جمعه ۰۲ آذر ۱۴۰۳
۲۲:۰۴ - ۰۲ اسفند ۱۳۹۶ کد خبر: ۹۶۱۲۰۰۴۶۳
محیط زیست و گردشگری

پرورش آبزیان در خوزستان ممنوع شد

پرورش آبزیان,اخبار اجتماعی,خبرهای اجتماعی,محیط زیست
سازمان آب و برق خوزستان با ارسال نامه ای به اداره کل شیلات خوزستان، برداشت آب برای کارگاه ها و مجتمع های پرورش ماهی را از ابتدای اسفند امسال در این استان ممنوع اعلام کرده است.

مدیرکل شیلات خوزستان روز چهارشنبه در این زمینه به ایرنا گفت: مزارع شیلات در استان با زیرساخت ها و سرمایه گذاری وسیع راه اندازی شده و هم اکنون به دلیل تسهیلات بسیاری که از بانک ها دریافت کرده اند، اقساط زیادی را بدهکار هستند.

 

نبی اله خون میرزایی ادامه داد: خوزستان رتبه نخست پرورش ماهیان گرمابی و رتبه دوم آبزی پروری را در کشور دارد و تعداد زیادی از شاغلان استان در این عرصه فعال هستند بنابراین نمی توان به راحتی دستور منع این فعالیت ها را صادر کرد.

 

وی گفت:این اداره کل در حال رایزنی در جلسات فنی و کارشناسی و مدیریتی استان و نیز محیط زیست است تا از نهایی شدن این دستور جلوگیری شود.

 

خون میرزایی افزود: امید است با تداوم بارش ها در اسفند و نیز ابتدای سال آینده، با افزایش حجم ورودی سدهای استان، تخصیص آب به پرورش آبزیان در خوزستان ادامه یابد.

 

 

مدیر دفتر حفاظت و بهره برداری از منابع آب سازمان آب و برق خوزستان نیز در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهارکرد: امسال بارندگی ها در خوزستان حدود ۳۴ درصد کاهش داشته است.

 

 

مهران مومن غریب ادامه داد: متوسط بارش در خوزستان در سال آبی گذشته ۲۰۵ بود، که در سال آبی جاری تاکنون ۱۱۴ میلیمتر بوده و متوسط بلندمدت آن ۲۸۰ میلیمتر بوده که به ترتیب کاهش ۴۴ درصدی و ۶۰ درصدی را نشان می دهد.

 

 

وی درخصوص آورد آب سدهای خوزستان توضیح داد: آورد آب در سال آبی گذشته کاهش ۵۱ درصدی و امسال کاهش ۷۱ درصدی را نسبت به متوسط بلندمدت نشان می دهد.

 

 

مدیردفتر حفاظت و بهره برداری از منابع آب سازمان آب و برق خوزستان با بیان اینکه آب قابل برنامه ریزی سدهای خوزستان تنها یک میلیارد و ۵۹۰ میلیون متر مکعب است، گفت: حدود ۶ هزار هکتار پرورش ماهی مجاز و چهارهزار هکتار غیرمجاز در خوزستان وجود دارد که سالانه نیاز به آب زیادی دارند که تامین آن ممکن نیست.

 

 

وی افزود:هر هکتار مزرعه شیلات سالانه ۱۰۰هزار متر مکعب آب نیاز دارد و بر این اساس باید حدود ۷۰۰ تا ۸۰۰ میلیون مترمکعب سالانه به این صنعت تخصیص داد که در عمل امکان آن وجود ندارد.

 

مومن غریب با بیان اینکه نخستین و مهم ترین اولویت سازمان آب و برق خوزستان تامین آب شرب مردم استان در تابستان ۹۷ است، گفت: بخش زیادی از خوزستان هنوزاز آب های سطحی استفاده می کنند که تخصیص آب به صنعت شیلات، آنها را از نظر کمی و کیفی دچار مشکل می کند.

 

وی ادامه داد: با توجه به اینکه حجم آب سدهای خوزستان کمتر از میزان نرمال است و رودخانه ها قدرت خودپالایی خود را از دست داده اند، نیاز است تا شیلات با پساب های ناشی از فعالیت خود، آنها را با مشکلات بیشتری روبه رو نکند.

 

مدیر دفتر حفاظت و بهره برداری از منابع آب سازمان آب و برق خوزستان گفت: هم اکنون کمیته بحران در خوزستان تشکیل شده تا پیگیری لازم صورت گرفته و ساز و کار مناسب برای حل مشکل بیکاری شاغلان این عرصه ارایه شود. 

گفتنی است هم اکنون کاهش دبی آب رودخانه ها مزارع کشت شیلات را در نقاط مختلف استان از جمله در حاشیه گرگر در شوشتر و مزارع پایین دست رودخانه ها در بستان، رفیع، سوسنگرد، خرمشهر و آبادان تحت تاثیر قرار داده و در مواردی باعث غیرفعال یا تعطیل شدن مزارع در برخی از این مناطق شده است.

 

این کاهش دبی آب باعث شده تا فشارهای مضاعفی از سوی دستگاه هایی مانند اداره کل حفاظت محیط زیست خوزستان و سازمان آب و برق در خصوص وضع جرایم سنگین برای مزارعی شود که هنوز مجوز لازم را دریافت نکرده اند.

 

کاهش دبی رودخانه ها همچنین باعث کاهش عملکرد ایستگاه های پمپاژ آبرسان از جمله ایستگاه آبرسان فاز ۱ و ۲ مجتمع آبزیان آزادگان و فاز ۱ و ۲ شهید احمدیان شده که در مورد نخست مجبور به تقویت ایستگاه پمپاژ و در مزارع انتهایی کانال های آبرسان باعث بروز مشکلات در آبگیری شده است.

 

هم اکنون ۱۴ هزار هکتار مزرعه پرورش ماهی گرمابی وجود دارد که باعث اشتغال حدود ۱۴ تا ۱۵ هزار نفر در این عرصه شده و سالانه بیش از ۵۵ هزار تن از آنها برداشت می شود.

 

علاوه بر پرورش ماهیان گرمابی، پرورش سالیانه هزار تن ماهی سردآبی نیز در خوزستان به ویژه در ایذه، دزفول و اندیکا صورت می گیرد که آب مورد نیاز آنها از آب سرد چشمه های این مناطق تامین می شود.

 

به گفته مدیر کل شیلات خوزستان، پیش بینی می شود میزان پرورش ماهیان سردآبی در سال ۹۶ به ۸۵۰ هزار تن کاهش یابد.

 

هفته گذشته مدیر عامل سازمان برق با اعلام حاد بودن شرایط در همه حوضه های آبی استان، گفته بود امکان کشت بهاره و تابستانه وجود ندارد.

 

محمدرضا شمسایی همچنین گفته بود با توجه به کاهش ۵۱ درصدی حجم ورودی سدهای خوزستان، با ادامه روند کنونی بارش، در تابستان از نظر تامین آب و برق به شدت با مشکل روبه رو خواهیم شد.

 

از سال زراعی گذشته کشت برخی محصولات مانند برنج که نیاز آبی بیشتری دارند در خوزستان ممنوع شد که در ادامه کیخسرو چنگلوایی رییس سازمان جهادکشاورزی ممنوعیت این کشت را سبب بیکاری جمعیت کشاورزان و مهاجرت آنها به حواشی شهرهای بزرگ عنوان کرد.

 

لازم به ذکر است میزان سطح زیر کشت برنج در استان در حالی از ۸۹هزار هکتار به ۴۹هزار هکتار کاهش یافت که به گفته کشاورزان خوزستانی در استان های بالادست از جمله اصفهان، نه تنها ممنوعیتی اعمال نشد، بلکه آب مورد نیاز نیز تخصیص داده شد.

 

 

  • 9
  • 4
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
هیثم بن طارق آل سعید بیوگرافی هیثم بن طارق آل سعید؛ حاکم عمان

تاریخ تولد: ۱۱ اکتبر ۱۹۵۵ 

محل تولد: مسقط، مسقط و عمان

محل زندگی: مسقط

حرفه: سلطان و نخست وزیر کشور عمان

سلطنت: ۱۱ ژانویه ۲۰۲۰

پیشین: قابوس بن سعید

ادامه
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

وبگاه: yasharsoltani.com

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

خویشاوندان : فرزند موسی کاظم و برادر علی بن موسی الرضا و برادر فاطمه معصومه

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

تحصیلات: فوق لیسانس مدیریت ورزشی

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

همسر: ساناز بیان

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش