سه شنبه ۱۵ آبان ۱۴۰۳
۱۰:۲۶ - ۲۶ دي ۱۳۹۶ کد خبر: ۹۶۱۰۰۶۹۹۳
محیط زیست و گردشگری

رئیس سازمان محیط زیست:

حق هوای پاک بر حق هسته ای مقدم است

عیسی کلانتری,اخبار اجتماعی,خبرهای اجتماعی,محیط زیست
عیسی کلانتری با بیان اینکه حق هوای پاک بر حق هسته ای مقدم است، گفت: ما قانون را اجرا خواهیم کرد و فریاد هر که می‌خواهد بلند شود. همکاران من باید خودشان را برای یک رویارویی بزرگ آماده کنند.

به گزارش مهر، رئیس سازمان حفاظت محیط زیست در نشست تخصصی نحوه اجرایی کردن قانون هوای پاک گفت: اصولاً محیط زیست ما وضع خوبی ندارد. آلودگی هوا، آب، خاک و محیط را داریم. دلیل اصلی آن هم این است که بیشتر از آنکه با جامعه کار بکنیم و مردم را آموزش دهیم و با حقوق خودشان آشنایشان کنیم، بیشتر عمر را به تبلیغ کردن گذاشتیم. تبلیغات کم حاصلی که امروز این دشواری های زیست محیطی را به ارمغان آورده است.

 

عیسی کلانتری افزود: حمایت های بی حد و حصر از تولید داخل به هر قیمتی حتی به قیمت جان مردم انجام می‌شود. وقتی که یک گروه اندک برای جامعه تصمیم می‌گیرند و پیامد آن به هم ریختن وضع زندگی مردم است در عمل مردم مردم زیاد می‌گوییم و حرف‌هایی از این دست که حق با مردم است و مردم باید بدانند و خواسته‌های مردم عملی بشود ولی وقتی رانت های اقتصادی پیش می‌آید مردم فراموش می‌شوند و مردم را با هزاران مشکل گرفتار می‌کنیم.

 

وی تأکید کرد: در همین یک ماه گذشته هوای کلانشهرهای کشور را ببینیم. خوشبختانه تهران آلوده‌ترین شهر در یک ماه گذشته نبوده است. پنج یا شش شهر از تهران آلوده‌تر داشته‌ایم. آیا با این دلایل آلودگی می‌شود مبارزه کرد و با کسانی که هوای ناسالم را ایجادکردند رویارو شد. کسانی که آلودگی را ایجاد می‌کنند هم از نظر اقتصادی و هم از نظر سیاسی خیلی قوی هستند.

 

معاون رئیس جمهور ادامه داد: همه چیز را با هم نمی‌شود به مردم تحویل داد. هم اجازه داد گازوییل آلوده‌تر از استاندارد عرضه شود. خودروهای آلوده کنننده اجازه داشته باشند وارد شهرها شوند. ساختمان سازی ها متوقف نشود. شهرداری ها به دلیل آنکه سیستم حمل و نقل ندارند وسایل آلوده‌کننده را وارد شهر کنند و مردم بیچاره هم بگویند ما هم هوای پاک که حقمان است می‌خواهیم و هم حمل و نقل و ساختمان سازی و فعالیت‌ واحدهای تولیدی آلوده‌کننده را.

 

کلانتری تصریح کرد: یک خلأ قانونی نه از نظر قانون بلکه از نظر اجرایی در کشور وجود دارد. وقتی مسئولان ما می‌بینند یک کارخانه آلوده‌کننده است و می‌خواهند آن را تعطیل کنند از بالادست می‌گویند شما می‌خواهید پنج هزار نفر را بیکار کنید و برق کشور را هم قطع کنید.

 

وی تأکید کرد: قانون هوای پاک تا حدودی تکلیف را مشخص کرده است. به دلیل محدودیت شدید بودجه در کل دولت و سازمان محیط زیست ما نمی‌توانیم کارهای خیلی پر هزینه انجام دهیم. باید اولویت ها را با بیشترین بازدهی در نظر بگیریم. همین الان فصل بررسی بودجه است. همه به دنبال هزینه هستند اما هیچ‌کس به دنبال درآمد نیست. اقتصاد و تولید ایجاد شود اما عوارض دریافت نکنیم.

 

رئیس سازمان حفاظت محیط زیست گفت: محیط زیست هم بخشی از زندگی مردم است. متأسفانه چهل سال پس از انقلاب هنوز حرکت‌های پوپولیستی و عوام فریبانه در کشور قالب است. همه هوای پاک می‌خواهند اما هوای پاک با شرایطی به وجود می‌آید. افسر راهنمایی رانندگی می‌گوید اگر من کامیون آلوده‌کننده را بخوابانم زندگی او چگونه تأمین می‌شود.

 

کلانتری تصریح کرد: هوای پاک جلوتر از حق هسته ای حق مردم است. آب پاک هم همین‌طور است. می‌گویند نمی‌توانیم گازوییل استاندارد فراهم کنیم و بروید گازوییل پاک وارد کنید. در حالی که مردم برای حمایت از تولید داخلی باید همین گازوییل آلوده را استفاده کنند و برایش فیلتر چند میلیونی بخرند که ۲۴ ساعت بعد از کار می‌افتد.

 

وی هشدار داد: استاندارد می‌گویید گازوییل بیش از ۵۰ واحد گوگرد نباید داشته باشد اما در شهر مشهد گازوییل ۸ هزار واحدی و در اصفهان گازوییل ۶ هزار واحدی تولید می‌شود. امروز حدود دو سوم آلودگی شهرهای بزرگ و تهران مربوط به خودروهای گازوییل سوز و فرسوده است. در تهران کامیون ۴۵ ساله تردد می‌کند و گازوییلی که چندین برابر استاندارد گوگرد دارد می‌سوزاند.

 

رئیس سازمان حفاظت محیط زیست گلایه کرد: امیدوارم قانون هوای پاک کمکی کند ولی اگر اراده ملی برای محیط زیست در کشور نباشد شاید این قوانین کارساز نباشد. همان‌طور که در حوزه آب هم قانون داریم. از تصویب قانون توزیع عادلانه آب ۳۵ سال می‌گذرد اما امروز تهدید آبی نه فقط محیط زیست که زندگی مردم را تهدید می‌کند. به کدام بخش‌ها از آن قانون عمل کردیم؟ برداشت‌های غیرمجاز چه آب‌های سطحی و چه آب‌های زیرزمینی و مصارف غیرمجاز داریم. حتی محیط زیست خبر از حقابه زیست محیطی خودش نداشت که امروز ریزگردهای منشأ داخلی تمام خوزستان و جنوب غرب کشور را گرفته است.

 

کلانتری تصریح کرد: قانون داشتن خیلی مهم است اما اجرای قانون به مراتب مهم‌تر ار اصل قانون است. قطعاً اگر آیین نامه‌های اجرایی قانون هوای پاک تا پایان سال به تصویب برسد یقین بدانید ما قانون را اجرا خواهیم کرد و فریاد هر خودروسازی که می‌خواهد بلند شود. همکاران من باید خودشان را برای رویارویی بزرگ برای اجرای قانون آماده کنند. جمهوری اسلامی این قانون را از نظر اجرایی و شرعی تأیید کرده و به دولت و سازمان های ذیربط ابلاغ شده است و ما باید از این قانون پاسداری کنیم.

 

وی گفت: ما موظفیم کمک کنیم کشور توسعه پیدا کند. موظفیم کمک کنیم وضعیت معیشت و زندگی مردم بهتر شود اما در عین حال موظفیم هوای پاک و آب پاک برای مردم فراهم کنیم. این یک وظیفه ملی و قانونی است.

 

رئیس سازمان حفاظت محیط زیست تصریح کرد: خیلی فشارها روی ما خواهد آمد اما طبق آمار وزارت بهداشت ۲۹ هزار نفر در سال بر اثر آلودگی هوا می‌میرند. قرار بود درصدی به قیمت انرژی اضافه شود جلویش گرفته شد. قرار بود تخصیصی به حوزه پسماند و آبخیزداری و جلوگیری از ریزگرد داشته باشیم فعلاً معلق شده است.

 

کلانتری تأکید کرد: فریاد نمایندگان بلند شده که جنگل های بلوط ما خشک شود و بسوزد اما جنگل که بیهوده نمی‌سوزد رفتار ما در چهل سال گذشته باعث شده جنگل ها بسوزد. توسعه و تولید چیز خوبی است ولی وقتی فشار می‌آورند که دام افزایش یابد یادمان باشد در سال ۶۱ می‌گفتیم ۶۳ میلیون دام بیش از ظرفیت مراتع ماست و اکنون ۱۲۰ میلیون دام داریم و این‌ها فشار به مرتع و خشک شدن زاگرس و جنگل ها را به دنبال دارد. وقتی درخت خشکید با انعکاس نور خورشید در یک شیشه شکسته آتش می‌گیرد و جنگل می سوزد. این نتیجه رفتار غلط خود ماست که می‌بینیم.

 

وی ادامه داد: بخشی از خشکی به تغییر اقلیم بر می‌گردد اما بخشی هم به تاراج کردن منابع آبی بر می‌گردد. هزار خودروی فرسوده وقتی به ده هزار رسید نتایجش مشخص نشد اما وقتی به ۶۰ هزار دستگاه رسید نتیجه را می‌بینیم.

 

رئیس سازمان حفاظت محیط زیست گفت: ما پول خیلی کم داریم. بودجه محیط زیست کل کشور تقریباً نصف سازمان دامپزشکی و یک سوم بودجه سازمان جنگل هاست. بودجه ما ۴ برابر شورای نگهبان ۱۲ نفره است اما با پول کم باید راندمان بالا داشته باشیم. باید تشخیص دهیم این بودجه را چطور هزینه کنیم. مدیران کل استانی خودشان باید استان خودشان را مدیریت کنند و هیچ نیازی هم نیست به تهران وصل شوند مگر در مواردی که قانون تصریح کرده است.

 

کلانتری در پایان خطاب به مدیران کل استانی خود تصریح کرد: خودتان راسا باید مشکلات استان را رفع کنید و از سال آینده هم خودتان قانون هوای پاک را اعمال کنید. استاندار اولین کسی خواهد بود که فشار خواهد آورد و نمایندگان و فرمانداران پس از او اما محکم باید بایستید تا مردم کمی به حق خودشان برسند.

 

 

 

  • 14
  • 1
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
هیثم بن طارق آل سعید بیوگرافی هیثم بن طارق آل سعید؛ حاکم عمان

تاریخ تولد: ۱۱ اکتبر ۱۹۵۵ 

محل تولد: مسقط، مسقط و عمان

محل زندگی: مسقط

حرفه: سلطان و نخست وزیر کشور عمان

سلطنت: ۱۱ ژانویه ۲۰۲۰

پیشین: قابوس بن سعید

ادامه
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

وبگاه: yasharsoltani.com

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

خویشاوندان : فرزند موسی کاظم و برادر علی بن موسی الرضا و برادر فاطمه معصومه

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

تحصیلات: فوق لیسانس مدیریت ورزشی

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

همسر: ساناز بیان

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش