سه شنبه ۰۲ مرداد ۱۴۰۳
۱۹:۳۰ - ۰۸ تير ۱۳۹۷ کد خبر: ۹۷۰۴۰۲۰۷۳
محیط زیست و گردشگری

راه حل وزیر نیرو برای تامین آب کافی کشور

رضا اردکانیان,اخبار اجتماعی,خبرهای اجتماعی,محیط زیست
وزیر نیرو گفت: ما می‌توانیم با بهره‌مندی از فناوری‌های جدید میلیون‌ها و بلکه میلیاردها مترمکعب آب در بخش کشاروزی صرفه‌جویی کنیم و برای جمعیتی تا دو برابر جمعیت فعلی کشور آب کافی برای شرب، بهداشت و صنعت در دسترس داشته باشیم.

به‌ گزارش تسنیم، رضا اردکانیان امروز (جمعه) در سخنرانی پیش از خطبه‌های نماز جمعه این هفته تهران با تاکید بر اینکه جامعه ما حائز وجدان دینی است، گفت: مردم ما دارای انگاره‌ها و اعتقادات دینی قدرتمندی هستند و این دین داری به طور عام و به طور خاص اصلی ترین سرمایه ماست. تحقیقات جهانی در علوم اجتماعی نیز موید این است که بسته به شرایط و مقتضیات و به ویژه زمانی که زیرساخت‌های صرفه‌جویی مهیا باشد، انگاره‌های دینی، انگیزشی برای رفتار درست را فراهم می‌کنند.

 

وی با تاکید بر اینکه استفاده استاندارد و مطابق الگوی مصرف آب و انرژی همان عمل صالح تکرار شده در آموزه‌های دینی ماست، ادامه داد: استفاده درست آب و انرژی عین عدل است. انصاف حکم می‌کند زمانی که در نقاطی از کشور به دلایل مختلف از جمله کم بارشی، تنگناهای مالی و عمدتا بدمصرفی، آب با کیفیتی در اختیار ندارد، ما در مقابل که آب با کیفیت و سالم داریم آن را به درستی مصرف کنیم.

 

وزیر نیرو با تاکید بر اینکه سالیان متمادی در برخی زمینه‌ها بدمصرف بوده‌ایم، ادامه داد: بدمصرفی همان فسادی است که خداوند تاکید کرده است در زمین مرتکب انجام آن نشوید، چرا که بقای آدمیان و رفاه و آسایش آنان را به خطر می‌اندازد، نابرابری و بی عدالتی ایجاد کرده و خشونت می‌آفریند. بنابراین بدمصرفی در محیط زیست، آب و انرژی می‌تواند موجب بروز تمامی این سختی‌ها شود.

 

سال‌هاست شیرینی بد مصرفی را چشیده‌ایم

اردکانیان تصریح کرد: ما سال‌هاست شیرینی بد مصرفی را چشیده‌ایم امروز گام اول را برمی‌داریم و اظهار پشیمانی می‌کنیم و تصمیم می‌گیریم که به طور جدی وارد مصرف صحیح شویم و مصرف صحیح را به عنوان یک عمل صالح در جامعه خود نهادینه کنیم. انجام این کار شریک و همراه می‌خواهد و درستی این راه باید برای همه مردم تببین شود و همگان به ویژه کسانی که دسترسی به تریبون‌های مهمی دارند باید به جای تحریک کردن و دمیدن بر دشواری‌ها همراهی کنند.

 

وی در بخش دیگری از سخنان خود گفت: اصلی ترین ایده و برنامه وزارت نیرو به عنوان دستگاه مسئول و همکاران دیگر در سازمان دولت، سیاستی با نام سازگاری با کم آبی است. این سیاست سه کلمه بیشتر نیست ولی یک دنیا فعالیت در کنار آن باید انجام داد تا همانند پدرانمان از هزاران سال پیش با کم آبی سازگار شویم.

 

وزیر نیرو افزود: در کشور ما به میزان قابل ملاحظه‌ای از انرژی برق توسط نیروگاه‌های برق آبی تولید می‌شود. سال گذشته توانسته بودیم تا ۹۳۰۰ مگاوات برق کشور را از طریق نیروگاه‌های برق آبی تامین کنیم ولی به دلیل افت بی سابقه بارش‌ها در پاییز و زمستان سال گذشته پیش‌بینی می‌شود در تابستان امسال چندین هزار مگاوات کاهش تولید برق از نیروگاه‌های برق آبی خواهیم داشت.

 

اردکانیان تصریح کرد: ما هر ساله به طور طبیعی با رشد معقول جمعیت هم مواجه هستیم که این مسئله نیز منبع جدیدی برای مصرف بیشتر است و برای آن برنامه‌ریزی می‌کنیم. نکته مهمی که نباید از آن غافل شویم این است که امسال می‌توانیم هم در بخش آب به ویژه آب شرب و بهداشت و هم در بخش برق با درست مصرف کردن و فاصله گرفتن از بد مصرفی تابستان گرم امسال را با مشکلات کمتری پشت سر بگذاریم.

 

وزیر نیرو یادآور شد: حتی در این میان بارش‌های نسبتا مناسب بهار امسال در برخی استان‌ها نیز به میزان مورد نیاز افت نزولات جوی نیمه دوم سال گذشته را جبران نکرده است و در برخی از استان‌ها در مقایسه با سال گذشته تا ۷۵ درصد کاهش بارندگی داشته‌ایم.

 

وی خاطرنشان کرد: کاهش بارش‌ها و خشکسالی‌ها واقعیت همیشگی زندگی در ایران است و کشور ما به طور متوسط یک سوم جهان بارندگی دارد. ما از گذشته‌های دور یاد گرفته‌ایم که چگونه با کم بارشی سازگار شویم. افتخار ما این است که پدران ما در هزاران سال پیش، پیشرفته‌ترین فناوری بهره‌برداری صحیح از منابع زیرزمینی یعنی قنات را به جهان معرفی کرده‌اند. در سرزمین خود مانده‌اند، کوچ نکرده‌اند و با طبیعت سازگار شده‌اند بنابراین قطعا ما هم می‌توانیم.

 

اردکانیان ادامه داد: امروزه دسترسی کامل به تمامی فناوری‌های دنیا داریم. ما بیش چهار میلیارد مترمکعب پساب تولید می کنیم که پس از تصفیه می‌تواند مطمئن‌ترین منبع برای بخش صنعت کشور و بعضا در بخش کشاروزی با رعایت‌های استاندارهای لازم باشد.

 

وزیر نیرو خاطرنشان کرد: ما میلیاردها مترمکعب آب را در بخش کشاروزی مصرف می‌کنیم که امنیت غدایی کشور را تامین کنیم. ما می‌توانیم با بهره‌مندی از فناوری‌های جدید و روش‌های صحیح‌تر از انچه که عمل می‌کنیم میلیون‌ها و بلکه میلیاردها مترمکعب آب در بخش کشاروزی صرفه‌جویی کنیم و برای جمعیتی تا دو برابر جمعیت فعلی کشور آب کافی برای شرب، بهداشت و صنعت در دسترس داشته باشیم.

 

آب شرب شهرها نباید به سایر مصارف اختصاص داده شود

وی بر لزوم دوری از برمصرفی تاکید کرد و گفت: ما در شهرهای بزرگ که منابع آبی کافی برای شرب و بهداشت داریم می‌بایست دقت کنیم تا آب با کیفیت بخش شرب را به سایر مصارف اختصاص ندهیم. همواره به یاد آوریم قطره قطره آبی که به عنوان نظافت محیط از آن استفاده می‌شود و به عنوان وسیله شست‌و‌شو بعضا مورد استفاده قرار می‌گیرد در نقاط بی شماری از کشور و در روستاهای ما منبع شرب مردم این مناطق است.

 

وزیر نیرو با تاکید بر اینکه دولت برنامه‌ریزی کافی و کاملی را برای مدیریت صحیح منابع زیست محیطی به ویژه آب و برق تدوین کرده است، اظهار کرد: کارگروه ملی سازگاری با کم آبی در دولت ایجاد شده است و فقط در هفته گذشته بالغ بر یک هزار میلیارد تومان منابع برای اجرای طرح‌های اضطراری آب رسانی به بیش از ۲۰۰ شهر کشور اختصاص داده شده است و عدادی و منابع کافی برای آبرسانی و رساندن اب مطمئن به تعدادی زیادی از روستاهای کشور فراهم شده است.

 

اردکانیان یادآور شد: دولت نیز برای صرفه‌جویی در مصرف آب و برق ابتدا به سراغ سازمان‌های دولتی رفته استو مصوبه هیئت وزیران ناظر بر این خواهد بود که دستگاه‌های دولتی قطعا در مقایسه با سال گذشته باید به میزان قابل ملاحضه‌ای در مصرف آب و برق خود صرفه‌جویی کند که مطمئنا این رفتار توسط مردم نیز پشتیبانی خواهد شد.

 

وی در بخش پایانی سخنان خود گفت: تمامی این مسائل به این معنا است که با رفتار صحیح خود به گونه‌ای عمل خواهیم کرد که دشمنان این نظام و مملکت به هوس نیفتند که در زمینه آب اقدام به تحریک احساسات و عواطف مردم در مناطق کم آب و دارای مشکل بیفتند.

 

وزیر نیرو خاطرنشان کرد: رژیم صهیونیستی که دهه‌های گذشته از تمامی ابزار ممکن و حتی علم روز با تهیه مدل‌های ریاضی مختلف سعی در سرقت منابع آب در کشورهای خاورمیانه و مناطق اشغالی کرده است امروز به هوس افتاده که در موضوع آب وارد معرکه ایران شود. مطمئنا هوشیاری مردم ما مانع از این دست اندازی خواهد شد و با کمک هم در مصرف صحیح منابع زیست محیطی در این بخش نیز موفق خواهیم بود.

 

 

  • 16
  • 4
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

یاشار سلطانیبیوگرافی یاشار سلطانی

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

زندگینامه امامزاده صالح

باورها و اعتقادات مذهبی، نقشی پررنگ در شکل گیری فرهنگ و هویت ایرانیان داشته است. احترام به سادات و نوادگان پیامبر اکرم (ص) از جمله این باورهاست. از این رو، در طول تاریخ ایران، امامزادگان همواره به عنوان واسطه های فیض الهی و امامان معصوم (ع) مورد توجه مردم قرار داشته اند. آرامگاه این بزرگواران، به اماکن زیارتی تبدیل شده و مردم برای طلب حاجت، شفا و دفع بلا به آنها توسل می جویند.

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
آپولو سایوز ماموریت آپولو سایوز؛ دست دادن در فضا

ایده همکاری فضایی میان آمریکا و شوروی، در بحبوحه رقابت های فضایی دهه ۱۹۶۰ مطرح شد. در آن دوران، هر دو ابرقدرت در تلاش بودند تا به دستاوردهای فضایی بیشتری دست یابند. آمریکا با برنامه فضایی آپولو، به دنبال فرود انسان بر کره ماه بود و شوروی نیز برنامه فضایی سایوز را برای ارسال فضانورد به مدار زمین دنبال می کرد. با وجود رقابت های موجود، هر دو کشور به این نتیجه رسیدند که برقراری همکاری در برخی از زمینه های فضایی می تواند برایشان مفید باشد. ایمنی فضانوردان، یکی از دغدغه های اصلی به شمار می رفت. در صورت بروز مشکل برای فضاپیمای یکی از کشورها در فضا، امکان نجات فضانوردان توسط کشور دیگر وجود نداشت.

مذاکرات برای انجام ماموریت مشترک آپولو سایوز، از سال ۱۹۷۰ آغاز شد. این مذاکرات با پیچیدگی های سیاسی و فنی همراه بود. مهندسان هر دو کشور می بایست بر روی سیستم های اتصال فضاپیماها و فرآیندهای اضطراری به توافق می رسیدند. موفقیت ماموریت آپولو سایوز، نیازمند هماهنگی و همکاری نزدیک میان تیم های مهندسی و فضانوردان آمریکا و شوروی بود. فضانوردان هر دو کشور می بایست زبان یکدیگر را فرا می گرفتند و با سیستم های فضاپیمای طرف مقابل آشنا می شدند.

فضاپیماهای آپولو و سایوز

ماموریت آپولو سایوز، از دو فضاپیمای کاملا متفاوت تشکیل شده بود:

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

چکیده بیوگرافی نیلوفر اردلان

نام کامل: نیلوفر اردلان

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ

نام کامل: حمیدرضا آذرنگ

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش