار با تاکید بر اینکه دولت یازدهم به حق دولت محیط زیستی نامگذاری شده است، افزود: روحانی حمایت جدی از محیط زیست در دولت یازدهم داشتند و حتی با وجود گروهها و اشخاص مداخله گر در کار سازمان محیط زیست، کاری کردند که این سازمان بتواند با موفقیت گامهای مهمی بردارد.
معاون رئیس جمهور و رئیس سابق سازمان حفاظت محیط زیست ضمن تشکر از اسحاق جهانگیری معاون رئیس جمهور گفت: آقای جهانگیری در تعیین لوایح، آئیننامهها و مصوبات عدیده زیست محیطی نقش مهمی در دولت یازدهم داشتند.
ابتکار در ادامه اظهار کرد: تشکر ویژهای از سید محمد خاتمی دارم که همواره کمکهای بسیاری برای پیشبرد اهداف و کارهای من داشتند.
وی ضمن تشکر از محیط بانان، یاد ۱۱۹ شهید محیط بان را پاس داشت و گفت: در دوره خدمت من در سازمان محیط زیست در دولت یازدهم سه محیط بان به شهادت رسیدند که یاد و خاطره آنها را پاس میدارم.
ابتکار در ادامه با قدردانی از مدیران، کارشناسان و معاونان خود نیز، اظهار کرد: من در این دوره همکاران سخت کوشی داشتم که مجبور بودند ساعتهای بسیاری کار کنند. همچنین از معاونانی بهره مند بودم که بسیاری از امور را میدان داری کرده و در مقابل بسیاری از مشکلات ایستادگی کردند تا محیط زیست به نقطه اعتدال برسد.
رئیس سابق سازمان محیط زیست تاکید کرد: خدا را شاکرم که امروز در بسیاری از شهرهای کشور هوا سالمتر است و شهروندان ایرانی هوای بهتری تنفس میکنند.
وی اظهار کرد: خوشحالم که با وجود مخالفتها با طرح ممنوعیت شکار توانستیم با ایجاد طرح قرق اختصاصی، مدیریت و پرورش حیات وحش را راهاندازی کنیم.
ابتکار با بیان اینکه تشکلهای مردم نهاد محیط زیست در این دوره بسیار تقویت شدند گفت: در دولت یازدهم تشکلهای مردم نهاد را باور کردیم و آنها همیشه در کنار ما برای حفظ محیط زیست بودند. همواره از انتقادات آنها استفاده کردیم. در دولت یازدهم شبکه ملی سازمانهای مردم نهاد محیط زیست ایران ایجاد شد که این شبکه کمک حال سازمان حفاظت محیط زیست در دولت دوازدهم نیز خواهد بود.
به گزارش ایسنا، ابتکار ضمن تشکر از حضور هنرمندان در عرصه حفظ محیط زیست کشور گفت: در این دوره با همت هنرمندان جشنواره فیلم سبز در اشل بینالمللی برگزار شد، همچنین در این دوره علاوه بر اینکه تصویر یوز بر پیراهن ملی پوشان فوتبال ایران نقش بست تعداد زیادی از ورزشکاران سفیر محیط زیست شدند.
معاون رئیس جمهور با اشاره به اینکه اساتید دانشگاهها در دولت یازدهم همکاری خوبی با سازمان محیط زیست داشتند اظهار کرد: در شرایط حاضر دو واحد درسی اختیاری محیط زیست در دانشگاههای ایران تدریس میشود. همچنین اولین کتاب درسی انسان و محیط زیست برای مقطع یازدهم در مهر ماه امسال توسط کلانتری، رییس جدید سازمان محیط زیست رونمایی خواهد شد.
وی با بیان اینکه دستاوردهای سازمان محیط زیست در دو دوره دو ساله و چهارساله منتشر شده است گفت: سازمان محیط زیست طی چهار سال گذشته دستاوردهای مهمی داشته است که بهبود وضعیت تالابها از مهمترین آنها به شمار میآید. احیای دریاچه ارومیه، هورالعظیم و هامون با مشارکت مردم اتفاق مهمی است.
ابتکار با اشاره به اینکه در بخش صنعت گامهای مهم در زمینه سبز شدن اقتصاد ملی برداشته شده است، تصریح کرد: مشاغل سبز با همکاری وزارت رفاه تعریف شد که امیدواریم در دولت دوازدهم استمرار یابد.
ابتکار در ادامه با اشاره به دستاوردهای سازمان محیط زیست در حوزه بینالملل اظهار کرد: ۲۰ تفاهمنامه بینالمللی و منطقهای دو جانبه و چند جانبه داشتیم. همچنین ۷۰ دوره توان افزایی با کمترین هزینه برای محیط بانان برگزار شد.
معاون رئیس جمهور و رئیس سابق سازمان حفاظت محیط زیست در پایان اظهار کرد: به طور کلی پایه گذاری اساسی و خوبی در دولت یازدهم در حوزه محیط زیست صورت گرفته است. امیدواریم سازمان محیط زیست در دولت دوازدهم در پیمودن این مسیر موفق عمل کند.
==================
رئیس سازمان حفاظت محیط زیست:«آب» بزرگترین مشکل کشور
به گزارش ایسنا، عیسی کلانتری امروز در مراسم معارفه خود به عنوان رئیس جدید سازمان حفاظت محیط زیست که عصر امروز (دوشنبه ۲۳ مرداد ماه) با حضور اسحاق جهانگیری معاون اول رئیس جمهور و رئیس کل بانک مرکزی در سازمان حفاظت محیط زیست برگزار شد، گفت: نتایج سیاستها و عمل دهه ۶۰ و ۷۰ را امروز میبینیم. در دورهای به خاطر تولید چند تُن گندم اضافی منابع آب و خاک از بین رفت. در حقیقت با سیاستهای احساساتی، منابع پایدار محیط زیست را از دست دادیم و امروز دچار گرفتاریهای متعدد در این حوزه هستیم.
وی تاکید کرد: در دهه ۶۰ و ۷۰ رفتارهای احساسی جایگزین رفتارهای منطقی شد و شور و شوق انقلابی برای تولید بیشتر، رفع نیاز از خارج و استقلال کوتاه مدت باعث ایجاد آسیبهایی به منابع آب و خاک کشور شد.
معاون رئیس جمهور و رئیس سازمان حفاظت محیط زیست با اشاره به اینکه در سیاستهای تولیدی گذشته، درازمدت و آثار سیاستهای تولیدی بر منابع زیست محیطی مورد توجه قرار نگرفته بود ادامه داد: امروز بزرگترین مشکل و مسئله کشور ما آب است.
کلانتری با تاکید بر اینکه مشکلات مربوط به آلودگی هوا قابل حل است ولی مسائل مربوط به آب به راحتی قابل جبران نیست افزود: فاجعه کشور ما در آب است و گرفتاری اصلی محیط زیست کشور در منابع آبی است. جنگلهای زاگرس حتی در دوره یخبندان از بین نرفته بودند ولی امروز در آتش بیماری میسوزند.
رئیس جدید سازمان حفاظت محیط زیست اعلام کرد: زمانی ۷۰ میلیون واحد دامی داشتیم و میگفتیم این تعداد دام خارج از ظرفیت مراتع است. امروز تعداد واحدهای دامی به ۱۲۰ میلیون رسیده است. زمانی برای تولید ۱۲۰ هزار تُن گوشت دامداران را مورد حمایت جدی قرار میدادیم. تولید ۱۲۰ هزار تُن گوشت فرسایش خاک بسیاری برای کشور ایجاد کرد و تولید ۱۲۰ هزار تن گوشت را با یک میلیارد تن خاک به طور سالانه عوض کردیم.
رئیس سازمان حفاظت محیط زیست تاکید کرد: وضعیت محیط زیست امروز کشور را نمیتوان به گردن دوره پهلوی انداخت چرا که این اتفاقات بعد از انقلاب رخ داده است. حتی اگر حاکمیت و دولت خواهان تغییر و اصلاح وضعیت محیط زیست هم باشند، تنها بخشی قابل جبران و بخشی غیر قابل جبران است.
وی گفت: در دهه ۶۰، ۶۸ میلیارد متر مکعب میزان مصرف آب بود ولی امروز این میزان به ۹۷ میلیارد متر مکعب رسیده است. ۱۱۰ درصد آب تجدیدپذیر در کشور ما مصرف میشود این در حالیست که موسسات بینالمللی اجازه مصرف بالای ۴۰ درصد آب تجدیدپذیر را نمیدهد.
رئیس سازمان حفاظت محیط زیست با اشاره به از بین رفتن تالابها در سالهای گذشته اظهار کرد: مهار کردن سیلابها از طریق ایجاد سدها باعث از بین رفتن دریاچهها و تالابها شده است، چون این اکوسیستمهای آبی با سیلابها زنده هستند.
کلانتری تاکید کرد: امروز به دلیل سیاستهای غلط در دهه ۶۰ و ۷۰ هزینههای ۱۰۰ برابری پرداخت میکنیم. اگرچه جبران برخی مسائل زیست محیطی مثل آلودگی هوا امکانپذیر است ولی برگرداندن آب و خاک به طور ۱۰۰ درصد ممکن نیست.
رئیس جدید سازمان حفاظت محیط زیست با تاکید بر اینکه وضعیت محیط زیست کشور را یک نفر به تنهایی نمیتواند تغییر دهد، گفت: من به تنهایی نمیتوانم شرایط محیط زیست را به سمت بهبودی ببرم بنابراین مردم و دولت باید به داد سازمان حفاظت محیط زیست برسند. این سازمان باید ۱۶۴ میلیون هکتار از عرصههای محیط زیست را حفظ و حراست کند. بنابراین همه باید به کمک محیط زیست بیایند.
کلانتری در پایان اظهار کرد: امیدواریم با کمک خانم ابتکار که سمبل حفظ محیط زیست در عرصه جهانی هستند، وضعیت محیط زیست کشور را به سمت بهبود سوق دهیم.
- 14
- 6