سه شنبه ۱۸ دی ۱۴۰۳
۱۰:۰۱ - ۰۳ اردیبهشت ۱۳۹۷ کد خبر: ۹۷۰۲۰۰۶۱۳

جذب گردشگر با «تبریز ۲۰۱۸»

تبریز,اخبار اجتماعی,خبرهای اجتماعی,محیط زیست

تا چند روز دیگر تبریز رسما پایتخت گردشگری جهان اسلام خواهد شد. پروژه تبریز ۲۰۱۸که در راستای جذب گردشگر خارجی در ایران کلید می‌خورد به‌زودی با حضور رئیس‌جمهور ایران و چند کشور دیگر اجرا می‌شود. از جمله برنامه‌هایی که در این زمینه به اجرا در می‌آید اتوبوس‌های گردشگری هستند که از این شهر تاریخی به دیگر شهر‌های کشور سفر می‌کنند.

 

کارشناسان بر این باورند که برنامه‌ریزی در حوزه گردشگری می‌تواند این صنعت را دگرگون کرده و درآمدی بیشتر از درآمد‌های نفتی برای ما داشته باشد. هر چند در پسابرجام میزان جذب گردشگر خارجی بیشتر شده است، اما همچنان از ظرفیت‌های موجود در این زمینه بهره لازم را نبرده‌ایم.

 

آمار گردشگران ورودی به ایران در سال گذشته بیش از پنج‌میلیون نفر اعلام شده است. هرچند به باور بسیاری کارشناسان از جمله زهرا احمدی‌پور، رئیس اسبق سازمان میراث ‌فرهنگی، صنایع ‌دستی و گردشگری این آمار درست نیست. به‌گفته او آمارهای گردشگری ایران مبنای درستی ندارد و به‌نظر می‌رسد، حتی در جذب پنج‌میلیون نفر گردشگر خارجی نیز موفق نبوده‌ایم. اگر به همین آمارهای رسمی نیز استناد کنیم توازن گردشگری منفی است و چهار‌میلیون اختلاف بین گردشگری ورودی و خروجی کشورمان وجود دارد.

 

این بدان معناست که ما بسیار بیشتر از آنچه ارز وارد کشور می‌کنیم ارز از کشور خارج می‌کنیم و البته در این بین گردشگران داخلی هیچ‌تقصیری ندارند، چرا که به‌گفته کارشناسان، نبود امکانات گردشگری به میزان کافی، نامناسب‌بودن خدمات گردشگری، نبود تبلیغات و اطلاع‌رسانی در زمینه جاذبه‌ها و امکانات گردشگری مناطق مختلف ایران موجب شده گردشگران داخلی با احتساب ارزان‌تر‌بودن سفرهای خارجی به نسبت خدمات‌دهی و امکانات، دیگر کشورها را به مقصدهای داخلی ترجیح دهند.

 

حرکت کاروان اتوبوس‌های گردشگری تبریز

معاون گردشگری سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری به تشریح راه‌‌اندازی و حرکت کاروان اتوبوس‌های گردشگری تبریز ۲۰۱۸در شهرهای مختلف کشور پرداخت. محمد محب ‌خدایی در تشریح برنامه‌های تبریز ۲۰۱۸اظهارکرد: پس از مراسم افتتاح رسمی با حضور رئیس‌جمهور، اعضای دولت و برخی مهمانان خارجی این برنامه‌ها برای جذب گردشگر برای تبریز در طول سال در شهرهای کشور اجرا می‌شود.

 

او ادامه داد: بر این اساس یکی از مهم‌ترین برنامه‌های جانبی تبریز ۲۰۱۸راه‌‌اندازی و حرکت کاروان اتوبوس‌های گردشگری تبریز ۲۰۱۸در شهرهای مختلف کشور است. محب‌خدایی در توضیح بیشتر درباره اتوبوس‌های گردشگری تبریز ۲۰۱۸تصریح کرد: در این کاروان اتوبوس‌های گردشگری، صنایع دستی تبریز، کیف و کفش، سوغاتی و خوراکی‌های این شهر و همچنین آداب و فرهنگ تبریز در معرض نمایش در می‌آید. به ‌گزارش تسنیم، شایان ذکر است، رویداد تبریز ۲۰۱۸در راستای نامگذاری و انتخاب شهر تبریز به‌عنوان پایتخت گردشگری جهان اسلام از سوم تا پنجم اردیبهشت با حضور رئیس‌جمهور، اعضای دولت و مهمانان خارجی با برگزاری برنامه‌های متنوع حوزه گردشگری، صنایع دستی و میراث فرهنگی برگزار می‌شود.

 

«تبریز ۲۰۱۸»چهارشنبه رونمایی می‌شود

رویداد «تبریز پایتخت گردشگری کشورهای اسلامی در سال ۲۰۱۸» چهارشنبه رسما با حضور رئیس‌جمهور آغاز می‌شود. همچنین رئیس سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری توضیح داد: تبریز با هفت رأی اعضای کمیته نهمین اجلاس کشورهای اسلامی از بین رقبایی همچون مالزی، بنگلادش، ترکیه و عربستان انتخاب شد که علت اصلی آن وجود مناطق نمونه گردشگری، زیرساخت‌های مناسب شامل هتل و مهمان‌پذیرها، دو اثر ثبت جهانی (بازار و کلیساها)، مجتمع‌های خدماتی و رفاهی، موزه‌های غنی، چشم‌اندازهای طبیعی و برگزاری رویدادهای فرهنگی، کثرت آثار تاریخی، آداب و رسوم، تعدد استان‌ها، انتخاب تبریز به‌عنوان شهر جهانی فرش و آمار ورود و خروج گردشگران بوده است.

 

به‌گفته علی اصغر مونسان در دی‌ماه سال گذشته آیین پیش‌رویداد تبریز با هدف فراهم کردن مقدمات آن در سال ۲۰۱۸ برگزار شد و به همین منظور نیز کمیته‌های تخصصی در حوزه‌های زیرساخت و توسعه شهری، فرهنگی و اجتماعی، تبلیغات و علوم بین‌الملل، اقتصادی و سرمایه‌گذاری، آموزش، ارزیابی و نظارت و سمن‌ها در ۲۰ماه گذشته تشکیل شده که ۴۵۰ مصوبه داشته‌اند. او تبلیغ تبریز در شرکت هواپیمایی ترکیه، تغییر کاربری خانه‌های قدیمی شهر به بوم‌گردی و هتل‌های سنتی، آماده‌سازی مبلمان شهری، ارائه بسته‌های عیدانه که شامل تخفیف خرید فرش، کیف و کفش و سرو غذاهای سنتی می‌شود، بازدید از اماکن و موزه‌ها، راه‌اندازی فستیوال‌ها در خیابان‌ها را از جمله اقداماتی برشمرد که همزمان با این رویداد انجام می‌شود.

 

معاون رئیس‌جمهور اضافه کرد: مجوز فعالیت شبانه صنوف مرتبط با گردشگری در تبریز به‌صورت پایلوت همزمان با سال ۲۰۱۸اعطا می‌شود که در صورت اجرای موفق آن، این طرح به سایر شهرها تعمیم داده می‌شود. در ادامه استاندار آذربایجان‌شرقی نیز به اثرات مثبت ثبت تبریز به‌عنوان پایتخت گردشگری کشورهای اسلامی در سال ۲۰۱۸اشاره کرد و افزود: این اتفاق در تسریع پروژه‌های زیرساختی بسیار اثرگذار بود. ضمن آنکه تا پیش از این، صنعت مهم‌ترین محور توسعه در تبریز به‌شمار می‌آمد، اما اکنون گردشگری چنین جایگاهی را پیدا کرده و سبب گرایش سرمایه‌گذارانی در بخش هتل‌سازی شده است. به‌گفته مجید خدابخش از ۳۲تقاضایی که برای ساخت هتل در تبریز ارائه شده بود هفت مجوز صادر شده که همزمان با این رویداد و در سال ۲۰۱۸ به بهره‌برداری می‌رسد.

 

او سپس به مشوق‌هایی که برای جذب بیشتر گردشگر خارجی داده شده اشاره کرد و افزود: قرار بر این است که به تورگردان‌ها برای جذب گردشگر خارجی بیشتر به این استان ۳۰ دلار تشویقی داده شود. استاندار آذربایجان‌شرقی ادامه داد: هیات دولت کمیته‌ای را به این منظور تشکیل داده که یکی از دستاوردهای آن مشارکت وزارتخانه‌های ورزش و فرهنگ و ارشاد برای اجرای رویدادهای بین‌المللی و آسیایی در سال ۹۷ (۲۰۱۸) در شهر تبریز است. به گزارش ایسنا، خدابخش گفت: رویداد ۲۰۱۸ باعث شده به برخی از آثار اعتبار ویژه‌ای تخصیص داده شود که کاوش «رَبع رشیدی» با مشارکت آلمانی‌ها از آن جمله بوده است.

 

توسعه گردشگری کشور نیازمند اقدامات فراوان

نایب‌رئیس دوم کمیسیون گردشگری اتاق ایران به خبرنگار«آرمان» درباره توسعه گردشگری کشور می‌گوید: در سال گذشته تبریز به‌عنوان پایتخت گردشگری کشورهای اسلامی انتخاب شد. شهر تبریز همیشه با توجه به قابلیت‌ها جزو شهرهای برجسته بوده است. محمدجعفر رائیچی می‌افزاید: تبریز ۲۰۱۸می‌تواند در توسعه گردشگری کشور نقش بسزایی داشته باشد. در این شرایط انتظار می‌رود تا مسئولان همت کرده و بتوانند تبریز را به گردشگران با توجه به قابلیت‌های آن معرفی کنند.

 

از سوی دیگر می‌توان از این ظرفیت برای معرفی مناسب ایران استفاده کرد. به‌گفته او هم‌اکنون در کشور از لحاظ گردشگری وضعیت مناسبی وجود ندارد. شایان ذکر است که نداشتن شرایط مناسب به معنای عدم دسترسی به امکانات مناسب نیست، بلکه ایران در ابعاد مختلف گردشگری همچون تاریخی، فرهنگی، اجتماعی و ... جزو ۱۰ کشور برتر دنیا محسوب می‌شود. هرچند به‌دلیل برخی اقدامات شاهد ایران هراسی در بین گردشگران خارجی هستیم. این مقام مسئول عنوان می‌کند: برای مثال گردشگران خارجی در مراحل اولیه ورود به کشور به‌دلیل تبلیغات سوء ‌علیه ایران هراس دارند، اما در بازگشت از این سفر خشنود هستند.

 

به‌گفته او با افزایش امکان ورود گردشگر خارجی به کشور باید این دیدگاه برطرف شود. رائیچی با بیان اینکه بعد از ایران هراسی باید به مقوله تبلیغ توجه شود، می‌افزاید: در دنیا توسعه گردشگری با سازوکارهای مناسب انجام می‌شود. برای مثال ۷۰درصد گردشگران دنیا از ۱۵ تا ۱۷ کشور دنیا بازدید می‌کنند؛ قبل از هر اقدام باید دلایل استقبال گردشگران از این کشورهای محدود شناسایی شود. به‌گفته او با علم و کسب آگاهی به‌روز می‌توان از صنعت گردشگری در کشور بهره‌برداری کرد، چون هم‌اکنون شاخص گردشگری در کشور ما منفی است.

 

 

زهرا سلیمانی

 

 

  • 17
  • 6
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
هیثم بن طارق آل سعید بیوگرافی هیثم بن طارق آل سعید؛ حاکم عمان

تاریخ تولد: ۱۱ اکتبر ۱۹۵۵ 

محل تولد: مسقط، مسقط و عمان

محل زندگی: مسقط

حرفه: سلطان و نخست وزیر کشور عمان

سلطنت: ۱۱ ژانویه ۲۰۲۰

پیشین: قابوس بن سعید

ادامه
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

وبگاه: yasharsoltani.com

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

خویشاوندان : فرزند موسی کاظم و برادر علی بن موسی الرضا و برادر فاطمه معصومه

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

تحصیلات: فوق لیسانس مدیریت ورزشی

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

همسر: ساناز بیان

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش