امید یوسفی در گفت و گو با ایسنا در خصوص بازگشت فلامینگوها به دریاچه ارومیه تصریح کرد: براساس سرشماری سال گذشته ۳۵ هزار قطعه فلامینگو در دریاچه ارومیه و تالابهای منطقه می زیستند که براساس برآورد نیز با توجه به شرایط بهتر دریاچه ارومیه تنها تعداد کمی دریاچه را ترک کرده بودند و در حدود ۳۵ هزار قطعه فلامینگو در دریاچه مشغول اشیانه سازی و جوجه ریزی هستند.
وی با بیان اینکه دریاچه ارومیه بدلیل شرایط اکولوژیکی مناسب در زمان های گذشته بزرگترین مرکز جوجه اوری فلامینگو محسوب میشد و هرساله بیش از ۵۰۰ هزار فلامینگو در دریاچه ارومیه می زیستند تصریح کرد: متاسفانه با شرایط خشکی دریاچه ارومیه در دهه ۸۰ تعداد فلامینگوهای دریاچه تقریبا به صفر رسید ولی با احیای دریاچه ارومیه بتدریج شرایط زیستی برای این گونه پرنده فراهم شد و براساس سرشماری سال ۹۳، ۱۲ هزار فلامینگو در دریاچه ارومیه جوجه اوری کرده و زیستند.
یوسفی با تاکید براینکه فعلا امکان سرشماری دقیق پرندگان فوق بدلیل اینکه زمان آشیانه سازی و تلاش برای انتخاب محلی با کمترین رقابت غذایی برای جوجه ریزی است وجود ندارد، افزود: پیش بینی می شود در حدود ۳۰ تا ۳۵ هزار فلامینگو در دریاچه ارومیه باشند و یک پنجم از فلامینگوها جوجه اوری کنند و چیزی حدود ۵ تا ۱۰ هزار جوجه ریزی انجام شود.
وی افزود: فلامینگو پرنده ای اجتماعی است و معمولا در این فصل، زمان آشیانه سازی برای اماده شدن برای جوجه ریزی است که ۲۴ روز پس از تخم گزاری جوجه بدنیا امده و پس از ۴۰ روز قدرت پرواز پیدا میکند.
رئیس اداره نظارت بر حیات وحش اداره کل حفاظت محیط زیست آذربایجان غربی با بیان اینکه فلامینگو از ارتمیا تغذیه می کند گفت: ظرفیت فعلی دریاچه ارومیه برای پذیرش فلامینگو در حدود ۳۵ تا ۴۰ هزار قطعه است.
یوسفی با اشاره به محل اشیانه سازی این گونه پرنده اظهارکرد: فلامینگو ها معمولا سواحل دریاچه و مصب رودخانهها و محل ورود آب شیرین به دریاچه ارومیه را به دلیل کاهش غلظت شوری اب و افزایش تعداد ارتمیا و کاهش پدیده کریستالیزاسیون را برای زندگی انتخاب میکنند.
وی تصریح کرد: متاسفانه هنوز شرایط اکوتوریسم وزیر ساخت لازم برای ایجاد محیطی برای جذب گردشگر در فصل حضور فلامینگوها در دریاچه ارومیه فراهم نشده چرا که با ایجاد ناامنی برای پرنده، تولید زباله و ایجاد سرو صدا زیستگاه این پرنده تهدید میشود.
- 19
- 5