سه شنبه ۰۲ مرداد ۱۴۰۳
۲۰:۳۸ - ۱۹ اردیبهشت ۱۳۹۷ کد خبر: ۹۷۰۲۰۴۶۸۶
محیط زیست و گردشگری

کلانتری: با طبیعت بدرفتاری کرده ایم

عیسی کلانتری,اخبار اجتماعی,خبرهای اجتماعی,محیط زیست
معاون رییس جمهوری و رییس سازمان حفاظت محیط زیست با تاکید بر اینکه امروز از سرمایه، تکنولوژی و نیروی انسانی تنها برای تخریب منابع استفاده می کنیم، گفت: با طبیعت بدرفتاری کرده ایم.

به گزارش ایرنا، عیسی کلانتری عصر چهارشنبه در آئین اختتامیه یازدهمین کنفرانس دو سالانه اقتصاد کشاورزی ایران در پردیس کشاورزی و منابع دانشگاه تهران مستقر در کرج افزود: انجمن های علمی باید بررسی کنند که در ۴۰ سال گذشته از نظر اقتصادی و به صورت کلان هزینه تصمیماتی که اتخاذ کرده ایم چقدر بوده تا نسل های بعدی کارهای غلط ما را تکرار نکنند. 

 

رییس سازمان حفاظت محیط زیست تصریح کرد: پس از انقلاب اهدافی را تعیین کردیم. جمعیت کم بود، گفتیم که باید افزایش یابد، اما همزمان نیاز به غذا هم زیاد شد و بر این اساس بود که اهداف کوتاه مدت ما بر اهداف میان مدت غلبه کرد و شاهد این بودیم که خسارت های اقتصادی زیادی در این ۴۰ سال بر منابع وارد شد. 

 

کلانتری گفت: برای تحقق هدف خودکفایی دام های خود را به ۱۲۳ میلیون واحد دامی رساندیم که این موضوع چرای زیاد دام و از بین رفتن پوشش گیاهی را به دنبال داشت. علاوه بر این خاک شستشو داده شد و کم کم نفوذ آب در خاک کم شد. همه این موارد یک شبه اتفاق نیفتاده بلکه در ۴۰ سال به وقوع پیوسته است. نتیجه می گیریم وقتی تولید پایدار نداشته باشیم، این اتفاقات رخ می دهد. 

 

وی ادامه داد: به خاطر تولید بیشتر فجایعی مانند دریاچه ارومیه به وجود آمد، تصور این بود که مستقل بودن به این معنا است که حتما خودمان باید همه چیز را تولید کنیم. اینها همه بر اثر تصمیمات غیرعقلانی و غیراقتصادی رخ داده است. 

 

معاون رییس جمهوری افزود: تمام دریاچه و تالاب های کشور در انتهای رودخانه ها قرار دارد، فکر کردیم که آب آنها را مهار و به سمت بهره برداری هدایت کنیم و به بقیه چیزها فکر نکردیم. 

 

وی اظهار داشت: در سال ۷۶ هنوز بختگان و پریشان زنده بود، دستور دادم به هر نحو ممکن جلوی کشت دوم در استان فارس گرفته شود، امروز استان فارس در حال تبدیل شده به کرمان و سیستان و بلوچستان است. 

 

کلانتری ادامه داد: ما تولید پایدار را به صورت کلان متوجه نشده ایم و تصور می کنیم به هر قیمتی باید تولید کنیم، اما اکنون انجمن های علمی برای بهبود وضعیت موجود، باید بازدارنده رفتارهای غیرعلمی و غیراقتصادی باشند، برای حفظ حقوق نسل های بعد باید با سیاست های غلط مبارزه کنیم. 

 

وی افزود: رییس جمهوری دستور داد که در کنار مسایل زیست محیطی برای پسماند، ریزگردها، تالاب ها و آلودگی کلانشهرها کار کرد که البته احیای دوباره تالاب ها را غیر ممکن می دانم. گرد و غبار هم در فصولی از سال کمتر است زیرا که سال گذشته ۲۰۰ هزار هکتار از تالاب ها آبیاری شده بود. 

 

وی با بیان اینکه نسل های بعد و نسل حاضر این سرزمین باید این هزینه را پرداخت کنند، خاطرنشان کرد: اقتصاد در کشور ما و در مجموع در جهان سوم به تمسخر گرفته شده، کل آب های استاتیک ما که ظرف میلیون ها سال در این کشور نهفته شده بر اساس برآورد وزارت نیرو در ۷سال پیش ۵۰۰ میلیون متر مکعب بوده که تا کنون بیش از ۱۶۰ میلیون متر مکعب آن را برداشت کرده ایم. 

 

کلانتری با بیان اینکه اساتید باید در نحوه آموزش دانشجویان تجدیدنظر کنند، اظهار داشت: برخلاف چیزی که بسیاری از بزرگ تر ها تصور می کنند، بررسی دانشگاه ها نشان می دهد در ۲۰۰ هزار سال گذشته به جز در دوره یخبندان دریاچه ارومیه هیچ وقت خشک نشده نبود. 

 

وی با تاکید بر اینکه در حق طبیعت جنایت کرده ایم، گفت: ۷۰۰ میلیون دلار از صندوق توسعه ملی برای توسعه کشاورزی در زابل پول داده ایم در حالی که بادهای ۱۲۰ روزه زابل شروع شده و نمی توان در آنجا زندگی کرد، ریزگردها نیز در ۳۶۰ هزار هکتار از اراضی باید مهار شود. 

 

کلانتری با تاکید بر اینکه اقتصادانان باید وارد این موضوعات شوند، گفت: باید ببینیم اولویت با ریزگردهاست که باعث مهاجرت مردم می شود یا آب عاریتی؟ دانش اقتصاد کشاورزی قربانی سیاست شده و نتیجه اش این بوده که همه جای کشور در حال خشکیدن است. 

 

کلانتری گفت: نمی توانیم هر مقدار آب که خواستیم استخراج کنیم و هر چیزی خواستیم تولید کنیم، امروز در ایران ۸۸ میلیارد مترمکعب آب تجدیدپذیر وجود دارد اما ما ۹۷ میلیارد مترمکعب مصرف می کنیم. 

 

رییس سازمان حفاظت محیط زیست همچنین گفت: مدعی دفاع از محیط زیست هستیم، عکس یوزپلنگ ایرانی را بر روی لباس بازیکنان تیم ملی می زنیم، اما وقتی علف نداریم حیواناتی مثل خرگوش ها بخورند، یوزپلنگ ها می میرند. 

 

وی ادامه داد: باید قیمت تمام شده واقعی گوشت، گندم و چغندر را برآورد کنیم. می گویند آب دریا را شیرین کنیم و به شادگان انتقال دهیم. چرا اقتصاد دانان در این موضوعات چیزی نمی گویند؟ وقتی احساسات بر عقل غلبه می کند، چنین تصمیم گیری هایی صورت می گیرد. 

 

معاون رییس جمهوری افزود: انتظار ما این است که پژوهشگران و اقتصاددانان مسیر پژوهش های خود را تغییر دهند و دخالت کنند و در نهایت چیزی برای نسل های بعدی هم بگذاریم، آنها نیز حق حیات دارند. 

 

 

  • 16
  • 5
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

یاشار سلطانیبیوگرافی یاشار سلطانی

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

زندگینامه امامزاده صالح

باورها و اعتقادات مذهبی، نقشی پررنگ در شکل گیری فرهنگ و هویت ایرانیان داشته است. احترام به سادات و نوادگان پیامبر اکرم (ص) از جمله این باورهاست. از این رو، در طول تاریخ ایران، امامزادگان همواره به عنوان واسطه های فیض الهی و امامان معصوم (ع) مورد توجه مردم قرار داشته اند. آرامگاه این بزرگواران، به اماکن زیارتی تبدیل شده و مردم برای طلب حاجت، شفا و دفع بلا به آنها توسل می جویند.

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
آپولو سایوز ماموریت آپولو سایوز؛ دست دادن در فضا

ایده همکاری فضایی میان آمریکا و شوروی، در بحبوحه رقابت های فضایی دهه ۱۹۶۰ مطرح شد. در آن دوران، هر دو ابرقدرت در تلاش بودند تا به دستاوردهای فضایی بیشتری دست یابند. آمریکا با برنامه فضایی آپولو، به دنبال فرود انسان بر کره ماه بود و شوروی نیز برنامه فضایی سایوز را برای ارسال فضانورد به مدار زمین دنبال می کرد. با وجود رقابت های موجود، هر دو کشور به این نتیجه رسیدند که برقراری همکاری در برخی از زمینه های فضایی می تواند برایشان مفید باشد. ایمنی فضانوردان، یکی از دغدغه های اصلی به شمار می رفت. در صورت بروز مشکل برای فضاپیمای یکی از کشورها در فضا، امکان نجات فضانوردان توسط کشور دیگر وجود نداشت.

مذاکرات برای انجام ماموریت مشترک آپولو سایوز، از سال ۱۹۷۰ آغاز شد. این مذاکرات با پیچیدگی های سیاسی و فنی همراه بود. مهندسان هر دو کشور می بایست بر روی سیستم های اتصال فضاپیماها و فرآیندهای اضطراری به توافق می رسیدند. موفقیت ماموریت آپولو سایوز، نیازمند هماهنگی و همکاری نزدیک میان تیم های مهندسی و فضانوردان آمریکا و شوروی بود. فضانوردان هر دو کشور می بایست زبان یکدیگر را فرا می گرفتند و با سیستم های فضاپیمای طرف مقابل آشنا می شدند.

فضاپیماهای آپولو و سایوز

ماموریت آپولو سایوز، از دو فضاپیمای کاملا متفاوت تشکیل شده بود:

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

چکیده بیوگرافی نیلوفر اردلان

نام کامل: نیلوفر اردلان

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ

نام کامل: حمیدرضا آذرنگ

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش