چهارشنبه ۰۳ بهمن ۱۴۰۳
۱۰:۵۸ - ۲۳ آبان ۱۳۹۶ کد خبر: ۹۶۰۸۰۵۸۷۴
محیط زیست و گردشگری

شلاق بن_بروجن بر زاینده رود

زاینده رود,اخبار اجتماعی,خبرهای اجتماعی,محیط زیست
یک متخصص مدیریت منابع آب گفت که طرح بن-بروجن در حال حاضر به درخواست تعدادی از نمایندگان اصفهان متوقف شده، اما شرایط حوضه زاینده رود فوق بحرانی است و رودخانه و تالاب گاوخونی خشک است و کیفیت و حجم آب های زیرزمینی کاهش پیدا کرده، اگر این شلاق جدید را هم به زاینده رود بزنند وضعیت از این هم بدتر خواهد شد.

حمیدرضا صفوی در گفت و گو با ایسنا با بیان اینکه طرح بن-بروجن به نام انتقال آب جهت مصرف در بخش شرب و بهداشت است، اظهار کرد: این رقم اعلام شده بیش از نیاز آب شرب و بهداشت مردم آن منطقه است و حتی بخش صنعت و کشاورزی را نیز در بر می گیرد.

 

 

وی با بیان اینکه طرح انتقال آب به بن-بروجن نیاز به یک پیش نیاز اصلی دارد، افزود:  ابتدا باید انتقال آب به حوضه زاینده رود انجام شود تا پس از آن، بتوان این آب را از این حوضه خارج و به حوضه دیگری وارد کرد، بنابراین تا انتقال آب از طریق تونل سوم و طرح بهشت آباد انجام نشود نمی توان روی طرح تاکید داشت.

 

این استاد دانشگاه صنعتی اصفهان با بیان اینکه اگر انتقال آب انجام شود شرایط زاینده رود  بدتر می شود، تصریح کرد: طرح های دیگری نیز برای جایگزینی انتقال آب به این شهرها وجود دارد، به عنوان نمونه می توان از داخل حوضه و از سبز کوه آب را به آنجا انتقال داد، اگر این آب جایگزین طرح انتقال از حوضه زاینده رود شود، از نظر فنی توجیه پذیر و از منظر قتصادی به صرفه تر است.

 

صفوی ادامه داد: اشکالات عمده ای نسبت به این انتقال وجود دارد، زیرا این طرح تحت شرایطی انجام می شود که رودخانه زاینده رود دارای تنش وسیعی است و از نظر علمی، مناسبات اجتماعی و زیست محیطی هیچ گونه توجیهی ندارد، زیرا آب انتقالی به حوضه آبریز زاینده رود دوباره به حوضه کارون آن هم با صرف انرژی زیاد ناشی از پمپاژ برگردانده می شود .

 

وی با بیان اینکه انتقال۴۲ تا ۴۵ میلیون متر مکعب آب، بیش از نیاز شرب و بهداشت افرادی است که در آن منطقه زندگی می کنند، گفت: تعداد جمعیتی که قرار است از طریق طرح انتقال آب بن-بروجن دارای آب شوند بیش از پنج الی شش میلیون متر مکعب آب نیاز ندارند.

 

صفوی خاطر نشان کرد: بر اساس طرح پیشنهادی که "آب از منطقه سبز کوه به بن-بروجن منتقل شود"، هم به لحاظ فنی و هم اقتصادی به ویژه مصرف انرژی مقرون به صرفه تر است.

 

استاد دانشگاه صنعتی اصفهان گفت: به نظر می رسد بخشی از مخالفت های مردمی و تنش های اجتماعی که ایجاد می شود به این دلیل است که بعضی از طرح هایی که مجوز دارد اجرا و برخی دیگر به فراموشی سپرده می شوند و همتی برای اجرا و انجام آنها نیست. این دوگانگی ها باعث ایجاد تنش های اجتماعی شده است.

 

صفوی با بیان اینکه امکان انتقال آب از داخل حوضه کارون به بن-بروجن وجود دارد، تصریح کرد: این طرح ها دارای موضوعاتی فراتر از مسایل فنی هستند و اولویت های اجرایی، تامین اعتبار، ... نشان می دهد که بعضی از طرح ها دارای اولویت خاص است، اما شرایط زاینده رود  اصلا مناسب نیست و با مشکلات مربوط به خشکی رودخانه و تالاب گاوخونی درگیر است و اگر سالانه ۴۲ میلیون متر مکعب آب نیز از حوضه زاینده رود  خارج شود، شرایط و وضعیت تالاب و زاینده رود از این نیز بدتر می شود.

 

وی تصریح کرد: کسی مخالف انتقال آب برای شرب و بهداشت نیست، اما اگر بتوان این آب را از جایی مناسب تر تامین کرد باید آن را در اولویت قرار داد، هم چنین زمانی قرار بود حدود ۲۵۰ میلیون متر مکعب آب از طریق بهشت آباد وارد زاینده رود شود، اما در حال حاضر می خواهند ۴۲ میلیون متر مکعب آب نیز از این حوضه به بن-بروجن منتقل کنند، بدون این که هنوز طرح بهشت آباد اجرا شود.

 

این متخصص حوزه آب تصریح کرد: بهشت آباد از جمله طرح های مصوب بوده که تامین اعتبار و اوراق مشارکت روی آن فروخته شده و جلو رفته است، اما در ادامه با مشکلاتی مواجه شد، ولی باید به یاد داشت که این طرح شروع شده بود و براساس آن بارگذاری های جدیدی برای مصرف آب در حوضه انجام شده است.

 

صفوی اظهار کرد: ریشه این مسایل از زمانی که قانون مدیریت استانی آب به جای مدیریت حوضه ای در سال ۱۳۸۴ تصویب شد، شروع شد. به جای اینکه مرزهای حوضه ها، به عنوان مرزهای مدیریت آب قرار گیرند، مرزهای سیاسی، مرزهای مدیریت آب شدند که پیامد این موضوع، همین موارد است که اکنون برای زاینده رود پیش آمده و مصارف ناخواسته در بالادست حوضه برای آن ایجاد کرده اند.

 

وی تصریح کرد: طرح بن-بروجن در حال حاضر به درخواست تعدادی از نمایندگان اصفهان متوقف شده، اما شرایط حوضه زاینده رود فوق بحرانی است و رودخانه و تالاب گاوخونی خشک است و کیفیت و حجم آب های زیرزمینی کاهش پیدا کرده، اگر این شلاق جدید را هم به زاینده رود بزنند وضعیت از این هم بدتر خواهد شد. به لحاظ فنی می توان با ملاحظاتی آب را از جای بهتر و اقتصادی تر که معقولیت علمی نیز داشته باشد تامین کرد، البته با این حجم نیز نیاز نیست و بن-بروجن بیشتر از پنج الی شش میلیون متر مکعب آب نیاز ندارد.

 

استاد دانشگاه صنعتی اصفهان اضافه کرد: اجرای این طرح در گرو این بود که۲۵۰ میلیون متر مکعب آب وارد حوضه زاینده رود شود، اما چرا در حال حاضر پیش نیاز این طرح رعایت نشده است، وقتی این پیش نیاز رعایت نشده ۴۲ میلیون متر مکعب آب باید از منابع آبی که وجود ندارد تخصیص داده شود.

 

 

  • 11
  • 2
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
هیثم بن طارق آل سعید بیوگرافی هیثم بن طارق آل سعید؛ حاکم عمان

تاریخ تولد: ۱۱ اکتبر ۱۹۵۵ 

محل تولد: مسقط، مسقط و عمان

محل زندگی: مسقط

حرفه: سلطان و نخست وزیر کشور عمان

سلطنت: ۱۱ ژانویه ۲۰۲۰

پیشین: قابوس بن سعید

ادامه
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

وبگاه: yasharsoltani.com

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

خویشاوندان : فرزند موسی کاظم و برادر علی بن موسی الرضا و برادر فاطمه معصومه

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

تحصیلات: فوق لیسانس مدیریت ورزشی

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

همسر: ساناز بیان

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش